Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste persoonlijke planeten staan in januari 2024 nog aan de onderzijde van de Weegschaal-horoscoop. Weegschaal bevindt zich in de fase van voorbereiding, innerlijke verwerking en aandacht voor familie en huiselijke omstandigheden.
Januari 2024 vraagt jou om de balans te vinden tussen je persoonlijke ambities en je werk.

Liefde en Relaties
Januari 2024 kan een ingewikkelde maand zijn voor liefde en relaties.
Weegschaal is op zielsniveau aan het loslaten zoals het verbreken van contacten met negatieve personen en situaties, ook beperkende overtuigingen en oude zielenpijn wanneer vertrouwen in het geding is.
In de eerste helft van januari 2024 is er liefde in overvloed. Onverwachte romances en ook passie en verbinding in de vaste relatie.
De eerste helft van januari 2024 is het meest gunstig voor een date en het ontmoeten van nieuwe mensen. Met de Zon in Steenbok is alles overgoten met een serieus sausje van verwachtingen en vertrouwen. De sfeer verandert met Mercurius in Steenbok vanaf 15 januari 2024, dan is het net alsof alles blokkeert in de communicatie. Verveling, misverstanden of opgetrokken muurtjes…
Er is niets aan de hand als de liefde sterk genoeg is, want het is goed om elkaar wat ruimte te geven.
De Volle Maan in Leeuw van 25 januari 2024 valt in het elfde Huis van Sociale Betrokkenheid, vriendschappen en gemeenschappen. Iedere Volle Maan weerspiegelt wat verborgen en onbekend is, maar ook een situatie uit het verleden. De Volle Maan brengt onverwachte verschuivingen in de groepsdynamiek met zich mee, dus het kan ook dat jouw omgeving hetzelfde ervaart.

Familie en Huis
Januari 2024 kan aan het begin van de maand met teleurstelling gepaard gaan.
Tijd om opruiming te houden in je huis, je hoofd en je hart.
Steenbok staat voor het 4e Huis van Huis en Familie voor Weegschaal.
De Nieuwe Maan in Steenbok van 11 januari 2024 kan een eye-opener voor je zijn.
Met deze Nieuwe Maan in het Huis van Familie, Huis, Oorsprong en Veiligheid zijn er onvoorziene omstandigheden waarbij een drang ontwaakt om je ware zelf te vinden.
Deze Nieuwe Maan stimuleert jou om op zoek te gaan naar je oorsprong, land en afkomst, je voorouders, je opvoeding, veiligheid verbondenheid en geborgenheid. Waar en bij wie voel jij je veilig?
Januari 2024 is een gunstige maand om op reis te gaan met je gezin of familie.
Jouw planeet Venus in Steenbok vanaf 24 januari 2024 versterkt de goede harmonie thuis en geeft vertrouwen.
Venus in Steenbok is een goede transit om een huis te kopen, te renoveren of te investeren in onroerend goed. Venus in Steenbok is ook gunstig voor een familiebijeenkomst en goede gesprekken thuis en samen plannen te maken, een renovatie of de aankoop van een huis.

Carrière
De Volle Maan in Maagd in Kreeft van 27 december 2023 viel in het tiende Huis van Carrière.
Er gaan dingen veranderen in je carrière of je houding ten aanzien van je werk gaat veranderen. Mogelijk krijgt Weegschaal de leiding over een belangrijke situatie of project of krijgt publieke erkenning. Er komen veranderingen in het levenspad en loopbaanrichting van Weegschaal wanneer je merkt dat een baan gevoelsmatig niet (meer) bij je past.
De eerste week van januari 2024 is een goed moment om je plannen kenbaar te maken.
Mars en asteroïde Ceres reizen tot medio januari 2024 door Boogschutter. Deze samenwerking stimuleert om met nieuwe ideeën te komen, enthousiast te worden over voorgenomen plannen of om actie te ondernemen met een idee of plan zoals het volgen van een taalcursus, aanvullende begeleiding of andere bedrijfsgerichte training.
Saturnus in Vissen kan de oorzaak zijn van een constante druk om te moeten presteren, op je werk, maar ook bij dagelijkse bezigheden.
Januari 2024 is een gunstige maand voor zakelijke reizen. Venus in Steenbok geeft je vanaf 23 januari 2024 charme en vertrouwen in je capaciteiten.

Financiën
De gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 viel in jouw 8e Huis van Gedeeld Vermogen, Transformatie en Zielsprocessen waardoor je de illusie van controle op moet geven over geldkwesties en intimiteit, ook het vereffenen van een financiële of emotionele schuld hoort daar bij.
Januari 2024 is een aanloop-maand, dus ook financieel gezien moet je geduld hebben.
Houd je uitgaven goed in de gaten, want er gaat meer uit dan er binnenkomt. Denk bij alles wat je wil kopen: ‘heb ik dit wel echt nodig, draagt dit bij aan mijn leven?”
Januari 2024 is gunstig om in jezelf te investeren, zoals een bedrijfsgerichte training.
Financiële mogelijkheden ontstaan door krachten samen te bundelen, te bloggen, reizen en informatica, ideeën te delen en actief te zijn op sociale media. Januari 2024 is ook een goed moment om software te kopen of te updaten. Venus in Steenbok vanaf 23 januari 2024 is gunstig om een huis te kopen, een renovatie of te investeren in onroerend goed.
Er kunnen zich nieuwe mogelijkheden voordoen voor gezamenlijke investeringen of zakelijk partnerschap, dus de krachten samenbundelen.

Gezondheid
Het jaar begint met Mars in Boogschutter tot 4 januari 2024 en ook Mercurius is nog retrograde in Boogschutter op 1 januari 2024. Deze mentale energie kan er de oorzaak van zijn dat je aan het begin van 2024 wat gestresst en vermoeid bent. Het jaar 2024 begint dus traag.
De Zon in Steenbok maant je in de eerst drie weken van januari 2024 aan om het rustig aan te doen en niet teveel hooi op je vork te nemen. Je hebt veel rust nodig, dus geef toe aan je slaap.
Saturnus in Vissen in het 6e Huis vertraagt, maar geeft Weegschaal de kracht om de verandering door te zetten, kracht en energie op te bouwen en positieve gewoonten ontwikkelen om productiever te zijn en gezonder te leven. Verborgen spanning kan leiden tot apathie en dan trekt Mercurius in Steenbok in de tweede helft van januari 2024 de streep.
Neem tijd voor jezelf en doe dingen waar je blij van wordt.
Je krijgt het straks druk genoeg!

Advies
Januari 2024 is een aanloop-maand waarin je aandacht is gericht op huis en haard, maar vanaf februari 2024 gaat alles professioneel meer ‘lopen’.
Door de invloed van Noordknoop in Ram ga je rigoureus de relatie met jezelf en de wereld versterken, ontwikkelen of verbeteren. Vanuit de Kosmos ontvang je precies wat je nodig hebt om je innerlijke motieven en die van anderen te begrijpen.

 

 

 

error: Content is protected !!