Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het jaar 2019 wordt een perfect jaar voor je carrière en om de emotionele band met je partner te versterken of nieuwe verbintenissen te sluiten, zowel privé als zakelijk.
Het jaar 2019 staat in het teken van verandering en vernieuwing. Een geweldig jaar om je eigen onderneming te starten of een doorstart te maken.
Vanaf de zomer van 2019 dienen zich mooie kansen aan en zie je de positieve veranderingen waar je al zo lang op hebt gewacht.

Liefde en Relaties
De invloed van Uranus in Stier vanaf 7 maart 2019 in het Huis van Relaties is het begin van een zevenjarige reis waarin relaties op de proef worden gesteld, veranderen of beëindigen wanneer persoonlijke vrijheid en onafhankelijkheid worden bedreigd, zowel in je intieme relatie, gezin, werk, vriendschappen of zakelijke samenwerking. Schorpioen krijgt dus in 2019 te maken met verschuivingen in relaties en een doorgroei naar een nieuwe vorm van samenwerking. Ook laat 2019 een hechtere relatie zien met vrienden en familie of het verlangen de band te versterken.
Het is in 2019 helemaal aan jou, Schorpioen! Het voorjaar van 2019 laat de beste kansen zien!
In de vaste relatie laait het liefdesvuur (weer) op.
Van 5 tot 28 maart 2019 is Mercurius retrograde in Vissen en laat een dipje zien in je liefdesleven en in de zakelijke relatie. Er is dan nog oud zeer dat moet worden opgelost.
De retrograde Jupiter van 10 april tot 11 augustus 2019 kan tot uitdagingen leiden in de relatie.
De Volle Maan in Schorpioen van 18 mei 2019 laat veranderingen zien op relationeel gebied, zoals een breuk of een nieuwe stap in een zakelijk partnerschap of relatie. Het einde of begin kan voor beide partijen een nieuwe weg zijn.
Vanaf 12 augustus 2019 tot 10 januari 2020 is Uranus retrograde in Stier. De retrograde Uranus in jouw Huis van Relaties laat tijdens deze periode van verdieping een mooie reis zien om samen herinneringen op te halen. Culturele en spirituele interesses versterken de onderlinge band.
Er kan tijdens deze periode een liefde ontstaan tijdens een studie of in het buitenland. Vanaf 27 november 2019 is Neptunus weer direct in Vissen. Vissen symboliseert jouw Huis van Liefde en Romantiek. Een aangename, harmonieuze en veelbelovende periode voor de liefde en samenwerking.

Carrière
De reis van Uranus in Ram door jouw Huis van Werk heeft in de afgelopen zeven jaar jouw houding ten aanzien van je werk veranderd. Een nieuwe baan met uitdagingen en met meer vrijheid, ook veranderingen in je dagelijks leven door minder verplichtingen. Het jaar 2019 laat grote ontwikkelingen zien in je carrière. Samenwerking met collega’s en leidinggevenden is dit jaar een thema. Vele Schorpioen kiezen dit jaar voor een nieuw carrièrepad of nieuwe baan of gaan als zelfstandig ondernemer aan de slag. Belangrijk is wel dat je geen oude schoenen wegdoet voordat je nieuwe hebt. Tot begin december 2019 is Jupiter in Boogschutter een productieve periode.
De Maansverduistering in Leeuw van 21 januari 2019 valt in jouw Huis van Carrière. Deze kosmische poort laat in de eerste helft van 2019 carrièreontwikkelingen zien die van invloed zijn op je privé-leven. Vanaf 21 juni 2019, de Zomerzonnewende breekt een periode aan van leiderschap, originaliteit en innovatieve ideeën waardoor Schorpioen vooruitgang kan boeken.
De gedeeltelijke Maansverduistering in Steenbok van 16 juli 2019 opent de poort naar een nieuwe studie en promotionele activiteiten. Dit is de beste tijd van het jaar.
Augustus 2019 is de beste maand om gestelde doelen te bereiken.
In de periode vanaf 23 september 2019 kan met de Zon in Weegschaal mooie resultaten worden behaald met een studie, onderzoek, reizen, publicatie, toerisme en de import-export.
De Zonsverduistering in Steenbok van 26 december 2019 laat een halfjaarlijkse periode zien van kansen, maar ook van obstakels. De Kosmos daagt je innerlijke kracht uit om door te zetten en obstakels met succes te overwinnen.

Financiën
Vanaf 9 november 2018 tot begin december 2019 reist Jupiter in Boogschutter door jouw Huis van Financiën. Dit is een jaar van nieuwe financiële mogelijkheden en verbetering van je financiële positie zoals een salarisverhoging, nieuwe baan of goed aanbod in je eigen onderneming.
Vanaf 21 maart 2019, de Lente Equinox, komen de beste financiële kansen waarmee je in de gelegenheid komt om investeringen of besparingen te doen.
Van 5 tot 28 maart 2019 is Mercurius echter retrograde in Vissen. Mercurius is een belangrijke financiële planeet voor Schorpioen. Er kunnen financiële strubbelingen zijn die te maken hebben met een romance of oud zeer dat moet worden opgelost.
April 2019 laat een voorspoedige maand zien, maar dat betekent niet dat het geld aan de bomen groeit. Beter is om geld opzij te zetten voor de tweede helft van 2019.
Vanaf 21 juni tot 27 november 2019 is Neptunus retrograde in Vissen. Tijdens deze periode zijn er uitgaven waardoor een oude of nieuwe wens in vervulling gaat.
Vanaf 7 juli tot 31 juli 2019 is Mercurius retrograde in Leeuw en tijdens periode kun je te maken krijgen met wat tegenslag. Geen grote investeringen doen of contracten ondertekenen. Zorg dat je financiële administratie op orde is, want er kunnen belangrijke documenten zoekraken.
Vanaf 31 oktober tot 19 november 2019 is Mercurius retrograde in Schorpioen en tijdens deze periode zijn er zaken die rechtgezet moeten worden bet betrekking tot geld en persoonlijke bezittingen.
December 2019 laat een financieel gunstige maand zien. De invloed van Mercurius en Venus laat financiële voordelen door samenwerkingsverbanden zien.
Vanaf 3 december 2019 tot 19 december 2020 reist Jupiter door Steenbok.
Dit is een periode van financiële en materiële verantwoordelijkheid. Een jaar waarin de Schorpioen nieuwe, slimme wegen tot geldbeheer en financiële strategie gaat bewandelen.
Vanaf 22 december 2019, de Winterzonnewende breekt met de Zon in Steenbok een gunstige financiële periode aan. De Zonsverduistering van 26 december 2019 biedt in in de komende maanden financiële kansen, maar ook blokkades. Deze kosmische uitdaging vraagt kracht en creativiteit om deze te overwinnen.

Familie en Huis
De Maansverduistering in Leeuw van 21 januari 2019 laat in de eerste helft van 2019 een familie reünie zien of het aanhalen van familiebanden. Er is meer contact met familieleden onderling, want er is veel uit te praten en bij te praten.
Van 30 april tot 19 september 2019 is Saturnus retrograde in Steenbok. Tijdens deze periode kunnen er communicatieproblemen ontstaan met familieleden, broers, zussen, kennissen, buren, verhuurder of in de naaste omgeving. Dus geen gemakkelijke periode.
Van 24 april tot 3 oktober 2019 is Pluto retrograde in Steenbok en dat geeft je de mogelijkheid om de waarheid te achterhalen, de motieven van anderen te doorzien en de reden waarom in dit leven jou iets in fysieke, materiële of geestelijke zin overkomen is. Een prima periode om te studeren en onderzoek te plegen, met een nieuwe cursus te beginnen of een hobby op te pakken.
Mei 2019 is een gunstige maand om op reis te gaan met familie en vrienden.
De Maansverduistering in Steenbok van 16 juli 2019 verandert in de tweede helft van 2019 de manier van communicatie met naaste familieleden, vrienden en familie. Er kan onenigheid zijn tussen familieleden. Goede periode voor een thuisstudie of schoolkeuze voor kinderen. Gedurende de maand september 2019 moeten woorden op een goudschaaltje worden gelegd.
Vanaf begin oktober 2019 gaat Pluto in Steenbok direct lopen. Onverwerkte boosheid in de familie kan leiden tot onverwachte verrassingen en uitdagingen voor de Schorpioen.

Gezondheid
Van 2 januari tot 14 februari 2019 “marcheert” Mars in Ram door jouw Huis van Gezondheid. Een drukke periode op het werk betekent ook meer stress voor de Schorpioen. Onbewust leg je de lat hoger voor jezelf. Tijdens deze periode loop je meer kans op een burn-out, hoofdpijn, infectie, uitslag of koorts.
Tot begin maart 2019 reist Uranus nog door Ram en daarmee door jouw Huis van Gezondheid. Tijdens deze periode komen er veranderingen in je dagelijks leven wanneer er sprake is van teveel verplichtingen. Je gaat veranderingen aanbrengen in je dagelijkse patronen en verplichtingen als gevolg van problemen met je gezondheid. Meer vrijheid voor jezelf en dingen doen die je leuk vindt, want als je dat niet doet, kun je letterlijk ziek worden als gevolg van stress.
Over het algemeen is 2019 een gunstig jaar voor je gezondheid. Belangrijk is wel een gevarieerde voeding en voldoende beweging. Zorg ook voor ontspanning. Creativiteit is daarbij de sleutel dit jaar, vooral tijdens de drie retrogradeperiodes van Mercurius dit jaar.
Van 24 april tot 3 oktober 2019 is Pluto retrograde in Steenbok. Je moet het dan rustig aan doen.
Blijf niet te lang met klachten rondlopen en ga op tijd naar de dokter.
Vanaf 5 oktober tot 19 november 2019 kan de invloed van Mars in Weegschaal in het Huis van Kosmisch Bewustzijn leiden tot een gevoel van frustratie of belemmering. Er kan dan sprake zijn van innerlijke spanning, hoofdpijn of stress.

Advies
Het jaar 2019 is over het algemeen een jaar van keuzes.
Het is helemaal aan jou.
De beste kansen komen in juni 2019, maar het ligt echt aan jou om die kansen te pakken of niet. Volg bij alles je gouden intuïtie.
De Verduisteringen van juli 2019 kunnen uitdagingen met zich meebrengen, maar over het algemeen verloopt de tweede helft van 2019 rustig.
Neem het leven niet te serieus, Schorpioen. Doe rustig aan en delegeer zoveel mogelijk, want je kunt niet de hele wereld in je eentje dragen.
Aan het eind van 2019 mag je met tevredenheid terugkijken op een succesvol jaar.

error: Content is protected !!