Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Steenbok maart 2017

Algemeen
Net als vorige maand staan de meeste planeten aan de onderzijde van de Steenbok-horoscoop. De focus ligt op huis, gezin en emotioneel welzijn. Jupiter is nog steeds retrograde in jouw Huis van Carrière. In deze periode van de Nacht, de kosmische Winterslaap, ben je bezig met het opbouwen van een stevig fundament onder je carrière. Vanaf 21 maart 2017 vindt er een belangrijke planetaire verschuiving plaats in de Steenbok-horoscoop. In de komende maanden ligt de nadruk op samenwerking en niet meer op persoonlijke inbreng. Dus als je nog iets op eigen houtje wilt veranderen moet je dat doen voor 21 maart 2017. Je hebt straks in de komende maanden de medewerking van anderen nodig bij alles wat je doet en bij iedere beslissing die je neemt. Door de invloed van de twee Verduisteringen vorige maand ligt de focus in maart 2017 op je partner en huiselijke aangelegenheden.

Liefde en Relaties
De Maansverduistering in jouw Huis van de Ziel en Transformatie van 11 februari 2017 was een universele poort naar een hoger niveau van intimiteit in je relatie. Liefde delen en de liefde die je voelt voor de ander gaat dan veel dieper, op zielsniveau. Een ontmoeting in je leven is niet zomaar een flirt, maar een zielsverbintenis. De Maan is heerser van jouw Huis van Relaties. In de periode van de Wassende Maan en de Volle Maan is de beste periode voor je relatie. Goede periode om op ‘jacht’ te gaan of een activiteit te organiseren met vrienden. Dat is deze maand van 1 maart tot 12 maart 2017 en weer vanaf 28 maart 2017 met de Nieuwe Maan. De tweede helft van de maand ben je minder ‘romantisch’ en neem je een afwachtende houding aan met de Afnemende Maan. Venus is heerser van jouw vijfde Huis van Liefde en Romantiek. Venus in Ram gaat vanaf 4 maart 2017 retrograde. Door Venus’ invloed moet je extra voorzichtig zijn met liefdesaangelegenheden.

Familie en Huis
Mars is jouw planeet van Huis en Familie. Mars reist nog tot 10 maart 2017 door jouw Huis van Familie en Huis. Gunstige periode om thuis te klussen, te verhuizen of je huis opnieuw in te richten. Van 11 maart tot 21 april 2017 versterkt Mars de familierelaties. In maart 2017 zijn er steken onder water in het gezin en familie die te maken hebben met je carrière. Dit kan uitmonden tot flinke discussies. Door een flexibele benadering kan met de hulp van Mars in Ram het vertrouwen worden hersteld en worden oplossingen gevonden voor problemen. Door Mars wil je een frisse start maken of een nieuwe aanpak thuis doorvoeren. Een goede periode om een familiebijeenkomst te organiseren of een actieve vakantie te plannen. Venus is van 4 maart tot 11 april 2017 retrograde in Ram. Tijdens deze periode kunnen financiële omstandigheden een tijdelijke rem zetten op je plannen thuis. Even een time-out.

Carrière
De planetaire krachten bevinden zich aan de onderste helft van de Steenbok horoscoop. Dit is de tijd van de Nacht, een tijd van kosmische Winterslaap. Deze periode duurt tot eind juni 2017. Een periode van rust en herstel. De meeste planeten staan nog steeds in het eerste kwadrant van de Steenbok horoscoop, het kwadrant van persoonlijke kracht en onafhankelijkheid. Tijdens deze periode kun je gemakkelijker voorwaarden te scheppen zoals jij die wilt en ben je niet afhankelijk van de inbreng van anderen. Tijdens deze periode, de Nacht, bereidt je jezelf voor op de volgende cyclus van carrièresucces. Je bouwt nu het fundament of je verstevigt het fundament onder je carrière. Een stabiel privéleven is de solide basis voor toekomstige groei in de carrière. Met Mars in jouw Huis van Familie en Huis ligt de focus op huis en familie! Jupiter is retrograde in jouw Huis van Carrière. Weer een aanwijzing dat dit de tijd is van voorbereiding en het visualiseren en stellen van carrièredoelen die je later tot uitvoering gaat brengen.

Financiën
Jouw financiële positie laat grote veranderingen zien. De Maansverduistering in Leeuw van 11 februari 2017 viel in jouw achtste Huis van Gedeelde Financiën. In de financiële situatie van jouw huwelijkspartner, geliefde of zakelijk partner komen er in de komende zes maanden grote veranderingen. Uranus is jouw planeet van het Geld. Deze maand staat Uranus in Ram opposiet Jupiter in Weegschaal. En dat betekent dat er heel wat winst te behalen is, maar dat er heel wat voor nodig is om te krijgen waar je recht op hebt. Er zijn financiële risico’s verbonden aan transacties. Let goed op en zorg dat je weet wat je koopt. Vooral in de eerste helft van maart 2017 moet je goed opletten. De stand van Mars in jouw Huis van Familie en Huis laat zien dat ouders of oudere familieleden financieel ondersteunend zijn in de eerste helft van maart 2017.

Gezondheid
Jouw gezondheid vraagt deze maand extra aandacht. Het is van het grootste belang dat jouw energie niveau op peil blijft! Wat jij nodig hebt is pure verwennerij. Noodzakelijke verwennerij. Laat je voeten masseren en verzorgen. Ook je hoofd heeft veel aandacht nodig, Ene drukpuntmassage of hoofdhuidmassage, lekker naar de kapper je haren laten doen. Emotionele gezondheid is ook belangrijk, dus neem voldoende rust en ontspanning. Vanaf 21 maart 2017 krijg je last van stress door de invloed van de Zon in Ram. Vanaf dat moment heb je rust en warmte nodig. Misschien even er tussenuit, Steenbok?

Advies
Net als vorige maand bevindt Steenbok zich in de periode van de Nacht. De Nacht is de tijd van herstel en opbouw van nieuwe krachten. Jouw persoonlijke kracht is nog heel sterk, dus de wereld past zich aan jou aan in plaats van andersom. Alles gaat met het begin van de Lente veranderen. Vanaf 21 maart 2017 breekt een periode aan waarin eigen initiatief en onafhankelijkheid niet meer vanzelfsprekend zijn. Terughoudendheid is raadzaam, want jouw woorden worden niet altijd goed begrepen. Venus in Ram leidt ertoe dat je zegt wat je denkt en dat valt niet altijd in goede aarde.

error: Content is protected !!