Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten staan in deze periode van het jaar aan de onderzijde van de Maagd-horoscoop. De Nacht. De Nacht gaat over emotionele aangelegenheden, innerlijke verwerking, familie en huiselijke omstandigheden. Het is een periode van voorbereiding en evaluatie, samenwerking, observeren, afwachten, aanpassen, compromissen sluiten en onderhandelen.
Januari 2019 is vooral een sociale maand met de nadruk op liefde en gezondheid.

Liefde en Relaties
De Zonsverduistering in Steenbok van 6 januari 2019 kan in de komende zes maanden leiden tot een nieuwe liefde of een liefdesbreuk. De single Maagd vindt de liefde op de werkplek of tijdens professionele en sociale bijeenkomsten zoals een vergadering, zakenlunch, netwerken of beurs, maar ook in de medische wereld of op plekken waar gezondheid het thema is!
Saturnus is jouw planeet van de Liefde. De langdurige transit van Saturnus door jouw Huis van Liefde en Romantiek duidt ook in januari 2019 op een sociale periode en de kans op een nieuwe liefde! Tot eind maart 2020 leert Saturnus je de betekenis van ware liefde en vriendschap. Saturnus in Steenbok leert je jezelf eerst lief te hebben en trots op jezelf te zijn. De liefde in jezelf te vinden en niet buiten jezelf zoeken. Het is jouw leven en het gaat om jouw geluk. Je moet eerst jezelf kennen en van jezelf houden voordat je liefde kunt delen en geven. Liefde is een werkwoord. Iedere dag.
Neptunus is jouw planeet van Relaties. De energie van Neptunus is gericht op de spirituele en emotionele verbinding, maar wanneer een relatie niet goed voelt, neem je het besluit om veranderingen door te voeren of een relatie te verbreken.

Familie en Huis
Door de invloed van de Zonsverduistering van 6 januari 2019 nemen kinderen deze maand een prominente rol in. Door de invloed van Saturnus in Steenbok zie je kinderen of kinderen in de familie of directe omgeving veranderen. Kinderen hebben jouw aandacht en leiding nodig.
Je gaat veel met kinderen ondernemen, spelen, sporten en creatief bezig zijn. In jouw gezin of familie kan er heuglijk nieuws zijn. Een reden voor een feestje!
Schenk ook aandacht aan je eigen innerlijk kind en wees meer bewust van je creatieve zelf en jouw creatieve reis in dit leven. Januari 2019 laat ook ruimte zien om op reis te gaan met je gezin of familie of je gaat op reis om familie te bezoeken of je krijgt zelf bezoek van familie.

Carrière
Jouw planeet van Carrière is de snelle Mercurius. Ondanks de directe Mercurius staat je carrière op een laag pitje, want jouw aandacht gaat vooral uit naar familie- en thuisaangelegenheden.
Het gaat deze maand om de details en het opdoen van ideeën. Er kan op je werk sprake zijn van een reorganisatie, intern onderzoek, werkonderbreking of concurrentie. In je eigen onderneming krijg je te maken met bureaucratie door veranderingen in wet- en regelgeving. Je moet alert zijn om je positie te behouden, want de concurrentie ligt op de loer. De studerende Maagd kan in januari 2019 vertraging oplopen of moet hard werken om een vertraging in te halen.
De Zon betreedt je Huis van Werk vanaf 21 januari 2019. Een gunstige productieve periode om een baan te vinden of meer opdrachten te krijgen voor je eigen zaak.
Probeer wel minder kritisch te zijn, Maagd. Niet iedereen kan het zo goed doen zoals jij!
In de laatste week van januari 2019 zul je merken dat een idee meer tijd nodig heeft om tot rijping te komen.

Financiën
Venus is jouw planeet van Financiën.
De transit van Venus door het financiële waterteken Schorpioen heeft in de eerste week van januari 2019 een gunstige financiële uitwerking voor de Maagd.
Er is winst te behalen vanuit de verkoop van onroerend goed.
Wees echter terughoudend met speculatieve ondernemingen, want mogelijk leveren deze niet het gewenste resultaat op.
De totale Zonsverduistering in Steenbok van 6 januari 2019 heeft geen directe invloed op je financiën. Budgetbewaking en spaarzaamheid blijft echter raadzaam. Door de onvoorspelbare invloed van Uranus en Mars in Ram kunnen er in januari 2019 onduidelijkheden of onverwachte gebeurtenissen zijn rondom geld zoals gedeelde bronnen bijvoorbeeld geld van de partner, alimentatie, belastingen, leningen, verzekeringen, enzovoort.

Gezondheid
In de eerste drie weken van januari 2019 ben je kwetsbaar, dus meer kans op een verkoudheid of griep. Gezondheid heb je voor het grootste gedeelte zelf in de hand. Je voedingspatroon, meer bewegen, op tijd naar bed, stoppen met roken en alcohol. Het niet meer toelaten van stress in je leven. Het loslaten van slechte gewoontes is een goed begin!
Je goede intenties van begin januari 2019 neem je het hele jaar mee!
De Maansverduistering in Leeuw van 21 januari 2019 valt in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn.
Deze kosmische gebeurtenis brengt in het komende halfjaar verborgen pijn en geheime verlangens aan het licht. Hoewel deze pijnlijk voor je kan zijn, is deze kosmische doorgang hard nodig om oude pijn en karma los te laten om verder te kunnen gaan. Een vorm van therapie kan hierbij helpen.
Vanaf 21 januari 2019 heb je rust en ontspanning nodig.

Advies
Wees niet zo kritisch. Niet alleen naar anderen, maar ook naar jezelf. Je maakt het jezelf vaak moeilijker dan nodig is.
Geef liever een compliment! En vergeet niet jezelf zo nu en dan een welverdiend complimentje te geven!

 

error: Content is protected !!