Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Leeuw 2016

Algemeen
In het jaar 2016 mag je vooral vertrouwen op de positieve krachten van Jupiter en Uranus die in 2016 innovatieve mogelijkheden voor groei en optimisme brengen.
Over het algemeen is dit een jaar om jezelf te richten op de ander voor praktische ondersteuning en sturing. Jouw sociale kring is jouw instrument voor succes voor nu en morgen. Spirituele ontwikkeling zal het hele jaar door de rode draad zijn. Financieel gezien een jaar om je hand op de knip te houden.

Carrière
Het jaar 2016 is gunstig voor de ondernemers, maar de Leeuw met een vaste baan krijgt een teleurstelling te verwerken, omdat deze niet de verwachte waardering krijgt voor getoonde inzet. De retrogradeperiodes van Mercurius zijn van nadelige invloed op je carrière. In januari en december 2016 valt deze in jouw Huis van Werk. Luister hierbij naar je intuïtie wanneer je strategieën voor toekomstige groei uitwerkt. Zodra je duidelijk bent over ideeën en plan van aanpak, kun je de aandacht richten op de uitvoering van dit plan.
Tijdens de retrogradeperiodes van Mercurius is het goed om orde op zaken te stellen aangaande je werk en financiën. Mercurius retrograde vindt plaats in mei 2016 in jouw Huis van Carrière en in september 2016 in jouw Huis van Financiën. Hierdoor kan over het hele jaar genomen de winst wat tegenvallen.
Blijf daarbij flexibel met wat er ook gebeurt. Het jaar 2016 is door de retrogradeperiodes van Mercurius wel een jaar om terug te keren naar eerder beproefde methodes, kennis en ervaring. In 2016 is de ondersteuning van je baas, raadgever, compagnons of collega’s heel belangrijk om je carrièredoelen te bereiken. Probeer dus op één lijn te zitten met je baas, raadgevers, compagnons en collega’s en wees eerlijk in je bedoelingen. De eerste drie maanden van het jaar zijn geschikt om je bedrijf of beroep te evalueren en toekomstige doelen te definiëren. De maand mei van 2016 ziet er het meest gunstig uit voor je carrière wanneer Venus door jouw Huis van Carrière reist. Het ziet er naar uit dat je dit jaar moet reizen voor je werk of carrière.
Pluto blijft ook in 2016 in jouw Huis van Werk. Je voelt een krachtige verbinding met je werk, maar je voelt ook dater iets moet veranderen. Mars is van eind september 2016 tot begin november 2016 in jouw Huis van Werk. Tijdens deze periode ben je op je best op het werk. Je bent in staat jezelf te concentreren op je eigenlijke werk leven en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. Je kunt een nieuwe baan te krijgen of je gaat deelnemen aan een nieuw project of er komt een krachtige persoon in je leven die je verder kan helpen op je carrièrepad.
Het jaar 2016 is zeer gunstig voor studenten die een administratieve, financiële of een opleiding in management volgen. Door de stand van Jupiter en Uranus zijn studenten tot geweldige prestaties in staat. Ook leerlingen die onderwijs volgen op een niet reguliere school behalen mooie resultaten vooral in de laatste helft van 2016.

Financiën
In het jaar 2016 is het raadzaam om meer aandacht te schenken aan het beheer van je financiën.
Het eigen bedrijf is productief en maakt meer winst dit jaar. Het is echter verstandig om financiën in te zetten voor nuttige doeleinden en proberen om zoveel mogelijk te besparen.
Investeringen in 2016 zijn winstgevend. Ook ben je in staat om dit jaar geld te sparen voor de toekomst. Dit jaar ga je een huis of een lapje grond kopen. Als je hard werkt, mag je de zoete vruchten van arbeid plukken, Leeuw.
Jupiter is tot begin september 2016 in jouw Huis van Financiën. Van oudsher een goed moment om je financiële leven te verbeteren. De Zonsverduistering van 1 september 2016 brengt een nieuwe financiële kans. De maand september 2016 is vooral geschikt voor het verbeteren van de financiële situatie. In de tweede helft van 2016 zijn er meer mogelijkheden om je omzet te verhogen of om meer geld te verdienen.

Liefde en Relaties
Het jaar 2016 is vol rozengeur en maneschijn voor de Leeuw.
Een perfect jaar om in het huwelijk te treden of om een vaste relatie te consolideren. Saturnus blijft het hele jaar door in jouw Huis van Liefde en Romantiek, waardoor je de liefde heel serieus neemt. Je verlangt van de ander dat deze dat ook doet. Oppervlakkige en onbeduidende liefdesrelaties verdwijnen. Neptunus in Vissen blijft ook in 2016 in jouw Huis van Intimiteit. Je verlangt naar een iemand met wie je een intense en transcendente ervaring kan delen. De vrijgezelle Leeuw krijgt in de eerste helft van 2016 kansen om een nieuwe liefdesrelatie te vinden. Een vaste relatie wordt gevormd in de tweede helft van 2016, tussen augustus en november 2016.
De Zonsverduistering van 9 maart 2016 verhevigt dit verlangen naar die persoon die aan jouw verlangens beantwoorden kan. De Maansverduistering van 16 september 2016 laat zien of jouw wens in vervulling is gegaan.
Mars betreedt begin maart 2016 jouw Huis van Liefde en gaat vervolgens retrograde van half april tot en met eind mei 2016. Mars retrograde wil weten wat je verlangt van een liefdespartner. Mars is opnieuw in het Huis van Liefde vanaf augustus tot september en in Huis van Relaties van half november tot half december 2016. Je wordt geconfronteerd met uitdagingen en problemen in de liefde. Mars betreedt vanaf 20 december 2016 het Huis van Intimiteit en verstevigt de ontstane band.

Familie en Huis
Van begin januari tot begin maart 2016 reist Mars door jouw Huis van Familie en Huis. Het jaar 2016 begint met de focus op je huis en gezin. Je hebt de drive en energie om je woonsituatie aan te pakken en de banden met je familie aan te halen. Mars is retrograde in het Huis van Familie en Huis van eind mei tot eind juni 2016, waarbij onopgeloste huiselijke kwesties wederom je aandacht vragen of er vindt een heroverweging plaats van hoe, wat en waar de verbeteringen in huis moeten worden gedaan. Om te succesvol te zijn in je carrière heb je een goede thuisbasis nodig. Jouw gezin zal jouw doelstellingen pas ondersteunen als jij openstaat voor hun ideeën.
Mars blijft tot begin augustus 2016 in jouw Huis van Familie en Huis waardoor je de kans krijgt om aanpassingen te doen. De eerste helft van het jaar is ook geschikt om plannen te maken voor de kinderen en gezinsuitbreiding.
Kinderen vragen in maart 2016 veel aandacht en vragen veel geduld van je. Vooral medio april en mei 2016 kunnen kinderen opstandig zijn en zich doen gelden. In de tweede helft van 2016 komt er meer ontspanning in de situatie. Saturnus zal tot eind december 2017 in het Huis van Kinderen blijven. Je merkt dat kinderen opgroeien en zich van je losmaken. Dat wil niet zeggen dat ze je afwijzen. Kinderen zullen altijd bij je terugkomen voor steun en raad. In 2016 wordt de band met kinderen verstevigd en sterker.
Vanaf 10 september 2016 zal door Jupiter de relatie met broers en zussen, ooms en tantes, buren of kennissen verbeteren. De Maansverduistering van 23 maart 2016 helpt eventuele onderlinge problemen te regelen. Anderzijds kan dit ook tot een breuk leiden, maar deze breuk is mogelijk niet voor altijd.

Gezondheid
Door de stand van Neptunus in het Huis van de Ziel is spiritualiteit meer belangrijk voor jouw geestelijke gezondheid. Hoe meer verbonden je bent met je spirituele kant, hoe minder je voelt dat je dingen in jezelf hoeft te verbergen. De Zonsverduistering van 9 maart 2016 en de Maansverduistering van 16 september 2016 vinden allebei plaats in jouw Huis van de Ziel. Deze beide gebeurtenissen wijzen je op demonen en geheimen die angstig maken en je groei belemmeren. Het is tijd om deze demonen los te laten. Mars reist vanaf 20 december 2016 door het Huis van de Ziel en jaagt de laatste demonen weg, zodat je je kan concentreren op een betere spirituele verbinding.
Jupiter zal je vanaf 10 september 2016 bijstaan en je helpen de dingen niet al te serieus te nemen. Jupiter relativeert. De Maansverduistering van 23 maart 2016 leidt tot de oplossing van een probleem waardoor je minder stress hebt.
Tijdens de eerste maanden van het jaar is jouw gezondheid wat schommelend, maar vanaf mei 2016 komt er verbetering. Je hebt je gezondheid voor een groot deel zelf in de hand, Leeuw. Laat die nare gewoonten voor wat ze zijn en hou je aan je dieet. Luister naar je lichaam en ontspan jezelf zoveel mogelijk. De beste periode om met je gezondheid aan de slag te gaan is vanaf eind september tot half november 2016.

Advies
Uranus is Driehoek de Zon in Leeuw voor de Leeuw die geboren is van 8 augustus tot 17 augustus. Deze kracht maakt het in 2016 gemakkelijker om veranderingen door te voeren en het leven met volle teugen te omarmen.
Saturnus is Driehoek de Zon in Leeuw voor de Leeuw die geboren is van 2 tot 13 augustus. Deze kracht maakt verantwoordelijk en wil hard werken om je doel in 2016 te bereiken.
Jupiter is sextiel de Zon in Leeuw voor de Leeuw die geboren is tot 12 augustus. De Leeuw die geboren is van 8 augustus tot 13 augustus krijgt met alle drie de transits te maken in 2016, transits van ongekende mogelijkheden. Deze Leeuw is dit jaar extra moedig! Maak er het beste van!
Over het algemeen moet je al je sociale vaardigheden inzetten en je diplomatieke wil laten zien omwille van het onderhouden van goede relaties in 2016 zowel privé als zakelijk.

 

error: Content is protected !!