Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Maagd 2022

Algemeen
Over het algemeen is 2022 door de weldadige invloed van Jupiter een voorspoedig jaar zonder al te veel verstorende gebeurtenissen.
Het wordt een jaar van samenzijn, samenwerking, liefde, werk, zakendoen, reizen, creatieve ideeën en plannen.
De Zonsverduistering in Stier van 30 april 2022 en de Maansverduistering van 8 november 2022 in Stier laat ook de behoefte zien om je te ontwikkelen, je grenzen te verleggen door een studie te volgen, een boek te schrijven en te publiceren en te reizen. Het buitenland speelt een grote rol dit jaar. Maagd krijgt ook te maken met de rechtspraak.
De eerste helft van 2022 staat in het teken van financiën, sociale contacten en huishoudelijke aangelegenheden zoals een verhuizing, renovatie, een erfenis of een langverwachte tegemoetkoming of uitkering.
De Zomer van 2022 staat voornamelijk in het teken van het huis, woonplaats, kinderen, maar ook de gezondheid van Maagd. De meest succesvolle periode is van augustus 2022 tot het einde van het jaar 2022. Succes komt met liefde, werk, zaken en reizen en investeringen in onroerend goed. Langetermijnstrategie is daarbij de sleutel.

Liefde en Relaties
Het jaar 2022 is over het algemeen een jaar van romantiek en drama voor de Maagd.
Vanaf 3 januari tot 10 maart 2022 is heersende planeet Mercurius in Waterman de positieve katalysator bij het vinden van nieuwe verbintenissen en het ontstaan ​​van romantische relaties.
Neptunus in Vissen kan tot 27 juni 2026 van invloed zijn op de één-op-één relaties in je leven, privé of zakelijk. Maar ook geldt dat Neptunus verwart, vernevelt, vermomt en een web van fantasie weeft over jouw perceptie van de werkelijkheid! Er kan sprake zijn van slechte communicatie, misverstanden en onjuiste weergave van feiten, onuitgesproken wrok, afwezigheid van de partner, verborgen gevoelens, teveel idealiseren van relaties, manipulatie, ziekte, misleiding, misverstanden of situaties die te mooi lijken om waar te zijn.
Door de invloed van Neptunus in Vissen kan Maagd het moeilijk hebben met emoties en duurt het even voordat er duidelijkheid ontstaat.
Door de retrograde Venus in Steenbok kan Maagd zich tot eind januari 2022 verliezen in de kunst, muziek of poëzie en is dan te vinden in het theater, de bioscoop of in kunstgalerijen.
De Zon conjunct de retrograde Venus in Steenbok op 8 januari 2022 doet Maagd verlangen naar plezier, liefde en ontspanning. Tijdens deze fantasierijke en onbezonnen periode kan Maagd zich vergissen in de liefde en kan te maken krijgen met een onbeantwoorde liefde.
Met de heilzame ondersteuning van Jupiter in Vissen is er wel een betere communicatie tot medio mei 2022, dus praat openhartig als je voelt dat er iets niet klopt. Door de invloed van Pluto in Steenbok (Huis van Liefde) is er ook in 2022 een diep verlangen naar een zielsverbinding met je eigen partner. Het kan ook zijn dat Maagd het gevoel heeft alsof het verhaal met een geliefde uit het verleden nog niet is afgesloten. Pluto is sinds 2008 in Steenbok blijft daar tot januari 2024 en dat kan tot spannende en speelse ontwikkelingen leiden. Met Venus Retrograde in Steenbok in het Huis van Liefde kan dit leiden tot dwaze ontwikkelingen.
Met de Zon in Vissen van 18 februari tot 20 maart 2022 kan de liefde in de vaste relatie opbloeien of kan de single Maagd verliefd worden.
Valentijnsdag 2022 kan heel onverwacht spannend worden met Venus conjunct Mars in Steenbok exact op 16 februari 2022!
De Volle Maan in Maagd van 18 maart 2022 stelt Maagd voor de keuze om een belangrijke beslissing te nemen in de relatie of het nu gaat om trouwplannen of een breuk in de relatie.
De transit van Mars in Vissen van 16 april tot 24 mei 2022 in het Huis van Relaties valt samen met de betoverende conjunctie tussen Venus en Jupiter in Vissen van 29 april tot 1 mei 2022. Een geweldig romantisch moment om de liefde van je leven te ontmoeten. Ook een mooi moment voor een huwelijksaanzoek of voor conceptie als gezinsuitbreiding op de planning staat.
Maagd is dan vlinderachtig op zoek naar de liefde en loopt met het hoofd in de wolken. Gewoon een heerlijke transit om verliefd te worden.
De Nieuwe Maan in Maagd van 27 augustus 2022 tot medio september 2022 is mede dankzij jouw planeet Mercurius in Weegschaal een geweldige periode om met een relatie te beginnen, voor het sluiten van het huwelijk of het doen van een belofte.
De retrograde Jupiter keert vanaf 29 oktober terug naar Vissen en blijf dan tot 20 december 2022 in het Huis van Relaties. Het laatste kwartaal van 2022 is een terugkeer naar de weldadige periode van tot medio mei 2022. Deze terugkeer verzacht alle uitdagende transits van het laatste kwartaal van 2022. Werk en carrière mogen in geen beding van invloed zijn op je relatie. Onverschilligheid en najagen van een carrière kan killing zijn voor de relatie.
Niets is meer belangrijk in een relatie dan betrokkenheid, vertrouwen en wederzijdse liefde.

Carrière
Het afgelopen jaar 2021 was met de Noordermaansknoop in het Huis van Carrière een jaar van grote verschuivingen voor de Maagd. Je carrière kan een abrupte wending hebben genomen en alles kan veranderd zijn! Er is sprake van een hele andere dagelijks routine of er is een nieuwe werkwijze. Het jaar 2022 is het jaar waarin alles samenkomt en Maagd de vruchten kan plukken van inzet en inbreng. Er zullen grote financiële veranderingen plaatsvinden als gevolg van alle verschuivingen in het voorgaande jaar. Samenwerking is ook in 2022 de rode draad. Groepsprojecten en teamwork leiden tot succes.
Van 14 januari tot 26 januari 2022 is Mercurius retrograde in Waterman dus dan zijn er vertragingen op het werk of is het moeilijk om je verbonden te voelen met wat je doet.
De omslag van de Noord Knoop naar Stier vanaf februari 2022 kan echter aanvoelen als een tegenvaller. Het voelt alsof je harder moet werken voor minder geld en dat gevoel maakt je ontevreden. Nu het wat rustiger wordt in het Huis van Carriere komt er ruimte voor herstructurering, een constructieve opbouw en versteviging van je nieuwe carrière of bestemming.
Asteroïde Ceres, reist van 9 februari tot 15 mei 2022 door Tweelingen en hierdoor voelt Maagd zich gesteund en gevoed. Een periode van stabiliteit en vertrouwen.
De transit van Mars in Waterman van 7 maart tot 15 april 2022 geeft energie en motivatie om ervoor te gaan en erkenning te krijgen voor het werk dat je hebt gedaan.
Maart en april 2022 zijn misschien met Venus en Mars in Waterman (Huis van Werk) wel de drukste maanden voor je carrière. Maagd is dan ambitieus en perfectionistisch. Op de werkvloer kan er sprake zijn van roddel, afgunst en competitie.
In maart 2022 bieden collectieve bijeenkomsten en evenementen grote carrièrekansen.
April 2022 is een gunstige maand om te investeren in bedrijfsontwikkeling en op zoek te gaan naar zakelijke partners en sponsors, evenals andere financiële kwesties die verband houden met werkkwesties.
Mars in Waterman vormt van 7 maart tot 15 april 2022 een spanningsaspect met Uranus in Stier en dat kan de aanleiding zijn van stress op het werk. Hoe hard je ook werkt, je krijgt niet wat je verdient en dat kan frustrerend zijn, omdat je daar niets aan kunt doen.
Saturnus in Waterman (Huis van Werk) is veeleisend en vraagt veel verantwoordelijkheid van Maagd. Perfectionisme en een te ambitieuze houding kan maar kapot maken dan je lief is.
Je werkt niet alleen jezelf tegen, maar je jaagt ook je collega’s in het harnas. Blijf geaard en zaai nu de grond vruchtbaar is. Investeer in relaties, investeer in jezelf. Volgend jaar kun je dan oogsten wanneer Saturnus het teken Vissen betreedt (Huis van Relaties).
Mercurius retrograde in Tweelingen van 10 mei tot 23 mei 2022 in je carrièresector brengt je terug naar wat je voorheen hebt gedaan en brengt Maagd in contact met oude collega’s en leidinggevenden. Een een time-out om doelen om plannen opnieuw te beoordelen en te evaluerenDe transit van Venus door Stier van 29 mei tot 23 juni 2022 is de beste periode om te reizen, te studeren in het buitenland, een vervolgstudie of het herstellen van zakelijke betrekkingen met een buitenlandse relatie.
Met jouw heersende planeet Mercurius in Maagd van 5 augustus tot 26 augustus 2022 is dit de perfecte periode om de efficiëntie van werkprocessen te verbeteren. Een periode van hoge arbeidsproductiviteit en teamwork! Ook een gunstige periode om te solliciteren.
Mars en Uranus conjunct in Stier in de eerste helft van augustus 2022 kan zeer onvoorspelbaar zijn op het gebied van werknemers of collega’s. Er kunnen onverwachts verschuivingen zijn in het personeelsbestand.
Mars reist vanaf 21 augustus tot 25 maart 2023 door Tweelingen (Huis van Carrière) en deze invloed maakt ambitieus en gedreven. Wanneer Mars retrograde is van 30 oktober tot 12 januari 2023 kan Maagd echter vastlopen. Tijdens deze stagnerende periode is het raadzaam om aandacht te besteden aan beoordeling en evaluatie van het werk dat je doet of terug te keren naar het werk dat je eerder deed.
Ook Mercurius retrograde van 10 september tot 1 oktober 2022 benadrukt deze energie.
Het grootste deel van oktober 2022 reist Venus samen met de Zon door Weegschaal en dat is een gunstige periode om zakelijke deals te sluiten, contracten te ondertekenen of zakelijke allianties te sluiten.
Vanaf het eind van oktober 2022 tot eind november 2022 krijgt het buitenland een prominente rol. Zakenreizen, bedrijfsgerichte trainingen in het buitenland of uitwisseling van werknemers.
Interessante en langverwachte carrière mogelijkheden komen tegen het einde van 2022, dus sla geen uitnodiging af voor een zakelijke bijeenkomst of feestje. De winter van 2022 geeft Maagd ook de rust om zich te bezinnen en te concentreren op de carrière.

Financiën
Het jaar 2022 ziet er over het algemeen goed uit voor de Maagd.
Het is mogelijk dat Maagd in voorgaande jaren te maken heeft gehad met verlies of minder inkomsten. Het bereiken van financiële onafhankelijkheid is ook in 2022 niet gegarandeerd, maar het is een stap in de goede richting. De eerste maanden van 2022 laat financiële groei zien!
Samenwerking is een thema in 2022 en dat geldt ook voor je financiën. Maagd heeft anderen nodig om aan geld te komen zoals bij het afsluiten van leningen of aanvragen van subsidies.
Maagd heeft ook anderen nodig om goede deals te sluiten en met die verhoogde intuïtie heeft Maagd een fijne neus om dat te doen !
Het meeste geld gaat dit jaar naar huis, gezin en kinderen en gezondheidszorg zoals medische behandelingen of medische apparatuur of aanschaf van fitnessapparatuur.
In het eerste kwartaal van 2022 en in het voorjaar van 2022 komt er meer geld vrij en is er kans op financiële winst die te maken heeft met een winstgevende handelsovereenkomst, erfenis en aflossing van schuld.
Tijdens de transit van Venus in Tweelingen van 12 april tot 7 mei 2022 krijgt Maagd goed financieel advies of essentiële financiële tips!
Vanaf 11 mei 2022 reist de Grote Weldoener Jupiter door Ram. Ram is voor Maagd het 8e Huis van Gedeelde Bronnen en Transformatie. Tijdens Jupiter in Ram tot eind oktober 2022 komt er meer geld vrij door de inkomsten van je partner of derden, zoals een uitkering, tegemoetkoming of legaat.
In de zomer van 2022 zijn er reparatiekosten die te maken hebben met het huis of de onderneming. Hierdoor zal het oorspronkelijk geplande budget worden overschreden.
Vanaf 20 december 2022 tot 16 mei 2023 blijft Jupiter in Ram, dus deze invloed blijft zeker tot eind 2022. Pas wel op voor grote uitgaven, want Jupiter kan uitbundig en overdadig zijn.
In de tweede helft van 2022 kan er meer geld binnenkomen door loonsverhoging, tweede baan of een bijverdienste.
De herfst van 2022 ziet er het meest veelbelovend uit. Een goede tijd om te kopen en te verkopen.
Vanaf 10 september tot 23 september 2022 is Mercurius retrograde en tijdens die periode kan Maagd financiële problemen aanpakken en werken aan het wegnemen van bestaande financiële blokkades.
In oktober 2022 reist de Zon samen met Venus door Weegschaal (Huis van Financiën) en dat is een hele gunstige transit. De beste dag is 18 oktober 2022 en dat is een gunstige dag om contracten te ondertekenen, voor zakelijke transacties, onderhandelingen en aanbiedingen. Oktober 2022 biedt de Maagd dus ongekende financiële kansen. Blijf wel strategisch deken en blijf geaard in alles wat je doet.
Asteroïde Ceres in Weegschaal vanaf 19 december 2022 is een voedende en stabiliserende financiële factor om het jaar 2022 mee af te sluiten.
Samengevat is 2022 een financieel veelbelovend jaar voor Maagd.

Familie en Huis
De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 4 december 2021 in jouw Huis van Familie en Huis laat in de eerste helft van 2022 belangrijke ontwikkelingen zien in jouw privéleven, huis en familie. Door deze positieve of negatieve ontwikkelingen ga je je realiseren hoe belangrijk familie en vrienden voor je zijn. Maagd wil schoon schip maken met oude pijn uit het verleden en werken aan een stabiele thuissituatie.
Tot 24 januari 2022 reist Mars door Boogschutter (Huis van Familie en Huis). Een periode van dynamische activiteit in het huis. Het kan te maken hebben met de verkoop of aankoop van onroerend goed, een verhuizing, op jezelf gaan wonen of gaan samenwonen.
Het jaar 2022 begint dus met de focus op thuis- en gezinsaangelegenheden om de woon- en leefsituatie te verbeteren, verhuizen, renoveren, bouwen of verbouwen of meer tijd doorbrengen met de mensen die je als familie beschouwt. Door deze ontwikkelingen is er sprake van onrust in het gezin. Ook kan er bezorgdheid of onenigheid zijn met ouders. Oudere familieleden hebben in het voorjaar hulp en ondersteuning nodig en dat kan te maken hebben met huisvesting of opname.
De Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022 en de Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 legt de focus op meer communicatie en interactie met gezinsleden, naaste familie, buren en je directe omgeving.
Een goede periode om de onderlinge band te verstevigen en elkaar te ondersteunen.
In de zomer van 2022 moet tijd worden vrijgemaakt voor je gezin, kinderen en recreatie,
In de tweede helft van 2022 moet meer worden gepraat en overlegd om ernstige meningsverschillen in het gezin te vermijden en is het raadzaam om gezinsleven te betrekken bij huiselijke beslissingen.
De drievoudige conjunctie in augustus 2022 van Mars, Uranus en de Noordelijke Maansknoop in Stier kan een behoorlijk heftige en transformerende gebeurtenis zijn. Er kan sprake zijn van een verhuizing of lange reis op weg naar een nieuw thuis. Gebeurtenissen stellen je geloof op de proef.
Tegen het einde van de zomer of het najaar 2022 is de beste tijd voor een vakantie of verrassing. Van medio november tot medio december 2022 reizen Mercurius en Venus door Boogschutter (Huis van Familie en Huis) en tijdens die periode is het goed om familieberaad te houden bij een belangrijk probleem. Ceres staat eind september tot half december in Maagd en met deze voedende, ondersteunende energie voelt Maagd zich geaard, gecentreerd en zelfverzekerd om deze energie weer door de geven aan degenen die dat nodig hebben.
De relatie met broers en zussen of enkele verre verwanten kan hiermee vanaf november 2022 worden verbeterd.

Gezondheid
De transit van Saturnus in Waterman tot 7 maart 2023 (Huis van Werk) legt de lat hoger voor Maagd en dat leidt tot extra verantwoordelijkheden, vertraging, werkdruk en stress.
In de periode tot begin mei 2022 heeft Jupiter in Vissen een kalmerende werking op de Maagd en dat is maar goed ook. Mars in Waterman vormt van 7 maart tot 15 april 2022 een spanningsaspect met Uranus in Stier. Vooral in de tweede helft van maart 2022 is er sprake van stress. Stress is nadelig voor je gezondheid en gemoedstoestand. Tijdens die periode is het goed om op je voeding te letten.
Wat je in 2022 ziet gebeuren is eigenlijk een herhaling van vorig jaar, toen was er ook sprake van stresssituaties. Met Saturnus in Waterman (6e Huis van Gezondheid) blijft 2022 een jaar van veel werk en frustratie.
In de lente van 2022, (vanaf april 2022) kan Maagd te maken krijgen met vermoeidheidsverschijnselen, alsof je energie op is. Juist dan is het goed om je immuunsysteem te versterken door verstandige en gevarieerde voeding, meer nachtrust, powernap tussendoor en voldoende beweging. Pas in de Lente ook op voor teken en insectenbeten.
April 2022 heeft ook goed nieuws, want Jupiter in Vissen en jouw heersende planeet Venus vormen aan het eind van april 2022 en de eerste dagen van mei 2022 een mooie conjunctie.
Deze betoverde samenstand heeft een heilzame en verzachtende werking op de gezondheid en welzijn van Maagd.
Vanaf mei 2022 tot medio mei 2023 vormt de Grote Weldoener Jupiter in Ram regelmatig een sextiel met Saturnus in Waterman. Deze ondersteunende en heilzame samenwerking helpt je bij het vinden van de juiste dokter, vriend of een plek van herstel en bezinning op de reis naar herstel en vooruitgang van het fysieke welzijn van Maagd. Het hele jaar 2022 kan Maagd door de invloed van Saturnus in Waterman te kampen hebben met het bewegingsapparaat en gebitsproblemen. Over het algemeen kan worden gesteld dat het beter gaat met de gezondheid wanneer de beperkende Saturnus vanaf 8 maart 2023 het Huis van Gezondheid verlaat.
De Gewonden Genezer Cheiron in Ram wil Maagd ook in 2022 bevrijden van oude schuldgevoelens en verborgen angsten door middel van vergeving. Asteroïde Ceres in Leeuw is daarbij de ondersteunende factor van 24 juli tot 29 september 2022 om verbinding te maken met je onderbewustzijn om oude emotionele problemen los te laten.
Het is belangrijk om in 2022 aandacht te schenken aan je lichaam, geest en welzijn en jezelf niet te verliezen in werk en dagelijkse plicht. Je gezondheid is ook hard werken!
Medische en diagnostische procedures moeten worden uitgevoerd in gerenommeerde ziekenhuizen en klinieken. Pas op met niet gecertificeerde of onervaren homeopathische artsen en goedkope middeltjes. Niet alleen je lichaam heeft daarmee te lijden, ook moet je rekening houden met grote financiële schade. Ga regelmatig een wandeling maken, ga zwemmen en regelmatig naar de wellness om je immuunsysteem op te krikken.
Vanaf de Herfst van 2022 kunnen oude kwaaltjes de kop opsteken.
In oktober 2022 vindt het laatste vierkant plaats tussen Saturnus in Waterman en Uranus in Stier, dat voor zoveel onverwachte en stressvolle momenten in vorig jaar 2021 heeft geleid.
Met dit laatste vierkant wordt Maagd uitgedaagd om grote emotionele en fysieke opruiming te houden van alles wat vorig jaar is blijven hangen. Omarm de verandering om het volgende jaar met een schone lei in te gaan. Hou wel rekening met onvoorziene omstandigheden op je werk met leidinggevende en in het dagelijks leven. Wat er ook gebeurt, laat het gebeuren want het zal je uiteindelijk bevrijden.
Vanaf 21 december 2022 reist Jupiter door Vissen en dat brengt Maagd terug naar zoals het aan het begin van 2022 was.

Advies
Venus is retrograde in Steenbok tot 28 januari 2022. Het jaar 2022 kent daardoor een trage start op het gebied van liefde en romantiek. Vanaf februari 2022 komt er meer schot in de zaken en ligt de focus op werk en sociale activiteiten.
De heerser van Maagd is Mercurius en iedere periode dat Mercurius retrograde is, heeft dat een remmende werking op de Maagd. Mercurius is retrograde van 14 januari tot 3 februari 2022, van 10 mei tot 3 juni 2022 en van 9 september tot 2 oktober 2022. Van 24 september 2022 tot 1 oktober 2022 is Mercurius retrograde in Maagd.
Venus Conjunct Saturnus in Waterman op 28 maart 2022 is een bruikbare transit om de balans tussen werk en privé te herstellen. Aan het eind van maart 2022 voelt alles wat je doet zinvol, alsof alles is voorbestemd, alsof je onlosmakelijk en onmisbaar deel uitmaakt van het systeem dat alles draaiende houdt. Saturnus in Waterman wil dat je niet in de eerste plaats voor jezelf werkt.
Saturnus in Waterman is groepsbesef en samenwerken en verantwoordelijk zijn voor het resultaat!
Mars conjunct Saturnus in Waterman op 5 april 2022 gaat over een betere en efficiënte organisatie en timemanagement. Door minder lange dagen te maken en de lat steeds hoger te leggen heb je meer tijd voor jezelf om leuke dingen te doen met je gezin of familie.
Dit jaar is het belangrijk om je aandacht te richten op je werk, maar bij alles op je intuïtie te vertrouwen, maar ook om te luisteren naar de adviezen van goede vrienden en familieleden. Ook moet Maagd terughoudend zijn met geld uitgeven aan onnodige zaken, ook voorzichtig zijn met speculatie. Raadzaam is om geld opzij te zetten als appeltje voor de dorst.
Breng zoveel mogelijk tijd door met je gezin en familie en zorg voor een goede balans tussen verantwoordelijkheden op het werk en je privésituatie.
Hou rekening met Neptunus in Vissen in het Huis van Relaties. Tot maart 2025 komen er door de illusie van Neptunus mensen op je pad die te mooi lijken om waar te zijn. Er kan sprake zijn van wantrouwen versus de schijnbare perfectie of je denkt dat er dingen geheim worden gehouden, zowel privé als zakelijk.

error: Content is protected !!