Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Steenbok januari 2017

Algemeen
Vanaf 22 december 2016 reist de Zon door jouw eigen teken, Steenbok. Vanaf dat moment tot 19 januari 2017 sta jij als dierenriemteken centraal. Het gaat nu om jou. De Nieuwe Maan van 29 december 2016 viel ook in Steenbok en dat versterkt de egogerichte energie waarbij het gaat om jouw persoonlijke wensen en behoeften. Vorige maand is de planetaire macht verschoven naar de onderste helft van de Steenbok horoscoop. De tijd is aangebroken van de Nacht, een tijd van kosmische Winterslaap. Deze periode duurt tot eind juni 2017. Een periode van rust en herstel. Toch staan de meeste planeten nog in het eerste kwadrant van persoonlijke kracht en onafhankelijkheid. Je doet de dingen op eigen kracht, onafhankelijk. Tijdens deze periode kun je gemakkelijker voorwaarden te scheppen zoals jij die wilt. De wereld past zich aan jou aan in plaats van andersom. Doe er je voordeel mee, want binnenkort gaat dit veranderen.

Liefde en Relaties
De Maan heerst over het Huis van Relaties. Wanneer de Maan is haar Wassende (of groeiende) Fase is, (dat is de fase tussen de Nieuwe Maan en de Volle Maan) zul je merken dat je socialer bent en meer openstaat voor de ander. Dat is deze maand van 1 tot en met 11 januari 2017. In de periode van de Afnemende Maan, doe je minder moeite. Je kunt daar in ieder geval rekening mee houden! De Volle Maan van 12 januari 2017 valt in jouw Huis van Relaties. Dit laat het resultaat zien van een zakelijke samenwerking of een huwelijk of verloving. De Volle Maan laat dus een vruchtbare relatie zien op de lange termijn op zakelijk of persoonlijk gebied.

Familie en Huis
Mars is jouw planeet van Huis en Familie. Mars in Vissen maakt van januari 2017 een maand van communicatie. Er zijn veel gesprekken met familieleden en korte reisjes om elkaar te bezoeken. Jouw planeet Saturnus wijst je op de noodzaak om emotionele bagage uit het verleden los te laten. Mercurius retrograde in het Huis van Kosmisch Bewustzijn brengt je aan het begin van januari 2017 terug naar het verleden om schoon schip te maken. Opruimen geeft ruimte in je hoofd en in je hart. Ruimte voor een nieuw begin. Mars reist van 29 januari 2017 tot 10 maart 2017 door jouw Huis van Familie en Huis. Gunstige periode om thuis te klussen, te verhuizen of je huis opnieuw in te richten. Ook een goede periode om een familiebijeenkomst te organiseren of een actieve vakantie te plannen.

Carrière
De Volle Maan van 14 december 2016 viel in jouw Huis van Werk. Deze Volle Maan liet de voltooiing zien van projecten op je werk. Januari 2017 begint dus met een schone lei! Het jaar begint misschien niet zo goed. Mercurius is in de eerste dagen van 2017 retrograde in Steenbok waardoor het voelt alsof je niet vooruit komt of wordt tegengewerkt. Dit is maar tijdelijk!
Vorige maand is de planetaire macht verschoven naar de onderste helft van de Steenbok horoscoop. De tijd is aangebroken van de Nacht, een tijd van kosmische Winterslaap. Deze periode duurt tot eind juni 2017. Een periode van rust en herstel. De meeste planeten staan echter nog in het eerste kwadrant van de Steenbok horoscoop, het kwadrant van persoonlijke kracht en onafhankelijkheid. Je doet de dingen op eigen kracht, op jouw eigen manier. Tijdens deze periode kun je gemakkelijker voorwaarden te scheppen zoals jij die wilt en ben je niet afhankelijk van de inbreng van anderen, maar ok dit gaat binnenkort veranderen. Tijdens deze periode, de Nacht, bereidt je jezelf voor op de volgende cyclus van carrièresucces. Je bouwt nu het fundament of je verstevigt het fundament onder je carrière. Een stabiel privéleven is de solide basis voor toekomstige groei in de carrière.

Financiën
Venus blijft nog tot 3 januari 2017 in jouw Huis van Financiën. De gunstige invloed van Venus laat financiële ondersteuning zien door een meevallertje, bonus, uitbetaling of ondersteuning vanuit je familie, waarschijnlijk een ouder familielid.
Vanaf 20 januari 2017 betreedt de Zon jouw Huis van Financiën. Financieel gezien is dit de beste periode van het jaar, dus doe er je voordeel mee, Steenbok. De Nieuwe Maan van 28 januari 2017 valt in jouw Huis van Financiën. Dat betekent vanaf dat moment tot half februari 2017 meer kans op financiële mogelijkheden, zakelijk buitenkansje, meer omzet in je onderneming, promotie of een geweldige aanbieding.

Gezondheid
De Volle Maan van 14 december 2016 viel in jouw Huis van Gezondheid. Deze Volle Maan is de aanleiding voor het goede voornemen om gewicht te verliezen of gezond dieet. Je algemene gezondheid is goed deze maand. Deze maand ben je vooral gericht op het pamperen van jezelf. Mercurius is jouw planeet van Gezondheid. Door Mercurius in Steenbok ga je goede voornemens in werking stellen! Een goede gezondheid verbetert je uiterlijk. Je gaat dan naar een wellnesscentrum, naar de schoonheidsspecialiste of pedicure. Je wil op een aangename manier aan je algemene gezondheid werken. En dat werkt echt!

Advies
De Nieuwe Maan van 29 december 2016 viel in jouw eigen teken, Steenbok! De meeste planeten staan aan de linkerkant van de Steenbok-horoscoop. En dat betekent dat je op eigen kracht mag vertrouwen. De Zon reist tot 19 januari 2017 door jouw Huis van Persoonlijkheid. Deze maand is dus gericht op jou, op jouw wensen, op jouw eigen innerlijke kracht. Jouw lichaam en geest hebben rust nodig om te herstellen. Dit is de periode van de Nacht. De Nacht is de tijd van herstel en opbouw van nieuwe krachten. Jouw persoonlijke kracht is nog heel sterk, dus de wereld past zich aan in plaats van andersom. Binnenkort gaat dit veranderen en zul je merken dat de focus op de inbreng van de ander zal liggen.

error: Content is protected !!