Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het jaar 2019 staat in het teken van samenwerking. Teamwork en communicatie vaardigheden zijn de sleutels tot succes in 2019.
Je moet vertrouwen op je natuurlijke sociale vaardigheden om het allerbeste uit dit jaar te halen.
Jouw verlangen naar meer vrijheid is echter de rode draad. Het jaar 2019 brengt zelfvertrouwen, nieuwe kansen en interessante ontmoetingen die jou ongekende kansen bieden. Het is aan jou of je deze kansen wel of niet met beide handen aangrijpt. Alles op jouw pad is zo bedoeld. Het wel of niet grijpen van deze kansen bepaalt het verloop van 2019 en de komende jaren.

Liefde en Relaties
Liefde en relaties zijn een thema in 2019. De Weegschaal zoekt aandacht en krijgt aandacht!
Vele Weegschalen vinden dit jaar de liefde van hun leven of besluiten een gezin te stichten.
Van 2 januari tot 31 maart 2019 kan de invloed van Mars tot spanningen leiden in de relatie.
Op 21 januari 2019 is er een totale Maansverduistering in Leeuw. Vriendschappen of sociale contacten worden in de komenden zes maanden verbroken wanneer je voelt dat deze niets meer bijdragen in je leven. Tot begin maart 2019 kan de invloed van Uranus in Ram in het Huis van Relaties leiden tot plotselinge gebeurtenissen zoals een breuk of drastische veranderingen in je relatie of andere vormen van samenwerking. Gebeurtenissen van vorig jaar spelen daarbij een grote rol. Uranus in Stier reisde van mei tot november 2018 al door het Huis van de Ziel en Intimiteit. Weegschaal zoekt door de invloed van Uranus in Stier vanaf maart 2019 de emotionele verbinding met de eigen partner en goede vrienden.
Van 30 april tot 19 september 2019 is Saturnus retrograde in Steenbok. Tijdens deze periode wordt een ontluikende liefde bestendigd of kan een huwelijk of verloving plaatsvinden. Vanaf 21 juni 2019, de Zomerzonnewende, breekt een periode aan om samen te genieten van een mooie vakantie. Ook is dit voor de single Weegschaal een veelbelovende periode om de ware liefde te vinden. De totale Zonsverduistering in Kreeft van 2 juli 2019 laat een periode zien waarin nieuwe verbintenissen worden gesloten of verbroken. Zowel privé als zakelijk. De retrograde Mercurius van 8 juli 2019 tot 1 augustus 2019 is een periode van beproeving. Je verwachtingen over vriendschappen of relaties zijn te hoog, dus er kunnen dan twijfels en teleurstellingen zijn.
Over het algemeen komt de Weegschaal in de tweede helft van 2019 in rustiger vaarwater terecht.

Carrière
Het jaar 2019 staat in het teken van samenwerking. Teamwork en communicatie vaardigheden zijn de sleutels tot succes in 2019.
Dit jaar krijgt de Weegschaal meer ruimte voor creativiteit in je werk of in de eigen onderneming.
De Volle Maansverduistering in Leeuw van 21 januari 2019 laat de poort zien van een periode van positieve veranderingen, van creativiteit en moed.
Van 5 tot 28 maart 2019 is Mercurius retrograde in Vissen in jouw Huis van Werk. Tijdens deze periode kom je in de gelegenheid om dingen te evalueren, aan te passen of de puntje op de i te zetten. April 2019 en mei 2019 zijn dynamische maanden van nieuwe ontwikkelingen en doorgroei. Van 30 april tot 19 september 2019 is Saturnus retrograde in Steenbok. Deze periode is gunstig voor een studie, training of bedrijfsgerichte cursus.
De Volle Maan in Schorpioen van 18 mei 2019 laat een piek in je carrière zien. Er is kans op promotie of een nieuwe baan. Van 17 mei 2019 tot 1 juli 2019 marcheert Mars door jouw Huis van Carrière en dit markeert een periode van positieve energie en ambitie.
De tweede helft van 2019 staat in het teken van het verder bouwen aan waarmee je begin 2019 mee begonnen bent. Vanaf 23 september 2019 met de Zon in Weegschaal breekt een periode aan om jouw dromen waar te maken zoals een baan in het buitenland. Geweldige periode voor de Weegschaal in de modewereld, literaire wereld, media, de spirituele wereld of dienstverlening.
December 2019 is de kers op de taart!

Financiën
Aan het begin van 2019 kan er financiële vertraging zijn. Maar wanneer je aan het begin van 2019 zuinig aan doet of je vasthoudt aan een budgetplan, dan heb je daar de rest van 2019 plezier van. Belangrijk blijft wel dat je geen schulden maakt, dus hoedt je voor leningen en gebruik je creditcard alleen als het echt nodig is. Geen geld uitgeven wat er niet is en maak het niet duurder dan het al is.
De Maansverduistering in Leeuw van 21 januari 2019 laat ontwikkelingen zien in de carrière en die zijn van directe invloed op je financiën.
Vanaf 19 februari 2019, met de Zon in Vissen breekt een gunstige periode aan om te investeren op de lange termijn, zoals in een nieuw bedrijf. De Weegschaal die werkzaam is in het buitenland of zaken doet met het buitenland boekt dit jaar goede resultaten.
Van 5 tot 28 maart 2019 is Mercurius retrograde in Vissen en tijdens deze periode kom je in de gelegenheid om je financiën op orde te krijgen. Van 24 april tot 3 oktober 2019 is Pluto retrograde in Steenbok en daarmee in het Huis van Familie en Huis. Tijdens deze periode wil je geld uitgeven aan luxe artikelen, vakantie, huis of andere dingen om jezelf te belonen.
De Volle Maan in Schorpioen van 18 mei 2019 valt in jouw Huis van Financiën. De piek in jouw carrière of voltooiing van een project laat ook meer inkomen zien. Vanaf 12 augustus 2019 is Uranus retrograde in Stier in jouw Huis van Gedeelde Financiën. Er kunnen dan onduidelijkheden of onverwachte gebeurtenissen rondom gedeelde financiële bronnen. Vanaf 23 september 2019 met de Zon in Weegschaal worden nieuwe bronnen aangeboord zoals een goed betaalde baan in het buitenland. December 2019 is de kers op de taart als het gaat om carrière en financiën.
De retrograde Mercurius in Schorpioen van 31 oktober tot 20 november 2019 in jouw Huis van Financiën is een periode om je financiën op orde te krijgen.

Familie en Huis
Pluto in Steenbok reist al sinds 2008 door jouw Huis van Familie en Thuis. Pluto neemt jouw definitie van het gezin, je verleden, je wortels en jouw gevoel van veiligheid letterlijk en figuurlijk op de schop. Tot eind maart 2020 wordt je door Pluto en Saturnus in Steenbok geconfronteerd met vraagstukken die met huis en haard te maken hebben. Kosmische lessen die zich in deze jaren aandienen zijn bedoeld om jou de juiste weg te wijzen. Eigenlijk symboliseert de reis van Saturnus door het Huis van Familie en Huis letterlijke reorganisatie van je huis en je ziel. Het zijn de jaren van de “grote schoonmaak”, dus grote innerlijke verwerking.
De Verduisteringen van 2019 zijn allemaal van invloed op je privé-leven, familie en huis, want deze beïnvloeden zowel je carrière en relaties. De Zonsverduistering van 6 januari 2019 in Steenbok laat in de komende maanden positieve of negatieve ontwikkelingen in je privé-leven zien waardoor je realiseert hoe belangrijk familie voor je is. Juli 2019 en augustus 2019 zijn dan weer maanden waarin je afstand wil nemen.
De retrograde Mercurius in Schorpioen van 31 oktober tot 20 november 2019 legt de nadruk op kleine details die eerder over het hoofd zijn gezien.
Vanaf 3 december 2019 tot 19 december 2020 reist de grote Weldoener Jupiter door Steenbok.
Aan het einde van 2019 ga je plannen maken om te gaan verhuizen of je huis te renoveren.
Vanaf 23 december 2019, met de Zon in Steenbok, ben je thuis op je best. Je weet alles tot in de puntjes te organiseren! De Zonsverduistering in Steenbok van 26 december 2019 laat de kosmische poort zien naar een gezamenlijke vakantie, verhuizing of familie-activiteiten, zoals een reünie.

Gezondheid
Het jaar 2019 is een dynamisch jaar. Je komt door alle snelle opeenvolgende ontwikkelingen en uitdagingen nauwelijks toe aan rust. Vooral de drie Mercurius retrograde periodes kunnen de nodige stress met zich meebrengen. Probeer dan wel gas terug te nemen!
Jezelf houden aan een uitgebalanceerd dieet en regelmatige oefeningen is belangrijk om je energie op peil te houden. Jouw gezondheid heeft dus aandacht nodig in 2019.
Vanaf 21 maart 2019, de Lente-equinox heb je rust en ontspanning nodig.
De retrograde Jupiter van 10 april tot 11 augustus 2019 laat speciale aandacht zien voor je gezondheid. Nalatigheid of onverschilligheid kan ongemak veroorzaken en dan kun je echt problemen krijgen. Van 21 juni tot 27 november 2019 is Neptunus retrograde in Vissen in het Huis van Gezondheid en dit legt de focus op gezondheid en werk. Een periode van toepassing van ergonomische oplossingen op het werk. Blijf niet met klachten rondlopen. Tijdens deze periode ben je ook gevoeliger voor medicijnen. De invloed van Mars kan vanaf 19 augustus tot 4 oktober 2019 leiden tot meer stress, hoofdpijn, een infectie, uitslag of koorts.
Van 24 april tot 3 oktober 2019 is Pluto retrograde in Steenbok kunnen problemen optreden met je bloedsuikerspiegel, bloeddruk of ingewanden. De retrograde Mercurius in Schorpioen kan in november 2019 tot scepticisme en zelfs negativiteit leiden.
Een aanleiding om je levensstijl te veranderen en gezond(er) te gaan eten.

Advies
Het dynamische jaar 2019 is een jaar van hollen en stilstaan.
Het jaar gaat positief van start, maar in maart 2019 neemt de Weegschaal even een time-out om de juiste richting vast te stellen.
In september 2019 gaat het allemaal wat minder snel, maar is wel de opmaat naar een drukke periode. Oktober 2019 is de beste maand van het jaar. Bij elkaar genomen is het raadzaam om positief te blijven en je niet in een negatieve spiraal te laten meeslepen.
Blijf altijd de Zon zien!

error: Content is protected !!