Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De persoonlijke planeten staan ook in augustus 2023 aan de onderzijde van de Tweelingen-horoscoop, dus je bent nog aan het bouwen aan toekomstig succes.
De belangrijkste aandachtsgebieden voor augustus 2023 zijn carrière, liefde, creativiteit, huis en familie. Planetaire energieën maken je dat heen en weer wordt geslingerd tussen vertrouwen en ontmoediging. Alles voelt als een sleur en een uitdaging. Augustus 2023 wordt beïnvloed door Mars en Saturnus waardoor doelen alleen zijn te behalen met hulp vanuit je sociale kring, doorzettingsvermogen en toewijding.

Liefde en Relaties
Mars in Maagd tot 27 augustus 2023 is geen ideale periode voor de liefde.
Je kunt dan niets forceren, maar alleen afwachten. Als je dat doet en grenzen respecteert, kan er toch iets moois en blijvends ontstaan. In een vaste relatie is het raadzaam om samen creatief te zijn en zo nu en dan de boel de boel te laten om verveling te voorkomen.
Tweelingen kan zich in groepsverband door de retrograde Cheiron in Ram eenzaam, maar niet alleen voelen en dat komt, omdat je de verbondenheid niet voelt. Verdrongen pijn van niet kunnen of durven vertrouwen geeft een gevoel van eenzaamheid en afgeslotenheid.
Juist nu moet je met de verschuiving van de Maansknopen jezelf openstellen en vertrouwen geven, want dat is de weg naar genezing, innerlijke kracht en zelfvertrouwen.
De transit van de rode Strijder Mars door Weegschaal van 28 augustus tot 12 oktober 2023 doet Tweelingen verlangen naar de liefde, maar is dan ook strijdvaardig, competitief en wil harten veroveren, koste wat kost. Samen met de energie van Ceres in Weegschaal helpt Mars in Weegschaal om de balans te herstellen en meer vreugde in je leven te brengen.

Familie en Huis
Tot 27 augustus 2023 reist Mars door Maagd (Huis van Familie en Huis) en dat betekent onrust thuis zoals met een verhuizing, verbouwing, renovatie of verbetering van de woonsituatie. Tweelingen kan tijdens die volatiele periode energiek, maar ook defensief, beschermend en assertief zijn. Er kan spanning ontstaan in het gezin, familie en met schoolgaande kinderen en ook zijn er hoge kosten voor het gezin en huis.
De mentaal gerichte Nieuwe Maan in Leeuw van 16 augustus 2023 in het 3e Huis van Communicatie en Verbindingen spoort je aan om verbinding te maken met je naaste omgeving.
Dit is een Nieuwe Maan om intenties te stellen en te manifesteren. Misschien moet je een starre houding of overtuiging loslaten. Mercurius in Maagd is van 23 augustus tot 14 september 2023 retrograde (Huis van Familie en Huis) en dat kan leiden tot uitdagingen. Er moeten oplossingen gevonden worden voor problemen die aan het begin van 2023 zijn ontstaan. Er kan dan opnieuw contact worden gemaakt met familie of je directe omgeving of een terugkeer naar de plek waar je geluk en veiligheid hebt gevonden.

Carrière
Door Venus retrograde in Leeuw is het alsof je niet helder kan denken, een soort van creatieve blokkade. De krachtige Maan in Waterman van 1 augustus 2023 in het Huis van Carrière vraagt je een stap terug te doen om het grote geheel te kunnen overzien. De retrograde Saturnus en Neptunus in Vissen veroorzaken ook vertraging in je carrière, opdracht of studierichting, dus een time-out is net wat je nodig hebt om serieus na te denken over de richting die je volgt in je werk of studie. Is er twijfel over het pad dat je zes maanden geleden hebt gekozen? Is er sprake van machtsstrijd en uitvluchten, dan heb je echt die een time-out nodig om een goed beeld te krijgen voordat je aan de volgende fase begint op weg naar de top. Een ingrijpende beslissing zoals een andere baan of studie nemen is niet de ideale oplossing, wacht liever af. Zakelijke reizen brengen nieuwe contacten en goede vooruitzichten.
De Volle Maan in Vissen van 31 augustus 2023 in het negende Huis van Levensbeschouwing, Wijsheid en Spiritualiteit daagt je uit om te leren, te groeien als individu en je spirituele en filosofische kanten te ontwikkelen. Neem afstand van de wereld van stress, van Sociale Media om tot jezelf te komen. Je eigen innerlijke wijsheid vertelt je zoveel meer.

Financiën
Augustus 2023 is een gunstige financiële maand voor Tweelingen. De opbrengsten van bestaande investeringen zijn goed en zelfs risicovolle investeringen laat winst zien. Voornamelijk de creatieve Tweelingen boekt goede bedrijfsresultaten deze maand. Samenwerking met collega’s en sociale contacten is daarbij de rode draad.
De Maan is heerser van het Huis van Financiën voor Tweelingen. Dat betekent voor Tweelingen dat iedere Nieuwe, Wassende en Volle Maan een geweldig moment is voor het doen van investeringen. De Afnemende Maan is steeds weer een periode om financiële zaken af te werken en facturen te betalen. Met dit in gedachte krijgt Tweelingen financieel overzicht en inzicht.
Aan de financiële kant lijkt er dus een vuiltje aan de lucht te zijn, maar pas op met het doen van grote investeringen. Het geld is als zand tussen je vingers, dus zorg voor een goed budgetplan en financieel overzicht van je inkomsten en uitgaven, want aan het eind van 2023 kom je voor hoge kosten te staan.

Gezondheid
De retrograde Venus in Leeuw tot 3 september 2023 kan de oorzaak zijn van stress, concentratieproblemen, dwanggedachten, mentale uitputting of minder interesse.
Tijdens deze periode moet je even een time-out nemen als dat mogelijk is.
Met de invloed van Uranus in Stier in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten wordt Tweelingen meer bewust van oude gedragspatronen, gehechtheid aan beperkingen en onverwerkte emotionele bagage. Op ongewone en onverwachte manieren komt deze onderdrukte energie aan de oppervlakte. Door de invloed van Uranus retrograde in Stier vanaf 29 augustus 2023 leer je wie je bent of wie je ook al weer was door oude gedragspatronen, gehechtheid aan beperkingen en pijn en emotionele bagage los te laten.
Zorg voor ontspanning en blijf in beweging.

Advies
De retrograde Saturnus in Vissen (Huis van Carrière) vertraagt, maar vraagt je ook om koers te houden. Ook jouw planeet Mercurius en Mars in Maagd zijn niet in jouw voordeel, het voelt alsof je vast zit.
Het beste is om tijdens deze tussenperiode geordend en methodisch bezig te zijn, anders komt er niets van terecht.
Let op details. Blijf in contact met je collega’s en vrienden. Deel en luister. Maak plannen.
Het is vallen en opstaan, maar ook deze weg zal uiteindelijk van onschatbare waarde zijn.
Vanaf 28 augustus 2023 komt er met Mars in Weegschaal langzaam verbetering, maar door Mercurius retrograde is het beter om voorlopig geen haastige beslissingen te nemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!