Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Steenbok 2016

Algemeen
Doelstellingen in het leven, het verzamelen van de juiste informatie en het vormen van strategieën zijn dit jaar van het grootste belang om verder te komen, Steenbok. Het duidelijk bepalen van je doelen en de balans opmaken van alles wat in je vermogen ligt.
Innerlijke en uiterlijke transformatie zal door Pluto in jouw teken Steenbok in 2016 wederom de rode draad zijn.
Mars reist van oktober tot begin november 2016 door Steenbok. Dit is de meest energieke en enthousiaste periode voor de Steenbok. In deze periode maak je de grootste transformatie door en mag je beginnen aan een nieuwe reis in je leven.

Carrière
Mercurius is jouw planeet van Dagelijks Werk. Mercurius in Steenbok is retrograde in januari en de tweede helft van december 2016. Jouw innerlijke en uiterlijke transformatie kan dan op je werk leiden tot meer machtsstrijd en tegenwerking. Wees bewust van je natuurlijke proces. Weet je verantwoordelijkheden en blijf altijd rustig wat er ook gebeurt.
Door de invloed van Neptunus ben je in 2016 gericht op creatieve ondernemingsvormen waardoor je meer artistieke en fantasierijke kant aan bod komt. Je vindt kracht door de eigen geest! Door Neptunus heb je echter moeite met je concentratie. De Zonsverduistering van 9 maart 2016 brengt een nieuw plan voor je onderneming. Met de Maansverduistering van 16 september 2016 wordt duidelijk of dit plan tot bloei is gekomen.
De totale Maansverduistering van 23 maart 2016 vindt plaats in jouw Huis van Carrière en Bestemming. Het hoogste punt in de horoscoop. Precies twee jaar geleden vond hier ook een totale Maansverduistering plaats. In deze periode heb je te maken gehad met hoge hoogten en diepe dalen. Je kreeg meer werk, taken en meer verantwoordelijkheden. Jupiter zal vanaf 10 september 2016 verbeteringen in je carrière aanbrengen. Het zal gemakkelijker zijn om een maatschappelijk doel te bereiken of nieuwe doelen te stellen. Jupiter straalt vanaf 10 september 2016 tot 10 oktober 2017 in het Huis van Carrière, dus maak er het beste van, want dit gebeurt slechts om de twaalf jaar. Om een hogere positie je krijgen binnen het bedrijf waar je werkt is het belangrijk dat je moet werken aan stabiliteit en harmonie binnen de relatie met je collega’s, baas, medewerkers of compagnons.

Financiën
Om rust te creëren in je hoofd is het in 2016 aan te raden op verstandige manier met je geld om te gaan. Maak voor jezelf een duidelijk financieel overzicht. Gedurende het hele jaar is je financiële situatie schommelend, maar dat verandert aan het eind van het jaar. Uranus is jouw planeet van het Geld.
Uranus staat in 2016 vierkant op de Steenbok Zon. Je moet hard werken om goede financiele resultaten te krijgen. Voor niets gaat de zon op! Zorg dat je de controle houdt, Steenbok. Dit geldt vooral voor de Steenbok die geboren is van 6 tot 15 januari.
Door de stand van Uranus in het Huis van Familie zal geld worden uitgegeven aan het huis en gezin, maar ook wordt je financieel ondersteund door familie of oudere personen in de familie. Het jaar begint financieel gezien niet gunstig met een retrograde Mercurius in januari 2016. Van mei tot oktober 2016 vindt een periode plaats van bijstellen van financiële plannen, budgetbewaking en strategieën voor investeringen. Tijdens deze periode vinden ook wijzigingen plaats in je inkomsten. Het is mogelijk dat er minder geld binnenkomt. In de laatste twee maanden van 2016 komt er verbetering in je financiële situatie en ben je zelfs in staat om geld opzij te zetten.
Mars reist van half november tot half december 2016 door jouw Huis van Financiën. Tijdens die periode zijn er financiële mogelijkheden, heb je meer controle over je in- en uitgaven en ben je gedreven om meer geld te verdienen. Je krijgt dan de financiële beloning te zien voor je harde werk en inzet. Een zoete kers op de taart aan het eind van het jaar!

Liefde en Relaties
Liefde staat in 2016 niet op de eerste plaats, Steenbok. Jouw focus ligt dit jaar meer bij je carrière en eigen ontwikkeling.
Toch zijn er mogelijkheden om verliefd te worden of om een relatie aan te gaan. Februari 2016 is een geschikte maand om problemen in de liefde op te lossen. Mercurius is van eind april tot eind mei 2016 retrograde. Het communiceren met je geliefde kan lastig zijn. Je kunt jezelf minder geliefd op begrepen voelen. Geen goede positie voor een nieuwe liefde, wel om de aansluiting te vinden en de band te versterken met je geliefde. De kans is groot dat een oude liefde je pad kruist tijdens deze Mercurius retrograde. Het boek van deze liefde is echter uit en het heeft geen zin om het boek opnieuw te gaan lezen.
Voor de vaste relatie en het vormen van een vaste relatie is juni 2016 een goede maand. Een maand om plannen te gaan maken voor een volgende stap in de relatie.
De tweede helft van 2016 is voor de liefde de beste periode. Je moet dit jaar bereid zijn om vriendschappen die een belemmering vormen voor jouw ontwikkeling te beëindigen.

Familie en Huis
Uranus blijft ook in 2016 in jouw Huis en Familie. Ook dit jaar is jouw huis en familie aan verandering onderhevig. Je weet dat niets hetzelfde blijft. Eigenlijk ben jij die degene die de veranderingen maakt. Jupiter betreedt op 10 september het teken Weegschaal. Vanaf dat moment verbetert het contact met ouderen in je omgeving, zoals je ouders, schoonouders of grootouders. Deze personen veranderen niet, maar jij wordt toleranter. Een goede onderlinge relatie wordt sterker.
Neptunus in Vissen staat sextiel op de Steenbok Zon. Deze verbinding verhoogt mededogen en empathie. De Steenbok die geboren is van 29 december tot 2 januari ervaart deze verzachtende Neptunus energie het meest.
Neptunus blijft ook in 2016 in jouw Huis van Broers en Zussen, ooms en tantes en buren. De onderlinge relatie blijft onzeker. Communicatie is moeilijk, jullie begrijpen elkaar niet of jullie nemen niet de tijd voor elkaar. De kloof wordt dieper in het geval van een verstoorde relatie. De Zonsverduistering van 9 maart 2016 en de Maansverduistering van 16 september bieden je de kans om het weer goed te maken.
Van eind april tot 21 mei valt Mercurius retrograde in jouw Huis van Kinderen. Kinderen zijn dan onhandelbaar en opstandig. Er wordt dan een beroep gedaan op je geduld. Maak je geen zorgen, het is maar tijdelijk. Over het algemeen is je gezin een bron van geluk en is het contact met de familie aangenaam in 2016.

Gezondheid
Mercurius is jouw planeet van Gezondheid. Mercurius in Steenbok is retrograde in januari en de tweede helft van december 2016. Het jaar begint en eindigt met een verward gevoel, alsof je de weg kwijt bent. Gun jezelf en de wereld even een time-out, dit is maar tijdelijk. Je hoeft niet altijd alleen de hele wereld op je schouders te dragen.
In de eerste drie maanden vergt jouw carrière veel kostbare energie, waardoor stress op de loer ligt.
Vanaf april 2016 is het raadzaam jezelf zoveel mogelijk rust te gunnen en ontspanning te zoeken. De juiste voeding en creativiteit helpt je om op de been te blijven.
Dit is een belangrijk jaar voor je emotionele verwerking. Saturnus verblijft het hele jaar in jouw Huis van Onderbewustzijn. Door de invloed van Saturnus ga je evalueren wat je onbewuste drijfveren zijn. Je krijgt inzicht in jezelf, maar ook wordt je geconfronteerd met problemen uit het verleden. Je gaat een serieus besluit nemen om deze oude pijn te laten gaan. Mars vergezelt Saturnus hier vanaf maart 2016, waardoor je extra gemotiveerd bent om oude pijn los te laten. Vanaf half april tot eind mei is Mars retrograde in dit Huis van het Onderbewustzijn. Er komen dan dingen uit het verleden of onderbewuste problemen terug. Je voelt je dan onzeker, ongemakkelijk en angstig. Mars zal je in augustus en september 2016 confronteren met alles wat je eerder niet hebt willen zien.

Advies
Tot en met 9 september 2016 reist Jupiter door jouw Huis van Hoger Onderwijs en Levensbeschouwing. Een mooie periode welke gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Een periode om te studeren, te reizen, eindeloos te dromen of je dromen waar te maken. Jupiter vormt dit jaar een Driehoek met de Steenbok Zon waardoor er meer mogelijkheden komen voor uitbreiding en groei. Vooral de Steenbok die na 3 januari geboren is, profiteert het meest van deze weldadige energie. De Zonsverduistering in dit Huis van Jupiter van 1 september 2016 onderstreept dit streven. Je gaat studeren of een grote reis maken. De wereld verkennen, zowel in letterlijke als figuurlijke zin. Mercurius gaat op dit gebied retrograde in september 2016. Het is een geweldige tijd om terug te gaan naar school. Door de stand van Mars kun in de eerste helft van dit jaar te maken krijgen periodes van met zelftwijfel en minder zelfvertrouwen en het gevoel dat het geluk niet voor jou is weggelegd. Vanaf juli 2016 komt het vertrouwen in jezelf en je dromen weer helemaal terug. Jupiter staat jou dit jaar op alle gebieden bij en zal je helpen bij de vooruitgang in het leven. Jupiter maakt het mogelijk, maar jij moet het doen!

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!