Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen

Bijna alle planeten staan aan de westelijke sector en dat betekent dat de planeten ‘het verst’ van jou verwijderd zijn. De oostelijke sector betekent het “IK”. De westelijke sector betekent: “de ander”. De boodschap van de Kosmos is duidelijk: het gaat niet over jou, maar over de ander.

Dat betekent dat je alleen doelen kunt bereiken door samenwerking en je te schikken naar de behoeften van anderen.

Zorg voor een goede balans tussen carrière en gezinsaangelegenheden.

De planeten bewegen zich steeds verder naar de bovenzijde van de Weegschaal-horoscoop.

Op naar een nieuwe cyclus waarin de buitenwereld en carrière weer belangrijk wordt.

Mei 2018 is een mooie maand voor relaties, gezondheid en carrière, maar minder voor financiën.

Liefde en Relaties

De eerste helft van mei 2018 is romantisch en constructief voor alle vormen van relaties.

Uranus verlaat vanaf 16 mei 2018 jouw Huis van Relaties. De afgelopen zeven jaar was een periode waarin je relaties op de proef werden gesteld, zowel privé als zakelijk. Jaren van relationele onrust, veranderingen en verrassende omwentelingen. Verbintenissen werden versterkt of verbroken. Jouw ogen zijn wel geopend! Uranus in Stier reist vanaf 16 mei 2018 tot begin november 2018 door jouw Huis van de Ziel en Intimiteit. Al in mei 2018 kunnen er onduidelijkheden of onverwachte gebeurtenissen zijn rondom gedeelde financiële bronnen. Ook onzekerheid over intieme relaties en met de beleving van seksualiteit en intimiteit.

De Nieuwe Maan van 15 mei 2018 valt in jouw Huis van Relaties. Er kan iemand op je pad komen die een grote rol gaat spelen in je leven of je gaat een nieuwe stap zetten in een relatie zoals een aanzoek, huwelijk, een nieuwe vriendschap, zakelijk samenwerkingsverband of andere vorm van samenwerking om een project van de grond te krijgen. Een nieuw hoofdstuk!

Mars reist vanaf 17 mei 2018 door jouw Huis van de Liefde en Romantiek! In een vaste relatie wordt de onderlinge band versterkt, maar ook jouw actieve zoektocht naar de ware liefde blijft niet onopgemerkt. Liefde is dan wel meer fysiek gericht.

Familie en Huis

Door de invloed van Pluto in Steenbok wordt je geconfronteerd met vraagstukken die met huis en haard te maken hebben. Wat betekent thuis en familie voor jou? Wie is je echte familie? Biedt jouw huis jou de bescherming en veiligheid die je nodig hebt? Problemen die zich in deze jaren aandienen zijn bedoeld om jou de juiste weg te wijzen. Het zijn kosmische lessen die te maken hebben met gehechtheid aan het verleden, je jonge jaren ongeacht deze gelukkig of niet zo gelukkig zijn geweest. Soms manifesteert dit als letterlijke reorganisatie van je huis en je ziel. Saturnus heeft zich bij Pluto gevoegd en dit markeert een tijd van grote innerlijke verwerking en grote schoonmaak. In letterlijke en figuurlijke zin. Door de dynamische invloed van Mars krijg je in deze periode de energie om dat te doen. De Volle Maan van 29 mei 2018 valt in jouw Huis van Communicatie, korte reizen, broers en zussen, kennissen en buren. In de komende twee weken is er reisje, een uitstapje buiten de stad om vrienden of familie te bezoeken. Het is ook mogelijk dat je een auto, computer of mobiele telefoon koopt deze maand. Er zijn deze maand meer e-mails, berichtjes en telefoontjes. Het kan zijn dat je sentimenteel wordt en overmand wordt door verdriet. Dit hoort bij het verwerkingsproces. Wees dan lief voor jezelf en verwen jezelf met een warm bad.

Carrière

Door de invloed van de retrograde Jupiter in Schorpioen wordt je geconfronteerd met je beperkingen. Je wil zoveel, maar je kunt niet alles hebben in je carrière.

Door de invloed van Neptunus in jouw Huis van Werk en Dagelijkse Routine heb je moeite om jezelf te concentreren op het werk of vast te houden aan een baan, routines of dagschema.

Ook merk je door de invloed van Neptunus in Vissen dat hoe meer je voor jezelf hebben wil, hoe minder je bereikt. Je bent in mei 2018 een beetje lusteloos en ongemotiveerd, maar dat kan te maken hebben met ontwikkelingen in je privéleven en onopgeloste relatieproblemen. De Weegschaal die werkzaam is in de wereld van de spiritualiteit, de zorg of sociale dienstverlening is het meest succesvol. Je mag rekenen op de steun van familieleden bij het zoeken naar een passende werkkring.

Je hebt anderen nodig bij het bereiken van je doelen en je mag de hulp van anderen zoals je collega’s niet wegwuiven. Een goed idee dat je krijgt in de laatste week van mei 2018 moet aan de wereld worden gepresenteerd!

Financiën

Pluto is jouw planeet van Financiën. Pluto ging eind vorige maand retrograde. En door de invloed van de retrograde Jupiter in het plutonische Schorpioen moet je nu vooral voorzichtig zijn met al je investeringen en aankopen. De retrograde Jupiter in het Huis van Financiën vraagt of jouw financiën op orde zijn. Financiële vertragingen tijdens deze periode zijn met deze vraag verweven. Als het gaat om het materiële, dan ”moet je gewoon iets hebben”.

Maar wat betekent bezit voor jou? Wat is de toegevoegde waarde van bezit?

Leer vast te houden aan wat je hebt, laat gaan wat je niet nodig hebt. Mei 2018 laat een dip zien in je financiën, maar dit wordt gecompenseerd door je levenspartner of zakelijk partner. De Nieuwe Maan van 15 mei 2018 valt in jouw Huis van Gezamenlijke Middelen, belastingen, creditcards en leningen. In de loop van de maand zijn er financiële ontwikkelingen zoals een juridische uitspraak, uitkering of uitbetaling, bonussen en provisies. Een gunstige periode om je te richten op het opstellen van een budgetplan, spaarplan of een begroting, het voeren van zakelijke onderhandelingen of ondertekenen van contracten voor een lange termijn project. Een nieuwe relatie (zakelijk of privé) gaat voortvarend van start, maar kan echter struikelen over een financiële kwestie.

Gezondheid

Mei 2018 is een gunstige maand om je conditie op peil te brengen en je tempel te reinigen van alle onzuiverheden en negativiteit. Sporten is leuk en samen sporten is nog veel leuker. Een tak van sport moet wel bij je passen. Als het goed voelt, doe het dan.

Een goede lichamelijke conditie heeft een positieve impact op je leven en dat ga je deze maand echt merken. Luister niet naar dat zeurderige stemmetje in je hoofd en blijf op het goede pad.

Gezond eten kan ook heel lekker zijn!

Stimuleer ook je partner om je goede voorbeeld te volgen, want de gezondheid van je geliefde heeft aandacht nodig.

Advies

De tweede helft van mei 2018 ziet er veelbelovend uit, Weegschaal.

De Zon in Tweelingen wordt dan ondersteund door Mars in Waterman en deze Luchtbrug geeft jou vleugels. Jouw beste dag deze maand is 23 mei 2018.

Door de retrograde grote planetaire jongens Jupiter, Saturnus en Pluto heb je het gevoel alsof er niet veel gebeurt in je leven. Maar gebruik van deze relatieve rustige periode om terug te kijken op wat je tot nu tot hebt bereikt. Maak nieuwe plannen en zet een koers uit voor de toekomst.

Wees lief voor jezelf en tel je zegeningen.

error: Content is protected !!