Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Januari 2018

Gelukkig Nieuwjaar allemaal!

Welkom 2018.

Het jaar van de Hond opent sterk en veelbelovend met een kosmisch ontwaken ….
Vanaf 2 januari 2018 gaat Uranus op 24º in Ram weer direct en vanaf dat moment lopen alle planeten direct! 
Een betere uitgangspositie om met iets nieuws te beginnen is niet denkbaar, zou je denken…

De invloed van de directe Uranus in Ram en het langdurige aspect van Jupiter in Schorpioen en Pluto in Steenbok zijn de ondersteunde positieve krachten van januari 2018.
De krachtige verbinding tussen Jupiter in Schorpioen en Pluto in Steenbok brengt positieve transformatie in alle verouderde structuren in ons leven.

Vooral in de eerste helft van januari 2018 laat deze ondersteunende energie samen met de krachtige verbinding van Mars en Jupiter in Schorpioen een rollercoaster zien van belangrijke politieke en economische ontwikkelingen, maar ook vaak een onverwacht einde van dringende situaties.

Tot de Zomer van 2018 zal Uranus in Ram garant staan voor doorbraken en diepgaande veranderingen op zowel individuele als wereldwijde schaal.
Vanaf dat moment ontvouwt zich een periode die zal worden gekleurd door grote reorganisaties en stakingen, radicale ideeën en nieuwe visies. Alles wat zich vanaf augustus 2017 achter de schermen heeft afgespeeld of is voorbereid, wordt nu aan de wereld gepresenteerd.

Stabiliteit is echter belangrijker dan ooit, want er komt meer energie vrij dan we aankunnen.
De vrijgekomen opgekropte energie in onszelf en in de wereld om ons heen is enorm.

Met het direct gaan van Uranus valt ee de eerste Volle Maan van 2018 op 11º in het waterteken Kreeft.
Met deze Volle Supermaan zien we de resultaten van intenties die zijn gesteld bij de vorige Nieuwe Maan in Boogschutter op 17 december 2017.
Het wordt een Supermaan genoemd, omdat de Maan dicht bij de aarde staat en haar energieën sterker aanvoelen. Deze Volle Supermaan heeft vooral betrekking op de positie van vrouwen en alle vormen van relaties.
Lees verder over deze Volle Maan onder NIEUWS op deze website.

Al sinds 15 december 2017 reizen Mars en Jupiter samen door de intense wateren van Schorpioen.
De kosmische dans van Mars en Jupiter in Schorpioen blijft tot de eerste helft van januari 2018 actueel.
De eerste helft van januari 2018 wordt door Mars conjunct Jupiter gekleurd door de Me Too discussie, seksueel misbruik, wapenhandel en wapenwetgeving, grote branden en ongelukken op zee.
Financieel gezien kan dit aspect als zeer competitief worden beschouwd. Er kan sprake zijn van een grote vijandige overname en grote ontwikkelingen in de bankenwereld, aandelenmarkten, een valutaoorlog of handelsoorlog. Maar ook kan er door de strijdbare aard van Mars in Schorpioen sprake zijn van oorlogsdreiging, wapenhandel, religieus geweld en terroristische aanslagen op kerken en moskeeën

Op 11 januari 2018 bereikt de direct lopende Mercurius wederom het 29º punt in Boogschutter.
Dat is het beginpunt van de retrograde Mercurius op 3 december 2017.
Vanaf dat moment komt alles in een stroomversnelling terecht.

Mercurius, onze snelle lichtvoetige communicatieplaneet, is vanaf 12 januari 2018 aangeland in het Aardeteken Steenbok en zal daar tot 31 januari 2018 verblijven.
Met deze energie wordt de brede energie van Boogschutter vervangen door een meer praktische en ernstige benadering in denkvermogen en communicatie. Mercurius is conjunct Saturnus in Steenbok en deze energie wil constructief en scheppend bezig zijn en geen energie en tijd verspillen aan nutteloze zaken.
Deze Steenbok-energie kan ons helpen om dromen op het aardse vlak te manifesteren, de schouders eronder te zetten en de moed niet op te geven.

Op 16 januari 2018 vindt het exacte sextiel plaats tussen Jupiter in Schorpioen en Pluto in Steenbok.
Een succesvolle dag! Door deze gunstige planetaire krachten zijn er gunstige financiële ontwikkelingen en vooruitgang in het maatschappelijke leven.
Een prachtige dag om met een maatschappelijk project van start te gaan. Deze energie geeft een sterke drang om te hervormen en te verbeteren. Maak optimaal gebruik van de kansen die zich vandaag voordoen.

Op 17 januari 2018 is er een Nieuwe Maan op 17º in het aardse rijk van Steenbok.
De Nieuwe Maan in Steenbok vraagt ons om te kijken naar onze doelstellingen en wat we kunnen doen om deze te bereiken. De Nieuwe Maan in Steenbok staat in verbinding met Pluto en dat laat zien hoe sterk de transformele energieën zijn in deze periode. Steenbok wil doorgaan. Onverwachte omstandigheden op 17, 18 en 19 januari 2018 kunnen echter leiden tot oponthoud. Er kan sprake zijn van economische uitdagingen en instabiele omstandigheden.
In aanloop naar de komende Maansverduistering van 31 januari 2018 is het voorlopig beter om te wachten met een beslissing en vasthouden aan wat er is.
Lees verder over deze Nieuwe Maan onder NIEUWS op deze website.

Vanaf 21 januari 2018 reist de Zon door het luchtrijk van Waterman.
Een periode van interactie, sociale betrokkenheid en discussies. De energieën zijn op de samenleving, vrede en harmonie gericht.
De rest van de maand laat een snelle en assertieve tijd zien.
In de periode kan ons nieuwe informatie bereiken dat iets verduidelijkt dat we eerder hebben gemist.

De rode strijder Mars betreedt op 27 januari 2018 het vurige rijk van Boogschutter.
Deze bruisende, grensverleggende en avontuurlijke energie van Mars in Boogschutter laat een gunstige periode zien om op reis te gaan of zaken te doen met of in het buitenland.
Mars zal tot 17 maart 2018 in Boogschutter verblijven.

Op 31 januari 2018 is er een totale Maansverduistering op 11º in het vuurteken Leeuw.
Dit wordt ook wel een “Blauwe Maan” genoemd omdat het deze maand de tweede Volle Maan is. De Zon in Waterman en de Maan in Leeuw staan tegenover elkaar. De Aarde staat in het midden.
De Maan bevindt zich in de schaduw van de Aarde en krijgt geen licht van de Zon.
Het thema ouderschap is actueel met deze Maansverduistering.
De Maan is conjunct de Noordermaansknoop in Leeuw en De Zon in Waterman is conjunct de Zuidermaansknoop.
Relaties worden in een ander licht gezien of ontmoetingen zijn van karmische aard.
De Waterman die geboren is van 29 januari tot 2 februari, of de Leeuw die geboren is van 1 tot 5 augustus zal deze Maansverduistering het sterkst ervaren.
In de persoonlijke geboortehoroscoop is af te leiden waar in de komende drie tot zes maanden veranderingen komen, kijk hiervoor naar de Huizen die op 1º Leeuw en Waterman vallen, ook alle planeten, de Ascendant of Midhemel bij 10º tot 14º graden in Leeuw, Waterman, Stier of Schorpioen.
Lees meer over deze bijzondere Maansverduistering onder Nieuws op deze website.

Planetaire mogelijkheden te over om verbeteringen in ons leven te implementeren, maar alleen wanneer de wereld bereid is om de juiste keuzes te maken.

Ik wens jullie allemaal een bijzondere januari 2018!

error: Content is protected !!