Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische prognose maart 2020

De Zonsverduistering in Steenbok van 26 december 2019, de Maansverduistering in Kreeft van 10 januari 2020 en gevolgd door de conjunctie Saturnus en Pluto in Steenbok van 12 januari 2020 openden de kosmische deuren van langdurende energetische verschuivingen.

Een wereldwijde reset.   

Moeder Aarde zuivert zichzelf en ook zijn wij bezig met het loslaten, verwerken en onthechten.

Deze energetische verschuivingen vragen ook om offers. Niets komt voor niets.

De oude wereld is voorbij, een nieuw tijdperk van nieuwe werkelijkheden is aangebroken.

De Saturnus/Pluto-conjunctie in Steenbok van 12 januari 2020 markeerde het begin van een 30-jarige cyclus dat gaat leiden tot nieuwe, experimentele en meer rechtvaardige economische systemen, gebaseerd op totaal nieuwe culturele, educatieve, zakelijke en politieke organisatiestructuren. Oude en vastgelopen maatschappelijke structuren worden afgebroken en geherstructureerd. Jupiter voegt zich begin maart 2020 bij deze conjunctie van Saturnus en Pluto in Steenbok en tezamen met de dynamische kracht van Mars in Steenbok wordt maart 2020 een maand van grote astrologische betekenis. Met geduld, discipline en samenwerking worden bergen verzet!

Thema’s als vernieuwend leiderschap, politieke en economische machtsvraagstukken, duurzaamheid en het omgaan met onze natuurlijke bronnen blijven actueel, terwijl transformaties en omwentelingen concrete vormen aan gaan nemen.

In de schaduw van deze nieuwe cyclus krijgen we echter ook te maken met versobering, totalitarisme en wereldwijde conflicten. 

De wereldeconomie is sinds 2008 verzeild in een lange depressie en ondanks groeicijfers bestaat de dreiging van een nieuwe economische crisis door de Brexit. 

De Saturnus-Pluto-conjunctie van 12 januari 2020 wordt vanaf eind maart 2020 gevolgd door een Jupiter-Pluto-conjunctie en deze historische reeks eindigt met een Jupiter-Saturnus-conjunctie in november en december 2020. Deze zeldzame samenbundeling van drie langzame planeten in het Kardinale Teken Steenbok laat zowel collectief als individueel een belangrijke periode zien. Deze samenstand is zo zeldzaam, dat de eerstvolgende periode met deze drievoudige conjunctie plaatsvindt in het jaar 2179 tot 2181!

Jupiter heeft altijd met geloof en visie te maken, maar nu gaat het om een aardse spiritualiteit, en o.a. de verhouding tussen lichaam en geest. In Steenbok staat Jupiter met beide voeten op de grond en Jupiter’s kosmische boodschap is zowel praktisch als nuttig. Daarom is het zo belangrijk dat we duidelijke en haalbare doelen hebben en dat een visie dat praktisch en realistisch is.

We zien met de vernieuwende Uranus op 3º in Stier inmiddels al grote verschuivingen in de landbouw en voedingsindustrie, het financiële systeem, zoals nieuwe valuta en ruilhandel, ook grote ontwikkelingen in duurzame energie, zonne-energie en windenergie.

Jupiter in Steenbok nadert Pluto inmiddels met rasse schreden en de toenemende invloed van deze exacte krachtige transformerende energie geeft ons nu al de kracht en invloed om waar dan ook een grote ontwikkeling door te maken.

Op zondag 8 maart 2020 vormt Venus met Uranus in het zintuiglijke aardse Stier een conjunctie. Deze samensmelting van hemel en aarde brengt onder de invloed van Mars in Steenbok een duidelijke boodschap. Thema’s die te maken hebben met seksueel misbruik, machtsmisbruik in relaties of corruptie vragen om een duidelijke oplossing. 

De Volle Maan in Maagd van 9 maart 2020 is exact opposiet Neptunus in Vissen. Deze oppositie van Neptunus en de Volle Maan kan tot angst en verwarring leiden.

Op het wereldtoneel speelt heel veel angst en verwarring. Angst houdt de wereld in haar greep en heeft een negatieve invloed op de groei van de wereld. Jupiter in Steenbok biedt met een sextiel de helpende hand. Angst, verwarring en bedrog worden door eerlijkheid, moraliteit en vertrouwen overwonnen. Jupiter sextiel Neptunus biedt vergeving en genezing wanneer er sprake is van verraad en bedrog.

Mercurius gaat vanaf 10 maart 2020 weer direct in Waterman! Na een retrogradeperiode van 7 februari 2020 tot 9 maart 2020 komt er langzamerhand weer helderheid. 

De schaduwperiode van Mercurius retrograde duurt echter nog tot 30 maart 2020, wanneer Mercurius weer op 12º Vissen staat, het gradenpunt zoals deze op 10 maart 2020 retrograde ging. 

Op zaterdag 14 maart 2020 vindt het jaarlijkse hoogtepunt plaats van de Virginiden meteorenzwerm. De “trage” Virginiden in de nabijheid van de heldere vaste ster Spica zijn tot begin mei 2020 waarneembaar aan het hemelse firmament.

De rode planeet Mars speelt ook in maart 2020 een belangrijke rol en blijft de gemoederen flink bezighouden aan het hemelse firmament. Vanaf 17 februari 2020 reist de rode Strijder Mars door Steenbok en op 20 maart 2020 wordt op 22° een exacte conjunctie gevormd met Jupiter in Steenbok. Mars, de heerser van Ram conjunct Jupiter in Steenbok voelt op de drempel van de astronomische Lente als een nieuwe start van alles wat fysieke energie, initiatief en moed vereist. Alles wat vandaag begint, van sport, bedrijfsleven, rechtspraak, carrière tot relaties, heeft een grote kans op succes! Geweldig aspect om voor jezelf, iemand anders of een goed doel te vechten.

Op 21 maart 2020 betreedt de Zon het lenteteken Ram. Het astronomische begin van de Lente, de Lente-equinox, het feest van Ostara, de godin van het stralende licht, groei en creatie. Dag en nacht zijn even lang en de dagen gaan weer lengen! We gaan de versnelling in! Een bijzonder krachtige periode waarin nieuwe energie tot constructieve veranderingen kan leiden in onszelf en in de wereld om ons heen.

Mars, de heerser van Ram is dan al bijna conjunct Pluto in Steenbok en deze bruisende toenemende energie van pure kracht wil vooruitgang en veranderingen doorvoeren!

Op 23 maart 2020 is er een exacte conjunctie van de rode strijder Mars met Pluto in Steenbok.

Mars op 28º Steenbok exact conjunct Pluto is een krachtige oerenergie van ambitie, passie, drive en motivatie, maar helaas ook van van zelfzucht, egoïsme en meedogenloosheid. We willen ons met deze energie zo graag bewijzen dat niemand hierbij in de weg mag staan. Opgekropte en onbewuste boosheid kan exploderen, dus zelfbeheersing zal een hele opgave zijn. Gecontroleerde actie en het inzetten van kracht en invloed is echter diepgaand, betekenisvol, creatief en waardevol. Een geweldige energie om een onvergetelijke indruk te maken en bergen te verzetten!

Saturnus verschuift vanaf 23 maart 2020 van Steenbok tijdelijk naar Waterman. 

Saturnus in Waterman maakt de duurzame verbinding met de juiste personen of herstelt en verstevigt het contact. Met Saturnus in Waterman ontstaat tot begin maart 2023 een rechtvaardiger, innovatieve en geavanceerde sociale structuur van saamhorigheid en verantwoordelijkheid als geheel. 

Saturnus in Waterman vormt vanaf 23 maart 2020 een vierkant met Uranus in Stier. Dit spanningsveld creëert tot aan de Zomer van 2020 een sfeer van rebellie en een onstuitbare behoefte aan vrijheid en autonomie. Een ambitieuze periode van concrete plannen voor de Waterman, Ram, Leeuw, Weegschaal en Boogschutter, maar voor Stier en Schorpioen kan deze een periode van frustratie en roekeloosheid zijn. 

Medio mei 2020 gaat Saturnus retrograde en dat betekent dat Saturnus vanaf 2 juli 2020 weer terugkeert naar Steenbok om de structurele puntjes op de i te zetten. 

Vanaf 18 december 2020 begint dan de tweeënhalf jaar durende transit van Saturnus in Waterman.

Op 24 maart 2020 is het Nieuwe Maan in Ram!

De onstuimige Nieuwe Maan in Ram, de Lentemaan, is de eerste Nieuwe Maan van het astrologische jaar, dus is voor iedereen de Nieuwe Maan, de stempel voor het hele jaar. 

Dit heilige huwelijk tussen Zon en Maan op weg naar Pasen 2020 is geen geschikter moment om goede intenties te stellen en met nieuwe veelbelovende dingen te beginnen!

Op de laatste dag van maart 2020 betreedt de rode planeet Mars het luchtteken Waterman en blijft daar tot 13 mei 2020. 

Mars in Waterman brengt een duidelijke boodschap. 

Samen staan we sterk! 

Ik wens iedereen een innovatieve maart 2020! 

error: Content is protected !!