Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

STEENBOK ♑️ juli 2024
(21 december – 18 januari)

Algemeen
Juli 2024 biedt volop kansen voor professionele groei en vooruitgang voor Steenbok.
Pro-actief bezig zijn en een open en eerlijke communicatie zijn wel de voorwaarden tot succes en medewerking.
De focus ligt in juli 2024 op persoonlijke ontwikkeling, carrière, relaties, liefde, werk en gezondheid.

Liefde en Relaties
Stier staat voor het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie.
Op 5 juli 2024 is er een Nieuwe Maan in Kreeft (Huis van Relaties). Vanaf dit moment en in de komende maanden ontstaat er een nieuwe relatiedynamiek of het nu gaat om je geliefde, zakenpartner of tegenstander! Je zou zelfs je krachten kunnen bundelen met een rivaal. Dit het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of met een nieuwe relatie te beginnen. Iemand in jouw directe omgeving of op je werk kan plotseling een nieuwe waarde of betekenis krijgen voor jou.
De rode Strijder Mars reist nog tot 20 juli 2024 door Stier. Mars inspireert en wakkert verlangens aan. Mars maakt Steenbok meer extravert en strijdlustig, dus succes verzekerd als je gaat daten!

Familie en Huis
Ram staat voor het 4e Huis van Familie en Huis.
De Noordknoop in Ram biedt jou de gelegenheid om alle facetten in je gezin en de familie met andere ogen te zien en met de kracht van de Gewonde genezer Cheiron in Ram een betere onderlinge verstandhouding tot stand te brengen.
Met de retrograde Saturnus in Vissen in het 3e Huis van Communicatie krijg je de kans om jezelf uit te spreken of er over te schijven. Focus op duidelijke communicatie om conflicten te voorkomen.
Door de invloed van de Volle Maan van 21 juli 2024 kun je aan het eind van juli 2024 een déjà vu krijgen, alsof je alles weer opnieuw beleeft. Mars in Tweelingen vanaf 21 juli 2024 kan de oorzaak zijn van stemmingswisselingen en irritaties. Om het gezellig te houden is het raadzaam om deze energie te kanaliseren door een actieve vorm van sport of creativiteit.

Carrière
Door de transit van Jupiter in Tweelingen in het 6e Huis van Werk en Dagelijkse Bezigheden, komen er inspirerende werkprojecten, nieuwe collega’s of klanten of andere werkomgeving of dagbesteding, kansen op werkgebied en studie. Geweldig voor schrijfprojecten of publicaties.
De Volle Maan in Steenbok van 21 juli 2024 is een goed moment om de balans op te maken van je levensstijl, persoonlijke doelen, relaties, ambities en strategische planning. Deze Volle Maan vraagt je om alles in je leven dat niet past bij wie je bent of wilt zijn, los te laten.
Mars reist van 21 juli tot 4 september 2024 door Tweelingen. Tijdens deze pro-actieve periode is Steenbok meer assertief, Met deze krachtige energie ben je gemotiveerd om nieuw werk te vinden. Op je werk en in je dagelijks leven kunnen belangrijke stappen voorwaarts worden gemaakt. Steenbok kan wel last hebben van irritaties en ongeduld.
Er kan dan wel sprake zijn van werkdruk en conflicten en kritiek met collega’s door jouw directe en assertieve houding.

Financiën
De transit van Mars in Stier tot 20 juli 2024 laat een periode zien van afwerken van financiële zaken dingen die zijn uitgesteld. De transit van Mercurius door Leeuw van 3 tot 25 juli 2024 is gunstig om financiële zaken te regelen bij de notaris, de bank of andere financiële instelling. Deze periode is ook gunstig voor loterijen, het afwerken van deals en investeringen, het evalueren van resultaten, het vereffenen van schulden en het opnieuw beoordelen van financiële situaties.
Wees wel alert nu Neptunus retrograde is (vanaf 2 juli 2024) wanneer je te maken krijgt met details, praktische zaken, feiten en cijfers, want je kunt dingen over het hoofd zien.
Wacht met nieuwe investeringsprogramma’s en nieuwe projecten tot het einde van de zomer.
In juli 2024 blijft de financiële situatie stabiel. Je hebt de laatste tijd veel geld uitgegeven aan het onderhoud van je huis, maar door de invloed van Venus in Kreeft tot 11 juli 2024 zie je ook dat het belangrijk is om te investeren in je geliefden en de kleine dingen in het leven. Samen een hapje eten, een dagje ontspanning. Ook is er ruimte voor kleine huishoudelijke reparaties.

Gezondheid
De weldadige transit van Jupiter in Tweelingen door het 6e Huis van Gezondheid geeft Steenbok meer energie om te sporten of een lifestyle te creëren die beter bij je past. Tevreden zijn met onzelfzuchtige en genereuze daden, dus door een helpende hand te bieden, geeft je zoveel voldoening. Jupiter in Tweelingen geeft je inzicht in toxische dagelijkse situaties die jouw gezondheid ondermijnen.
Met de retrograde Saturnus in Vissen ben je onbewust bezig met het loslaten van emotionele bagage en schoon schip maken. Een vorm van therapie of alternatieve geneeswijzen kan jou helpen om angsten en vastgeroeste patronen los te laten.
De Volle Maan in Steenbok van 21 juli 2024 is een prachtig moment voor jezelf. Tijd om voor jezelf te zorgen, dus maak een afspraak bij de schoonheidsspecialiste of de kapper.
Je bent het waard, Steenbok!

Advies
Asteroïde Ceres is retrograde in Steenbok.
Twee opeenvolgende Volle Manen in Steenbok tijdens de retrograde Ceres (21 juni en 21 juli 2024) kan onzekerheden en oude emotionele pijn naar boven halen en dat maakt je onzeker.
Steenbok kan een gevoel van ontoereikendheid hebben en dat komt door onverwerkte kwetsbaarheden die je liever wil vergeten, maar toch terugkomen om te worden geheeld. In het licht van de Volle Maan zie je alles veel duidelijker, wat werkt en wat niet, zodat duidelijke stappen kunnen worden gezet. De belangrijkste relatie die je hebt is met jezelf. Je verandert en groeit voortdurend. Wanneer je jezelf volledig accepteert wordt het ook makkelijker om de relatie met anderen aan te gaan. Ceres blijft tot 7 december 2024 in Steenbok jouw teken, dus wees tot die tijd lief voor jezelf.

error: Content is protected !!