Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De planetaire aanwezigheid aan de onderzijde van de Vissen-horoscoop, de Nacht, laat zien dat het in deze periode van het jaar gaat over innerlijke verwerking, evaluatie, herstel en voorbereiding. Carrièredoelstellingen en persoonlijke verlangens staan voorlopig op een lager pitje. Met de energie van Saturnus in Vissen komt er gestage vooruitgang.
De focus ligt deze maand op financiën, liefde, financiën, familie, privéleven en emotioneel welzijn.

Liefde en Relaties
Asteroïde Ceres in Maagd door het 7e Huis van Relaties gaat over vertrouwen en ondersteuning in relaties. Het gaat over het geven van vertrouwen en ondersteuning, maar dat goede gevoel moet er ook voor jou zijn.
De rode Strijder Mars reist tot 20 mei 2023 door Kreeft (5e Huis van Liefde) en tijdens deze periode kan er een romance of terugkeer van een oude liefde zijn. Een gunstige periode om te daten. Er kan sprake zijn van een romance, de terugkeer van een oude liefde of een scheiding kan worden afgerond.
April 2023 is een gunstige periode om te daten. Met de kracht van Venus in Tweelingen en Mars in Kreeft brandt het verlangen en durf je aan het begin van april 2023 een eerste stap te zetten of te vechten voor de liefde. Neem geen genoegen met minder, maar ga voor meer. Wat maakt jou blij?
Vanaf 12 april 2023 wordt het meer gecompliceerd door de invloed van Venus in Tweelingen.
Durf tijdig nee te zeggen als je iets niet wil of wanneer je merkt dat iemand niet bij je past.
Mercurius retrograde in Stier vanaf 21 april 2023 helpt om complexe problemen bespreekbaar te maken en op te lossen.

Familie en Huis
April 2023 is de maand van creatief bezig zijn in huis, een thuisstudie, lezen, schrijven, schilderen en spelletjes doen. Door de invloed van Mercurius in Stier ben je deze maand wat meer ingetogen en meer op jezelf. Je voelt alles dieper, je huisgenoten en sferen om je heen. Alles wat mooi is kan je diep ontroeren. Kinderen doen het in april 2023 goed op school en blinken ook uit in andere creatieve activiteiten en sport.
Door Mars in Kreeft kom je op voor je vrienden, kinderen, familie en je huis, veiligheid en zekerheid, maar ook is er de neiging om te veel te eisen van jezelf en de mensen om je heen en dat kan tegen je gaan werken. Door Mars in Kreeft neem je een meer defensieve houding aan en wil je de beste resultaten behalen. Hierdoor kan er wrijving thuis ontstaan, dus pas daar mee op.
Je kunt niet altijd winnen! Als je emoties opgekropt houdt, kan dit leiden tot stress, bitterheid en irrationele woede, dus het is goed om jezelf af te reageren door creatief bezig te zijn of actief bezig zijn met klusjes in huis. De transit van Venus in Tweelingen vanaf 12 april 2023 tot 7 mei 2023 is voor Vissen de beste periode om je huis op te knappen of thuis verbeteringen aan te brengen. Door Mercurius retrograde in Stier vanaf 21 april 2023 kun je een nieuwtje verwachten over je buren, vrienden, broers en zussen.

Carrière
Saturnus in Vissen maakt Vissen rustiger. Vissen is door de invloed van Saturnus niet zo ambitieus, maar wacht rustig af. Door deze houding verbetert de relatie met collega’s en het management. Door Saturnus in Vissen realiseert Vissen zich dat het geen zin heeft om boos te worden. Met geduld en kalmte bereik je veel meer!
Op de werkvloer krijg je echter te maken met boze reacties met collega’s of het management, leidinggevenden en collega’s, maar dan is het aan jou om rustig te blijven.
Probeer in plaats van nieuwe projecten aan te nemen, prioriteiten te stellen en je te concentreren op bestaande projecten en taken die jou zijn toevertrouwd.
In april 2023 is er dus weinig of geen professionele vooruitgang te zien, hoe hard je ook werkt.
Zakelijke reizen leveren niet het gewenste resultaat op.
Er zijn wel goede resultaten op het gebied van studie, voornamelijk in de creatieve richting, zoals de kunstacademie, dansacademie of conservatorium.
Mercurius retrograde in Stier van 21 april tot 14 mei 2023 kan de focus wegnemen waardoor Vissen last heeft van concentratieverlies en is minder gemotiveerd om met ideeën aan de slag te gaan, Vissen voelt zich dan meer gesloten en onbegrepen.

Financiën
De Volle Maan in Weegschaal van 6 april 2023 valt in het Huis van Gedeelde Bronnen, Vertrouwen en Intimiteit. Het gaat afspraken en intenties die zijn gemaakt in het huwelijk en partnerschap, zoals een huwelijkscontract of samenlevingscontract, over gedeelde financiële verantwoordelijkheden en seksualiteit, renovatie, verhuizing of investering in onroerend goed. Deze Volle Maan laat een uitdaging zien dat verweven is met gezamenlijke middelen, investeringen, vertrouwen je veilig voelen.
Het gaat over evenwicht, over geven en nemen, zowel financieel als emotioneel, het aflossen van schulden, financieel of anderszins. Op 20 april 2023 valt de Zonsverduistering in Ram in jouw tweede Huis van Financiën is in de komende zes maanden van diepgaande invloed op de financiële situatie van Vissen.
Deze Zonsverduistering in het 2e Huis maakt Vissen meer bewust van materiële gehechtheden: de dingen waarvan we denken dat we niet zonder kunnen. Het wordt een periode om jouw relatie met geld opnieuw te evalueren en te onderzoeken. Wat is echt van jou en wat behoort tot de ander? Deze kosmische gebeurtenis brengt goede financiële tijding, zoals de goedkeuring voor een lening of hypotheek, nieuwe inkomstenbronnen zoals een loonsverhoging, nieuwe baan, nieuw klanten of tweede baan. Er kan zich een plotselinge financiële kans voordoen of Vissen ziet de resultaten van financiële plannen en beslissingen. In de komende maanden ga je doordachte veranderingen doorvoeren om de financiële situatie te verbeteren met het oog op de toekomst.
Ga echter geen schulden aan en koop niets wat je niet kunt veroorloven of verantwoorden.

Gezondheid
Pluto in Waterman reist tijdelijk tot 11 juni 2023 door het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en met deze kracht kan Vissen innerlijke kracht vinden en sterker worden. Pluto in Waterman brengt diep verborgen aspecten van jezelf naar boven, gebeurtenissen uit lang vervlogen jaren die nog steeds een krachtige invloed hebben op jouw leven. Pluto in Waterman is een psychologisch en spiritueel zuiveringsproces van verwerken van trauma en schuldgevoel uit je verleden of zelfs uit vorige levens.
Vanaf eind januari 2024 tot begin 2044 gaat door Pluto in Waterman een transformerende verdieping plaatsvinden van zelfkennis en innerlijke houding waarin conditionering en nare herinneringen die nog steeds van invloed zijn in jouw leven, worden losgelaten om jezelf te bevrijden.
Saturnus in Vissen (Het Huis van Persoonlijkheid) houdt een oogje in het zeil en helpt je geaard te blijven. Saturnus is realisme en maakt Vissen innerlijk sterker. De balans tussen realiteit en fantasie wordt hiermee hersteld en helpt je illusies te laren gaan en je te ontdoen van alle overbodige bagage.
Door Neptunus in Vissen denk je dat het allemaal wel kan, maar een gezond dieet, rust, meditatie, ontspanning, yoga en regelmatig bewegen is raadzaam om je mentale en fysieke conditie te behouden. Gun jezelf ontspanning en zachte heling door het nemen van warme baden en massages.

Advies
Saturnus in Vissen (Het Huis van Persoonlijkheid) houdt een oogje in het zeil en helpt Vissen geaard en bij zichzelf te blijven. Saturnus is realisme en maakt Vissen innerlijk sterker.
De balans tussen realiteit en fantasie wordt hiermee hersteld en helpt je illusies te laren gaan en je te ontdoen van alle overbodige bagage.
In elke relatie is het belangrijk om de ander te waarderen en te begrijpen. Om dat te doen is het goed om erachter te komen wat jouw verlangens zijn.
Wanneer je emoties onder controle weet te houden ben je na rijp innerlijk beraad in staat om de beste resultaten te behalen en processen met succes af te ronden.
De transit van de grote Weldoener Jupiter in Ram is tot 16 mei 2023 een voorspoedige periode om winst te maken, een financieel langetermijnplan op te zetten en om te investeren. Jupiter in het Huis van Financiën betekent waardevermeerdering, verbetering en uitbreiding. Een ideaal moment om investeringen te doen.
Er komt meer geld binnen, maar blijf wel zorgvuldig met je uitgaven en financiële keuzes.
Blijf selectief in alle keuzes die je maakt.
Spreken is zilver, zwijgen is goud in april 2023.

 

error: Content is protected !!