Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

 

 

 

Algemeen
De planetaire krachten bevinden zich nog steeds aan de Nachtkant van de Weegschaal-horoscoop. De Nacht gaat over emotioneel welzijn, winterslaap, innerlijke rust en geluk, familie en huiselijke activiteiten. Inmiddels vindt er een verschuiving plaats naar de westelijke helft van de Weegschaal-horoscoop. Samenwerking, sociale vaardigheden en consensus worden belangrijk om je doelstellingen te bereiken.
De focus in januari 2019 ligt op je privéleven en het vinden van de juiste balans tussen werk en privéleven.

Liefde en Relaties
Mars is jouw planeet van Relaties. Van 2 januari tot 31 maart 2019 kan de invloed van Mars in Ram tot spanningen leiden in de relatie of in de samenwerking. Het sluiten van compromissen is niet vanzelfsprekend. Wel is het een goede periode om iets uit te praten of je grieven op tafel te leggen.
De invloed van Mars in Ram in het Huis van Relaties brengt ook vuur in je relatie, dus een klein vonkje kan oplaaien tot een groot liefdesvuur. Het kan echter zijn dat je met hart en ziel een droom aan het najagen bent en nu tot de conclusie komt dat je deze droom niet meer wilt. Laat het gaan.
Op 21 januari 2019 is er een totale Maansverduistering in Leeuw en deze valt in jouw Huis van Vriendschappen. Vriendschappen worden op de proef gesteld. Vriendschappen of sociale contacten worden in de komende zes maanden verbroken wanneer je voelt dat deze niets meer bijdragen in je leven. Er kunnen dus problemen zijn in je sociale kring en kan het begin of einde van een vriendschap betekenen. Laat het gebeuren, dit is zo kosmisch bedoeld.

Familie en Huis
Saturnus in Steenbok reist door jouw Huis van Familie en Huis. Saturnus brengt kosmische lessen die te maken hebben met gehechtheid aan het verleden, maar ook wat “thuis” voor jou betekent.
De Zonsverduistering van 6 januari 2019 in Steenbok vindt ook plaats in jouw Huis van Familie en Huis. Deze kosmische gebeurtenis laat deze maand en in de komende zes maanden belangrijke ontwikkelingen zien in jouw privéleven, huis en familie. Door deze positieve of negatieve ontwikkelingen ga je je realiseren hoe belangrijk familie en vrienden voor je zijn. Januari 2019 laat veel spanning zien tussen jou, kinderen en senioren. Jij weet echter alles in goede banen te leiden. Je wil schoon schip maken met oude pijn uit het verleden en werken aan een stabiele thuissituatie. In januari 2019 komt meer tijd vrij de onderlinge relatie te herstellen en samen met je gezin of familie activiteiten te ondernemen zoals een gezamenlijke vakantie of uitstapjes. Volg bij alles wat je doet je hart. Als je een beslissing moet nemen, luister dan eerst naar je hart en schakel je hoofd uit. Als je even ruimte voor jezelf nodig hebt, ga dan even de natuur in. In de natuur vindt je de stilte om naar je innerlijke stem te luisteren.

Carrière
De Volle Maan van 22 december 2018 viel in jouw Huis van Carrière. Deze invloed kan in januari 2019 leiden tot mooie ontwikkelingen, zoals nieuwe baan, promotie, salarisverhoging, beloning, erkenning voor getoonde inzet of meer inkomsten in je onderneming.
De meeste planeten staan aan de onderzijde van de Weegschaal-horoscoop. Dit is een periode van voorbereiding en evaluatie voor wat betreft je carrière, zoals het volgen van een bedrijfsgerichte cursus en werken aan de emotionele aspecten en communicatieve vaardigheden in je carrière. De Maan is planetair heerser van jouw Huis van Carrière. De Maan is van 7 januari tot 20 januari 2019 in haar Wassende fase. Gebruik de Wassende fase om carrièredoelen te verwezenlijken. De fase van de Afnemende Maan is geschikt om zaken af te werken, te controleren of losse eindjes aan elkaar te knopen. Deze periode is van 22 januari tot 3 februari 2019.

Financiën
Venus in Schorpioen reist tot 7 januari 2019 door jouw Huis van Financiën. Jouw planeet Venus voelt zich thuis in het Huis van Financiën! Deze transit duidt op een goede financiële periode.
Pas op, want je bent dan wel geneigd om teveel geld uit te geven. Ook na deze periode is het raadzaam om je budget niet te overschrijden. De Maansverduistering in Leeuw van 21 januari 2019 laat ontwikkelingen zien in de carrière en deze zijn van directe invloed op je financiën.
Hou je boekhouding goed bij en check je banksaldo regelmatig. Pas op met impulsaankopen. Vraag jezelf af bij alles wat je koopt: Is dit voor mij waardevol? Heb ik dit werkelijk nodig? In januari 2019 wordt geld uitgegeven aan het huishouden, studie of kinderen.

Gezondheid
De meeste planeten staan in deze periode van het jaar aan de onderzijde van de Weegschaal-horoscoop. De Nacht. Tijd voor Winterslaap! Tijdens de wonderlijke winterslaap vindt groei en verandering plaats. Weegschaal bevindt zich momenteel dus in een cyclus van herstel en voorbereiding. Tijdens deze periode van de kosmische Nacht heb je meer slaap nodig. De invloed van de Zonsverduistering in Steenbok vanaf 6 januari 2019 en de invloed van Neptunus door jouw Huis van Gezondheid en Werk maakt je kwetsbaar en verhoogt de kans om verkouden te worden of met griep in bed te belanden. Gebruik je energie op de juiste manier en pieker niet zoveel. Neem voldoende rust, beweging en ontspanning. Je gezondheid is je allergrootste bezit!

Advies
De Volle Maansverduistering in Leeuw van 21 januari 2019 is de poort naar een periode van positieve veranderingen, van creativiteit en moed. In de tweede helft van januari 2019 zijn er inzichten over je carrière en relaties die je aan het denken zetten. Luister naar jezelf. Luister naar je innerlijke stem. De stem van je ziel is goud waard.
Uranus in Ram is tijdelijk teruggekeerd in jouw Huis van Relaties. In de afgelopen zeven jaar zijn jouw relaties op de proef werden gesteld, zowel privé als zakelijk.
Zoals je in de jaarhoroscoop voor 2019 kunt lezen, kun je tot begin maart 2019 te maken krijgen met de laatste loodjes. Laat het gebeuren, Weegschaal. Dit is een kosmisch proces.

error: Content is protected !!