Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jupiter conjunct Uranus in Stier ♉️ van 21 april 2024

Van 2 maart tot 5 juni 2024 mogen we ons verheugen in de kosmische samenstand van Jupiter en Uranus in Stier, het begin van een nieuwe 14 jarige cyclus!

In april 2024 tot medio mei 2024 staan Jupiter en Uranus heel dicht bij elkaar en dat mag worden gezien als de meest veelbelovende planetaire samenstand van 2024!

Van 18 tot 21 april 2024 staan Jupiter en Uranus op 21º in Stier.
Op 21 april 2024 vormt de Grote Weldoener Jupiter, de planeet van groei en expansie, een exacte conjunctie met de revolutionaire Uranus op 21°48 Stier!
De sextielverbinding met Mars in Vissen doet er een inspirerend en motiverend schepje bovenop!
Alles wat je dan aanpakt, heeft een grote kans van slagen!

In de eerste helft van mei 2024 sluit Venus zich aan bij deze conjunctie in Stier waardoor mooie kansen ontstaan voor vrede en voorspoed.

In Stier is de Uranus de voorbode van technologische en innovatieve vooruitgang en de visionaire Jupiter maakt het mogelijk.
Een ongekende groei en innovatie in wetenschap, technologieën en AI, nieuwe creatieve ideeën en filosofisch ontwaken, innovatie in de landbouw, voedselproductie en de natuur,
een nieuwe wind in de politiek, maar ook een verlangen naar hervormingen, collectieve vrijheid en gelijkheid.

Iedere 13 tot 14 jaar is er wel een Jupiter/Uranus conjunctie, maar een conjunctie in het teken Stier maken we maar eens in ons leven mee. Er staat iets groots te gebeuren.
Tijdens Jupiter/Uranus conjunctie in Stier in 1858 werd bijvoorbeeld de evolutietheorie van Charles Darwin gepubliceerd.

Jupiter en Uranus in Stier gaat naast geld ook over eigenwaarde.
In onze tijd gaat het over AI, waarbij de mens een alternatieve en manipulerende werkelijkheid krijgt gepresenteerd. AI zal uiteindelijk de mens gaan vervangen.

In welk Huis in de geboortehoroscoop valt bij jou het dierenriemteken Stier?
Deze conjunctie belooft een onverwachte positieve manifestatie in het Stier Huis waar deze conjunctie plaatsvindt. Voor iedereen met de ascendant, Zon, planeten of Lichten op 21° in Stier of van 18º tot 23º Stier kunnen er unieke financiële en/of professionele kansen ontstaan.

De invloed van deze Jupiter/Uranus conjunctie voor alle dierenriemtekens (lees ascendant)

RAM ♈️ (20 maart – 19 april)
De Jupiter/Uranus-conjunctie in Stier valt voor Ram in het Tweede Huis van Financiën, Waarde en Bezittingen. Er komen belangrijke doorbraken zoals een financiële meevaller of een positieve verandering in de financiële situatie waardoor je zelfvoorzienend zal zijn.
Ram moet de impact van deze conjunctie in een bredere context zien, want er speelt zich heel wat af dat van invloed is op jouw leven. De Zuidknoop en de Verduisteringen van 25 maart en 8 april 2024 in het 1e en 7e Huis, Pluto in Waterman in het 11e Huis (Sociale transformatie) en Saturnus in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn. Samengevat mag je rekenen op persoonlijke groei en doorbraken in financiën en relaties. Zelfvoorzienend zijn betekent ook individuele ontwikkeling, sociale, ideologische en relationele verandering.

STIER ♉️ (20 april – 20 mei)
De Jupiter/Uranus-conjunctie in Stier valt voor Stier op de ascendant of in het eerste Huis van Persoonlijkheid, waarbij de nadruk ligt op persoonlijke groei, identiteit en de relatie die je hebt met anderen.
Deze conjunctie laat het thema individuatie zien, een persoonlijk ontwaken, ontwikkeling en transformatie dat mogelijkheden biedt voor doorbraken en persoonlijke verandering en groei.
Stier moet de impact van deze conjunctie in een bredere context zien, want er speelt zich heel wat af dat van invloed is op jouw leven. De Zuidknoop en de Verduisteringen van 25 maart en 8 april 2024 in het 6e en 12e Huis, Pluto in Waterman in het 10e Huis (maatschappelijke transformatie) en Saturnus in het 11e Huis van Sociale Processen. Samengevat:
Er komen doorbraken met betrekking tot gezondheid en welzijn, zoals een gezonde lifestyle en zelfzorg. Er komen ook verbeteringen in relaties en sociale dynamiek, professionele verandering en publieke imago, creatieve vrijheid, autonomie of originaliteit.

TWEELINGEN ♊️ (21 mei – 20 juni)
De Jupiter/Uranus-conjunctie in Stier valt voor Tweelingen in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn, dus er komen doorbraken en uitbreiding op het gebied van spiritualiteit, creativiteit en persoonlijke groei. Tweelingen moet de impact van deze conjunctie in een bredere context zien, want er speelt zich heel wat af dat van invloed is op jouw leven. De Zuidknoop en de Verduisteringen van 25 maart en 8 april 2024 in het 5e en 11e Huis, Pluto in Waterman in het 9e Huis (filosofische transformatie) en Saturnus in het 10e Huis van Carrière.
Je hebt het gevoel dat jouw vooruitgang wordt tegengehouden door maatschappelijke en professionele verplichtingen, maar deze dragen uiteindelijk bij aan persoonlijke vrijheid en creatieve zelfexpressie, creatieve doorbraken en professionele transformatie wanneer door Jupiter door Tweelingen gaat reizen vanaf 26 mei 2024! Echte vooruitgang komt in de zomer van 2025, dus nog even volhouden!

KREEFT ♋ (21 juni – 21 juli)
De Jupiter/Uranus-conjunctie in Stier valt voor Kreeft in het 11e Huis van Sociale Processen, Netwerken, Maatschappelijke Betrokkenheid, wensen, hoop, ambitie en Vriendschappen.
Met deze conjunctie van Jupiter en Uranus in het 11e Huis gaat een lang verwachte droom, doel of plan in vervulling door samen te werken met anderen.
De Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 en de retrograde Mercurius in Ram ( jouw 10e Huis van Carriere) legt de nadruk op het feit dat carrièredoelen of plannen moeten worden aangepast, herzien of doorgevoerd. Belangrijk is dat een gemeenschappelijke visie, doel of plan iets is waar je echt enthousiast over bent.
Het verwezenlijken van een doel gaat niet van de ene dag op andere, want op 8 april 2024 is er een Zonsverduistering in Ram (Huis van Carrière) en Mercurius is de hele maand april retrograde in Ram. Het vinden van een evenwicht tussen privé en carrière is van cruciaal belang.

LEEUW ♌️ (22 juli – 21 augustus)
De Jupiter/Uranus-conjunctie in Stier valt voor Leeuw in het 10e Huis van Carrière en Bestemming. Jouw wereldtoneel, jouw status en maatschappelijke bijdrage. Met deze conjunctie van Jupiter en Uranus in het 10e Huis komen er persoonlijke doorbraken, kansen en transformatie in de carrière, maatschappelijke bestemming of reputatie.
Het kan zijn dat je in je leven een momentum in je leven bemerkt waardoor je ware potentieel zich ontvouwt. Door de invloed van Pluto in Waterman (Huis van Relaties) zijn er verschuivingen gaande op relationeel niveau. Misschien heb je een hoofdstuk afgesloten om persoonlijke en professionele groei in evenwicht te brengen. Het ene hangt met het andere samen.
Door de Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 ondergaat jouw morele en spirituele kompas een belangrijke verandering waardoor je anders gaat denken en Mercurius retrograde in Ram zorgt dan voor herziening, heroverweging en herstrategie.

MAAGD ♍️ (22 augustus – 21 september)
De Jupiter/Uranus-conjunctie in Stier valt voor Maagd in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn en Overtuigingen, jouw spiritueel, filosofisch kompas. Deze conjunctie duidt op belangrijke doorbraken in overtuigingen, een nieuwe studie, kennisvergaring, talenkennis of interesse in spiritualiteit, een vreemde cultuur of verre reizen. Een nieuwe interesse (zoals bijvoorbeeld astrologie of yoga) kan jouw leven veranderen. Jupiter conjunct Uranus in Stier mag je zien als een soort revolutie van geest en ziel.
Door de karmische invloed van Saturnus in Vissen (Huis van Relaties) merk je dat relaties worden beëindigd. Wat er ook beëindigt wordt, het draagt wel bij aan jouw groei van geest en ziel. Het geeft je de kans om je geestelijk te ontwikkelen. Door de Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 krijgt Maagd ook inzichten over wat mensen zowel emotioneel als financieel kunnen bijdragen aan jouw leven. Het ene is met het andere verbonden, Maagd. Het vinden van een evenwicht tussen persoonlijke groei en het behouden van essentiële relaties is van het grootste belang tijdens deze transitie.

WEEGSCHAAL ♎️ (22 september – 22 oktober)
De Jupiter/Uranus-conjunctie in Stier valt voor Weegschaal in het 8e Huis van Gedeeld Vermogen.
Met deze kosmische samenstand komen er financiële doorbraken doordat de weg wordt geopend dankzij wat andere mensen jou te bieden hebben. Denk bijvoorbeeld aan meer inkomsten via je partner, een nalatenschap, een toelage, een uitkering van de verzekering of teruggave van de Belastingdienst. Weegschaal krijgt met Jupiter conjunct Uranus in Stier meer financiële en emotionele vrijheid. Weegschaal kan zich bevrijden van ongezonde verbintenissen. Met de Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 in het 7e Huis van Relaties gaat het over de kwaliteit van jouw relaties, de opofferingen of compromissen, het geven en nemen. Geef je teveel en krijg je te weinig terug? Hoe kan de balans worden hersteld? Hoe kun je jezelf bevrijden om meer vrijheid of kansen te genereren?
SCHORPIOEN ♏️ (23 oktober – 21 november)
De Jupiter/Uranus-conjunctie in Stier valt voor Schorpioen in het 7e Huis van Relaties, partnerschappen en Verbindingen.
Schorpioen kan persoonlijke groei ervaren van of door relaties.
Deze conjunctie luidt een periode in van persoonlijke transformatie waarin je jezelf bevrijdt van een ongezonde relatiedynamiek. Door de invloed van de retrograde Mercurius in Ram ga je nadenken over jouw rol in de relatie, maar ook over compromissen, wederkerigheid en de verdeling van energie binnen de relatie.
Met Pluto in Waterman (4e Huis van Familie en Huis) gaat het ook over veiligheid, stabiliteit en de relatie die je hebt met je gezin en familie. Pluto is begin en einde, dus Schorpioen gaat in de komende jaren verschuivingen meemaken zoals sterfgevallen, geboorte, echtscheiding en huwelijk. Oude patronen verdwijnen om plaats te maken voor het nieuwe, zoals een nieuwe partner of een nieuw huis of woonplaats. De conjunctie Jupiter/Uranus zet de deur wagenwijd open voor de transformatie.

BOOGSCHUTTER ♐️ (22 november – 20 december)
De Jupiter/Uranus-conjunctie in Stier valt voor Boogschutter in het 6e Huis van Werk, Gezondheid, dagelijkse routine en Lifestyle. Met deze conjunctie komen er doorbraken en positieve veranderingen op het gebied van werk en welzijn van Boogschutter.
Je krijgt meer plezier met je werk en in je dagelijks leven.
Door Saturnus in Vissen in jouw 4e Huis zijn er thuis verplichtingen die jou tegenhouden in je ontwikkeling.
Je hebt een last gedragen en offers moeten brengen. Het voelt alsof je het ergste achter de rug hebt en dat al je inspanningen hun vruchten gaan afwerpen. Het voelt als een overwinning.
De Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 opent de deur naar creatieve individualiteit.
Samengevat: Er komen dus creatieve doorbraken voor Boogschutter waarmee je het proces van hard werken en opoffering achter je mag laten.

STEENBOK ♑️ (21 december – 18 januari)
De Jupiter/Uranus-conjunctie in Stier valt voor Steenbok in het 5e Huis van Liefde, Romantiek Creativiteit, Kinderen en Zelfexpressie.
Deze conjunctie biedt Steenbok een doorbraak in creativiteit! Het leven is niet alleen bedoeld om te werken en verplichtingen te dragen. Het leven is ook bedoeld om te leven en niet om geleefd te worden. Jupiter conjunct Uranus in Stier geeft Steenbok een kosmische push.
Met de Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 (4e Huis van Familie en Huis) gaat het om een grote creatieve doorbraak in jouw huis en leefomgeving, gezin, carrière of publieke imago.
Deze creatieve doorbraak wordt mogelijk gemaakt door een studie of technologische ontwikkeling.
Ga niet langer gebukt onder verplichtingen, maar leef en geniet zoals je dat altijd voor ogen hebt gehad!

WATERMAN ♒️ 19 januari – 17 februari)
De Jupiter/Uranus-conjunctie in Stier valt voor Waterman in het vierde Huis van Familie en Huis, leefomgeving, ouders en (familie)karma.
Deze conjunctie duidt op een nieuw begin en doorbraken thuis, in je gezin, met je huis of met familie. De invloed van Pluto in Waterman in het eerste Huis benadrukt de noodzaak van fysieke transformatie. Pluto in het eerste Hoekhuis is van invloed op jou als persoon, maar ook je relaties, je carrière en je huis. Het ene kan niet zonder het andere en alles staat met elkaar in verband.
Het vierde Huis is ook jouw veilige toevluchtsoord en bevrijding van de externe wereld. Wat voelt er beter dan na een dag hard werken thuis te komen en neer te ploffen op de bank?
Deze conjunctie van Jupiter en Uranus in het solide aardeteken Stier duidt op een verbouwing of een verhuizing naar een plek waar je fysiek en mentaal tot rust komt en je helemaal thuis kan voelen.

VISSEN ♓️ (18 februari – 19 maart)
De Jupiter/Uranus-conjunctie in Stier valt voor Vissen in het derde Huis van Communicatie, Vervoer, School en Directe woonomgeving.
Deze conjunctie brengt een mentale en emotionele doorbraak in hoe je communiceert met je omgeving. Je ervaart een geestelijk welzijn, een bevrijding in gedachten en spraak, ondanks de beperkende invloed van Saturnus in jouw teken Vissen.
Je wordt wakkergeschud en durft nu nee te zeggen wanneer je iets wordt gevraagd wat jouw ontwikkeling niet dient. Maar je gaat ook volmondig ja zeggen en jezelf niet tegenhouden als je iets graag wil. Door de invloed van Pluto in Waterman leer je steeds meer om de last van de wereld van je schouders te laten glijden. De Jupiter/Uranus conjunctie opent de deur om je geest bevrijden van beperkende gedachten.

 

 

error: Content is protected !!