Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Nieuwe Maan in Schorpioen van 13 november 2023

Met Nieuwe Maan smelten Zon en Maan samen en versterken zo elkaars kosmische kracht.
Daarom is iedere Nieuwe Maan steeds weer een moment van ontwaken, van geboorte.
Een nieuw begin.

Deze Nieuwe Maan op 20º44 in het plutonische vaste waterteken Schorpioen valt in de mystieke periode tussen Samhain en Yule, de duistere periode van de Herfst, van afbraak, vallende bladeren, van zuivering en verstilling. Transformatie en doorgroei.

Zowel de Schorpioen als de Feniks hebben het verbazingwekkende vermogen om te transformeren en hun eigen wedergeboorte te ondergaan.
Schorpioen werpt zijn huid af en werkt zich een weg naar buiten, de oude huid achterlatend.

Wanneer de Feniks het einde voelt naderen, zoekt het de veiligheid van het nest dat vervolgens in vlammen opgaat. Uit de as herrijst de herboren, jonge Feniks.

De oude structuur van hoe het leven vroeger was is er niet meer. Er is geen weg meer terug.
Vanuit de as van de oude wereld kunnen we verder bouwen aan een betere versie van onszelf door te transformeren.

Wedergeboorte vergt moed en toewijding en kan alleen als we niet langer onze pijn en lijden omzeilen, maar erkennen.

Met deze krachtige Schorpioen-energie is een nieuw begin of doorstart mogelijk op het gebied van geld, toewijding en vertrouwen. Een nu of nooit moment om je te ontdoen wat alles overbodig is in je leven, materieel en spiritueel.

De rode planeet Mars (medeheerser van Pluto) vormt een dynamische conjunctie met deze Nieuwe Maan in Schorpioen en komt tegenover de retrograde Uranus in Stier te staan.

De oppositie van de Nieuwe Maan met de retrograde Uranus in Stier is een planetair recept voor onvrede met daaruit voortvloeiende rusteloosheid, opstand, chaos en weerstand.

We kunnen niet om verandering heen.
Weerstand bieden aan onvermijdelijke veranderingen, leidt alleen maar tot stagnatie.

Schorpioen leert ons om dieper te graven en niet oppervlakkig te denken.
Diepgang en doelgerichtheid is met de vuurkracht van Mars een thema met deze Nieuwe Maan.
Deze krachtige diepgaande energie is een geweldige kans om uit te breken en door te breken.

De controle terugkrijgen over je leven en het overwinnen van negatieve gedachten, verslaving en destructief gedrag. Bevrijding van emotionele en financiële schulden en emotionele lasten.

De reden achter de reden zoeken en afstemming op je innerlijk weten kan de weg zijn naar vergeving en dieper begrip.

De invloed van deze Nieuwe Maan in Schorpioen van 13 november 2023 duurt 2 weken tot de Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023.
Met de Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 zien we het resultaat van deze transformerende Nieuwe Maan in Schorpioen.

Invloed van deze Nieuwe Maan op alle dierenriemtekens (lees ascendant)

RAM (20 maart – 19 april)
Met de Nieuwe Maan in Schorpioen in het 8e Huis van Gedeelde Bronnen kunnen aantrekkelijke financiële opties ontstaan door een idee, persoon of project.
Jouw planeet Mars in Schorpioen richt de energie naar binnen, naar je eigen verlangens.
Door de oppositie met de retrograde Uranus in Stier (2e Huis van Financiën) wil Ram anderen bewijzen dat je het op eigen kracht kan doen.
Met de Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 zie je het resultaat van jouw krachtige en vastberaden aanpak.

STIER (20 april – 20 mei)
Met de Nieuwe Maan in Schorpioen in het 7e Huis van Relaties is dit het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of met een nieuwe relatie te beginnen. Een nieuwe zakelijke samenwerking of de strijdbijl begraven met een zakelijke relatie of privé-relatie behoort tot de mogelijkheden. Het kan ook een nieuwe start zijn in je huwelijk of vaste relatie, in je werkkring, je collega’s. Op wie durf jij volledig te vertrouwen? Wat moet versterkt en verbeterd worden?
Met de Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 zie je hoe een nieuwe relatie zich zowel privé als zakelijk heeft ontwikkeld.

TWEELINGEN (21 mei – 20 juni)
Met de Nieuwe Maan in Schorpioen in het 6e Huis van Werk en Gezondheid gaat Tweelingen het besluit nemen om verbeteringen door te voeren in dagelijkse omstandigheden, de werkomgeving en met collegiale interactie. Het gaat om je eigen welzijn en dat je plezier hebt in je werk en geen stress ervaart, want deze Nieuwe Maan kan ook een wake-up call zijn. Anticipeer op wat jij nodig heeft en op wie je kunt vertrouwen om taken te delegeren.

KREEFT (21 juni – 21 juli)
Deze Nieuwe Maan in Schorpioen in het 5e Huis van Liefde verhoogt voor Kreeft het verlangen naar een spannende romance. Richt je energie op creativiteit, geluk, zelfexpressie, je genegenheid, passie en sterkste verlangens, je hobby’s, talenten, artistieke projecten en plannen, seksualiteit, speelse betrokkenheid en je liefdesleven. Deze Nieuwe Maan daagt je uit om jouw fantasieën te beleven! Wat jij leuk vindt is niet altijd in overeenstemming met wat anderen willen of goedkeuren.
Het gaat wel om jou en wat jouw verlangens zijn!
Met de Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 zie je het resultaat van innerlijke kracht en doorzettingsvermogen.

LEEUW (22 juli – 21 augustus)
Met de Nieuwe Maan in Schorpioen in het 4e Huis van Familie en Huis ontwaakt een drang om je ware zelf te vinden. De Nieuwe Maan in Schorpioen leidt je terug naar je innerlijke wereld, je wortels, je ouders en zelfs je voorouders. Richt je energie op je vermogen om te voelen en verbinding te maken met je emotionele leven, familielijn of afkomst en je vermogen om voor jezelf en voor anderen te zorgen. Wie of wat biedt jou een veilige basis? Deze Nieuwe Maan spoort Leeuw aan om zich te nestelen en te vestigen.
Met de Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 zie je de resultaten van intenties die nu worden gesteld.

MAAGD (22 augustus – 21 september)
De krachtige Nieuwe Maan in Schorpioen in het 3e Huis van Verbindingen moedigt Maagd aan om de energie te richten op een nieuwe manier van communiceren, interactie, verwerken, onderzoeken en begrijpen. Deze Nieuwe Maan gaat over het verbeteren met de band die je hebt met naaste verwanten, buurtgenoten, broers en zussen, schoolgenoten en mensen die denken zoals jij. Wees niet bang om je emoties te tonen.
Met de Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 zie je de resultaten van intenties die nu worden gesteld.

WEEGSCHAAL (22 september – 22 oktober)
Met de Nieuwe Maan in Schorpioen in het 2e Huis van Financiën worden financiële onduidelijkheden opgehelderd. Richt je energie op geld, persoonlijke investeringen of materiële bezittingen. Iedere financiële actie kan veelbelovend of lonend zijn of kunnen ertoe leiden dat je vertrouwen en competentie opbouwt en ontwikkelt. De invloed van de retrograde Uranus in Stier in het tegenoverliggende (8e) Huis laat zien dat je door anderen niet alles financieel in de hand hebt, maar anderen zijn ook weer financieel afhankelijk van jou.
Een weloverwogen risico kan rendement opleveren en dat resultaat zie je met de Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024.

SCHORPIOEN (23 oktober – 21 november)
De krachtige Nieuwe Maan in Schorpioen in het 1e Huis van Persoonlijkheid laat een nieuw begin en een frisse start zien. Vernieuwen, verjongen en afstemmen op wat je echt nodig hebt!
Jouw persoonlijke Nieuwjaar! Van harte gefeliciteerd, Schorpioen.
Een Nieuwe Maan van goede voornemens, dingen rechtzetten en je persoonlijke prioriteiten duidelijk stellen. De retrograde Uranus in Stier in het tegenoverliggende Huis van Relaties kan een stoorzender zijn en kan zelfs tot een breuk leiden. Wat moet er veranderen? Tijd om je oude huid af te werpen, Schorpioen…om als de Phoenix uit de as te herrijzen!
De Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 laat zien hoe prachtig je bent.

BOOGSCHUTTER (22 november – 20 december)
De Nieuwe Maan in Schorpioen in het Huis van het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn is de kosmische aanwijzer om veranderingen door te voeren en nieuwe uitdagingen met moed aan te gaan. Deze Nieuwe Maan stimuleert Boogschutter om de diepte in te gaan om op zoek te gaan naar zichzelf. Wie ben je en wat hou je voor jezelf en de wereld verborgen? Ga er even tussenuit, een stilte retraite, een detox of een vorm van therapie. Dit is een tijd van rust, van zuiveren, genezing, loslaten en stilte om jezelf op te laden en geest en lichaam weer in balans te brengen.
Ontdoe jezelf van alles wat je verzwaart.
De Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 laat zien hoe licht je bent geworden.

STEENBOK (21 december – 18 januari)
De krachtige Nieuwe Maan in Schorpioen in het 11e Huis van Sociale Processen brengt hoop en nieuwe vriendschappen. Deze Nieuwe Maan laat je echter ook onderzoeken wie je ware vrienden zijn. Misschien moet je afscheid nemen van een paar vrienden of volgers loslaten om je aan te sluiten bij de mensen die je ware bondgenoten zijn. Misschien ben jij het wel die moet worden losgelaten. Wat nu geboren wordt, gaat zich in het komende halfjaar ontwikkelen.
Sta er niet van te kijken dat je sociale kring totaal veranderd is met de Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024.

Waterman (19 januari – 17 februari)
De Nieuwe Maan in Schorpioen in jouw 10e Huis van Carrière laat nieuwe professionele kansen zien. Wat wil jij aan de wereld laten zien?
Het kan zijn dat het buitenland lokt waar mogelijkheden liggen te wachten.
Blijf overeind en blijf vertrouwen, ook al krijg je privé te maken met tegenwind en vertraging.
Weet dat het fundament van succes een stabiel thuis is, dus probeer zakelijk en privé in evenwicht te brengen.
In het komende halfjaar krijgt Waterman met deze Schorpioen-energie de kans om het roer volledig om te gooien. Met de Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 ziet Waterman wat er allemaal veranderd is.

VISSEN (18 februari – 19 maart)
Met de krachtige Nieuwe Maan in Schorpioen in het 9e Huis van Inspiratie, Studie, Waarheid, Cultuur, Avontuur en Reizen wordt Vissen gestimuleerd om te ontdekken en nieuwe wegen te verkennen. Welke nieuwe richting zou je kunnen inslaan? Met de Nieuwe Maan conjunct Mars in Schorpioen ben je bezig met grote ideeën en diepere gedachten over wat er allemaal gaande is en dat wil je wereldkundig maken. Door de invloed van de retrograde Uranus in Stier kan er tegenwerking zijn, want jouw waarheid, geloofsovertuiging, religie, politieke houding of persoonlijke mening wordt niet altijd gedeeld. Laat niet los en hou vol.
Met de Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 ziet Vissen het resultaat van volharding.

error: Content is protected !!