Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De gedeeltelijke Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022

De Maan schuift voor de Zon en blokkeert het Licht van de Zon en werpt een schaduw over de Aarde.

De Zon is het symbool voor het bewustzijn, het ego.
De Maan symboliseert het onbewuste, de intuïtie, het gevoel. 
Wanneer de Maan het goddelijke licht van de Zon verduistert, komt een heleboel onbewuste psychische energie vrij, zowel op persoonlijk als op maatschappelijk vlak.

De kracht van een Verduistering is wel 10x zo sterk als een normale Nieuwe of Volle Maan.
Een Zonsverduistering manifesteert zich door externe gebeurtenissen, meestal ongeveer 6 maanden nadat de Zonsverduistering heeft plaatsgevonden.

Op de Maansknopenas Stier/Schorpioen vormt deze Zonsverduistering een brug van heden en verleden en symboliseert het transformatieproces van dood en wedergeboorte.
Deze Zonsverduistering op 2º00 in Schorpioen is direct verbonden met thema’s van de laatste Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022 en opvolgende Bloedmaan Verduistering in Stier van 8 november 2022.

De ondergrondse wereld van Schorpioen symboliseert passie, intriges, mysterie, emoties, verlangen, schaduwzijde, kracht en controle.
Deze Zonsverduistering in Schorpioen richt de energie naar binnen. De conjunctie met Venus (vrouwelijk principe) in Schorpioen en inconjunct de retrograde Jupiter in Ram maakt verborgen motivaties en innerlijke emoties zichtbaar.

Deze Zonsverduistering valt tegelijk met het allerlaatste spanningsvierkant tussen Saturnus en Uranus. Tastbare vanzelfsprekendheid moet worden losgelaten en economische offers moeten worden gebracht om de toekomst veilig te stellen.

Mars, de medeheerser van deze Zonsverduistering bevindt zich in de schaduwfase van retrograde in Tweelingen. Mars gaat vanaf 30 oktober 2022 retrograde.

De gedeeltelijke Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 kan met Mars in Tweelingen vierkant de retrograde Neptunus in Vissen en het allerlaatste vierkant Saturnus in Waterman/Uranus in Stier een beslissend moment zijn in de Amerikaanse geschiedenis, want dit zijn planetaire transits zoals deze waren bijna zestig jaar geleden in 1963, toen President J.F. Kennedy werd vermoord.
Met het direct gaan van Mars in Tweelingen op 11 januari 2023 (op de kritische graad 8º Tweelingen) zou de geschiedenis zich zo maar eens kunnen herhalen.

Deze gedeeltelijke Zonsverduistering is waarneembaar in Europa, Zuid-/West-Azië, Noord-/Oost-Afrika en de Atlantische Oceaan.

Iedereen met de ascendant, Zon, planeten of Lichten van 0º tot 7º in de Vaste tekens (Stier,Leeuw, Schorpioen en Waterman) of de ascendant, Zon, planeten of Lichten van 27º tot 29º in Kardinale tekens (Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok) krijgt de meeste impact van deze Zonsverduistering in Schorpioen.

Invloed van deze Zonsverduistering op alle dierenriemtekens (ascendant en Zon)

RAM
De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 valt in jouw 8e Huis van Gedeeld Vermogen, verzekeringen, belastingen etc. en vormt een inconjunct met Ram. Er zijn wellicht in de afgelopen maanden geheime of onrealistische financiële beslissingen genomen en deze Zonsverduistering brengt dit alles aan de oppervlakte. Een Zonsverduistering in het 8e Huis maakt je bewust van verantwoordelijkheden jegens anderen: zowel fysiek als emotioneel. Er komt nieuws over een vastgelopen financiële kwestie waardoor in het komende halfjaar reserves kunnen worden opgebouwd, een investering kan worden gedaan en je financiële positie kan worden verstevigd. Gebeurtenissen dwingen je om financiële verantwoordelijkheden opnieuw te evalueren, dat geldt ook voor issues die te maken met hebben intimiteit, seks, passie en macht. Durf je duistere kant (voortkomend uit angst) onder ogen te zien. Het zal je sterker maken. Een periode van evaluatie, loslaten en aanpassing is essentieel is om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen doet, met de juiste mensen, om de juiste redenen. Vertrouw op het proces.

STIER
De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 valt in het 7e Huis van Relaties en vormt een oppositie met Stier. Deze Zonsverduistering geeft Stier in het komende halfjaar meer inzicht in zichzelf, over de houding tegenover anderen en aanpassingsvermogen, privé of zakelijk. Het duidt op een nieuwe fase met de partner, het aangaan of verbreken van een nieuw zakelijk partnerschap of relatie. Deze Zonsverduistering opposiet Stier duidt op een periode van persoonlijke ontwikkeling en verandering, de noodzaak om te veranderen komt van buitenaf. Iets is tot voltooiing gekomen of iets komt tot voltooiing. Sommige feiten lijken misschien verborgen, dus blijf alert.
Met wie je nu samenwerkt, zal waarschijnlijk van grote invloed zijn in de komende zes maanden. Op de lange termijn kan deze samenwerking zelfs een positieve levensverandering teweeg te brengen. Blijf voor je evolutie en ontwikkeling openstaan voor krachtige nieuwe verbindingen.

TWEELINGEN
De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 valt in het 6e Huis van Werk en Gezondheid en vormt een inconjunct met Tweelingen. Het brengt in het komende halfjaar duidelijkheid in jouw situatie op de werkplek en in je relatie met collega’s, een nieuwe baan of een nieuwe positie of carrièrerichting. In de komende zes maanden is deze turbulente Zonsverduistering van diepgaande invloed op het dagelijks leven, werk en lichamelijke en geestelijke gezondheid, uithoudingsvermogen, welzijn en mate van tevredenheid. De verbinding tussen geest en lichaam wordt door deze Zonsverduistering op de proef gesteld, zoals door een burn-out, jezelf opgebrand of uitgeput voelen of gewoon niet verder kunnen of willen. Dit is het moment om een ongezonde levensstijl of werksituatie helemaal los te laten.

KREEFT
De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 vormt een driehoek met Kreeft en valt in jouw 5e Huis van Liefde en Romantiek.
In de komende zes maanden is deze Zonsverduistering ook van diepgaande invloed op kinderen, zelfexpressie, speelsheid, creativiteit, seksualiteit, ontspanning, plezier en je innerlijk kind, dus jezelf kunnen zijn. Je levensenergie, Prana, de erosstroom of creatieve levenskracht, is een helende en beschermende kracht. Het is constante onzichtbare en tijdloze stroom waarmee ieder mens in verbinding staat om met hart en ziel expressie te geven aan datgene wat in je opkomt. Deze Zonsverduistering opent het hart en laat het overvloedig stromen.
In de komende zes maanden betekent deze gepassioneerde en sensuele gebeurtenis het begin of het einde van een liefdesrelatie. Een nieuwe liefde, maar ook meer toewijding, een verbintenis of verdieping van een bestaande relatie of een abrupte verandering in je liefdesleven.
Deze Zonsverduistering brengt veel intensiteit met zich mee, dus blijf wel gefocust op wat er gebeurt.

LEEUW
De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 vormt een vierkant met Leeuw en is van grote invloed op het huis, privéleven, emotionele binding, wortels, woonplaats, ouders en kinderen.
De Zonsverduistering in jouw 4e Huis van Familie en Huis is de poort naar verbeteringen in jouw woonsituatie, een renovatie, verhuizing of nieuw interieur, meer tijd doorbrengen met je familie of met personen die als een familie voor je zijn of het plannen van een familiebijeenkomst.
Door de diepgaande werking van deze Zonsverduistering neem je afscheid van een plek die je hartzeer bezorgt of je neemt afstand van een ongezonde familiedynamiek. Focus op het creëren van een veilige basis voor jezelf, op het creëren van een plek waar je je thuis voelt. Leeuw gaat op zoek naar de oorsprong. Een reis naar vroeger, jezelf verdiepen in familiegeschiedenis, terug naar je roots. Het gaat om het opnieuw in balans brengen van je privéleven met je openbare leven. Deze Zonsverduistering is de kosmische poort naar evolutie, liefde en groei, ook al moeten er offers worden gebracht.

MAAGD
De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 vormt een sextiel met Maagd en valt in jouw derde Huis van Communicatie, Verbindingen, netwerken, informatie, en de dingen waarmee je vertrouwd bent. Deze is in de komende zes maanden van diepgaande invloed op de manier van communicatie met buren, naaste familieleden, school, kennissen en sociale kring. Deze Zonsverduistering in het 3e Huis stimuleert om de dingen die we als vanzelfsprekend beschouwen opnieuw te evalueren en ons meer bewust te worden van hoe we met onszelf en met anderen communiceren. In het komende halfjaar worden onderlinge banden hersteld met naaste familie of kennissen of er wordt afstand genomen van familie of vrienden die je ontgroeid bent.
De krachtige mentale energie van deze Zonsverduistering kan de poort zijn naar het schrijven van een boek, een blog, het volgen van een cursus of workshop, een coachingstraject of gesprekstherapie.

WEEGSCHAAL
De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 valt in jouw tweede Huis van Financiën en is in de komende zes maanden van diepgaande invloed op de financiële situatie van Weegschaal. Deze Zonsverduistering in het 2e Huis brengt goede financiële tijding, maar maakt Weegschaal meer bewust van materiële gehechtheid: de dingen waarvan we denken dat we niet zonder kunnen. Het wordt een periode om jouw relatie met geld opnieuw te evalueren en te onderzoeken. Wat is echt van jou en wat behoort toe aan de ander?
Deze Zonsverduistering is van invloed op je tastbare en emotionele hulpbronnen, dus je financiële en materiële vermogen, maar ook je vaardigheden en talenten.
Misschien wil je uit angst voor verlies iets niet loslaten. Soms moet je iets loslaten of raak de dingen kwijt om jezelf weer terug te vinden. Wat een jaar geleden belangrijk voor je was, is nu niet meer.

SCHORPIOEN
De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 valt in jouw eerste Huis van Persoonlijkheid en Zelfgevoel en deze bijzondere kosmische gebeurtenis maakt de weg vrij voor een geheel nieuwe jij. Een totale make-over, een nieuwe lifestyle. Deze Zonsverduistering duidt op een periode van persoonlijke ontwikkeling, groei, zelfacceptatie en zelfpresentatie. De noodzaak om te veranderen komt van buitenaf.
Dit is een kosmisch geschenk om opnieuw te beginnen. Stel je intenties voor de komende maanden en jaren. Maak een plan. Wees gereed om het onverwachte te omarmen en verzet je niet tegen het proces dat je naar een nieuw hoofdstuk brengt.
Schorpioen maakt een innerlijke en uiterlijke transformatie door op een manier die je nooit voor mogelijk had gehouden. Vanaf deze Zonsverduistering voelt het alsof je leven opnieuw begint, een nieuwe start, een nieuwe jij, een nieuwe relatie met jezelf en met de wereld om je heen.

BOOGSCHUTTER
De intense Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 valt in het 12e Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn en is van invloed op je mentale en spirituele welzijn. Een externe gebeurtenis maakt diepe indruk op je. De verbinding tussen geest en lichaam wordt door deze Zonsverduistering op de proef gesteld, zoals een burn-out, jezelf opgebrand of uitgeput voelen of gewoon niet verder kunnen of willen. Afzondering of retraite schenkt je spirituele inzichten en bevrijding van onderdrukte gevoelens. Boogschutter is altijd op zoek naar een extern doel of filosofie waarop je je kunt oriënteren. Je ware Noorden! Juist nu breekt de tijd aan om het doel binnenin jezelf te vinden.
Het komende half jaar is gunstig voor een vorm van therapie of een spirituele reis, dat kan ook in de geest. Er kan een louterende verandering komen in de manier waarop je over jezelf en anderen denkt. Het gaat om het kostbare mentale en fysieke evenwicht te herstellen door een harmonieus geïntegreerd levensritme tot stand te brengen.

STEENBOK
De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 vormt een sextiel met Steenbok en valt in het elfde Huis van Vriendschappen, Groepsparticipatie, Toekomst en Hoop duidt op veranderingen in je sociale netwerk en individuele expressie.
Nieuwe allianties met toekomstvisie en het verbreden van je sociale netwerk is van grote invloed voor de toekomst. Je sociale leven gaat in de komende zes maanden veranderen. Met deze Zonsverduistering mag Steenbok het onverwachte verwachten! Met de krachtige en ambitieuze energie van deze Zonsverduistering maak je plannen hoe je strategisch een toekomstig doel kunt bereiken. Waar wil jij zijn over vijf jaar? Met wie ga ik de toekomst in?
De Zonsverduistering in Schorpioen is een kosmisch moment om je sociale kring tegen het licht te houden. Op wie kun je vertrouwen en wie is jouw vriendschap niet waard?
Nieuwe vrienden zijn misschien niet het type vrienden waar je in eerste instantie aan zou denken, maar bieden je wel dat ontbrekende stukje om je dromen waar te maken.

WATERMAN
De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 vormt een vierkant met Waterman en valt in jouw 10e Huis van Carrière en Sociale Status.
Een ware game-changer voor je carrière dit jaar, een periode van zelfontplooiing, ambitie en gedrevenheid. Deze Zonsverduistering kan in het komende halfjaar een belangrijke nieuwe start inluiden dat van grote invloed is op je maatschappelijke positie. Deze kosmische gebeurtenis markeert een periode van 6 maanden waarin maatschappelijke vooruitgang wordt geboekt of juist niet. Of je krijgt publieke erkenning of je kunt diep vallen door verkeerde zakelijke connecties.
Deze Zonsverduistering geeft niet alle informatie die je nodig hebt, dus doe eerst goed onderzoek, voordat je een stap maakt die onomkeerbaar is. Blijf in je licht staan, want dat maakt je sterker en helpt je trouw te blijven aan je integriteit en waarden. Er is alleen vooruitgang en succes te boeken, als je er met hart en ziel voor gaat.

VISSEN
De krachtige Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 vormt een driehoek met Vissen en valt in het spirituele 9e Huis van Levensbeschouwing, Buitenland en Studie.
Deze transformerende Zonsverduistering gaat over jouw relatie met de wereld, het grote Geheel. Vissen kan grote sprongen vooruit maken als het gaat om innerlijke groei door te reizen, hogere studie te volgen of les te geven, publicatie of het uitgeven van een boek. Een kosmische poort naar een “doorgroei’ als mens door een reis, studie of nieuwe perceptie van het Leven en levensfilosofie die kan leiden tot loopbaanveranderingen of werkmogelijkheden. Een buitenlandse liefde, een terugkeer naar een plek die je ooit bezocht of studie of onderzoek, kan nu werkelijkheid worden.

error: Content is protected !!