Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

SATURNUS RETROGRADE 2020

SATURNUS RETROGRADE 2020

Saturnus gaat vanaf 11 mei 2020 tot 28 september 2020 retrograde.

Saturnus “daalt” van 1°57 in Waterman tot 25°20 in Steenbok om vanaf 29 september 2020 de directe omloop om de Zon te hervatten.

De retrogradeperiode in Waterman, teruglopend naar Steenbok vanaf 2 juli 2020, zal van grote invloed zijn op het individu en het collectief, een periode van uitdagingen en karmische lessen.

Deze transit confronteert ons met de keiharde realiteit, maar leert ons ook belangrijke lessen. 

De retrograde Saturnus leert ons het verschil tussen wat is en wat kan zijn.

Saturnus is de Heer van Karma.

Wanneer Saturnus retrograde is, zijn verleden, heden en toekomst tot één geheel met elkaar verweven.

Saturnus retrograde is een helende reis.

Saturnus retrograde leidt tot Karmisch evenwicht totdat alle schuld is ingelost.

Saturnus symboliseert de Tijd. Tijd heelt alle wonden. 

Er is dus licht aan het einde van de tunnel!

Deze Saturnus retrograde van 2020 vindt plaats tijdens een heftige periode.

Deze periode van internalisering is een periode van aanpassingen en herwaardering van structuren en regelgeving, sociaal-politieke en culturele verwachtingen, het geweten en moraal.

Gebeurtenissen van medio februari 2020 komen tijdens de retrogradeperiode van Saturnus weer terug, dus er komt voorlopig geen eind aan de Corona-crisis.

Het proces van Saturnus gaat in de tijd van “Het Nieuwe Normaal” over de moed om zelfverantwoording te nemen door de eigen autoriteit over zichzelf te zijn. Je eigen grenzen bepalen en deze verdedigen!

Saturnus retrograde in Steenbok wordt door de rode Strijder Mars in Ram maar liefst met twee vierkanten belaagd. Het eerste vierkant vindt plaats op 24 augustus 2020 en het tweede vindt een maand later plaats op 29 september 2020 met de retrograde Mars, op het moment dat Saturnus in Steenbok weer direct gaat.

Het vierkant tussen onkreukbare Saturnus en de vurige Mars van 29 september 2020 kan het meest volatiele aspect van 2020 zijn. Opstand tegen verouderde regels, limieten of grenzen en restricties die duidelijk niet werken. Op 13 januari 2021 is er weer een vierkant met Mars, nu in Stier en Saturnus in Waterman. 

Met deze nieuwe energie-boost, kan dit een productieve en energieke opening zijn om dingen vooruit te helpen.

Saturnus retrograde 2020 is door de reeks vierkanten van Mars en Saturnus het meest uitdagend voor Ram, Schorpioen en Steenbok, want deze tekens krijgen te maken met innerlijke strijd of persoonlijke conflicten. Deze strijd maakt je kwetsbaar met het risico op verkeerde keuzes. 

Het is niet alleen jouw strijd. 

Vanaf een afstand kun je de beste strategie bepalen, dus zoek eerst het hoogste punt op om het strijdtoneel goed te kunnen overzien. 

SATURNUS RETROGRADE 2020 voor alle dierenriemtekens:

RAM

Tijdens de retrograde Saturnus periode verdwijnen er vrienden uit je leven. Saturnus retrograde is grote schoonmaak in je sociale netwerk. Wie het ook is die jouw sociale kring verlaat resoneert niet meer met de persoon die je nu bent. Wees selectief wie je toelaat in je leven. Toewijding en hard werken om je dromen waar te maken is nu waar het om gaat.

Mogelijk moet je grenzen aanpassen of afstand nemen van degenen die jou niet respecteren.

STIER

Saturnus in het Huis van Carrière legt de focus op het bouwen van een sterke basis voor maatschappelijk succes. Succes komt door een goede voorbereiding en door hard te werken. Maar de retrograde Saturnus laat je ook de gevolgen zien van nalatigheid of onverschilligheid. Vaste overtuigingen, geloofsovertuigingen, de manier waarop je in je leven staat en hoe je het uitbrengt, worden tijdens deze retrogradeperiode op de proef gesteld.

TWEELINGEN

Tijdens deze Saturnus retrograde wordt Tweelingen uitgedaagd om na te denken over de diepere aspecten van het leven. Tweelingen houden alles liever licht en oppervlakkig, maar nu kom je er niet aan onderuit. Het universum vraag om naar binnen te kijken en eerlijk bij jezelf te rade te gaan. De antwoorden die je moet vinden hebben te maken met je carrièremogelijkheden. Door diep in jezelf te graven, komt de werkelijke oorzaak naar boven van problemen die je langere tijd hebt weggestopt. Nu kan het eindelijk worden opgelost, Tweelingen. 

KREEFT

Het jaar 2020 is geen gemakkelijk jaar voor je, Kreeft. Je relatie en partnerschappen zorgen voor problemen. Tijdens de retrograde Saturnus periode kan er een scheiding optreden of is het onmogelijk om samen te zijn met je partner. Ook kan er sprake zijn van bedrog en misleiding binnen je bedrijf. Relaties worden dus op de proef gesteld zowel privé als zakelijk om deze te verbeteren, te versterken of juist te beëindigen.

Tijdens de retrograde Saturnus periode moet je zorgen voor een strak financieel beleid. Blijf gefocust en neem je verantwoordelijkheid, want je krijgt de kans om ongemakkelijke situaties ten goede te laten keren.

LEO

Tijdens de retrograde Saturnus periode in het Huis van Relaties kan er sprake zijn van een scheiding of is het onmogelijk om samen te zijn met je partner of zijn er problemen met samenwerking. Ook kan er sprake zijn van bedrog en misleiding in een zakelijke- of privé-relatie. Alle relaties worden dus op de proef gesteld om deze te verbeteren, te versterken of juist te beëindigen. Je moet geduld hebben, Leeuw. Even een stapje terug doen en zet je trots opzij zetten. Let op financiën en gezondheid. Neem de tijd om met jezelf te praten voordat je spreekt, neem de tijd om naar je lichaam te luisteren voordat je een beslissing neemt en naar je instinct voordat je investeert.

MAAGD

De retrograde Saturnus vraagt om in de liefde eerlijk te zijn naar elkaar. De retrograde Saturnus vraagt je ook je talenten niet negeren of ontkennen wanneer je je in deze periode ongeïnspireerd voelt of wanneer je creativiteit wordt geblokkeerd. Probeer inspiratie te vinden in jezelf en durf weer kind te zijn. Tijdens de retrograde Saturnus periode moet je ook aandacht besteden aan je gezondheid. Een ander voedingspatroon kan nadelig zijn voor je gezondheid. Zoals te weinig, te veel, te zout of te vet. Saturnus retrograde leert je productiever en efficiënter te worden en meer structuur en orde in je dagelijkse leven aan te brengen om zo meer tijd vrij te maken voor plezier, liefde en creativiteit.

WEEGSCHAAL

Tijdens de retrograde Saturnus periode gebeurt er veel in je leven, want nu wordt het fundament voor je toekomst gelegd. Er wordt veel van je gevraagd en vaak heb je het gevoel heen en weer geslingerd te worden tussen werk en privé of dat je wordt beperkt door privé-aangelegenheden, familie, ouders en huis. Juist hier ligt de basis voor maatschappelijk succes, dus richt je aandacht hierop. De relatie met familieleden wordt op de proef gesteld en wat er gebeurt hangt sterk af van de fase van je leven waarin je momenteel verkeert. Als je bijvoorbeeld eigen benen wil staan, is het misschien tijd om los te komen van je familie en ondersteuning. Familieproblemen die je hebt vermeden moet je nu wel onder ogen gaan zien.

Gebruik je diplomatieke vaardigheden om deze periode door te komen en je zult er geweldige resultaten mee behalen. Sociale situaties kunnen een ongewone uitdaging voor je zijn, maar zijn een geweldige kans om jezelf beter te leren kennen en bewuster te maken.

SCHORPIOEN

Tijd om je carrière naar een ander niveau te tillen, Schorpioen. Je krijgt tijdens een opleiding of leren van een vaardigheid te maken met vertragingen en obstakels, maar als je je energie gefocust houdt, kun je groot succes behalen. Vaak heb je het gevoel heen en weer geslingerd te worden tussen werk en privé of dat je wordt beperkt door privé-aangelegenheden, familie, ouders en huis. Juist hier ligt de basis voor maatschappelijk succes.

Tijdens deze retrograde ben je verveeld en zijn gedachten meer willekeurig en overal tegelijk zijn, maar je moet ervoor zorgen dat je gecentreerd en geaard blijft. Jezelf bezighouden met verbouwen of nieuwe inrichting van je huis kan helpen.

BOOGSCHUTTER

Tijdens de retrograde Saturnus periode moet je rekening houden met minder inkomsten, meer uitgaven en veel werk. Let dus op je uitgavenpatroon en tegelijkertijd op de manier waarop je jezelf waardeert. Je moet balans vinden in je financiële leven, maar ook in de manier waarop je jezelf ziet en waardeert.

De retrograde Saturnus vraagt je om aandacht te besteden aan een studie, onderwijs of het ontwikkelen van vaardigheden. Dit is een periode om sociale contacten met broers en zussen, school of de buurt waar je woont te verbeteren of dingen recht te zetten, want dit komt allemaal later van pas.

STEENBOK

Geloof in jezelf zonder zo streng en materialistisch te zijn. Vastberadenheid en vaste waarden zijn goed, maar naarmate de energie van de wereld evolueert, moet je de flexibiliteit vinden om jezelf aan te passen. Alles wat met verandering te maken heeft, is moeilijk voor Steenbok, vooral als het gaat om jou als persoon en zelfwaardering. Houd je hart open en alles komt goed!

Saturnus retrograde maakt je onzeker over je financiële situatie, maar dit is juist een goede periode om te sparen of om de financiën te stabiliseren.

Alle financiële zorgen die tijdens deze retrograde opduiken, zijn eigenlijk bedoeld als een signaal om bij jezelf te rade te gaan. Wat betekent bezit voor jou? Als het morgen allemaal weg was, zou jij dan nog steeds jezelf zijn en je leven leiden zoals je dat altijd hebt gedaan? Investeer niet langer in iets of iemand waar je niet (meer) in gelooft.

WATERMAN

Je gaat bij voorkeur jouw eigen vrije weg, maar er gebeuren dingen die afwijken van de normale gang van zaken. Je moet je zien aan te passen en dat bevalt je niet zo. Een hogere kracht heeft andere plannen voor jou. Tijdens de retrograde Saturnus periode kun je vertragingen en tegenslagen ervaren waardoor je voor een voldongen feit komt te staan.

Saturnus retrograde wijst je op dingen die nog moeten worden loslaten die jou in de problemen hebben gebracht. Misschien slaap je minder goed en lig je ’s nachts te piekeren.

Meditatie kan je geest tot rust brengen. De dingen gebeuren zoals ze zijn bedoeld, laat het toe.

VISSEN

Saturnus retrograde is grote schoonmaak in je sociale kring en netwerk. Tijdens de retrograde Saturnus periode verdwijnen er vrienden en zakelijke partners uit je leven. Wie het ook is die jouw sociale kring verlaat resoneert niet meer met de persoon die je nu bent. Wees selectief met wie je toelaat in je leven. Toewijding en werken om je dromen waar te maken is nu waar het om gaat.

Laat de invloed van het universum jou leren op positieve vibraties te vertrouwen en de negatieve energieën te vermijden. Doe het zowel in de stilte van je innerlijke zelf als bij de mensen waarmee je jezelf omringt.

 

 

 

error: Content is protected !!