Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Nieuwe Maan in Maagd van 15 september 2023

De Nieuwe Maan is een magisch moment wanneer Zon en Maan samensmelten en het Licht van Moeder Maan tijdelijk niet waarneembaar is aan de hemel. 


Het is de spirituele bodem voor de volgende cyclus, de groeifase naar de Volle Maan.
Op 15 september 2023 smelten Zon en Maan samen op 21o59 in het Aardeteken Maagd.
Het teken Maagd staat symbool voor puurheid, organisatie, productiviteit, gezondheid, details, onderscheidingsvermogen, ordenen, sorteren, zuiveren en opruimen.
Op dezelfde dag gaat Mercurius, de Heerser van Maagd en van deze Nieuwe Maan weer direct. Alles wat tijdens de laatste retrograde Mercurius onduidelijk is geweest wordt opgehelderd en verwoord. Tijd om vooruitgang te boeken.
Het voelt hierdoor alsof ons een tweede kans wordt geboden…
De Nieuwe Maan in Maagd staat precies tegenover de retrograde Neptunus in Vissen en vormt een leerzame driehoek met de retrograde Jupiter en Uranus in Stier en Pluto in Steenbok. Deze vloeiende aardse samenwerking is de weg naar zelfacceptatie en zelfrespect.
De eerste stap om jezelf te accepteren en van jezelf te houden is het loslaten van verwachtingen van anderen. Vaak wordt gedacht dat je aan bepaalde criteria moet voldoen om door anderen geaccepteerd en gewaardeerd te worden, op basis van wat je doet, niet op basis van wie je bent.
Omdat deze Nieuwe Maan in het laatste decanaat van Maagd valt (laatste 10 graden) gaat het bovenal over kwetsbaarheid, zelftwijfel, slachtoffergedrag en perfectionisme.
Maar er kan ook sprake zijn van onverschilligheid bij het zien van leed of dwang om mensen in nood te redden.
Er kan sprake zijn van frustratie, depressie of een burn-out wanneer bij het zorgen voor geen duidelijke grenzen zijn gesteld of wanneer aangeboden hulp of goedbedoeld gebaar niet wordt gewaardeerd of geweigerd.
Zorgen voor anderen is goed. Zorgen voor anderen kan pas wanneer je in de eerste plaats voor jezelf zorgt!
Laat deze Nieuwe Maan in Maagd de weg zijn naar zelfacceptatie en zelfzorg. Stap in je kracht en laat zelftwijfel, perfectionisme en zelfkritiek los.
Perfectie is een illusie. Niemand is perfect en zal dat ooit zijn.
Luister naar je ziel en hoor wat jouw waarheid is. Bewaar wat voor jou waardevol is.
Ruim op wat overbodig is geworden.
Het effect van de Nieuwe Maan van 15 september 2023 duurt vier weken tot de Nieuwe Maan (Zonsverduistering) in Weegschaal van 14 oktober 2023.
De beste tijd voor een nieuwe start en voor stellen van intenties is tijdens de Wassende fase van de Maan van 16 september 2023 tot de Volle Maan in Ram van 29 september 2023.
Met de Volle Maan in Maagd van 24 februari 2024 zien we de manifestatie van alle gestelde constructieve intenties!
Invloed van de Nieuwe Maan in Maagd op alle dierenriemtekens (ascendant) :
RAM (20 maart – 19 april)
Deze Nieuwe Maan in Maagd valt voor Ram in het 6e Huis van Dagelijkse Dingen, Werk en Gezondheid.
Deze Nieuwe Maan vraagt om een frisse start, balans en een gezonde lifestyle of een baan met betere arbeidsvoorwaarden. Misschien heb je de lat voor jezelf te hoog gelegd en heb je het gevoel dat je het tempo niet kunt bijhouden.

Is dit wel de juiste baan voor jou? Er kunnen zich nieuwe kansen voldoen die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en verlangens. Tijd voor een nieuwe impuls!
De Volle Maan in Maagd van 24 februari 2024 laat de resultaten zien van jouw voornemens.
STIER (20 april – 20 mei)
Deze Nieuwe Maan in Maagd vormt een driehoek met Stier en valt in het 5e Huis van Zelfexpressie, Liefde en Creativiteit.
Met deze Nieuwe Maan geef je toe aan je gevoel en ziet een creatief project het levenslicht. Kinderen gaan een prominente rol innemen, zoals veel met kinderen ondernemen en creatief bezig zijn. Ook jouw innerlijke kind wil naar buiten treden.
Het gaat om jouw creatieve zelf en jouw creatieve reis. Deze Nieuwe Maan daagt je uit om
creatief talent constructief te benutten. Door in jezelf te investeren herontdekt Stier de ware betekenis van plezier en geluk.

TWEELINGEN (21 mei – 20 juni)
Deze Nieuwe Maan in Maagd vormt een vierkant met Tweelingen en valt in het 4e Huis van Familie en Huis.
Het huis waar je woont vormt een integraal onderdeel om je bestemming te vinden en komt overeen met de mate van stabiliteit in jezelf. Niet altijd is een huis een “thuis” en er kan sprake zijn van spanningen doordat persoonlijke ruimte en vrijheid steeds verder worden ingeperkt.
Deze Nieuwe Maan brengt je terug naar de basis om terug te keren naar jezelf.
De Volle Maan in Maagd van 24 februari 2024 laat zien of je je persoonlijke ruimte hebt gevonden.
KREEFT (21 juni – 21 juli)
Deze Nieuwe Maan in Maagd vormt een sextiel met Kreeft en valt in het 3e Huis van Communicatie en Onderwijs.
Hard werken is jou niet vreemd, maar het is goed om even pas op de plaats te maken en naar je hart te luisteren. Deze Nieuwe Maan daagt je uit om contact te maken met alles wat je geest prikkelt. Nieuwe dingen leren, lezen, gesprekken voeren, echt luisteren, begrijpen en aanvoelen. Kies je woorden zorgvuldig, want wat je zegt is essentieel. Het gaat ook om duidelijk te communiceren, gevoelens te uiten en oplossingen aan te dragen.
Met de Volle Maan in Maagd van 24 februari 2024 ziet Kreeft de resultaten van deze constructieve aanpak.

LEEUW (22 juli – 21 augustus)
Deze Nieuwe Maan in Maagd valt voor Leeuw in het 2e Huis van Financiën en Waarde.
Leeuw krijgt informatie die nodig is om weloverwogen financiële beslissingen te nemen. Deze Nieuwe Maan laat zien waar geld moet worden geïnvesteerd en waar prioriteiten moeten worden gesteld. Een Nieuwe Maan om financiële doelen te stellen voor de toekomst, maar ook een Nieuwe Maan om te waarderen wat je al hebt. Wat maakt jou werkelijk gelukkig? Wat heb je echt nodig? Investeren in creatieve projecten kan de moeite waard zijn.
Met de Volle Maan in Maagd van 24 februari 2024 ziet Leeuw de resultaten van jouw intenties!

MAAGD (22 augustus – 21 september)
Deze Nieuwe Maan in Maagd valt voor Maagd in het 1e Huis van Persoonlijkheid.
Jouw persoonlijke Nieuwjaar! Deze opbouwende Nieuwe Maan conjunct Maagd vraagt aan jou: “Wie ben je?”
Als je weet wie je bent, dan heb je een solide basis om verder te bouwen aan je carrière of een relatie. Als je niet precies weet wie je bent, geef je meer dan je ontvangt. De Nieuwe Maan in Maagd is een krachtig en spiritueel nieuw begin voor ieder facet van je leven. Vind jezelf, kom erachter wie je bent!
De Volle Maan in Maagd van 24 februari 2024 laat de totaal vernieuwde nieuwe jij zien!
WEEGSCHAAL (22 september – 22 oktober)
Deze Nieuwe Maan in Maagd valt voor Weegschaal in het 12e Huis van het Onbewuste en Loslaten.
Het is mogelijk dat je in deze periode van innerlijke reflectie spijt hebt van iets uit het verleden, iets wat verloren is geraakt. Weegschaal verlangt naar emotionele rust. Weegschaal kan op dit moment mogelijk keuzes maken over iets ouds of iets nieuws. Om iets nieuws in je leven te creëren heb je toch dat oude stukje nodig en dat is precies de boodschap van deze Nieuwe Maan

in Maagd. Alles wat je tot nu toe hebt vermeden te voelen, komt vrij met deze constructieve Nieuwe Maan. De Volle Maan in Maagd van 24 februari 2024 laat dan het bereikte spirituele evenwicht zien.

SCHORPIOEN (23 oktober – 21 november)
Deze Nieuwe Maan in Maagd vormt een sextiel met Schorpioen en valt in het 11e Huis van Hoop en Sociale Processen.
Met het oog op de toekomst is Schorpioen selectief bezig! Wie zijn je echte vrienden, met wie of welke groep wil je verder?
Harmonie en balans in jezelf vinden door in gelijke mate te geven en te nemen. Vrienden moeten je verrijken en jouw zelfvertrouwen ondersteunen en mogen geen energie kosten!
Deze constructieve Nieuwe Maan in Maagd helpt om de sociale kloof te overbruggen.
De Volle Maan in Maagd van 24 februari 2024 laat zien wat deze nieuwe inzichten hebben gebracht.
BOOGSCHUTTER (22 november – 20 december)
Deze Nieuwe Maan in Maagd vormt een vierkant met Boogschutter en valt in het 10e Huis van Carrière en Bestemming.
De carrière van Boogschutter krijgt vaste vorm! Nu is het jouw tijd!
Een geweldig moment voor een bedrijfsgerichte studie of om te solliciteren naar die droombaan. Met deze Nieuwe Maan wordt Boogschutter aangezet om zich te richten op een ongelooflijke carrièremove en plannen maken voor de toekomst. Blijf overeind en blijf vertrouwen, ook al krijg je te maken met tegenwind en vertraging. Met de Volle Maan in Maagd van 24 februari 2024 zie je wat er allemaal veranderd is.
STEENBOK (21 december – 18 januari)
Deze Nieuwe Maan in Maagd vormt een driehoek met Steenbok en valt in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie, Reizen, Internationale verbindingen, Expansie en Levensbeschouwing. Steenbok wordt gestimuleerd om je spirituele kant te omarmen en je hart te openen om je dromen waar te maken. Deze constructieve Nieuwe Maan biedt Steenbok unieke kansen om zich verder te ontwikkelen en jouw wijsheid en inzichten met de wereld te delen.
De Volle Maan in Maagd van 24 februari 2024 laat zien of al jouw dromen zijn uitgekomen!
WATERMAN (19 januari – 17 februari)
Deze Nieuwe Maan in Maagd valt voor Waterman in het 8e Huis van Zielsprocessen,
Gedeelde Financiën en Intimiteit. De transformerende energie van de Nieuwe Maan vraagt zowel financieel als emotioneel om de balans op te maken. Wat is werkelijk belangrijk voor je? Waterman heeft misschien niet geluisterd naar zijn of haar diepste verlangens, het gaat om vertrouwen en intimiteit. Je moet keuzes maken over wat je echt wilt, zelfs als dit betekent dat je afscheid moet nemen van iets of iemand. Ook al moet je inleveren, wat je ervoor terugkrijgt, is zoveel meer dan je nu denkt te bezitten.

VISSEN (18 februari – 19 maart)
Deze Nieuwe Maan in Maagd vormt een oppositie met Vissen en valt in het 7e Huis van Relaties. Vanaf dit moment en in de komende zes maanden ontstaat er een nieuwe relatiedynamiek of het nu gaat om je geliefde, zakenpartner, tegenstander of nieuwe liefde!
Voor Vissen is dit een Nieuwe Maan van keuzes maken, alsof je op een kruispunt staat.
Met de Nieuwe Maan in Maagd in Het Huis van Relaties is dit het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of een nieuwe relatie waarbij het stellen van gezonde grenzen centraal staat. Dit is een moment om open te staan voor het onverwachte als het gaat om het tot stand brengen van constructieve verbindingen die tot bloei zijn gekomen met Volle Maan in Maagd van 24 februari 2024.

error: Content is protected !!