Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Neptunus retrograde in Vissen van 2 juli tot 6 december 2024

Op 2 juli 2024 gaat de zachtblauwe planeet Neptunus, de planeet van het collectieve onbewuste, retrograde op 29º55 in Vissen. Neptunus in Vissen is subtiele betovering, maar is ook illusie, wensdromen en onrealistische verwachtingen. Idealisme maakt plaats voor realisme met Neptunus retrograde. Met Neptunus retrograde op de laatste graad van Vissen groeit het besef waarom bepaalde structuren en illusies moeten verdwijnen om ruimte te maken voor een compleet nieuwe wereld.
Voor Vissen, Boogschutter, Maagd en Tweelingen kan de realiteit ontnuchterend zijn, maar brengt wel de waarheid over bepaalde mensen of situaties naar boven om te zien wat er werkelijk speelt.

Neptunus gaat retrograde op 29º55 en dat is de allerlaatste graad van Vissen, de zogenaamde anaretische of kritische graad. Deze kritische graad wordt vaak geassocieerd met culminatie en karmische afsluiting, het einde van een belangrijke spirituele of emotionele cyclus.
Deze Neptunus retrograde is een ‘kosmische overdenking’ over idealisme, empathie en realiteitszin.

Zijn we niet te idealistisch geweest, zijn we apathisch of afgestompt of hebben we ons oordeel laten vertroebelen of proberen we te ontsnappen aan de realiteit door een vorm van verslaving, fantasie, illusie, opoffering, wensdenken, (zelf) bedrog), (zelf) ontkenning of vermijdingsgedrag?

Neptunus retrograde neemt de illusie, schijn en de roze olifantjes weg en laat ons, aangemoedigd oor de retrograde Saturnus in Vissen, de harde en pijnlijke realiteit onder ogen zien.
De retrograde Neptunus in Vissen is ontnuchterend, maar brengt focus en duidelijkheid en Licht in de duisternis waardoor het stellen en behouden van gezonde grenzen worden vergemakkelijkt.

Deze Neptunus retrograde is van grote invloed voor iedereen met de geboorte Zon, Maan, ascendant en planeten op ongeveer 27 tot 29º in Vissen, Tweelingen, Maagd of Boogschutter.

Neptunus was al sinds 11 maart 2024 in de pre-retrograde schaduw en verlaat de post-retrograde schaduw pas op 28 maart 2025.

Neptunus retrograde vraagt ons realiteit van illusie te onderscheiden en de waarheid onder ogen te zien. Ontwaak uit de illusie om de diepere betekenis van het leven te vinden.
Deze retrograde periode is een hemelse uitnodiging om te genezen, te groeien en je opnieuw te verbinden met je diepste zelf op weg naar je spirituele evolutie.

Belangrijke data tijdens Neptunus retrograde:
Van 11 juli tot 21 juli: Zon in Kreeft driehoek retrograde Neptunus driehoek Mars in Stier:
Gunstige dagen om te daten, romantische uitjes en creativiteit.

Op 19 augustus 2024: Jupiter vierkant retrograde Neptunus:
Een grenzeloos optimisme kan resulteren in desillusie en escapisme.

22 augustus 2024: Dag van ontnuchtering, de Zon vierkant retrograde Mercurius is dan inconjunct de retrograde Neptunus. Vandaag wordt je met de waarheid geconfronteerd.

Van 28 augustus tot 25 september 2024: De Zon, Venus en Mercurius oppositie de retrograde Neptunus bevordert creativiteit, maar kan ook in illusie vervallen. Blijf realistisch.

Op 20 oktober 2024: Zon in Weegschaal inconjunct de retrograde Neptunus in Vissen:
Er komt verborgen informatie aan het licht komt waardoor relaties (alsnog) worden beëindigd.

Op 28 oktober 2024: Mars in Kreeft driehoek de retrograde Neptunus in Vissen:
Dit een krachtig aspect dat ons inspireert om onze creatieve dromen na te jagen.

Op 10 november 2024: Venus in Boogschutter vierkant de retrograde Neptunus in Vissen:
Geen goede dag voor relaties, geen beslissingen nemen vandaag over relaties of over geld.
Luister niet naar roddel en let op je geld.

Invloed van Neptunus retrograde op alle dierenriemtekens (lees ascendant)

RAM ♈️ (20 maart – 19 april)
De retrograde Neptunus in jouw 12e Huis van het Kosmische Bewustzijn en Psyche is een periode van spirituele zelfreflectie. Deze periode is gunstig voor een vorm van therapie, maar ook voor meditatie en yoga, esoterische kennis, mystiek en spiritualiteit. Blijf uit de buurt van geestverruimende middelen en alcohol. Wees eerlijk en duidelijk naar jezelf omwille van je persoonlijke ontwikkeling. De spirituele weg naar berusting brengt heling en geeft vrede in je hart.

STIER ♉️ (20 april – 20 mei)
De retrograde Neptunus in het 11e Huis van Vriendschappen, Groepsdynamiek en Sociale Betrokkenheid brengt onthullingen over je sociale kring en of je wel of niet op één lijn ligt met je vrienden of sociale groep. Er spelen zich in je sociale kring dingen af achter de schermen. Zijn het vrienden of vijanden? Oprecht of schone schijn? Neptunus retrograde leert je rode vlaggen te herkennen en je minder druk te maken over groepsdruk en groepsmentaliteit.

TWEELINGEN ♊️ (21 mei – 20 juni)
De retrograde Neptunus in jouw 10e Huis van Carrière en Bestemming brengt een time-out in je carrière om je ware bestemming vinden. Neptunus retrograde geeft helderheid voor wat betreft je professionele pad. Het kan zijn dat je een pad volgt dat niet meer voor je werkt of aansluit bij je passies en doel in het leven. Door je af te stemmen op je authentieke Zelf kan de weg geëffend worden voor meer voldoening en succes.

KREEFT ♋ (21 juni – 21 juli)
De retrograde Neptunus in jouw 9e Huis van Levensbeschouwing, Studie en Reizen is een spiritueel ontwaken. Neptunus retrograde kan een rusteloze zoektocht zijn.
Er is een verlangen om te gaan studeren, een lange reis of pelgrimstocht te maken op het Pad van Verlichting, op zoek naar de ware waarheid. De retrograde Neptunus in Vissen laat zien dat het pad van Verlichting niet met goud is geplaveid. Volg je eigen pad.

LEEUW ♌️ (22 juli – 21 augustus)
De retrograde Neptunus in jouw 8e Huis van de Ziel, Gedeelde Bronnen en Intimiteit is een reis van transformatie en wedergeboorte. De retrograde Neptunus moedigt je aan om jezelf te verdiepen in wat er al een tijdje misgaat in de relatie met een geliefde, zowel op intiem gebied als met gedeeld vermogen. Grenzen stellen is de sleutel bij het vinden van vertrouwen en zelfrespect. Soms moet je iets loslaten om iets of jezelf (terug) te vinden. Neptunus retrograde in Vissen ondersteunt dit innerlijke proces.

MAAGD ♍️ (22 augustus – 21 september)
De retrograde Neptunus in jouw 7e Huis van Relaties onthult wie je ware vrienden zijn en wie niet. Het is tijd om de waarheid onder ogen te zien over relaties, zowel privé als zakelijk.
Ondanks je aardse onderscheidingsvermogen weeft Neptunus een web van verwarring en fantasie. Teleurstellingen door indiscretie, misleiding en verraad in relaties zowel zakelijk als privé zijn leermomenten die meer vertellen over de rol die je inneemt binnen een relatie.

WEEGSCHAAL ♎️ (22 september – 22 oktober)
De retrograde Neptunus in jouw 6e Huis van Dagelijkse Routine en Gezondheid maakt je gevoeliger voor stress en medicijnen en meer vatbaar om ziek te worden.
Je hebt in de afgelopen maanden de lat te hoog gelegd en dat is ten koste gegaan van je gezondheid. Het is tijd om voor jezelf te zorgen en nee te zeggen wanneer je iets te veel wordt.
De retrograde Neptunus in Vissen brengt alles in perspectief om de gezonde balans te vinden.

SCHORPIOEN ♏️ (23 oktober – 21 november)
De retrograde Neptunus in jouw 5e Huis van Zelfexpressie, Kinderen en Liefde vraagt je om het leven wat lichter en vrolijker te maken. Misschien heb je jezelf liefde of plezier ontzegd.
Tijdens deze periode stroomt je creativiteit, dus een creatieve droom zou in vervulling kunnen gaan. Laat relaties en hobby’s los waarbij je geen voldoening vindt en ga op zoek naar een nieuwe passie of een partner die jouw emotionele diepgang kan evenaren.

BOOGSCHUTTER ♐️ (22 november – 20 december)
Familiekarma of conditionering kan jouw liefdesleven tot op de dag van vandaag beïnvloeden.
De retrograde Neptunus geeft je inzicht in het hoe en waarom dingen in dit leven gebeuren.
De kloof tussen verwachting en realiteit is diep, maar kan worden overbrugd door liefde en verdraagzaamheid. Neptunus retrograde is de ultieme kans om jezelf te bevrijden van beperkende generatiepatronen om de weg naar jezelf terug te vinden.

STEENBOK ♑️ (21 december – 18 januari)
De retrograde Neptunus in Vissen in jouw 3e Huis van Communicatie, de Geest en Denkprocessen maakt intuïtief, schenkt inspiratie en verrijkt je verbeeldings- en fantasieleven, maar er kan ook sprake zijn van innerlijke verwarring. Versluiering maakt plaats voor helderheid.
Wees tijdens deze retrograde alert wanneer je te maken krijgt met details, praktische zaken, feiten en cijfers, want je kunt dingen over het hoofd zien.

WATERMAN ♒️ 19 januari – 17 februari)
De retrograde Neptunus in jouw 2e Huis van Financiën en Bezit vraagt om goed op je geld te letten. Het kan zijn dat je tijd en energie hebt gestoken in financiële strategieën die niet aansluiten bij jouw waardepatroon. Wees eerlijk tegen jezelf. Pas tijdens deze periode op met ondoordachte uitgaven. Geld is en blijft een van de grootste illusies in dit leven en dat is de grote les van de retrograde Neptunus in Vissen.

VISSEN ♓️ (18 februari – 19 maart)
De retrograde Neptunus in jouw 1e Huis van Persoonlijkheid laat je zien hoe je werkelijk bent en hoe je jezelf in de wereld hebt gepresenteerd. De buitenwereld is misschien niet helemaal in overeenstemming met hoe je over jezelf denkt. Eenzaamheid, zelfbedrog, overgevoeligheid en zelfsabotage brengt je in een negatieve spiraal. Neptunus retrograde leert dat je goed bent zoals je bent en is een kans om een ​​diepere afstemming met je ware identiteit te vinden.

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!