Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Nieuwe Maan in Ram van 21 maart 2023

De Nieuwe Maan is een maandelijks terugkerend magisch moment wanneer het Licht van de Maan niet waarneembaar is aan de hemel. 
Met dit magische terugtrekken van de Maan neemt de kracht van het onbewuste toe.
Het is de voedingsbodem van alles wat nodig is voor de groei van de volgende cyclus, de fase naar de Volle Maan.
De eerste Nieuwe Maan van het astrologische Nieuwjaar valt samen met de Lente-Equinox van 21 maart 2023 en markeert het begin van een nieuwe jaarcyclus.

Deze Nieuwe Maan op 0º50 Ram, valt op de eerste graad van het eerste Vuurteken van de dierenriem en dat laat een bijzonder sterk beginthema zien!

Het jaar 2023 begint nu pas echt!

Het Kardinale teken Ram is het eerste teken van de dierenriem en draagt de kracht van inwijding, van geboorte, de initiërende vonk, de zuivere kiemkracht van de Lente en het Licht dat de duisternis van de Winter overwint.

Een geheel nieuw hoofdstuk in ons persoonlijke en collectieve leven, een ware boost van positieve energie, ondernemingslust, liefdesenergie, kracht en moed.

Deze Nieuwe Maan is conjunct de grenzeloze vaste ster Scheat, Mercurius, Jupiter en Cheiron in Ram. Wow…!
Door de oppositie met asteroïde Ceres in Weegschaal en het toenemende sextiel met Pluto in Waterman is dit het perfecte moment voor een belangrijke zakelijke beslissing, voor persoonlijke, materiële of spirituele groei of voor een romantische date, sport en zaken, maar ook een grote planetaire drive dat schreeuwt om collectieve vrijheid, activisme, bevrijding, innovatie en nieuwe manier van leven.

Mars in Tweelingen vierkant Neptunus in Vissen is echter een planetair ‘recept’ voor illusie en teleurstelling wanneer onvoorbereid en ondoordacht te werk wordt gegaan.

Vanaf november 2022 vielen alle Nieuwe Manen op 1º (het 1e decanaat) en dit is de laatste Nieuwe Maan uit deze cyclus, dus alles wat toen is geïnitieerd gaat nu waarschijnlijk vorm krijgen.

Deze Nieuwe Maan in Ram wordt op 20 april 2023 opgevolgd door een 2e Nieuwe Maan in Ram, maar dat is een Totale Zonsverduistering op 29º in Ram…

Het effect van deze Nieuwe Maan van 21 maart 2023 duurt vier weken tot de Totale Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023.
De beste tijd voor een nieuwe start is tijdens de wassende Maanfase, van 22 maart 2023 tot de Volle Maan in Weegschaal van 6 april 2023.

Deze Nieuwe Maan biedt unieke kansen en is vooral van grote betekenis voor iedereen met de ascendant, Zon of persoonlijke planeten of Lichten van 0º tot 5º in de Hoofdtekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok.

Invloed van deze Nieuwe Maan op de dierenriemtekens (ascendant en Zon)

RAM
Jouw persoonlijke en universele zonnecyclus zijn in hun groeiende fase.
De Nieuwe Maan in Ram zet de toon voor de komende twaalf maanden, jouw nieuwe persoonlijke jaar.
De Nieuwe Maan in Ram van 21 maart 2023 staat in het eerste Huis, in het teken jouw persoonlijke Zelf, jouw persoonlijke wensen en behoeften en het fysieke lichaam, een nieuw persoonlijk begin, zoals een nieuwe look!

Deze Nieuwe Maan geeft Ram de drive en de inspiratie om met vertrouwen het leven te omarmen en met nieuwe start te maken, maar eerst moet je schoon schip maken, emotioneel, fysiek en mentaal.
Het is nooit te laat voor een nieuw begin!

STIER
De Nieuwe Maan in Ram van 21 maart 2023 is de kosmische aanwijzer om veranderingen door te voeren en nieuwe uitdagingen met moed te omarmen.
De Nieuwe Maan in Ram in het Huis van het Kosmisch Bewustzijn biedt helende vibes voor mentale, emotionele en spirituele gezindheid. Met deze Nieuwe Maan komt als vanzelf naar je toe wat je nodig voor je gezondheid. Deze Nieuwe Maan stimuleert Stier om de diepte in te gaan om de verbinding met jezelf te herstellen.
Alles wat je tot nu toe hebt vermeden of kwijt bent geraakt, komt bij je terug met deze vernieuwende Nieuwe Maan. Rust, ontspanning en tijd voor jezelf heb je nodig om jezelf op te laden en geest en lichaam weer in balans te brengen.
TWEELINGEN
Deze spontane Nieuwe Maan in Ram in het Huis van Vriendschappen en Sociale Processen brengt hoop en nieuwe vriendschappen. Je sociale agenda staat helemaal vol met afspraken voor feestjes en bijeenkomsten. Jouw tijd is aangebroken om jezelf in de groep te profileren. Het is tijd om schoon schip te maken in je sociale netwerk, want de Nieuwe Maan in Ram wil door en niet afwachten. Het is ook mogelijk dat een invloedrijke nieuwkomer in jouw sociale netwerk jouw leven gaat veranderen.
Tweelingen krijgt de kans om vrienden of zakelijke contacten te overtuigen van voorgenomen plannen en ze enthousiast te maken om te participeren in een bijzonder project. Sta er niet van te kijken dat dingen totaal zijn veranderd met de Volle Maan in Ram van 29 september 2023.

KREEFT
De Nieuwe Maan in Ram in jouw Huis van Carrière laat nieuwe professionele kansen zien.
Het stimuleert de Kreeft om zich te richten op een ongelooflijke carrièremove of om andere maatschappelijke veranderingen door te voeren. Deze krachtige en vernieuwende Nieuwe Maan in jouw tiende Huis van Carrière is een ware springplank om dromen ter manifesteren.
Blijf overeind en blijf vertrouwen, ook al krijg je te maken met tegenwind en vertraging.
In het komende halfjaar krijgt Kreeft met deze Ram-energie de kans om het roer om te gooien en met de Volle Maan in Ram van 29 september 2023 ziet Kreeft wat er allemaal veranderd is.

LEEUW
Met de Nieuwe Maan in Ram in het 9e Huis van Studie, Cultuur, Reizen en verbindingen wordt Leeuw gestimuleerd om nieuwe wegen te verkennen door te gaan reizen of te gaan studeren, een website te lanceren of een boek uit te geven over dingen die nieuw en toekomstgericht zijn en vooral tot de verbeelding spreken. Met deze Nieuwe Maan ben je klaar voor een nieuw avontuur. Maak contact met mensen uit verschillende lagen van de bevolking, reis naar verschillende plaatsen en leer nieuwe talen of culturen. Om jezelf helemaal vrij te voelen voor deze nieuwe reis, vraagt deze Nieuwe Maan je om eerst schoon schip te maken met eventuele oude pijn dat misschien in de weg staat om je weg te vervolgen.
Met de Volle Maan in Ram van 29 september 2023 ziet Leeuw dan de resultaten van al die geweldige plannen.
MAAGD
Met de Nieuwe Maan in Ram in het 8e Huis van Gedeelde Bronnen kunnen aantrekkelijke financiële opties ontstaan. Geheel in de initiële geest van Ram kan worden besloten om samen met vrienden of via crowdfunding een nieuw en innovatief gemeenschappelijk project van de grond te krijgen.
Met deze Nieuwe Maan ben je je meer dan ooit bewust van financiële en emotionele onevenwichtigheden tussen jou en andere mensen in je leven. Er is misschien sprake van onverwerkte pijn over diepste verlangens, intimiteit, passie en sensualiteit.
De vernieuwende energie van de Nieuwe Maan vraagt jou: Wat is werkelijk belangrijk voor je? Je moet keuzes maken over wat je echt wilt, zelfs als dit betekent dat je afscheid moet nemen van iets of iemand.

WEEGSCHAAL
De Nieuwe Maan in Ram in het 7e Huis van Relaties is het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of met een nieuwe relatie te beginnen. Vanaf dit moment en in de komende maanden ontstaat er dus een nieuwe relatiedynamiek of het nu gaat om je geliefde, zakenpartner, tegenstander of nieuwe liefde! In en vaste relatie kan het liefdesvuur opnieuw gaan branden!
Een nieuwe zakelijke samenwerking of de strijdbijl begraven met een zakelijke relatie of prive-relatie behoort tot de mogelijkheden.
Geheel in de spontane stijl van Ram wordt Weegschaal tot eind september 2023 uitgedaagd om nieuwe verbindingen tot stand te brengen. Maar voordat een nieuwe stap in de vaste relatie wordt gezet of voordat je met een nieuwe relatie kan beginnen, moet er eerst schoon schip worden gemaakt. Met de Volle Maan in Ram van 29 september 2023 ziet Weegschaal de resultaten!

SCHORPIOEN
Met de Nieuwe Maan in Ram in het 6e Huis van Werk en Gezondheid gaat Schorpioen het besluit nemen om verbeteringen door te voeren in de werkomgeving en met collegiale interactie.
Het gaat over nieuwe technologieën, teamwerk en nieuwe ideeën op het gebied van welzijn en milieu. Deze Nieuwe Maan vraagt om een frisse start, Misschien is er sprake van sleur, nare gewoontes of heb je de lat te hoog gelegd? Heb je het gevoel dat je het tempo niet kunt bijbenen of zijn er situaties op je werk of dagelijks leven die jou tegenhouden?
Er kunnen zich nieuwe kansen voldoen die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en verlangens, maar dan moet er wel eerst schoon schip worden gemaakt.

BOOGSCHUTTER
Deze Nieuwe Maan in Ram in het 5e Huis van Liefde, Zelfexpressie, Liefde en Creativiteit. verhoogt voor Boogschutter het verlangen naar een spannende romance. Met de goddelijke inspiratie van deze Nieuwe Maan gaat het om jouw creatieve zelf en jouw creatieve reis en het herontdekken van de ware betekenis van plezier en geluk.
Tot de Volle Maan in Ram van 29 september 2023 is Boogschutter op zoek naar en gefascineerd door iedereen die net dat beetje anders is of durft te zijn. Door de vuurkracht van deze Nieuwe Maan wil je delen met vrienden, is een nieuwe romance mogelijk en ziet een artistiek project het levenslicht. Een nieuwe romance, leuke activiteiten met kinderen, goed nieuws over een kind, zwangerschap of gezinsuitbreiding in de familie.
Deze Nieuwe Maan daagt je uit om jouw jouw innerlijk kind naar buiten te brengen en fantasieën te beleven!

STEENBOK
Met de Nieuwe Maan in Ram in het 4e Huis van Familie en Huis ontwaakt een drang om je ware zelf te vinden. Steenbok wil veranderingen, in zichzelf en de woonsituatie.
Naast renovatie en opknappen van je huis brengt deze Nieuwe Maan ook een andere energie.
Deze vurige Nieuwe Maan in Ram vraagt aan jou: ‘Wat betekent voor jou in letterlijke en figuurlijke zin ‘thuis’? Wat betekent ‘familie’ voor jou? Wie beschouw je als familie?’
Familie is ook een groep en een integraal onderdeel om je bestemming te vinden in dit leven.
Het huis waarin je woont komt overeen met de mate van stabiliteit in jezelf.
Niet altijd is een huis een veilige haven en er kan sprake zijn van spanningen doordat onze persoonlijke ruimte en vrijheid steeds verder wordt ingeperkt. Deze Nieuwe Maan is een innerlijke reset en brengt je terug naar de basis om terug te keren naar je roots om het contact met je familie te herstellen.

WATERMAN
Met de Nieuwe Maan in Ram valt in het 3e Huis van Communicatie in Onderwijs wordt je nieuwsgierigheid en creativiteit geprikkeld. Waterman voelt zich aangetrokken tot nieuwe inspirerende onderwerpen of hervindt met een frisse blik interesse voor hobbies of onderwerpen die jou interesseren. Nieuwe dingen leren, lezen, gesprekken voeren, echt te luisteren, begrijpen en aanvoelen. Waterman gaat zich oriënteren over school, cursussen en trainingen en krijgt nieuwe vrienden en buren. Kies je woorden zorgvuldig, want wat je zegt is essentieel. Samenwerking met een vriend of vriendin zou het begin kunnen zijn van een gezamenlijke en vruchtbare nieuwe onderneming voor jullie beiden.
Met de Volle Maan in Ram van 29 september 2023 ziet Waterman wat er allemaal in de nabije omgeving veranderd is.

VISSEN
Met de Nieuwe Maan in Ram in het Huis van Financiën krijgt Vissen nieuwe inkomsten en andere mogelijkheden om geld te verdienen. Financiële onduidelijkheden worden opgehelderd. Vissen krijgt informatie die nodig is om weloverwogen financiële beslissingen te nemen zoals waar geld moet worden geïnvesteerd en waar financiële prioriteiten moeten worden gesteld.
Met de initiërende energie van Ram krijgt Vissen alle informatie die nodig is om goede financiële beslissingen te kunnen nemen.
Een Nieuwe Maan om financiële doelen voor de toekomst te stellen, maar ook een Nieuwe Maan om te waarderen wat je al hebt. Toch stel deze Nieuwe Maan jou de vraag: Kun je met een verzwaard hart echt genieten van wat je hebt? Tijd om los te laten wat je niet meer nodig hebt.
Een weloverwogen risico kan rendement opleveren en dat resultaat zie je met de Volle Maan in Ram van 29 september 2023.

 

error: Content is protected !!