Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Uranus retrograde 2021

Uranus retrograde 2021

van 20 augustus 2021 tot 17 januari 2022

Alle planetaire retrogrades geven ons de mogelijkheid om verschillende gebieden van ons leven te herzien, te reflecteren en opnieuw te beoordelen.

Uranus retrograde is een jaarlijkse cyclus van 155 dagen waarbij Uranus vier graden daalt.  

Uranus, de planetaire wildcard van ons Melkwegstelsel, gaat op 14º47.6 retrograde en daalt af tot 10º49.2 in Stier. 

De retrograde Uranus brengt ons terug naar de Bron, naar onszelf.

Tijdens deze retrogradeperiode van Uranus wordt ontsluierd wat nodig is om naar een nieuw niveau van ZIJN te evolueren.

Dit is een internaliserende periode van sterke innerlijke reacties als reactie op externe veranderingen in je leven. 

De baanbrekende en elektrisch geladen kracht van Uranus keert zich tijdens de retrogradeperiode naar binnen en wordt dus geïnternaliseerd. 

Verwacht het onverwachte met de retrograde Uranus, dus hou rekening met verbazingwekkende verschuivingen en onverwachte effecten, dus onrust in de buitenwereld en de binnenwereld, om ons heen en in onszelf. 

De ontwakende en verhelderende energie van de retrograde Uranus in Stier conjunct de saturnale Vaste Ster Menkar brengt uitdagingen en transformatie van onze waarden, zoals eigenwaarde, ongezonde relaties, vastzitten in een baan die je niet leuk vindt, op een plek wonen die niet goed (meer) voelt of vrienden hebben die geen vrienden zijn.

De retrograde Uranus in het waardeteken Stier brengt radicale innovaties van ons financiële en relationele systeem op persoonlijk en collectief niveau, innovaties op het gebied van duurzaamheid, veranderingen in het concept ’thuis’ en ‘wonen’.

Alles draait tijdens deze retrograde Uranus daarbij om persoonlijke vrijheid.

Velen van ons wachten op een verandering in het leven of willen veranderingen doorvoeren vanuit een diepe drang of verlangen naar meer persoonlijke vrijheid. 

Velen zien dat er niets verandert en dat komt voornamelijk, omdat diepgewortelde angst de grootste hindernis is om veranderingen door te voeren of te durven aanvaarden. 

Angst voor verandering is onze grootste vijand en belemmert persoonlijke groei.

We moeten leren om op een andere manier naar het leven te kijken, oude manieren los te laten en een hele nieuwe wereld van binnenuit te creëren.

Tijdens deze periode zal er sprake zijn van meer innerlijke stress, angst, rusteloosheid, neurotisch gedrag, impulsiviteit, angststoornissen, verkrampingen en stemmingswisselingen als gevolg van externe veranderingen in de wereld om ons heen.

Het is de hoogste tijd om onze angsten onder ogen te zien en de dingen te veranderen die niet werken, zodat we kunnen worden wie we echt willen zijn, zowel op persoonlijke als mondiale schaal. Uranus retrograde zal leiden tot inzichten, een hoger zelfbewustzijn en interne veranderingen in houding of gedrag wanneer Uranus direct gaat vanaf 17 januari 2022.

Ook al voelt het ongemakkelijk en ben je bang voor wat komen gaat, laat die angst varen en ga voor de verandering!Uranus retrograde versterkt de innerlijke onrust om de innerlijke kracht vrij te maken. 

De sprong naar een nieuwe manier van leven voelt minder eng dan een leven leiden van spijt en innerlijke leegte. 

Hoe Uranus retrograde elk sterrenbeeld beïnvloedt is erg verschillend, maar we hebben allemaal een ding gemeen: een sterke behoefte om onnodige complicaties die onze vrijheid belemmeren, te elimineren. Uranus is de rebel onder de planeten, rusteloze activist, de vrijheidsstrijder die muren afbreekt om een nieuwe weg naar de toekomst vrij te maken. 

Invloed van de retrograde Uranus in Stier op alle dierenriemtekens (Zon of ascendant).

RAM

Door Uranus retrograde in Stier in het Huis van Financiën leert Ram op een andere manier te kijken naar de waarde van geld en de manier waarop geld wordt verdiend. Uranus retrograde is een wake-up call om minder hebberig zijn en te leren delen. Uranus retrograde gaat in de komende maanden leiden tot inzichten, een hoger zelfbewustzijn en interne veranderingen in houding of gedrag op het gebied van financiën en waardebepaling. Ram kan te maken krijgen met minder inkomsten of verlies van bezit.

Uranus krijgt tijdens het retrograde gaan hulp van jouw heersende planeet Mars en hierdoor zal dit alles in de komende maanden makkelijker verlopen. Uranus retrograde laat je dus eerst de dingen intern verwerken voordat je tot externe veranderingen overgaat wanneer Uranus direct gaat vanaf 17 januari 2022.

STIER

Door Uranus retrograde in Stier in het Huis van Persoonlijkheid krijgt de wereld in de komende maanden een heel andere Stier te zien. Externe omstandigheden kunnen je leven beïnvloeden en belemmeren om je leven te leiden zoals jij dat wil. De tijd is gekomen om jezelf te zijn, om jezelf terug te vinden, te leven volgen jouw eigen waarheid. Tijd voor verandering! Om te kunnen veranderen moet je eerst eventuele negatieve patronen zien en erkennen. Het kan zijn dat Stier de woonsituatie of carrièreambities heroverweegt. Om verandering te manifesteren moet je onverwachte kansen wel zien te grijpen! Een nieuw begin, maar eerst eerlijk zijn naar jezelf. 

TWEELINGEN

Door Uranus retrograde in Stier in het Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten maak je een spirituele ontwikkeling door en leer je wie je bent of wie je ook al weer was. Door de retrograde Uranus in Stier wordt je gestimuleerd om oude gedragspatronen, gehechtheid aan beperkingen en pijn en emotionele bagage los te laten. Misschien raak je alles kwijt om jezelf (terug) te vinden. Wanneer je jezelf gevonden hebt, is de tijd gekomen om jezelf aan het Hogere over te geven. Je lifestyle gaat veranderen en dat kan te maken hebben met gezondheidsproblemen of onderdrukte pijn en emoties. 

Deze Uranus in Stier retrograde leert jou om controle en ongeduld los te laten, geduld te hebben en te onthouden dat alle goede dingen komen wanneer de tijd rijp is.

KREEFT

Door Uranus retrograde in Stier in het Huis van Vriendschappen en Sociale Betrokkenheid groeit jouw sociale kring en daarmee je kansen op maatschappelijk succes.

Als Kreeft vindt je het gezellig om samen te zijn en samen te delen met je sociale netwerk.

Tijdens de retrograde Uranus in Stier zul je merken hoe belangrijk al die contacten voor je zijn. Door vriendschappen en de juiste connecties krijg je meer maatschappelijke kansen. 

Door te netwerken kom je in contact met nieuwe mensen die jou helpen toekomstige doelen te verwezenlijken. Uranus retrograde kan een creatieve tijd voor je zijn om je ideeën te manifesteren.

LEEUW

Door Uranus retrograde in Stier in het Huis van Carrière en Maatschappelijke Bestemming komen er in het komende halfjaar ongekende en unieke carrièrekansen op je pad.

Tijdens deze retrogradeperiode van Uranus in Stier ben je bezig met het ontwikkelen van jouw speciale talenten en sterke punten. Studie en training bieden Leeuw potentiële groei voor de carrière. Tijdens deze maanden krijg je kans om jezelf tot volle bloei te brengen, carrière te maken en jezelf op een andere manier te presenteren aan de wereld. Een geweldige tijd voor Leeuw om voor nu en in de toekomst geaarde beslissingen te nemen en veranderingen door te voeren. Blijf trouw aan jezelf en laat je door niets of niemand van de wijs brengen.

Je staat bekend om je podium te pakken, maar vergeet niet dat anderen ook de kans willen om het podium te betreden. Het is belangrijk dat je tijdens deze retrograde naar anderen luistert. Even wat meer uit de schijnwerpers om meer over jezelf te weten te komen.

MAAGD

Door Uranus retrograde in Stier in het Huis van Hoger Bewustzijn, Levensbeschouwing en Reizen groeit je verlangen om op reis te gaan, te verhuizen, te studeren om je grenzen creatief  te verleggen of te verkennen. Maagd wordt tijdens deze retrogradeperiode uitgedaagd om te vinden waar je altijd naar op zoek was. 

Jouw gevoel is het nu of nooit en dat klopt ook wel. Je zou anders een kans kunnen missen om het ware geluk in jezelf te vinden. Altijd maar werken en geld verdienen is niet de juiste weg. Er is nog zoveel meer. Jij bent zoveel meer!

De retrograde Uranus in Stier geeft je het inzicht, maar jij hebt de vrije wil om wel of niet veranderingen door te voeren. Niets verandert als er niets verandert. En dat is iets wat je ter harte moet nemen.

WEEGSCHAAL

Door Uranus retrograde in Stier in het Huis van de Ziel, Transformatie en Gedeelde Financiën komt er voor Weegschaal in het komende halfjaar inzicht en waardering voor het leven.

De retrograde Uranus in Stier brengt ontwikkelingen waardoor je de illusie van controle op moet geven. Soms kun je emotioneel overweldigd raken als dingen mis gaan en dan kan Weegschaal wel eens te veel geld uitgeven om een leeg gevoel te compenseren. 

Deze retrograde is een goed moment om via meditatie los te laten wat je niet langer dient. De retrograde Uranus in Stier is een zoektocht naar vrijheid binnen je eigen primaire behoeften, ware wensen en verlangens. Vertrouw op het proces van het leven en wees dankbaar voor alle overvloed die het leven te bieden heeft. Vanuit de Kosmos ontvang je precies wat je nodig hebt om je innerlijke motieven en die van anderen te begrijpen. Op deze kosmische zoektocht naar nieuwe spirituele en emotionele diepgang krijgt Weegschaal de kans om de waarheid binnen zichzelf te vinden.

SCHORPIOEN

Uranus retrograde in Stier in het Huis van Relaties brengt duidelijkheid voor de Schorpioen.

Als je niet eerlijk bent geweest in een relatie of als je tegen jezelf hebt gelogen omwille van de liefde, zul je in de komende maanden inzichten krijgen waardoor je anders gaat kijken naar de relatie met je partner. Uranus in het teken Stier staat tegenover Schorpioen in de dierenriem en dan stroomt deze energie rechtstreeks naar je toe. De retrograde Uranus in Stier brengt in de komende maanden een oude liefde terug in je leven of je kunt een vaste relatie beëindigen wanneer je iemand ontmoet met wie je een zielsverwantschap ervaart. Let op je grenzen tijdens deze retrograde, want er komen mensen met problemen op je pad. In plaats van problemen van anderen op te lossen kun je beter tijd nemen voor jezelf. Probeer los te komen van relaties of situaties die je niet langer dienen. In je carrière ontstaan nieuwe partnerschappen of je krijgt collega’s of medewerkers waarmee je goed kunt samenwerken.

BOOGSCHUTTER

Uranus retrograde in Stier in het Huis van Dagelijks Werk en Gezondheid verandert je houding over werk. Tijdens deze maanden krijg je te maken met onverwachte gebeurtenissen op je pad die stress veroorzaken. Je wordt met je neus op de feiten gedrukt, dus het zorgen voor je lichaam is van het grootste belang om in contact te komen en te blijven met de essentie. Het gaat tijdens deze retrograde om verantwoordelijkheid nemen en dat thema blijft aktueel.

Je komt tot het besef dat je meer tijd aan jezelf moet besteden en gaat op zoek naar een baan met minder stress en meer vrijheid. Meer lichaamsbeweging, gezonder eten. Stoppen met roken of alcohol. Verantwoordelijkheid nemen ook voor je financiële situatie, dus tref regelingen. Vanaf het moment dat Uranus medio januari 2022 weer direct gaat, is een verbeterde versie van jezelf ontstaan.

STEENBOK

Uranus retrograde in Stier in het Huis van Liefde en Zelfexpressie laat je in de komende maanden zien hoe goed het is om plezier te hebben in het leven en jezelf te (her)vinden! Deze retrogradeperiode van Uranus in Stier brengt jouw creatieve en innovatieve kant naar buiten. In de rust en kalmte van jouw Steenbok-zijn, ontwaakt een vuur in je hart waarmee je meer durft en daarmee voor onverwachte en heerlijke verrassingen komt te staan! Het is tijd om je lifestyle aan te passen, want dat heeft jouw ziel nodig. Volg dus je creatieve impulsen, durf weer kind te zijn! Ga op avontuur in de natuur en maak opnieuw verbinding met je innerlijke kind. Maak ook tijd vrij voor je eigen kinderen en kinderen in je familie. Deze Uranus retrograde is ook een periode van plotselinge en verrassende ontwikkelingen in je liefdesleven, maar ook van spanning in de vaste relaties. Maak tijd vrij voor jezelf en voor elkaar! 

WATERMAN

Uranus retrograde in Stier in het Huis van Familie en Privé-leven laat zien dat er in de komende maanden keuzes moeten worden gemaakt voor huis, gezin en leefomgeving. Uranus is de heersende planeet van Waterman, dus dat heeft een grote invloed op Waterman. Oud zeer met kinderen of familie moeten worden opgeruimd of banden met het verleden worden verbroken wanneer deze niet meer te herstellen zijn. In ieder geval krijg je te maken met issues uit het verleden die nog niet zijn opgelost. De retrograde Uranus gaat over vrede sluiten met het verleden of een periode afsluiten.

De band met de ouders, grootouders of verzorgers wordt hersteld. Je energieniveau kan wat schommelen, dus trap tijdig op de rem en gun jezelf wat tijd om op te laden. Deze retrograde Uranus is ook een periode van creatieve inspiratie, iets wat kan uitgroeien tot een lucratieve bezigheid.

VISSEN 

Uranus retrograde in Stier in het Huis van Communicatie laat jouw innerlijke stem spreken!

Het is niet altijd eenvoudig voor Vissen om te zeggen wat je voelt. Je durft niet altijd je gevoelens te laten zien en laat je liever meevoeren met de grote stroom. Deze retrograde Uranus in Stier maakt Vissen wat meer bewust van wat je bent om problemen onder ogen te zien die je hebt vermeden. Tijdens deze periode sta je in verbinding met een hogere macht waardoor je in staat bent om te zeggen wat je voelt. Deze innerlijke kracht is ook motiverend voor anderen om de liefde in zichzelf te vinden. Dus hier ligt een taak! Deze retrograde Uranus laat Vissen op een andere manier kijken naar oude ideeën en opvattingen. Laat je nu niet door anderen pushen om een beslissing te nemen over liefde of geld. Als het je teveel wordt, zoek dan een rustige plek om jezelf bezig te houden met een creatieve activiteit.

 

 

 

error: Content is protected !!