Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Saturnus retrograde in Waterman van 4 juni 2022 tot 22 oktober 2022

Saturnus retrograde in Waterman van 4 juni 2022 tot 22 oktober 2022

Saturnus is de Heer van Karma en Tijd.
Wanneer Saturnus retrograde is, zijn verleden, heden en toekomst tot één geheel met elkaar verweven.

De geringde planeet Saturnus, onze kosmische leermeester is sinds 4 juni 2022 retrograde in het gemeenschapsgerichte Waterman en blijft retrograde tot 22 oktober 2022. 

Tijdens deze periode van internalisering is er sprake van aanpassingen en herwaardering van structuren en regelgeving, sociaal-politieke en culturele verwachtingen, het geweten en moraal.
Thema’s komen aan bod zoals verantwoordelijkheid, verplichtingen, regels, visie voor de toekomst en toewijding om onze langetermijndoelen mogelijk te maken.

Op maatschappelijk niveau zien we tijdens deze retrograde, verschuivingen over financiële instellingen en bureaucratie.
Op persoonlijk niveau kan de retrograde Saturnus duiden op een noodzakelijke koerscorrectie om groei en structuur van je leven mogelijk te maken.

Saturnus “daalt” van 25°14 Waterman naar 18°35 Waterman om vanaf 23 oktober 2022 de directe omloop om de Zon te hervatten.

Saturnus retrograde is een periode van karmische levenslessen waarin we leren om moeilijke situaties te overwinnen en verstandige beslissingen te nemen.

De laatste retrogradeperiode van Saturnus in het Luchtteken Waterman is een periode van uitdagingen en karmische lessen en zal van grote invloed zijn op het individu en het collectief.
Een periode van uitdagingen en karmische lessen, maar een ideale periode om structuren van de samenleving en technologie te herzien.

Deze transit confronteert ons met de keiharde realiteit, maar leert ons ook belangrijke lessen.
De retrograde Saturnus leert ons het verschil tussen wat is en wat kan zijn.

Daarom is Saturnus retrograde een helende reis, want deze leidt tot Karmisch evenwicht.

Saturnus retrograde 2022 voor alle dierenriemtekens (ga uit van je ascendant)!

RAM
De retrograde Saturnus in Waterman valt in het 11e Huis van Vriendschappen en Sociale Processen. Saturnus retrograde moet worden gezien als grote schoonmaak in je sociale netwerk. Tijdens deze Saturnus retrograde kom je erachter wie je echte vrienden zijn, welke vriendschappen de tand des tijds zullen doorstaan en welke vrienden in jouw leven zijn om alleen ​​een les leren of perspectief met je te delen. Welke van jouw vriendschappen zijn jouw kostbare tijd waard en welke vriendschappen moeten worden heroverwogen wanneer jouw vriendschap niet wordt beantwoord. Wie voegt echt iets waardevols toe in je leven?
Wie het ook is die jouw sociale kring verlaat resoneert niet meer met de persoon die je nu bent. Toewijding en hard werken om je dromen waar te maken is nu waar het om gaat.

STIER
De retrograde Saturnus in Waterman valt in het Huis van Carrière, Sociale Status en Bestemming.
Saturnus retrograde in Waterman kan de oorzaak zijn van spanning. Het is mogelijk dat Stier moeite heeft om het pad voorwaarts te zien of van hogerhand wordt tegengewerkt of dat fouten uit het verleden onoverkomelijk je verhinderen om naar de toekomst te kijken.
Neem de tijd om te kijken naar wat wel goed is gegaan, de vooruitgang die je hebt geboekt en het pad dat je wil volgen. Door reflectie ontvouwt zich vanzelf het pad dat je moet gaan zodra Saturnus vanaf 23 oktober 2022 weer direct gaat. Maatschappelijk succes komt door een goede voorbereiding, dus bereid je voor op een volgende stap, zoals een andere baan of studierichting.

TWEELINGEN
De retrograde Saturnus in Waterman valt in het Huis van Hoger Bewustzijn, Studie en Reizen.
Een periode van heroverweging over hoe je grenzen wil gaan verleggen door te reizen, kunst, cultuur of spiritualiteit. De retrograde Saturnus kan leiden tot een verschuiving in je persoonlijke prioriteiten of dat standpunten worden uitgedaagd of bekritiseerd door je omgeving.
Tijdens deze Saturnus retrograde wordt Tweelingen uitgedaagd om diep te graven, naar innerlijke veranderingen en je perceptie radicaal te veranderen over levensfilosofie, religie en spiritualiteit. Het universum vraagt om naar binnen te kijken en eerlijk bij jezelf te rade te gaan. Door diep in jezelf te graven, komt de werkelijke oorzaak naar boven van problemen die je langere tijd hebt weggestopt.

KREEFT
De retrograde Saturnus in Waterman valt in het Huis van de Ziel, het Verborgene, Intimiteit en Gedeelde Bronnen. Tijdens de emotionele retrograde Saturnus periode moet je zorgen voor focus en een strak financieel beleid. Er zijn subtiele veranderingen die jou een onrustig gevoel geven. Het is voor Kreeft geen gemakkelijke tijd. Het is tijd om eventuele angsten, trauma’s of remmingen opzij te zetten en diep te graven. Alles verandert van vorm en ook in jou. Een periode van afhandeling en verduidelijking van erfenissen en gemeenschappelijke goederen door overlijden of echtscheiding. Met de retrograde Saturnus in het 8e Huis van de Ziel kan bestaande pijn op het gebied van van intimiteit en kwetsbaarheid worden genezen door opnieuw je grenzen te stellen, hoe je grenzen voor jou werken of deze ontoegankelijk of juist te toegankelijk zijn.
Relaties worden dus op de proef gesteld zowel privé als zakelijk om deze te verbeteren, te versterken of juist te beëindigen.

LEEUW
De retrograde Saturnus periode in het Huis van Relaties kan de aanleiding zijn tot (echt)scheiding of het is het onmogelijk om samen te zijn met je partner of zijn er problemen met samenwerking in vriendschappen, de liefde of zakelijke partnerschappen. Leeuw gaat de bezem halen door het Huis van Relaties. Alleen de constructieve en voedende relaties blijven bestaan.
Saturnus retrograde vraagt aan jou: van wie krijg de juiste ondersteuning in de relatie? Op wie kan ik vertrouwen? Wie is er echt voor mij? Kunnen we elkaar loslaten en toch samenzijn?
Door na te denken over de antwoorden zul je meer inzicht krijgen in betekenisvol partnerschap. Alle relaties zoolde zakelijk als privé worden dus op de proef gesteld om deze te verbeteren, te versterken of juist te beëindigen.

MAAGD
De retrograde Saturnus periode in het Huis van Werk en Gezondheid vraagt je talenten niet negeren of ontkennen wanneer je je in deze periode ongeïnspireerd voelt of wanneer je creativiteit wordt geblokkeerd. Tijdens de retrograde Saturnus periode is de werkdruk behoorlijk hoog en de verantwoordelijkheden op het werk nemen elke dag toe. Zijn je dagelijkse routines goed voor je gezondheid, Maagd? Het kan zijn dat je emotioneel, fysiek, mentaal of zelfs spiritueel opgebrand bent en dat kan het recept zijn voor een burn-out. Een ander voedingspatroon kan nadelig zijn voor je gezondheid. Zoals te weinig, te veel, te zout of te vet. Saturnus retrograde leert je productiever en efficiënter te worden en meer structuur en orde in je dagelijkse leven aan te brengen om zo meer tijd vrij te maken voor plezier, liefde en creativiteit.

WEEGSCHAAL
De retrograde Saturnus periode in het Huis van Liefde, Creativiteit en Zelfexpressie vraagt je eerlijk te zijn naar je geliefde, maar vooral naar jezelf. Over het algemeen inspireert de retrograde Saturnus in het vijfde Huis van creativiteit om een ​​oud project, liefde of hobby nieuw leven in te blazen. Over het algemeen gaat deze retrograde Saturnus over het opnieuw verbinden met zelfexpressie.
Meer tijd vrijmaken voor jezelf is misschien moeilijker dan je zelf had gedacht. Er komt altijd wel iets tussen. Toch moet je de tijd zien te vinden, want de tijd wacht niet op jou! De retrograde Saturnus is de oorzaak dat kinderen tijdens deze periode meer veeleisend zijn. Kinderen krijgen vleugels en het uitproberen van die vleugels vraagt ruimte.

SCHORPIOEN
De retrograde Saturnus periode in het Huis van Familie en Huis legt het fundament voor je toekomst. De retrograde Saturnus is van invloed op het gezinsleven en het verleden zoals je familiale wortels, voorouderlijke patronen en geconditioneerd gedrag. Familieproblemen die je hebt vermeden moet je nu wel onder ogen gaan zien. Sociale situaties kunnen een ongewone uitdaging voor je zijn, maar zijn een geweldige kans om jezelf beter te leren kennen en bewuster te maken. De relatie met familieleden wordt op de proef gesteld en wat er gebeurt hangt sterk af van de fase van je leven waarin je momenteel verkeert.
Er wordt veel van je gevraagd en vaak heb je het gevoel heen en weer geslingerd te worden tussen werk en privé of dat je wordt beperkt door privé-aangelegenheden, familie, ouders en huis. Juist hier ligt de basis voor maatschappelijk succes, dus richt je aandacht hierop.
De retrograde Saturnus vraagt wat je nodig hebt om je echt “thuis” te voelen. Wat voelt voor jou veilig, georganiseerd en beschermd?

BOOGSCHUTTER
De retrograde Saturnus periode in het Huis van Communicatie is een periode van communicatie met je directe omgeving, het opdoen van basiskennis, opleiding of het ontwikkelen van vaardigheden. Voor Boogschutter vindt herstructurering plaats met betrekking tot denken en communicatie. De manier waarop je communiceert vooral met je lokale gemeenschap en buren, kan niet gemakkelijk verlopen, Boogschutter. Je moet door de retrograde Saturnus je woorden op een goudschaaltje wegen. Er kunnen tijdens deze retrograde communicatieproblemen optreden die moeten worden rechtgezet. Dit is een periode om sociale contacten met broers en zussen, school of de buurt waar je woont te verbeteren of dingen recht te zetten, want dit komt allemaal later van pas. Het is tijd om jouw manier van denken en doen te veranderen.

STEENBOK
De retrograde Saturnus periode in het Huis van Financiën is een periode waarin je rekening moet houden met minder inkomsten en meer uitgaven. Saturnus retrograde maakt je onzeker over je financiële situatie, maar dit is juist een goede periode om te sparen of om de financiën te stabiliseren.
Deze Saturnus retrograde in Waterman spoort je ook aan om je gevoel van eigenwaarde te heroverwegen, je sterke punten, je talenten en onaangeroerde innerlijke bronnen. Let dus op je uitgavenpatroon en tegelijkertijd op de manier waarop je jezelf waardeert.
Een periode om alles te evalueren, je eigenwaarde, ook alles wat je denkt te bezitten, je geld en goederen en de manier waarop je geld uitgeeft of bespaart. Geluk is niet materialistisch. Geluk is ongrijpbaar en overkomt je. Vastberadenheid en vaste waarden zijn goed, maar naarmate de energie van de wereld evolueert, moet je de flexibiliteit vinden om jezelf aan te passen. Alles wat met verandering te maken heeft, is moeilijk voor Steenbok, vooral als het gaat om jou als persoon en zelfwaardering. Investeer niet langer in iets of iemand waar je niet (meer) in gelooft.

WATERMAN
De retrograde serieuze Saturnus periode in het Huis van Persoonlijkheid en Zelfbeeld verspert als het ware jouw eigen vrije weg die je zo graag volgt.
Saturnus reist als sinds 2020 door Waterman en die reis heeft jou waardevolle lessen geleerd over jouw persoonlijke behoeften, hoe je in de wereld staat en hoe je verantwoordelijkheid neemt over jouw rol in de wereld. Transformaties worden steeds concreter. Saturnus in Waterman bouwt aan een nieuwe innerlijke reconstructie waarbij je oude situaties vaarwel zegt. Waterman gaat nu bouwen aan de toekomst. Deze laatste Saturnus retrograde in Waterman leert jou over hoe ver je bent gekomen. Er gebeuren dingen die afwijken van de normale gang van zaken. Je moet je zien aan te passen en dat bevalt je niet zo. Een hogere kracht heeft andere plannen voor jou. Tijdens de retrograde Saturnus periode kun je vertragingen en tegenslagen ervaren waardoor je voor een voldongen feit komt te staan. Je voelt misschien dat de dingen zijn vastgelopen, maar je leven zal nu meer dan ooit veranderen. Geduld is nodig om deze veranderingen te zien.

VISSEN
De retrograde Saturnus periode in het Huis van Kosmisch Bewustzijn, Onbewuste energieën en Loslaten wijst je op dingen die nog moeten worden loslaten die jou onrustig maken. Let vooral nu op je gezondheid, want lichaam, ziel en geest zijn een.
Juist nu moet je aandacht besteden aan je dromen. Welke angsten houden je tegen?
De retrograde Saturnus vraagt je om dingen op te schrijven in een dagboek. In deze periode van reflectie en rust moet je leren te vertrouwen op positieve vibraties en de negatieve energieën te vermijden. Doe het zowel in de stilte van je innerlijke zelf als bij de mensen waarmee je jezelf omringt. Meditatie kan je geest tot rust brengen. De dingen gebeuren zoals ze zijn bedoeld, laat het toe. Een innerlijk onbehagen dat je voelt is jouw onderbewustzijn dat door de retrograde Saturnus wordt bespeeld.

error: Content is protected !!