Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Dagenenergie Oktober 2024

Dagenergie oktober 2024

Dinsdag, 1 oktober 2024
Op de eerste dag van oktober 2024 vormt de afnemende Maan in Maagd een constructieve driehoek met de retrograde Pluto in Steenbok.
Met deze geaarde planetaire samenwerking kan tot in de kern vooruitgang worden geboekt.
Door de intense inbreng van de retrograde Pluto en de invloed van de Zonsverduistering van morgen voel je precies aan hoe andere mensen zich voelen en voel je je eigen gevoelens en emoties des te meer.

Woensdag, 2 oktober 2024
Vandaag is er een annulaire of ringvormige Zonsverduistering op 10º04 in Weegschaal.
Deze Zonsverduistering in Weegschaal gaat over relaties, partnerschappen, allianties, toewijding, bemiddelen en onderhandelen. Deze Zonsverduistering is een sluitstuk van wat begon met de Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023, dus denk terug aan dat moment.
De conjunctie met Mercurius in Weegschaal heeft een actieve invloed, dus er kan een doorbraak zijn. Vandaag worden afstanden overbrugd, valt er wat te leren, wordt er open kaart gespeeld en worden verbintenissen tot stand gebracht of losgelaten.
Lees meer over deze Zonsverduistering en de invloed op jouw dierenriemteken onder NIEUWS op deze website.

Donderdag, 3 oktober 2024
De dag na de Zonsverduistering laat een stilte na de storm zien. De Wassende Maan in Weegschaal vormt een driehoek in Lucht met Jupiter in Tweelingen waardoor er emotioneel evenwicht en verbondenheid ontstaat. Deze verbinding wil rust en harmonie, delen en rekening houden met de ander. Het conflict wat hierdoor ontstaat is de keuze maken voor jezelf of voor de ander.
Een relatie is gezond wanneer geven en nemen in evenwicht zijn en er wederzijds respect is voor jezelf en voor de ander. Als je jezelf (teveel) weggeeft, raak je jezelf, je dromen en verlangens op den duur kwijt.

Vrijdag, 4 oktober 2024
Vandaag is er een lastig, maar leerzaam aspect tussen Mercurius in Weegschaal en de retrograde Saturnus in Vissen. Dit inconjunct maakt het lastig om een positief oordeel te hebben over het realiseren van iets wat je voor ogen hebt. Het is alsof de dingen niet te realiseren of onhaalbaar zijn of dat je net niet de benodigde informatie krijgt om een doel te bereiken.
De inconjunctie tussen Mercurius en Saturnus kan vandaag dus een vervelende stoorzender zijn. Belangrijke informatie kan ons ontgaan, er kan vervelend nieuws zijn of een gesprek kan worden onderbroken.
Zaterdag, 5 oktober 2024
Vandaag is er een mooie driehoek tussen de Wassende Maan en Venus in Schorpioen en de retrograde Saturnus in Vissen. Deze vloeiende energie in het element Water kan een positieve wending geven aan deze dag. Er kan vooruitgang worden geboekt in de liefde en creatieve bezigheden. Mooie dag voor het maken van langetermijnplannen, voor samenwerking, creativiteit, handel en financiële zaken. Venus in Schorpioen is een onderzoekende en intense energie waardoor verantwoordelijkheden en verplichtingen serieuzer worden genomen.
Een ouder persoon kan vandaag inzichten geven en je behulpzaam zijn.

Zondag, 6 oktober 2024
Mercurius in Weegschaal staat vandaag vierkant op Mars in Kreeft. Door dit spanningsaspect trekken we ons de dingen persoonlijk aan en zijn we gevoelig voor kritiek.
De spanningen kunnen vandaag hoog oplopen met Mercurius vierkant Mars.
Wees voorzichtig met je woorden, want impulsieve opmerkingen kunnen leiden tot misverstanden of conflicten, vooral in persoonlijke en familierelaties. Het is verstandig om even de tijd te nemen voordat je reageert. ‍
De Zon in Weegschaal vormt daarnaast een inconjunct met de retrograde Saturnus in Vissen en dat creëert een disbalans tussen wat je wilt doen en wat je moet doen.
Frustraties kunnen met de Wassende Maan in Schorpioen hoog oplopen. Een stevige discussie kan wel openheid bieden. Verwacht vandaag niet teveel, maar doe wat goed voor je voelt.

Maandag, 7 oktober 2024
De Wassende Maan in het vurige Boogschutter voelt aan het begin van de nieuwe werkweek als een vernieuwende, avontuurlijke en verfrissende energie. Geloof in jezelf en je vaardigheden.
De retrograde Saturnus in Vissen remt de bruisende Maan in Boogschutter met een vierkant af.
Niet zo snel! Rustig aan, dan kom je er ook wel.
Eerst een goed moment vinden om dingen te organiseren en wat niet meer nodig is los te laten. Neem zo nu en dan pauze om wat leuks voor jezelf te doen.
Kijk vanavond omhoog, want misschien vang je wel een vallende ster!

Dinsdag, 8 oktober 2024
Venus in Schorpioen vormt vandaag een mooie driehoek in Water met Mars in Kreeft.
Door de sensuele dans van Venus in Schorpioen met Mars in Kreeft viert de liefde hoogtij.
Met deze vloeiende en gepassioneerde verbinding is dit een fijne dag om samen met je geliefde te genieten van het mooie dat het leven te bieden heeft en met vrienden samen te zijn.
Mercurius in Weegschaal vormt een driehoek met Jupiter in Tweelingen en dat stimuleert om
groter te denken. Vandaag worden mooie ideeën geboren! Geweldige inspirerende dag voor de liefde, een creatief project, studie, een vergadering, een sollicitatie of je horizon verbreden door te lezen, te reizen, te studeren of gewoon een goed gesprek.

Woensdag, 9 oktober 2024
Vanaf vandaag tot 3 februari 2025 is Jupiter retrograde in Tweelingen.
De retrograde Jupiter spoort ons aan om onze overtuigingen, doelen, ideeën en communicatie te herzien.
Jupiter staat symbool voor groei en ontwikkeling en wanneer deze gigantische planeet retrograde is, kun je het gevoel hebben dat er niet al te veel in je leven gebeurt qua ontwikkeling of groei, terwijl het wel zo is. Het leven is altijd in ontwikkeling en wij ook!
De retrograde Jupiter duikt onder in Tweelingen om ons bewust te maken van de verborgen schatten die ons groter maken.
Lees meer over de retrograde Jupiter en alle tekens onder NIEUWS op deze website.

Donderdag, 10 oktober 2024
Vandaag zijn er geen belangrijke aspecten, dus al met al een rustige dag met de groeiende Maan in het aardeteken Steenbok.
De Maan in Steenbok, bijna in de Eerste Kwartierfase, vraagt je om grenzen te bewaken en orde op zaken te stellen voor wat betreft verantwoordelijkheden en hoe je daar mee omgaat.
Mercurius groeit naar een leerzame verbinding met de retrograde Uranus in Stier.
Het gaat om het stellen van gezonde grenzen en bewuster te leven.

Vrijdag, 11 oktober 2024
De Maan in Steenbok is vandaag in haar Eerste Kwartierfase.
Deze geaarde Maan in Steenbok vormt een sextiel met Venus in Schorpioen en vraagt ons om de komende week aanpassingen te doen voor wat betreft langetermijnplannen.
Venus vormt vandaag een leerzaam inconjunct met Jupiter. Grenzen overschrijden, overdreven optimisme, verantwoordelijkheden en verplichtingen kunnen je opbreken.
Mercurius inconjunct de retrograde Uranus in Stier onderstreept dat thema en daagt uit om gezonde grenzen te stellen en bewuster te leven.

Zaterdag, 12 oktober 2024
Vandaag gaat Pluto weer direct op 29º in Steenbok, de allerlaatste graad.
Pluto blijft tot 19 november 2024 in Steenbok. Er komt een golf van persoonlijke en professionele transformatie op gang. Door de invloed van Mercurius in Weegschaal inconjunct de retrograde Neptunus in Vissen zijn logica en intuïtie met elkaar in conflict. We willen alles op een logische en rationele manier beredeneren en dat wordt versterkt door de Wassende Maan in Waterman. De Wassende Maan in Waterman is een no-nonsense Maan waardoor vooruit wordt gedacht over welke praktische stappen vooruit moeten worden gemaakt.

Zondag, 13 oktober 2024
Op de laatste graad van Weegschaal vormt Mercurius een spanningsvierkant met de directe Pluto in Steenbok.
Mercurius gaat onder andere over denkprocessen en deze worden krachtig uitgedaagd door Pluto, de planeet van transformatie. Vandaag komt de onderste steen boven.
Standpunten worden hartstochtelijk verdedigd en dan kan het hard tegen hard gaan.
Een spanningsveld van drama, machtsstrijd en dominantie. Het kan zijn dat je je aangevallen voelt of dat standpunten in twijfel worden getrokken. Met ruzie is nog nooit iets goeds ontstaan, dus probeer eerst het onderliggende probleem te achterhalen en op te lossen.

Maandag, 14 oktober 2024
De Zon in Weegschaal vormt een gunstige driehoek in Lucht met Jupiter in Tweelingen en dat is aan het begin van een nieuwe week een aspect van optimisme en hoop.
De Zon wordt door echter door Mars in Kreeft uitgedaagd. De Zon en Mars symboliseren beiden het mannelijke principe wat een dynamische spanning creëert tussen onze verlangens naar harmonie en onze behoefte om onszelf te laten gelden. In de huiselijke kring kan er sprake zijn van passief-agressiviteit. Hetzelfde principe zien we terug op het wereldtoneel, dus vandaag zijn er demonstraties en uitingen van geweld en dreiging.
Mercurius betreedt vandaag de intense wateren van Schorpioen. Mercurius in Schorpioen is een periode waarin ons denken en perceptie scherp, indringend, serieus, diep en transformatief gekleurd zal zijn. Door deze intensiteit wordt de onderste steen bovengehaald.

Dinsdag, 15 oktober 2024
Vandaag staat Venus in Schorpioen precies tegenover de retrograde Uranus in Stier.
Door het sterke verlangen naar verandering en opwinding worden risico’s genomen zowel in de liefde als op financieel gebied. De duistere kant Venus in Schorpioen tegenover de onvoorspelbare Uranus in Stier kan ineens van gedachte veranderen wanneer persoonlijke vrijheid in het geding is.
Financiële meevallers zijn mogelijk, maar je moet extra voorzichtig zijn met geld en het nemen van ondoordachte risico’s. Wat belangrijk voor je is en wat je waard bent, kan een uitdaging zijn. In ieder geval wordt het een onvoorspelbare dag met verrassende ontwikkelingen.

Woensdag, 16 oktober 2024
De bijna Volle Maan in Ram sprankelt aan de hemel en brengt ons hernieuwde energie!
Neem het initiatief met iets en begin er nu mee. Je kunt enthousiast worden als je eenmaal begint
Venus in Schorpioen driehoek de retrograde Neptunus in Vissen brengt een stroom van dromerige en creatieve energie. Samengevat is dit een gunstige dag voor romantiek, spiritualiteit, creativiteit, teamwork en goede wil. Echt een dag om van te dromen, dus neem een vrije dag als het mogelijk is en geniet!

Donderdag, 17 oktober 2024
De Volle Super Maan in Ram is de tweede van drie supermanen dit jaar.
Met deze Volle Jacht Maan in Ram kunnen er nieuwe onthullingen zijn met name met betrekking
tot partnerschappen, ons fysieke lichaam, leiderschapsvaardigheden, het vermogen om nieuwe
dingen te initiëren en te beginnen. Op de laatste graad van Schorpioen vormt Venus een sextiel Pluto in Steenbok versterkt emotionele banden en brengt meer passie, harmonie en verdieping in relaties.
Lees meer over deze Volle Maan en de invloed op dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Vrijdag, 18 oktober 2024
Vandaag betreedt Venus het vurige rijk van Boogschutter, het Huis van Jupiter. Tot en met 2 november 2024 gaat Venus op “avontuur”, durft meer en gaat op zoek naar het ultieme, het meest mooie en ideale in de liefde en alles waar ons hart naar uit gaat. Venus in Boogschutter durft meer
Door Venus in Boogschutter zien we de dingen ruimer, in een breder perspectief.
Pas op met geld uitgeven, want Venus is impulsief in Boogschutter.
Geweldige energie om te daten kans op spontane ontmoetingen.
Venus in Boogschutter is wel minder geneigd om zich te binden aan iets of iemand.
De nog Volle Maan in Stier is sextiel de retrograde Saturnus in Vissen is een aspect van focus om duidelijkheid te scheppen door over je gevoelens te praten. Een gunstige dag om dingen gedaan te krijgen.

Zaterdag, 19 oktober 2024
De afnemende Maan in Stier driehoek Pluto in Steenbok is een op zich kalme energie om jezelf te verdiepen in een mooi boek of een onderwerp waar je meer over wil weten.
De Zon in Weegschaal is wel inconjunct de retrograde Uranus in Stier en dat kan een stoorzender zijn vandaag. Onverwachte ontwikkelingen of informatie kunnen je dag overhoop halen door bijvoorbeeld een ruzie of gebeurtenis. In ieder geval verloopt deze dag anders dan je had voorgesteld.

Zondag, 20 oktober 2024
De Afnemende Maan in het objectieve Tweelingen is gefocust op het afwerken van ideeën, plannen en projecten. De Maan in Tweelingen vierkant de retrograde Saturnus in Vissen legt de nadruk op structuur in ons leven en in welke mate deze voor ons van invloed is. Soms is het goed om veranderingen aan te brengen om groei in ontwikkeling in je unieke zelf te laten plaatsvinden. Door de Zon inconjunct de retrograde Neptunus in Vissen kan de dag anders verlopen.
Net dat dat alles in orde is en klaar bent om ervoor te gaan, kunnen de dingen zomaar veranderen of verdwijnen of je hebt er zomaar de energie niet meer voor. Hou je ogen wijd open, want met dit aspect zijn we geneigd om tekortkomingen van anderen niet te (willen) zien.
Het kan moeilijk zijn om je te concentreren, dus neem de tijd bij alles wat je doet.

Maandag, 21 oktober 2024
Door de afnemende Maan in Tweelingen vierkant de retrograde Neptunus in Vissen is het belangrijk om duidelijk te zijn in woorden en intenties, want er kunnen vandaag
misverstanden optreden als je dat niet doet.
Door dit spanningsvierkant kun je wegdromen, maar je ook uitgeput voelen. Neem niet teveel op je schouders vandaag en pak je rust. Eén ding tegelijk en zorg voor een goede planning.
Wel een gunstige dag om creatief bezig te zijn.

Dinsdag, 22 oktober 2024
Mercurius in Schorpioen vormt vandaag een vloeiende driehoek met de retrograde Saturnus in Vissen en dat is een productieve energie om vandaag dingen gedaan te krijgen en je te concentreren op lange termijn plannen, het voeren van serieuze discussies, beslissingen of het focussen op taken die geduld en precisie vereisen. Vertrouw op je intuïtie!
De Zon in Weegschaal staat echter vandaag vierkant op Pluto in Steenbok.
Vandaag kan er tegenwerking of een vorm van machtsstrijd of manipulatie zijn, zowel bij jezelf als bij anderen. Door dit sterke planetaire spanningsveld kan er sprake zijn vaneen identiteitscrisis en wordt je geconfronteerd met je schaduwkant, iets wat aan de ene kant zeer confronterend en beperkend kan zijn, maar tegelijkertijd ook de mogelijkheid biedt om transformatie binnen jezelf toe te staan. Je hoeft niet altijd te vechten om te krijgen wat je wil hebben.

Woensdag, 23 oktober 2024
Vanaf vandaag reist de Zon door Schorpioen, het magische rijk van Pluto.
In de komende vier weken worden dingen achter de schermen worden uitgewerkt om later in de openbaarheid te worden gebracht. Met de Zon in Schorpioen gaat het vooral om zelf-transformatie en onthullingen, maar ook over onze financiën, investeringen, gezamenlijke activa en zekerheid op lange termijn. Met de Zon en Mercurius in Schorpioen is dit tot eind oktober 2024 een periode waarin ons denken, speciale uitwisselingen en perceptie indringend, diep en transformatief gekleurd zal zijn. Venus in Boogschutter driehoek Noordelijke Maansknoop in Ram brengt nieuwe relaties of creatieve ondernemingen op je pad. Volg je hart!

Donderdag, 24 oktober 2024
De Maan in Leeuw is in de Laatste Kwartierfase. De Laatste Kwartierfase van de Maan vraagt om de afgelopen vier weken te analyseren en je persoonlijke proces daarin te doorzien, dus de periode vanaf de Zonsverduistering van 2 oktober 2024.
Maak in de laatste week van oktober tijd voor creativiteit.
Maak ruimte in jezelf en in je hart.
Mars in Kreeft vormt een toenemend sextiel met de retrograde Uranus in Stier en dat vraagt om te experimenteren. Open je creatieve hart en laat de energie stromen.

Vrijdag, 25 oktober 2024
De rode Strijder Mars in Kreeft is sextiel retrograde Uranus in Stier. Mars maant de “slapende” Uranus tot actie! Bij ons op Aarde kan dit leiden tot rusteloosheid en een drang om de dagelijkse sleur te doorbreken. Mars sextiel Uranus biedt een kans voor innovatie en doorbraken, met name op gebieden waar je het gevoel had vast te zitten. Het is een geweldige dag om iets nieuws te proberen en los te komen van oude gewoonten. ‍
De afnemende Maan in Leeuw sextiel de retrograde Jupiter in Tweelingen stimuleert om het initiatief te nemen om iets nieuws te proberen. Vandaag kunnen er doorbraken zijn en worden interessante verbindingen gemaakt of nieuwe ideeën geboren!
In ieder geval is het een productieve dag met een verrassende wending.

Zaterdag, 26 oktober 2024
De Afnemende Maan in het rationele teken Maagd verlegt de aandacht naar gezondheid (zelf)kritiek, oordeel en eerlijkheid.
Het is tijd van organiseren, routine, aanpakken, opruimen en het stellen van intenties, want op 1 november 2024 is er de Nieuwe Maan in Schorpioen!
Ga door met wat goed voor je voelt en laat ook los wat je niet langer dient.
Concentreer je met deze Maan sextiel de Zon in Schorpioen op één project tegelijkertijd en focus op details. Concentreer je op jezelf, je eigen wensen en behoeften.

Zondag, 27 oktober 2024
De Wintertijd gaat vandaag is, dus de klok gaat vannacht om 03:00 een uur terug.
Mercurius vormt vandaag een lastige, maar leerzame inconjunctie met de retrograde Jupiter in Tweelingen. Overdrijven is ook een kunst en er gebeurt meer in je hoofd dan dat er daadwerkelijk iets wordt neergezet. Dingen worden beter of veel slechter voorgesteld dan ze werkelijk zijn.
Het is beter om te vertrouwen op concrete feiten en minder op morele uitspraken die vaak gekleurd zijn door zelfrechtvaardiging en vermijding.
De Afnemende Maan in Maagd staat tegenover de retrograde Saturnus in Vissen.
Er kunnen vandaag conflicten ontstaan vanuit kritiek of een (karmisch) gevoel van niet gewaardeerd worden. Delegeer wat je kunt en stel uit wat kan wachten.
Het is raadzaam op vandaag geen beslissingen te nemen.

Maandag, 28 oktober 2024
Mars in Kreeft vormt vandaag een driehoek met de retrograde Neptunus in Vissen. Deze zachte verbinding stimuleert, inspireert en geeft vertrouwen. Een prima dag voor creatieve projecten en voor iedereen die werkzaam is in de entertainmentwereld, spirituele wereld of kunstwereld of met alles wat je spiritueel met anderen verbindt. Dit is een dag voor geïnspireerde actie, waar dromen vorm kunnen krijgen. ‍
Venus in Boogschutter vormt echter vandaag een exact vierkant met de retrograde Saturnus in Vissen kan een reality check zijn en dan is het net alsof alles wat je zegt in twijfel wordt getrokken. Door de Verdwijnende of Balsemieke Maan in Maagd opposiet de retrograde Neptunus in Vissen neem je alles zwaarder op, maar het is niet altijd persoonlijk bedoeld.
Isolatie, emotionele afstand in de liefde en problemen met financiën of kritiek kan je verdrietig, eenzaam of depressief maken. Maar hoeveel hiervan is te wijten aan je eigen angsten of kritiek?

Dinsdag, 29 oktober 2024
De Balsemieke of Verdwijnende Maan in Weegschaal vraagt om te kijken naar de relaties en samenwerking.
Welke plaats neem jij in de relatie die je hebt met je partner, je kinderen, je ouders, broers en zussen, je vrienden …… en niet in de laatste plaats… de relatie die je met jezelf hebt.
Vandaag gaat het om evenwicht en stabiliteit.
Mercurius in Schorpioen staat bijna tegenover de retrograde Uranus in Stier en met deze toenenemde energie kan er spanning en afstand ontstaan.
Het is raadzaam om de rust te zoeken en in gezelschap te zijn van mensen die je een goed gevoel geven.

Woensdag, 30 oktober 2024
Mercurius in Schorpioen staat vandaag precies tegenover de retrograde Uranus in Stier en dat kan zowel spanning als afstand creëren. Verwacht verstoringen in de communicatie, aangezien Mercurius oppositie Uranus vormt, wat een botsing creëert tussen traditioneel denken en innovatieve ideeën. Deze transit kan plotselinge onthullingen of onverwacht nieuws met zich meebrengen, dus wees voorbereid op verrassingen. Blijf flexibel en open-minded om door deze onvoorspelbare energie te navigeren. ‍
Mercurius in Schorpioen is scherp en haalt de onderste steen naar boven en Uranus in Stier is onverzettelijk, dus vandaag zijn er moeilijke gesprekken of lastige situaties.
Vandaag is de weg van het compromis een onbegaanbaar pad.
Het kan moeilijk zijn om je te concentreren en je denkt misschien iets te ver weg of juist niet ver genoeg.

Donderdag, 31 oktober 2024
Op de laatste dag van oktober 2024 vormt Mercurius in Schorpioen een mooie driehoek met de retrograde Neptunus in Vissen. Mercurius in het waterteken Schorpioen driehoek de retrograde Neptunus in Vissen laat een dromerige, creatieve, maar ook illustere sfeer zien.
Een mystieke kosmische verbinding met Halloween! Laat je verbeelding de weg wijzen.
Er zijn weinig woorden nodig om te weten te komen wat de ander wil zeggen. Voor Mercurius in Schorpioen geldt: stille wateren hebben diepe gronden, is mysterieus, onduidelijk en ondoorgrondelijk. Stilte vertelt soms meer dan woorden ooit kunnen zeggen.

 

error: Content is protected !!