Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jupiter Retrograde 2022

De Grote Weldoener Jupiter staat symbool voor groei en ontwikkeling, geluk en succes.

Vanaf 28 juli 2022 gaat Jupiter retrograde in Ram en daalt terug naar de wateren van Vissen, waar deze zal terugkeren op 29 oktober 2022.
Op 23 november 2022 gaat Jupiter weer direct in Vissen.
Jupiter is vanaf 21 december 2022 terug in Ram, waar deze zal blijven tot 16 mei 2023. 

De betekenis van Jupiter retrograde in Ram en Vissen
Wanneer Jupiter, de ‘Grote Weldoener’, retrograde gaat, heeft deze niet echt een vertragende werking op ons leven op Aarde zoals bij andere retrograde planeten wel het geval is, integendeel het wordt zelfs meer intens.
Jupiter retrograde leert ons wijze levenslessen….

Met de retrograde Jupiter in Ram en Vissen krijgen we van eind oktober 2022 tot eind november 2022 te maken met uitdagende morele dilemma’s die ons ervan weerhouden om beslissingen te nemen.

In deze tijd van vervormde werkelijkheid, angst en bezorgdheid hebben we meer dan ooit behoefte aan vrede en innerlijke rust.

Jupiter retrograde in Ram vanaf 28 juli 2022 en vanaf 29 oktober 2022 in Vissen is een periode van herstel van vertrouwen en éénwording met het universum.

Geloof en vertrouwen in jezelf is de weg naar een dieper begrip van onszelf en de wereld om ons heen.

Wanneer Jupiter medio mei 2023 het teken Ram verlaat, zijn we gewend aan de nieuwe wereld.

Invloed van Jupiter retrograde in Ram en Vissen op alle dierenriemtekens:

Ram
De retrograde Jupiter in Ram/Vissen valt voor Ram in het 1e en 12e Huis.
In het eerste deel van de retrograde Jupiter in het Huis van Persoonlijkheid verschuift de focus naar jezelf. Een periode waarin je rusteloos op zoek bent naar zingeving in je privé-leven, je relatie en je carrière. Sta je nog achter de keuzes die je maakt in je privéleven en op het werk?
Vanaf eind oktober 2022 brengt de retrograde Jupiter in Vissen in het 12e Huis de Ram in een reflectieve stemming. Je denkt terug aan beslissingen die je vroeger hebt genomen of deze nu goed of minder goed zijn geweest. Je krijgt de kans je te bevrijden van zelfdestructieve neigingen, diepgewortelde angsten en schuldgevoelens. Vertrouw op de bescherming van het universum.

Stier
De retrograde Jupiter in Ram/Vissen valt voor Stier in het 12e en 11e Huis. Het eerste deel van deze retrograde Jupiter in Ram is tot eind oktober 2022 een periode van introspectie en reflectie waarin je nadenkt over beslissingen die je vroeger hebt genomen of deze nu goed of minder goed zijn. Het tweede deel van deze retrograde Jupiter valt vanaf eind oktober 2022 in het Huis van Vriendschappen en Sociale Betrokkenheid. Vanaf eind oktober 2022 merkt Stier dat de sociale kring en netwerken ongekende kansen biedt voor het verloop van je carrière, maar vraagt ook om eerlijk naar jezelf te kijken. Verwacht je maatschappelijk niet teveel van anderen of verwachten anderen teveel van jou? Geef en ontvang in de juiste verhouding.

Tweelingen
De retrograde Jupiter in Ram/Vissen valt voor Tweelingen in het 11e en 10e Huis. In het eerste deel in het Huis van Vriendschappen en Sociale Betrokkenheid gaat het tot eind oktober 2022 over het verwachtingspatroon in je sociale kring. Verwacht je niet teveel van anderen? Er kunnen vrienden komen en gaan en tijdens dit proces is het goed om even afstand te nemen van sociale evenementen. De focus verschuift vanaf eind oktober 2022 naar carrièredoelen.
Jupiter vraagt je of je tevreden bent met je huidige carrière en sociale status. Vind je het belangrijk hoe anderen over je denken? Kun je maatschappelijk waarmaken wat je belooft?
Wees niet te goed van vertrouwen wanneer je een professionele beslissing neemt.

Kreeft
De retrograde Jupiter in Ram/Vissen valt voor Kreeft in het 10e en 9e Huis. Aan het begin van deze retrograde Jupiter is Kreeft gefocust op carrière en reputatie. Mogelijk moet je door intense meningsverschillen water bij de wijn doen in de carrière of publieke reputatie. Je hebt misschien grote plannen voor de toekomst, maar onthoud dat het realiseren van je droom tijd kost. Met Jupiter retrograde in Ram loop je tot eind oktober 2022 de kans jezelf voorbij te lopen.
Vanaf 29 oktober 2022 is Jupiter retrograde in Vissen in het Huis van Hoger Bewustzijn en Levensfilosofie. Een periode van inspiratie om in jezelf te geloven, het spirituele leven te ervaren en te (her)ontdekken. Een terugkeer naar kernwaarden is jouw beste keuze om in rustiger vaarwater te belanden. Neem afscheid van het idee dat je iets niet kunt, maar omarm het schijnbaar onmogelijke. Wat heb je te verliezen? Alleen mooie kansen…

Leeuw
De retrograde Jupiter in Ram/Vissen valt voor Leeuw in het 9e en 8e Huis. Het begin van deze retrograde Jupiter speelt zich af in het Huis van Hoger Bewustzijn en Levensfilosofie en biedt Leeuw kansen om het leven te ervaren en te (her)ontdekken. Het is mogelijk dat Leeuw verwikkeld raakt in sociaal-culturele of politieke geschillen over andere culturen, religie of juridische kwesties. Je wil vooruit, maar je merkt dat de wereld om je heen geen haast heeft. Een terugkeer naar kernwaarden is jouw beste keuze om in rustiger vaarwater te belanden. Aan het eind van oktober 2022 zal je focus verschuiven naar geld, seksualiteit, investeringen en gezamenlijke middelen. Er kan teveel geld worden uitgegeven of je bent te vrijgevig. Wees niet te toegeeflijk met anderen en jezelf.

Maagd
De retrograde Jupiter in Ram/Vissen valt voor Maagd in het 8e en 7e Huis. Met de retrograde Jupiter in Ram gaat het over het thema intimiteit. Relaties tot eind oktober 2022 nogal intens of beperkend aanvoelen. Je zou het gevoel kunnen krijgen alsof je iemand ontgroeid bent met wie je een sterke band hebt of had. Maagd is dan op zoek naar een uitweg. Wat of wie behoort jou werkelijk toe? Geheimen en misverstanden verstikken een relatie, zowel zakelijk als privé.
Vanaf eind oktober 2022 verschuift de energie en wordt gevraagd je sociale kring, hechte vrienden, romantische en zakelijke partnerschappen tegen het licht te houden, zowel zakelijk als privé. Nieuwe vriendschappen en verbindingen verrijken je leven en brengen vreugde, liefde en geweldige kansen om te groeien. Wees selectief. Voor wie stel jij je hart open? Vertrouw op je gevoel. Alleen relaties die sterk zijn, zullen gedijen en overleven. Als iets of iemand niet goed voelt voor jou, moet je daar van uitgaan en is het tijd om los te laten.

Weegschaal
De retrograde Jupiter in Ram/Vissen valt voor Weegschaal in het 7e en 6e Huis. Het eerste deel van Jupiter retrograde in Ram in het Huis van Relaties kan tot eind oktober 2022 onrust veroorzaken. In je sociale kring, romantische en zakelijke partnerschappen, zowel zakelijk als privé, kunnen er irritaties en ergernissen zijn. Verwachtingen kunnen vaak te hoog zijn in relaties, maar ook jij verwacht soms teveel van jezelf en van anderen. Nieuwe vriendschappen en verbindingen verrijken je leven en brengen vreugde, liefde en geweldige kansen om te groeien. De retrograde Jupiter in Vissen verschuift eind oktober 2022 naar je werk. Je stelt hoge normen als het gaat om mensen met wie je zaken doet en waarmee je verplichtingen aangaat, maar niet iedereen is te vertrouwen. Voordat je toezeggingen doet of documenten ondertekent is het raadzaam om eerst onpartijdig advies in te winnen.

Schorpioen
De retrograde Jupiter in Ram/Vissen valt voor Schorpioen in het 6e en 5e Huis.
Tot eind oktober 2022 is Jupiter retrograde in Ram en dan kunnen de problemen van andere mensen de jouwe worden. Wanneer iets niet goed voelt, niet doen, dus let op rode vlaggen en details. Vraag niet teveel van jezelf, Schorpioen.
Met de retrograde Jupiter in Vissen verschuift de focus tot eind november 2022 naar liefde, creativiteit, maar ook naar jezelf. Het is tijd om de connectie te maken met je innerlijk kind en te genieten van alles wat de ziel voedt. De retrograde Jupiter vraagt je echter ook een belangrijke vraag. Hou je echt van jezelf?
Pas wel op dat je niet roekeloos en toegeeflijk wordt naar jezelf en anderen. Je mag een gokje wagen, maar blijf wel binnen budget!

Boogschutter
De retrograde Jupiter in Ram/Vissen valt voor Boogschutter in het 5e en 4e Huis. Jupiter is de heerser van Boogschutter. Wanneer je heersende planeet retrograde is, is je energieniveau lager, dus je moet zorgen voor rust en tijd voor jezelf. Het eerste deel van deze retrograde laat tot eind oktober 2022 een creatieve flow zien en heb je de behoefte om jezelf uit te leven. Een prachtige tijd om creatieve dingen te doen waar je geen tijd voor hebt genomen of jezelf hebt gegund om iets bijzonders te creëren.
Vanaf eind oktober 2022 is de retrograde Jupiter in Vissen in het Huis van Familie, innerlijke zelf en privéleven en dat legt de focus op huis en haard. Ben je thuis in je eigen huis, voel je je verstikt of ben je nog op zoek naar je veilige spirituele en emotionele haven? De retrograde Jupiter is een goede periode om te verhuizen, voor een nieuw interieur, maar ook om een verstoorde familierelatie te herstellen of op zoek te gaan naar je oorsprong.

Steenbok
De retrograde Jupiter in Ram/Vissen valt voor Steenbok in het 4e en 3e Huis.
Het eerste deel van deze retrograde tot eind oktober 2022 is goede periode om een verstoorde familierelatie te herstellen of op zoek te gaan naar je oorsprong. De kosmische les van Jupiter retrograde gaat over het maken en behouden van verbindingen. Steenbok moet anderen waarderen om wat ze zijn en niet om wat ze te bieden hebben. Het kan zijn dat Steenbok tot eind oktober 2022 op zoek gaat naar een plek met meer ruimte of gaat extra ruimte aan huis creëren.
Ook tijdens het tweede deel van deze retrograde vanaf eind oktober 2022 gaat het over verbindingen. Neem de tijd om over dingen na te denken voordat je een serieus onderwerp aankaart. Spreken is zilver, zwijgen is goud, Steenbok.
Waterman
De retrograde Jupiter in Ram/Vissen valt voor Waterman in het 2e en 3e Huis.
Het eerste deel van de retrograde Jupiter in Ram in het Huis van Communicatie laat tot eind oktober 2022 tegenstrijdige belangen in jouw omgeving zien, maar die zijn bedoeld om op een positieve manier naar je hand te zetten. Mensen proberen je grenzen uit en dat is iets wat je liever niet hebt. Pas op met wat je zegt en hoe je iets zegt. Doe het juiste en herstel het verbroken contact met naaste familieleden.
Vanaf eind oktober 2022 mag je rekenen op overvloed uit het universum door de Wet van Aantrekking toe te passen. Heb geduld en vertrouw op het proces.
Jupiter retrograde vraagt je ook: zijn financiën op orde? Wat betekent bezit voor jou? Wat is waardevol voor jou? Soms ”moet je gewoon iets hebben”, maar wat is de toegevoegde waarde van bezit? Leer vast te houden aan wat je hebt, laat gaan wat je niet nodig hebt.

Vissen
De retrograde Jupiter in Ram/Vissen valt voor Vissen in het 2e en 1e Huis.
In het eerste deel van de retrograde Jupiter in Ram wordt Vissen tot eind oktober 2022 gevraagd: Wat betekent bezit voor jou? Wat is waardevol voor jou? Financiële vertragingen tijdens deze periode zijn met deze vragen verweven.
Let op je uitgavenpatroon. Leer vast te houden aan wat je hebt, laat gaan wat je niet nodig hebt. Vanaf eind oktober 2022 verschuift de focus naar jezelf. Ben je eerlijk en oprecht naar jezelf en anderen? Sta je achter de keuzes die je maakt in je privéleven en op het werk? Leef je naar je beste kunnen? Je kunt problemen in je persoonlijke leven niet langer negeren.
Zolang je bereid bent te veranderen en aan jezelf te werken, zal het universum manieren vinden om je te belonen.

error: Content is protected !!