Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021

De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021

Met Volle Maan staat de Zon tegenover de Maan en laat de tegenstrijdige krachten of polariteiten in ons leven zien. Zoals de Nieuwe Maan een nieuw begin laat zien, gaat de Volle Maan over de vervolmaking, het resultaat, maar ook het einde en het loslaten. 

De Volle Maan van 19 december 2021 valt op 27º29’ in het veranderlijke luchtteken Tweelingen.
In aansluiting op Zonsverduistering van 4 december 2021 in Boogschutter (tegenovergestelde teken van Tweelingen) zien we een vervolg op het thema van loslaten en zuivering.

Het thema van deze laatste Volle Maan van 2021 is terugkijken om karmische pijn uit het verleden los te laten. De Volle Maan in Tweelingen is afgestemd op het collectieve bewustzijn.
Grote schoonmaak op Aarde en loslaten van oude, geblokkeerde trillingspatronen.
Het kwade krijgt in deze periode de rekening van misbruik en bedrog gepresenteerd….

De Volle Eiken Maan activeert ook het derde vierkant van Saturnus in Waterman en de retrograde Uranus in Stier in 2021 (op 24 december 2021 exact). Uranus vierkant Saturnus wil bevrijding van beperkingen zowel op individuele als op collectieve schaal.

Mercurius, de boodschapper van de goden en Heerser van Tweelingen, staat tijdens deze Volle Maan op 8º15’ in Steenbok en vormt een vierkant met Cheiron in Ram en met dit planetaire spanningsveld voelen we ons onbegrepen of kunnen gevoelens en verdriet niet worden geuit.

Tegelijkertijd met deze Volle Maan gaat Venus in Steenbok retrograde en dat duidt op de noodzaak om duidelijke keuzes te maken.
Met de gecompliceerde inconjunctie van de Volle Maan met de retrograde Venus conjunct Pluto in Steenbok en de ongunstige Vaste Ster Polaris komen machtsonevenwichtigheden in relaties, seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag, manipulatie en financieel verlies aan het licht.

Bij elkaar genomen zijn dit dynamische aspecten van ontevredenheid, overgevoeligheid, wrijving en strijd. Woorden kunnen kwetsend zijn, wat resulteert in verbale argumenten of collectieve verontwaardiging.

De Volle Maan in Tweelingen vormt een harmonieuze driehoek in het element Lucht met Jupiter in Waterman en sextiel de retrograde Uranus in Stier. Gelukkig wint de sterkere invloed van Jupiter en Uranus, ondersteund door de kracht van grote rode Vaste Ster Betelgeuze het van de al die planetaire uitdagingen…..
Jupiter, Uranus en de krachtige Betelgeuze weten erger te voorkomen en het evenwicht te herstellen.

Invloed van deze Volle Maan op alle dierenriemtekens (Zon of ascendant)

RAM
De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021 valt in het derde Huis van Communicatie, Verbinding, Vervoer, Onderwijs, korte reizen, broers en zussen, kennissen en buren. Het is de hoogste tijd om op dit gebied dingen uit te praten, dingen die je dwarszitten. Soms is een conflict onvermijdelijk, maar dit is nu eenmaal wel nodig. Hou wel rekening met je woorden, hoe je iets zegt en wat je zegt. Luister goed en dan antwoorden. Mogelijk wordt een contract ondertekend dat gekoppeld is aan training, opleiding, mobiele telefonie of vervoersmiddel.

STIER
De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021 valt in het Huis van Financiën en is een perfecte periode voor financiële planning en strategievorming en om financiële zaken met rationaliteit en logica te benaderen. Deze Volle Maan ook laat een voltooiing zien op financieel gebied of dat er financieel iets afgerond of verbeterd moet worden. Een tijdelijke financiële crisis verlegt de materiële focus van Stier. Deze Volle Maan is een wake-up call om jezelf op andere manieren te waarderen.
Minder geld leert je de tastbare zegeningen om je heen te waarderen. Het brengt je terug naar de kern, naar jezelf, naar wat jij werkelijk nodig hebt. Je bent niet wat je bezit!

TWEELINGEN
De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021 valt in het Huis van Persoonlijkheid!
Het is de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt verlegd naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven. De Volle Maan vertelt je precies wat er nodig is om emotionele blokkades te overwinnen voor innerlijke groei. Loslaten, zowel intern als extern.
De behoefte ontstaat om jezelf centraal te stellen en helpt je om duidelijke grenzen te stellen.
Niet jezelf steeds aan anderen aanpassen, maar trouw zijn aan jezelf!
Het geeft jouw persoonlijkheid een geweldige boost en laat zien hoe ver je bent gekomen.
De tijd is gekomen om een project te voltooien. Daarbij gaat het niet zozeer over wat je aan de wereld laat zien, maar om jouw specifieke persoonlijke inbreng.

KREEFT
De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021 valt in het Huis van Kosmisch Bewustzijn, Introspectie en Onthechting. Je hebt nu vooral met Venus retrograde vanaf 19 december 2021 behoefte aan rust, ontspanning, TLC, een retraite en meditatie om geestelijk en lichamelijk in balans te komen en te blijven. Wat er de afgelopen maanden heeft gesudderd, komt bij het licht van deze Volle Maan tot een kookpunt. Vanaf 19 december 2021 gaat Venus retrograde in het tegenovergestelde teken Steenbok en dan wordt duidelijk dat je niet altijd op anderen kunt vertrouwen voor hulp. Kreeft is verwikkeld in een emotionele tweestrijd en moet een beslissing nemen. Wat er ook gebeurt, het komt op het juiste moment.

LEEUW
De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021 valt in het Huis van Vriendschappen, groepen en organisaties. Met deze Volle Maan wordt in je sociale kring een gemeenschappelijk project voltooid of er kan ruzie ontstaan over verschillende opvattingen of wie er met de eer gaat strijken. Communicatie is de sleutel bij deze Volle Maan. Vooral in deze tijden kom je tot de conclusie wie je ware vrienden zijn. Neem de tijd en kijk objectief naar je vriendschappen en je sociale leven. Koester je ware vrienden, ga op zoek naar betekenisvolle connecties, maar laat ook degenen los die jouw vriendschap niet waard zijn of die jouw dromen, visies en doelen niet kunnen of willen delen.

MAAGD
De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021 valt in het Huis van van Carrière.
Een langetermijndoel of -project kan worden voltooid, er kan sprake zijn van promotie.
Door de invloed van de Verduisteringen kan er twijfel zijn over carrièrekeuzes. Misschien heb je dingen te lang uitgesteld of ben je ontevreden over je maatschappelijke positie. Het is mogelijk dat je door de invloed van de Verduisteringen iets essentieels hebt gemist, dus kijk of alles klopt voordat je iets afsluit. Is er twijfel over het carrièrepad dat je zes maanden geleden hebt gekozen? Even een stap terug doen is goed om het grote geheel te kunnen overzien. Probeer werk en privé gescheiden te houden voordat je aan de volgende fase begint op weg naar de top.

WEEGSCHAAL
De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021 valt in het Huis Levensbeschouwing, Wijsheid en Spiritualiteit. Deze Volle Maan daagt je uit om te leren, te groeien als individu en je spirituele en filosofische kanten te ontwikkelen. Met deze Volle Maan komt er een kans om een opleiding te gaan volgen of je spiritueel te ontwikkelen, te gaan reizen of een boek te schrijven. Met deze Volle Maan zet Weegschaal zich in om op te komen tegen onrecht. Het gaat niet alleen om anderen, maar ook om jouw eigen spirituele behoeften. Neem afstand van de wereld van stress, van Sociale Media om tot jezelf te komen. Je eigen innerlijke wijsheid vertelt je zoveel meer. Concentreer je op wat werkelijk belangrijk is, zoek de antwoorden bij jezelf. Alles om je heen verandert, maar niets of niemand kan je veranderen in iets wat je niet bent. Blijf gewoon jezelf.

SCHORPIOEN
De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021 valt in het Huis van Gedeelde Financiën en Intimiteit en sluit een lastige periode af. Het gaat over evenwicht, over geven en nemen, zowel financieel als emotioneel, het aflossen van schulden, financieel of anderszins. Er zijn onverwachte inkomsten, ook inkomsten vanuit je sociale netwerk en fiscale partner. Deze Volle Maan is transformatie, want er moet op het gebied van gezamenlijke financiële verantwoordelijkheden en intimiteit moet er plaats worden gemaakt voor iets beters.
Schorpioen houdt niet van snelle verandering, dat doe je liever geleidelijk.
Het aangaan van financiële partnerschappen en financiële overeenkomsten zoals schulden aflossen, investeringen en aanbestedingen worden door deze Volle Maan begunstigd, maar kan ook het licht werpen op een emotionele situatie die je grote angst heeft bezorgd of die nog steeds aanwezig is. Acceptatie zorgt voor gemoedsrust.

BOOGSCHUTTER
De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021 valt in het Huis van Relaties en laat veranderingen op relationeel gebied zien, waardoor er ruimte ontstaat tot doorgroei en verdieping in de relatie. Deze Volle Maan benadrukt het belang van eenheid en verbondenheid met je levenspartner, maar ook om de behoeften van de partner boven de eigen behoeften te stellen.
Een gunstige Volle Maan voor een date! Ook zakelijke partnerschappen komen aan bod, dus blijf bij de zakelijke relaties die wat toevoegen en laat alles wat je zakelijk niet dient, los.
Als er sprake is van onoprechtheid en bedrog zowel in zaken, liefde of anders, dan komt dat nu aan het licht. Het kan een breuk betekenen van een zakelijk partnerschap of relatie, maar ook een nieuwe stap door een belofte of huwelijksaanzoek te doen, te gaan trouwen of te verloven of een zakelijk partnerschap aan te gaan. Mocht dat niet zo voor je zijn, dan is het hoog tijd om de juiste beslissing te nemen.

STEENBOK
De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021 valt in het Huis van Werk en Gezondheid
en is een prachtig moment om het besluit te nemen om te stoppen met schadelijke gewoontes, meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten. Je wil zo graag de wereld redden, maar je bent vergeten om voor jezelf te zorgen. In je werksituatie en dagelijks leven kan eer veel stress zijn en dat gaat ten koste van je welzijn. Je kunt niet de wereld op je schouders dragen, niemand kan dat. Deze Volle Maan herinnert je eraan dat je het rustiger aan moet doen. Concentreer je op herstel en eigen welzijn. De Volle Maan laat ook zien dat het tijd is om een eventuele problemen met een zakenpartner of klant op te lossen, bestaande projecten op het werk of thuis af te ronden en grote schoonmaak te houden in je dagelijkse routine. Het gaat om jouw fysieke welzijn en innerlijke vrede, Steenbok. Lichaam, ziel en geest zijn één!

WATERMAN
De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021 valt in het Huis van Zelfexpressie, Creativiteit, Liefde, Romantiek en Plezier! Je hebt een sterk verlangen om dingen los te laten en plezier te beleven, vooral als je beperkingen hebt ervaren. Geef je over aan alles wat je gelukkig maakt. Deze Volle Maan kan ook de voltooiing zijn van een artistiek project. Deze Volle Maan stimuleert je verbeeldingskracht en idealisme, maar ook loslaten waar je geen vreugde (meer) aan beleeft. Wanneer de groepsdynamiek je eigen zelfexpressie belemmert, dan moet je een keuze maken. Nieuwe relaties brengen je in contact met je innerlijke ziel en met wie je bent. Deze Volle Maan kan het begin of einde zijn van een romance, afhankelijk van dat iets goed of niet goed voor je voelt.

VISSEN
De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021 valt in het Huis van Familie en Huis, dus tijd om aandacht te schenken aan je gezin of de verbinding te herstellen met familieleden, met waar en hoe je woont. Discussies over een huidige woonsituatie kunnen tot een hoogtepunt komen.
Het is misschien tijd om te verhuizen of een volgende stap te zetten of om professioneel advies in te winnen over huisvesting, loopbaan of de opvoeding van kinderen.
Voordat je besluit een huis te kopen of een huurovereenkomst ondertekent moet je eerst goed onderzoek doen. Er is mogelijk een probleem thuis dat moet worden aangepakt! Vanaf 19 december 2021 gaat Venus retrograde en dan wordt duidelijk dat je niet altijd op anderen kunt vertrouwen voor hulp.

error: Content is protected !!