Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
April 2018 Saturnus Retro 18 04 2018

Saturnus retrograde 2018

Saturnus in Steenbok gaat retrograde van 17 april 2018 tot 5 september 2018.
Saturnus “daalt” van 9º tot 2º in Steenbok en de schaduwperiode duurt tot 13 december 2018.
Dat is het moment dat Saturnus weer is opgeklommen tot 9º Steenbok, de uitgangspositie van retrograde.
Saturnus gaat over discipline, verantwoordelijkheid en Karma.

Wanneer Saturnus retrograde is, zijn verleden, heden en toekomst tot één geheel met elkaar verweven. De retrograde Saturnus remt de wereld af.
Een periode van vijf maanden van reorganiseren, heroverweging van wat eerder is besloten, rijping en volwassenwording. Tijdens deze retrograde periode zullen vele bedrijven voor een belangrijke beslissing komen te staan. Uitbreiden of reorganiseren?
Er zullen grote verschuivingen plaatsvinden in de politiek, rechtelijke macht en het bedrijfsleven, maar ook in ons persoonlijke leven.

Leermeester Saturnus in het eigen teken Steenbok trekt aan ons collectieve jasje.
Saturnus is de bouwer vraagt om onze inzet en doorzettingsvermogen.
Opnieuw evalueren van plannen en het fysieke en mentale Zelf versterken.
Deze Saturnus retrograde periode geeft een kosmische time-out om het fundament te leggen voor een nieuwe productieve periode.
Het is een tijd van bezinning waarin je in de gelegenheid wordt gesteld om een nieuwe koers te gaan varen. Het kan ook een periode zijn waarin je wordt geconfronteerd met consequenties van acties uit het verleden.

Saturnus retrograde kan op de eerste graden in Steenbok een periode zijn van frustratie, tegenwerking en oponthoud, maar als de weg vrij is gemaakt van alle obstakels, staat er niets in de weg om het gewenste doel te behalen.

Geduld hebben is de grootste les van die Saturnus ons leert.
Tijdens dit proces is het beter geen nieuwe verantwoordelijkheden of verplichtingen aan te gaan. Niets overhaasten of forceren! Eerst het oude afwerken! Schoon schip maken.
Eerst reorganiseren, opnieuw onderhandelen. Dingen die nu fout gaan, blijven namelijk fout gaan.

Dit zijn de effecten van de retrograde Saturnus 2018 voor alle tekens:

RAM
Saturnus in het Huis van Carrière legt de focus op het bouwen van een sterke basis voor maatschappelijk succes. Succes komt door hard te werken, maar niet door ellebogenwerk.
Maar de retrograde Saturnus laat je ook de gevolgen zien van liever lui dan moe.

STIER
Tijdens de retrograde Saturnus periode zijn er misverstanden en meningsverschillen met ouderen en leidinggevenden. Wees voorzichtig, ook op reis kan er oponthoud zijn. Ook een studie kan worden onderbroken of kost meer inspanning. Blijf wel geïnspireerd.

TWEELINGEN
Tijdens de retrograde Saturnus periode ben je minder gefocust op geldzaken. Juist dan moet je zorgen voor een strak financieel beleid. Financiële verplichtingen in de relatie en kwesties met betrekking tot intimiteit vragen je aandacht. Blijf gefocust en neem je verantwoordelijkheid, want je krijgt de kans om ongemakkelijke situaties ten goede te laten veranderen.

KREEFT
Tijdens de retrograde Saturnus periode kan er een scheiding optreden of is het onmogelijk om samen te zijn met je partner. Ook kan er sprake zijn van bedrog en misleiding binnen je bedrijf.
Relaties worden dus op de proef gesteld zowel privé als zakelijk om deze te verbeteren, te versterken en duurzamer te maken of juist te beëindigen.

LEEUW
Tijdens de retrograde Saturnus periode moet je vooral aandacht besteden aan je gezondheid. Een ander voedingspatroon kan nadelig zijn voor je gezondheid. Zoals te weinig, te veel of onverstandige voeding. Saturnus retrograde leert je productiever en efficiënter te worden en meer structuur en orde in je dagelijkse leven aan te brengen.

MAAGD
De retrograde Saturnus stelt de liefde op de proef. Wees eerlijk naar elkaar. Kinderen hebben meer aandacht nodig. De retrograde Saturnus vraagt je ook je talenten niet negeren of ontkennen wanneer je je in deze periode ongeïnspireerd voelt of dat je creativiteit wordt geblokkeerd. Probeer inspiratie te vinden in jezelf. Maak tijd vrij voor jezelf. Durf kind te zijn.

WEEGSCHAAL
Tijdens de retrograde Saturnus periode gebeurt er veel in je leven, want nu wordt het fundament voor je toekomst gelegd. Er wordt veel van je gevraagd en vaak heb je het gevoel heen en weer geslingerd te worden tussen werk en privé of dat je wordt beperkt door privé-aangelegenheden, familie, ouders en huis. Juist hier ligt de basis voor maatschappelijk succes.

SCHORPIOEN
De retrograde Saturnus vraagt je om aandacht te besteden aan een studie of het ontwikkelen van een vaardigheid. Ook de relatie met broers en zussen te verbeteren of dingen recht te trekken. Tijdens deze periode kunnen er depressies en duistere gedachten zijn.
Lezen, reizen, leren en mediteren zijn manieren om je geest te verlichten.

BOOGSCHUTTER
Tijdens de retrograde Saturnus periode moet je rekening houden met minder inkomsten, meer uitgaven en veel werk. Zorg altijd voor een goede planning, want het gezinsleven kan op dit moment veeleisend zijn. Saturnus retrograde maakt je onzeker over je financiële situatie, maar dit is juist een goede periode om te sparen of om de financiën te stabiliseren.

STEENBOK
Tijdens de retrograde Saturnus periode heb je het gevoel alsof je niet vooruit komt, ondanks alle verantwoordelijkheden. Let op je gezondheid en je voedingspatroon. De retrograde Saturnus kan je innerlijk onrustig maken, dus zorg voor een vaste dagroutine. Op tijd eten, op tijd gaan slapen. Blijf gemotiveerd, want je ziet nu leeuwen en beren op de weg die er niet zijn.

WATERMAN
Tijdens de retrograde Saturnus periode kun je vertragingen en tegenslagen ervaren.
Saturnus retrograde wijst je op dingen die nog moeten worden loslaten die jou in de problemen hebben gebracht. Misschien slaap je minder goed en lig je ’s nachts te piekeren.
Meditatie kan je geest tot rust brengen. De dingen gebeuren zoals ze zijn bedoeld, laat het toe.

VISSEN
Tijdens de retrograde Saturnus periode verdwijnen er vrienden uit je leven. Saturnus retrograde is een tijd om grote schoonmaak te houden in je sociale kring. Wie het ook is die jouw sociale kring verlaat resoneert niet meer met de persoon die je op dit moment bent. Wees selectief met wie je toelaat in je leven. Toewijding en werken om je dromen waar te maken is nu waar het om gaat.

error: Content is protected !!