Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Venus Retrograde in Steenbok vanaf 19 december 2021

Venus Retrograde in Steenbok vanaf 19 december 2021

Venus, de planeet van Liefde, Schoonheid en verbondenheid, gaat eens in de 19 maanden retrograde en dat gedurende zes weken (42 dagen). Naast Mercurius retrograde is Venus retrograde het meest voelbaar van alle retrograde planeten. Wanneer Venus retrograde is, schuift ze tussen Moeder Aarde en de Zon door. 
Venus is dan dichter bij de Aarde en haar zwaartekracht wordt dus sterker.

Venus gaat vanaf 19 december 2021 tot 29 januari 2022 retrograde in het aardeteken Steenbok, maar de schaduwperiode is al op 17 november 2021 begonnen. Venus gaat retrograde vanaf 26°29’2 Steenbok en daalt af tot 11°6’9 Steenbok op 29 januari 2022. Vanaf 29 januari 2022 op 11°04′ gaat Venus weer direct en blijft tot 6 maart 2022 in Steenbok.

Op 19 december 2021 valt de laatste Volle Maan van 2021, de Volle Maan in Tweelingen ….
Venus retrograde 2021/2022 is extra krachtig, omdat de conjunctie met Pluto in Steenbok minder dan één graad zal zijn. Deze extra krachtige uitlijning van 8 tot 28 december 2021 (op 25, 26 en 27 december 2021 exact op 25º) kan de aanleiding zijn tot een grote behoefte aan intense liefde en genegenheid, maar deze kan echter ook dwangmatig, bezitterig en gewelddadig zijn. Het kan leiden tot een relatiecrisis of een financiële crisis. Tijdens het retrograde gaan van Venus zijn er ook positieve invloeden door Jupiter en de Vaste Ster Terebellum die de kans op groei en geluk vergroten.

Venus retrograde maakt in de liefde het onzichtbare zichtbaar, het mooie, maar ook het minder mooie. Opgekropte emoties en frustraties die in deze ingrijpende periode van collectieve veranderingen aan het licht komen, geven ons het inzicht dat geen enkele relatie of situatie perfect is of ooit zal zijn.

Velen voelen zich onbegrepen door de moraliserende en polariserende maatschappij, want nog steeds wordt niet geaccepteerd dat mensen de liefde op zeer individuele wijze kunnen en mogen ervaren of is er sprake van gender ongelijkheid, discriminatie van vrouwen, ongewenste intimiteiten of grensoverschrijdend seksueel gedrag. December 2021 en januari 2022 staan met Venus retrograde in het teken van bevrijding, verschuiving in normen en waarden, nieuwe bewegingen en richtingen en dat proces gaat gepaard met demonstraties en manifestaties.

De introspectieve periode van de retrograde Venus is ook een periode om te evalueren, te reflecteren, te verwerken en te herbeoordelen wat en wie waardevol voor ons is, zoals relaties, huwelijk, kunst en geldzaken, innerlijke en uiterlijke waarden en materiële behoeftes.
Venus in het kardinale aardeteken Steenbok kan serieus en berekenend zijn met een diep verlangen naar zekerheid, bevestiging, stabiliteit en financiële onafhankelijkheid.
Vooral de dierenriemtekens Stier en Weegschaal (heerser Venus) krijgen hiermee te maken.
De kardinale tekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok worden uitgedaagd om anders naar professionele doelen, relaties en zichzelf te kijken.

Het geven en ontvangen van liefde en genegenheid in relaties gaat tijdens Venus retrograde moeizamer. Tijdens deze periode kunnen oude liefdes zoals een ex of geliefde terugkeren om de karmische lucht te klaren of om te vergeven. Ontmoetingen voelen als voorbestemd, zoals de verbinding met soulmates, tweelingzielen, zielsverwanten en karmische verbindingen.
Als mensen van elkaar houden, ontstaat er een onverbrekelijke energie van verbondenheid.

Omdat Venus ook over geld gaat, is Venus retrograde geen gunstige tijd om impulsief te investeren, luxe artikelen, kunst of kleding te kopen of zomaar ineens een heel ander kapsel te nemen, want dat kan uitlopen op een teleurstelling. De aandelenmarkten kunnen extreme schommelingen laten zien, met de mogelijkheid van stijgende inflatie en financiële crisis.

Het begin van deze retrograde periode van Venus valt samen met het laatste exacte vierkant van 2021 tussen Saturnus in Waterman en de retrograde Uranus in Stier en dat kan tot extra moeilijkheden leiden. Het is tijd voor fundamentele aanpassingen in visie en houding.
De feestdagen van 2021 kunnen daarom gepaard gaan met confrontaties die te maken hebben met te hoge verwachtingen, angst voor de toekomst en opgelegde beperkingen.
Juist nu moeten we in het oog van de storm de stilte zien te vinden.

Invloed van de retrograde Venus op alle dierenriemtekens of ascendant:

RAM
Venus retrograde in Steenbok valt voor Ram in het 10e Huis van Carrière.
Er ligt een sterke focus op je carrièredoelen. Vanaf 19 december 2021 zijn er professionele blokkades door Venus retrograde in je carrièresector die je ambities in de weg staan. Er komen dingen aan het licht die te maken hebben met tegenwerking door collega’s, klanten, autoriteiten of leidinggevenden.Tijd voor herevaluatie, want Ram moet een ​​aantal belangrijke beslissingen nemen. Tegen 25 december 2021 zal Venus retrograde de krachten bundelen met Pluto in Steenbok, wat kan leiden tot een breekpunt.

STIER
Venus retrograde in Steenbok valt voor Stier in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn.
Het Huis van Jupiter is het gebied van de ongekende mogelijkheden.
Vanaf 19 december 2021 heb je met Venus retrograde het gevoel dat je opties enigszins beperkt zijn en dat wat je wilt doen net buiten bereik is. Tegen 24 december 2021 kun je door de kracht van de retrograde Venus conjunct Pluto en Saturnus vierkant Uranus breken met enkele van de barrières die je hebben weerhouden om de vrijheid te krijgen waar je zo naar verlangt.

TWEELINGEN
Venus retrograde in Steenbok valt voor Tweelingen in het 8e Huis van Gedeelde Financiën en Intimiteit.
Vanaf 19 december 2021 is Venus retrograde en dat maakt het moeilijker om te vertrouwen of jezelf over te geven.
Deze retrograde Venus zet Tweelingen aan om thema’s als overgave en vertrouwen in een relatie te evalueren. Tegen 25 december 2021 met de retrograde Venus en Pluto in Steenbok heb je misschien het gevoel dat deze gevoelens een kookpunt bereiken. Verlangens en aantrekkingskracht tot iemand kunnen enorm sterk zijn. Probeer de verleiding te weerstaan en blijf met beide benen op de grond.

KREEFT
Venus retrograde in Steenbok valt voor Kreeft in het 7e Huis van Relaties.
Deze retrograde Venus brengt onopgeloste problemen in je liefdesleven en je sociale leven naar boven en dat kan leiden tot problemen. Kreeft kan te maken krijgen met de terugkeer van een ex, iemand uit het verleden met wie je het contact hebt verloren of met wie je ruzie hebt gehad.
Op 25 december 2021 vormen de retrograde Venus en Pluto een conjunctie en dat maakt je bang om gekwetst te worden. Als iemand naar je verlangt, wil niet zeggen dat deze je respecteert voor wie je bent. Neem geen genoegen met minder dan je verdient, Kreeft.

LEEUW
Venus retrograde in Steenbok valt voor Leeuw in het 6e Huis van Werk en Lifestyle.
Met Venus retrograde ben je vanaf 19 december 2021 een beetje van slag. Het is lastig om de balans te vinden tussen dagelijkse bezigheden en gezondheid. Misschien ben je in een sleur beland en dan is Venus retrograde de beste tijd om bij jezelf na te gaan wat je kunt doen om alles wat spannender te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan nieuwe organisatiemethoden op het werk, nieuwe recepten uitproberen of een gezonde lifestyle. Het gaat om jouw gevoel van welzijn!

MAAGD
Venus retrograde in Steenbok valt voor Maagd in het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie.
Venus retrograde vanaf 19 december 2021 gaat over de liefde die je wel (of niet) ontvangt. Het voelt misschien voor je alsof het vuur uit is gedoofd. Venus retrograde gaat je helpen om de verbinding te herstellen. Er kan een hereniging zijn met een ex geliefde, die jou duidelijkheid kan brengen over je liefdesleven. Liefde komt in vele vormen, dus stel je hart open.
Pas op, want met de conjunctie van de retrograde Venus met Pluto op 25 december 2021 wordt alles uitvergroot zoals diepere gevoelens, maar ook jaloezie en obsessie zowel van jou als van je geliefde. Wat doet dat met jou en wat kun je eraan doen om de pijn te verzachten?

WEEGSCHAAL
Venus retrograde in Steenbok valt voor Weegschaal in het 4e Huis van Familie en Huis.
Met Venus retrograde in Steenbok ben je emotioneler en zijn er onopgeloste problemen die te maken hebben met het verleden, met je jeugd, met je familie, thuisland en huis.
Urgente misverstanden in de familie komen nu aan de orde. Conflicten uit het verleden moeten nu worden opgelost om de harmonie in de familie te herstellen. Deze intensiteit kan tegen 25 december 2021 met de conjunctie Venus/Pluto tot een hoogtepunt komen. De situatie kan uit de hand lopen, waardoor je iets drastisch moet doen om de problemen op te lossen.

SCHORPIOEN
Venus retrograde in Steenbok valt voor Schorpioen in het 3e Huis van Communicatie en Verbindingen.
Door de invloed van Venus retrograde vanaf 19 december 2021 heeft Schorpioen moeite met details. Het is net alsof je niet helder kan denken, vooral als het gaat over je relaties en je liefdesleven. Er zijn misverstanden, want het is net alsof je steeds het verkeerde op het verkeerde moment zegt. Problemen met gehechtheid en vermijding maken het moeilijker om een ​​stabiele en stabiele relatie op te bouwen.
Vanaf 24 december 2021 kan die spanning zelfs nog toenemen door Saturnus vierkant Uranus in Stier en de retrograde Venus conjunct Pluto. Schorpioen moet dan een beslissing nemen m.b.t. een relatie.

BOOGSCHUTTER
Venus retrograde in Steenbok valt voor Boogschutter in het 2e Huis van Financiën.
Met Venus retrograde vanaf 19 december 2021 breekt een periode aan van financiële complicaties of onzekerheid over financiën en al te veel vertrouwen in het bestedingspatroon.
Op 25 december 2021 is Venus retrograde conjunct met Pluto en dat kan tot problemen leiden. Boogschutter wil geld uitgeven aan iets dat deze zich niet kan veroorloven of wil juist geld krampachtig vasthouden uit angst voor verlies. Geld komt en gaat! Wat is geld, wat is bezit, wat denk je te bezitten? Venus retrograde leert Boogschutter waardevolle lessen over waarde.

STEENBOK
Venus retrograde in Steenbok valt voor Steenbok in het 1e Huis van Persoonlijkheid.
Venus retrograde vanaf 19 december 2021 gaat over eigenwaarde. Venus retrograde in jouw teken Steenbok kan je onzeker maken en laat je twijfelen over zelfpresentatie en je relaties. Juist nu heb je de bevestiging nodig dat je er mag zijn en dat je trots mag zijn op wie te bent. Wanneer Venus retrograde een conjunctie vormt met Pluto op 25 december 2021 kun je voor jezelf een drastische beslissing nemen. Je wil een andere look of experimenteren met kleding of kapsel.

WATERMAN
Venus retrograde in Steenbok valt voor Waterman in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn.
Zodra Venus op 19 december 2021 retrograde gaat, heb je de behoefte om in retraite te gaan, om je terug te trekken. Venus retrograde maakt je onzeker en dat is de reden dat je een muurtje optrekt in relaties, je kunt moeite hebben om te bepalen wat je wilt in een relatie. Je kunt nu de emotionele pijn ervaren van eerdere relaties. Maak gebruik van deze retrograde Venus om genezing en vergeving te omarmen.

VISSEN
Venus retrograde in Steenbok valt voor Vissen in het 11e Huis van Sociale Processen en Vriendschappen.
Met Venus retrograde vanaf 19 december 2021 kan het moeilijk zijn om harmonie tot stand te brengen binnen je vriendenkring en collega’s.
Je realiseert dat de sociale dynamiek wat ongemakkelijk is waardoor je moet heroverwegen wie achter je staan en wie niet. Rond 25 december 2021 met de conjunctie Venus/Pluto in Steenbok kan er een omslagpunt zijn in je sociale kring. Het is echter raadzaam om jezelf niet te laten gaan. Blijf rustig en blijf erboven staan.

error: Content is protected !!