Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jupiter in Vissen vanaf 30 december 2021

Jupiter in Vissen vanaf 30 december 2021

De grote Weldoener Jupiter, de grootse planeet van ons zonnestelsel, reisde van 1998 tot 2010 voor het laatst door Vissen, daarvoor was het 1986 van tot 1987, dus steeds een cyclus van twaalf jaar. Jupiter keert na 12 jaar vanaf 30 december 2021 weer terug in Vissen! 
Jupiter was al tijdelijk in Vissen, van 14 mei tot 28 juli 2021 van 0 tot 2º Vissen en was een voorproefje van wat we in 2022 mogen verwachten.

Jupiter blijft tot 10 mei 2022 in Vissen en keert vanaf 29 oktober 2022 door retrograde terug in Vissen en gaat weer direct in Vissen van 22 november 2022 tot 20 december 2022.

Tijdens de intrede van Jupiter in Vissen op 30 december 2021 is de Zon vierkant Cheiron, Mercurius conjunct Pluto in Steenbok en met oudjaar staat Mars op dezelfde positie van de Zonsverduistering van 4 december 2021 (12º Boogschutter). Al deze sterke planetaire invloeden zijn, aan het begin van van Jupiter in Vissen, van grote betekenis voor deze hele transit.

Jupiter is astrologisch gezien, naast Neptunus, de oude heerser van Vissen. Jupiter voelt zich helemaal thuis in de magische onderwaterwereld van Vissen. Jupiter in Vissen is oude wijsheid, een helende energie om meer te geven dan te ontvangen en dat temidden van alle onrust die de wereld sinds 14 maanden heeft doorgemaakt. De rust in de chaos.

Jupiter zal op 12 april 2022 op 23º58 een zeldzame exacte conjunctie vormen met Neptunus in Vissen, een conjunctie van spiritueel ontwaken. Dit gebeurt maar eens in een mensenleven! Tijdens het hele weekend van 9 april tot 12 april 2022 staat ook de Noordknoop op 23º Stier en Zuidknoop op 23º Schorpioen, wow! Deze zeldzame euforische planetaire uitlijning duidt op het potentieel om een einde te maken aan wereldwijde witwaspraktijken, mensensmokkel, sociale ongelijkheid, seksueel misbruik en kindermisbruik. April 2022 kan een wereldwijd keerpunt worden, want deze gradenstand is van invloed op de Verenigde Naties, het Verenigd Koninkrijk, het Vaticaan, de Verenigde Staten en Australië.

Jupiter vormde voor het laatst een conjunctie met Neptunus in Vissen in maart 1856, tijdens de cholera-pandemie (!). Het was ook de romantische Victoriaanse tijd van occulte seances, kunstenaars, invloedrijke schrijvers en dichters, spiritualisme en geestverruimende middelen zoals opium, papaver- en morfine. In de aanloop naar deze conjunctie zien we nieuwe trends in de wereld van de cultuur, kunst, media, fictie, film, mode, muziekindustrie, publicaties, 3D technologie, virtual reality, droomonderzoek, ruimtevaart, parallelle universums, kwantummechanica en natuurkunde.
De laatste Jupiter-Neptunus conjunctie was in 2009 op 23° Waterman. De jaren 2009-2010 waren topjaren voor popcultuur, media en kunst, maar nu op 23° Vissen ligt de focus vooral op nostalgie, emotie, kosmologie en spiritualiteit. Nu de wereld uit balans is en velen van ons te lijden hebben door de pandemie, hebben we behoefte aan zekerheid, troost, veiligheid en verlossing.

Op grotere schaal mogen we deze heilzame samenzang van Jupiter en Neptunus in Vissen zien als een duw in de goede richting op het gebied van politiek (meer vrouwen aan de top), spirituele beleving en geloofsovertuiging, opleving van alternatieve en holistische geneeswijzen en grote ontwikkelingen op het gebied van de geneeskunde met aandacht voor psyche en spirituele ontwikkeling. Ook zien we het legaliseren van sommige geestverruimende middelen zoals het verruiming van het gecontroleerd gebruik van medicinale marihuana en blurring (toestaan van alcohol in detailhandel). Naast het goede kan ook het slechte door Jupiter in Vissen in 2022 worden (uit)vergroot zoals religieus fanatisme, wereldwijde conflicten en escapisme met een hang naar “glamour” en “illusie”, een enorme toename van alcohol,-drugs en gokverslavingen, misleidende informatie, verwarde mensen en een enorme toestroom van vluchtelingen als gevolg van oorlog en klimatologische omstandigheden. Economisch gezien kan het ook de aanleiding zijn tot ’herverdeling van rijkdom’ zoals de aanscherping van vermogenswinstbelasting, extra belastingen en torenhoge inflatie. Neptunus heerst naast het weer, rivieren en oceanen, ook over vluchtige stoffen, zoals gas en waterstof. Met de toegevoegde kracht van Jupiter moeten we met name rekening houden met grote prijsstijgingen aan de pomp, enorme windsnelheden en wateroverlast.

Jupiter in Vissen versterkt het verlangen om te verenigen, in plaats van verdeeldheid zaaien.
De illusie van eenheid kan omslaan in verdriet over verdeeldheid en nog verdere polarisatie.
De tijd is gekomen om ons open te stellen ​​voor alle zegeningen en overvloedige energie die we nu mogen ontvangen.

Invloed van Jupiter in Vissen op de dierenriemtekens, Zon of ascendant:

De watertekens Kreeft, Schorpioen en Maagd profiteren het meest van Jupiter in Vissen. Ook voor Boogschutter en Tweelingen ziet het er over het algemeen goed uit. Iedereen met de Zon in Vissen of een Vissen ascendant kan zich verheugen op een gunstig jaar 2022.
Blijf echter met beide benen op de grond, niet alles is goud dat er blinkt….

Met welke thema’s kreeg je te maken rond januari tot juni en van september tot januari 2011 toen Jupiter voor het laatst in Vissen was?
Waar gaat Jupiter jou een nieuw gevoel van creativiteit, intuïtie en mystiek brengen?
Waar gaat succes, verbetering, groei en expansie plaatsvinden voor jou in 2022?
Heb je planeten of de ascendant van in Vissen? Dan heb je in 2022 een Jupiter Return.
Kijk ook naar 23º in Vissen, want met de conjunctie van Jupiter en Neptunus kan je droom in april 2022 werkelijkheid worden.

RAM
Jupiter in Vissen valt in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Spiritualiteit en is een betoverende periode om via de weg van meditatie, retraite en afzondering, angsten en beperkende overtuigingen los te laten en je over te geven aan liefdevolle verbinding, eenheid en spiritualiteit. Jupiter in Vissen is een transit van genezing en transformatie.
Omarm deze periode nu je bescherming geboden wordt door het universum.
Ram voelt de impuls om het ego los te laten en opnieuw contact te maken met het ware zelf.
Laat je zware jas achter en omarm met het licht van innerlijke genezing het jaar 2022.

STIER
Jupiter in Vissen in het 11e Huis van Sociale Processen en Maatschappelijke Betrokkenheid zet jou in het warme licht van belangstelling. In groepen en vriendschappen, samenleving en de gemeenschap wordt Stier opgemerkt en kun je een echte bijdrage leveren. Succesvolle periode voor sociale media of technologie of voor het uitbreiden van je sociale netwerk.
Nieuwe contacten kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan jouw maatschappelijk succes.

TWEELINGEN
Jupiter in Vissen valt in het 10e Huis van Carrière en dat is een geweldige periode voor ambitie, publieke imago, status en succes. De dynamische energie van de Grote Weldoener Jupiter is de “wind beneath your wings’! Een periode om te creëren en te werken en je boodschap uitdragen aan de wereld. Met Jupiter in Vissen mag je grote kansen, succes en erkenning verwachten. Een nieuwe baan die jou voldoening schenkt behoort tot de mogelijkheden. Wel zorgvuldig zijn met je professionele keuze voor de lange termijn. Jupiter in Vissen duidt op een belangrijk keerpunt in je carrière, doe er je voordeel mee, Tweelingen.

KREEFT
Jupiter in Vissen valt in het 9e Huis van Jupiter, het Huis van Inspiratie, Reizen, Cultuur, Filosofie en Hoger Bewustzijn. Jupiter in Vissen brengt heilzame energieën op het gebied van studies, vertrouwen, zelfontwikkeling, filosofieën en geloof. Het is een goede periode om in je eigen reis te investeren. Reizen in de geest of een lange reis maken…. Jupiter in Vissen brengt kansen in het buitenland en veelbelovende buitenlandse connecties. Het jaar 2022 biedt met Jupiter in Vissen veel kansen om prachtige dingen te beleven. Omarm spontane kansen om de wereld te verkennen! Het gaat ook tevredenheid. Je kunt niet alles hebben en wat je niet hebt, heb je ook niet nodig. Vertrouw op het proces.

LEEUW
Jupiter in Vissen valt in het 8e Huis van Gedeelde Financiën en bezittingen, zowel privé als zakelijk. Leeuw wordt door Jupiter in Vissen meer bewust van de diepere dynamiek van relaties, zoals het vormen van meer betekenisvolle relaties in de toekomst.
Jupiter in Vissen brengt de belofte van rendement op investeringen en vermeerdering van gedeelde bronnen. Het 8e Huis is ook transformatie, dus naast financiële zaken kan het ook een periode van dood en wedergeboorte zijn, ook seksualiteit kan een thema zijn. Pas op met teveel, want Jupiter is grenzeloos. Te hoge uitgaven komen je duur te staan. Weet wat je hebt. Je kunt alleen maar kwijtraken wat je denkt te bezitten. Geef en ontvang in verhouding.

MAAGD
Jupiter in Vissen valt in het 7e Huis van Relaties en Partnerschappen, zowel zakelijk als privé.
Met Jupiter in Vissen worden nieuwe partnerschappen gevormd en kan een bestaande verbintenis verder groeien, dus positieve ontwikkelingen! Verbintenissen die nu worden gesloten zijn gunstig en bieden grote kansen.
Een hechte relatie kan ontgroeien of je merkt dat energie en liefde niet meer de moeite waard is. Wat ook eindigt, het biedt weer plek voor betere verbindingen en nieuwe vormen van samenwerking. Blijf selectief, want niet alles is goud dat er blinkt.

WEEGSCHAAL
Jupiter in Vissen valt in het 6e Huis van Gezondheid, Werk en Dagelijkse routine.
Jupiter maakt alles vrolijker en lichter. Met deze transit is er een betere sfeer op het werk met je collega’s. Ook krijg je door de weldadige invloed van Jupiter meer energie om voor je gezondheid te zorgen, te sporten of een lifestyle te creëren die gewoon beter bij je past. Tevreden zijn met onzelfzuchtige en genereuze daden, dus door een helpende hand te bieden, geeft je zoveel voldoening.
Jupiter biedt mooie kansen, maar pas op voor overdrijving. Niet teveel van iets. Zorg voor jezelf. Tijd om te werken, maar ook tijd om te rusten. Tijd voor jezelf nemen is het mooiste wat je aan jezelf kan schenken.

SCHORPIOEN
Jupiter in Vissen valt in het 5e Huis van Liefde, Zelfexpressie, Kinderen, Welzijn, en Creativiteit. Tijdens deze betoverende periode wil je alles uit het leven halen wat erin zit om te genieten van het leven. Een tijd van inspiratie, van hobby’s, scheppingskracht en creativiteit. Er kan een nieuwe liefde ontstaan, in de vaste relatie kan liefde opbloeien, de geboorte van een kind kan je leven verrijken of je eigen innerlijk kind kan zich manifesteren. Het jaar 2022 is door Jupiter in Vissen gevuld met creativiteit en romantiek, artistieke expressie en liefde. Blijf wel geaard om het evenwicht in het leven te behouden.

BOOGSCHUTTER
Jupiter in Vissen valt in het 4e Huis van Familie en Huis, woonplaats, thuisland en je gezin. Jupiter in Vissen is een zoektocht naar innerlijke vrede en rust bij je thuis, gezin, verleden en hoe je over jezelf denkt. Gunstige periode om je huis te verbouwen, uit te breiden, te renoveren, een huis te kopen of te verkopen of te verhuizen of zelfs te emigreren. Misschien voel je je verstikt door je huidige woonsituatie en heb je behoefte aan meer ruimte. Jupiter in Vissen is dan de beste periode om naar nieuwe plaats of locatie te verhuizen die je spirituele en emotionele vervulling biedt.

STEENBOK
Jupiter in Vissen valt in het 3e Huis van Communicatie, Onderwijs, Verbindingen en media.
Jupiter biedt goede kansen met betrekking tot bedrijfsgerichte studies en cursussen en die jou helpen meer geld te verdienen of je inkomen te vergroten. Wat je nu leert, brengt geld op.
Tijdens deze periode verloopt de communicatie beter. Mogelijkheden komen door korte trips, berichten, e-mails, of ze komen via contacten met broers en zussen, klasgenoten en buren. In ieder geval een gunstig periode voor maken van verbindingen en het uitbreiden van je kennis en vaardigheden. Leer te waarderen tijdens deze weldadige kosmische transit.

WATERMAN
Jupiter in Vissen valt in het 2e Huis van Financiën en bezittingen.
Grote kansen voor uitbreiding met betrekking tot financiën en middelen. Er komt dus meer geld binnen, maar het kan ook net zo snel weer verdwijnen. Pas op met excessen en impulsiviteit.
Tijdens deze periode ervaar je meer zelfrespect en eigenwaarde. Dit is een productieve periode waarin je veel gedaan krijgt, zolang je het universum waardeert door de Wet van Aantrekking toe te passen. Wat je uitstraalt, trek je aan.

VISSEN
Jupiter in Vissen valt in het 1e Huis van Persoonlijkheid, identiteit, zelfexpressie en hoe anderen jou zien. De weldadige invloed van Jupiter in Vissen is een periode van optimisme, geluk, vertrouwen en moed. Het voelt als bevrijding, alsof al het goede naar je toestroomt. Met deze transit kijk je niet achterom, maar vooruit. Dit is een uitstekende periode voor zelfverbetering, voor creatieve zaken, romantiek, reizen, en hoger onderwijs, persoonlijke ambities en belangen. Je leert jezelf in diepere zin kennen en waar je toe in staat bent. Personen die je ontmoet zijn van grote waarde en innerlijke groei.

error: Content is protected !!