Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
Mars Retrograde 2022

Mars in Tweelingen retrograde vanaf 30 oktober 2022

De rode planeet Mars verblijft maar liefst zeven maanden in Tweelingen, van 21 augustus 2022 tot 25 maart 2023.

Deze lange tijd heeft te maken met het feit dat Mars tijdens deze periode retrograde gaat…..

Vanaf 4 september 2022 nam Mars op 8º Tweelingen al gas terug, het begin van de zogenaamde schaduwperiode. 

Vanaf 30 oktober 2022 staat Mars stil en ‘daalt’ van 25º Tweelingen terug naar 8º Tweelingen op 11 januari 2023.

Over het algemeen is Mars in Tweelingen een bedrijvige periode, maar met de retrograde Mars in Tweelingen keert de impulsieve en volatiele energie van heerser Ram naar binnen en wordt komt de meer geheimzinnige, tactische en intrigerende Schorpioen kant van Mars naar buiten.

Met Mars retrograde is er minder tolerantie en neemt naast impulsiviteit, ook ongeduld toe.

Mars retrograde in Tweelingen valt middenin de tussentijdse verkiezingen in de VS van 8 november 2022. In Amerika is de politieke en sociale polarisatie verder gegroeid en hierdoor zal de verdeeldheid (Tweelingen!) tussen Republikeinen en Democraten alleen maar verder toenemen.
Met Mars retrograde moet rekening worden gehouden met felle debatten over maatschappelijke verhoudingen.

De laatste keer dat Mars retrograde ging van 29º tot 24º Tweelingen was begin 2008 tijdens de kredietcrisis of bankencrisis, maar ook tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1943 was oorlogsplaneet Mars retrograde op 22º Tweelingen. Tijdens die periode vond de Holocaust plaats en ook de Conferentie van Teheran met de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt, de Britse premier Winston Churchill en de Sovjetleider Joseph Stalin waarbij de invasie van Europa in juni 1944 werd besproken.

De retrograde Mars in Tweelingen (derde Huis van Communicatie en Verbindingen) veroorzaakt vertragingen, tekorten, stakingen, onderbrekingen en annuleringen in alle vormen van transport, handel, woon-werkverkeer, media, internet, film, televisie, radio, telefoon, computers, korte reizen, onderwijs, buren en woonomgeving, maar kan ook de oorzaak zijn van wereldwijde computerhacking, Tweelingen gaat over ademhalingsorganen en Mars gaat over ontstekingen, dus hou rekening met infectiehaarden, luchtwegaandoeningen en opleving van COVID-19.

Hou rekening met stakingen, vertragingen en tekorten bij alles wat met vervoer en toelevering te maken heeft zoals luchtvaart, de auto-industrie, het openbaar vervoer en de scheepvaart, de media, telefoonverkeer en het internet.
Tussen 4 september tot 15 maart 2023 moet ook rekening worden gehouden met obstakels en vertragingen met paspoorten of ID bewijzen tijdens buitenlandse reizen.

Met Mars retrograde heeft het trouwens geen zin om een oorlog te beginnen, alleen vechten voor het goede doel!
Ga de strijd niet aan met buren, want het wordt een lange strijd zonder winnaars.
Zorg dat je steeds een Plan B bij de hand hebt, vooral met vervoer en communicatie-apparatuur en dat je bent ingedekt voor wat betreft reserve-onderdelen of verzekering!
Maak een back-up van computerbestanden en belangrijke bestanden.
Bij Mars retrograde is het altijd: twee stappen voorwaarts, drie stappen achteruit.

Mars retrograde is gunstig voor generale repetities, oefenen, uitproberen en aanpassen.
De beste voorbereiding voor het meest gunstige resultaat in maart 2023.

De retrogradereis brengt Mars weer terug bij verschillende vaste sterren in o.a. de Hyaden en de volatiele gordel van Orion. Wanneer en wat kunnen we verwachten:

Van 15 tot 20 oktober, 7 november 2022 en 13 maart 2023 is Mars op 25º conjunct Al Hecka. Tijdens deze periode kunnen relaties op scherp komen te staan.
Van 11 tot 14 oktober, 15 november en 11 maart 2023 is Mars op 23º conjunct Alnilam in Orion.
Er is dan sprake van disharmonie in relaties, juridische conflicten en gezondheidsproblemen.
Van 7 tot 10 oktober, 18 november en 8 maart 2023 is Mars op 22º conjunct El Nath.
Dit zijn gunstige dagen voor debat en overleg.
Van 4 tot 6 oktober, 21 november en 6 maart 2023 is Mars op 21º conjunct Capella.
Denk dan aan oeverloos gepraat zonder dat er een concrete oplossing wordt bereikt.
Van 28 tot 30 september, 24 november en 1 maart 2023 is Mars op 19º conjunct Bellatrix in Orion en dat zijn dagen om op je hoede te zijn, er kan sprake zijn van oorlog of ongelukken.
Van 20 tot 22 september, 5 december en 21 februari 2023 is Mars op 16º conjunct Rigel in Orion en dat kan de oorzaak zijn van militaire activiteiten, oorlogsretoriek en machtsvertoon.
Van 8 tot 9 september, 26 december tot 31 januari tot 3 februari 2023 is Mars conjunct Aldebaran in Stier en dat betekent militaire interventie, gevaar, geweld in de media, kans op ongelukken en infecties.

Wanneer Mars in Tweelingen weer direct gaat vanaf 12 januari 2023 kan er een onthulling zijn over iets wat geheim is gehouden. Verwacht dat er nieuws in de openbaarheid wordt gebracht over kwesties zoals seksueel misbruik of financiële malversaties.

Invloed van Mars retrograde op alle dierenriemtekens (ascendant)

RAM
De retrograde Mars in Tweelingen valt voor Ram in het 3e Huis van Communicatie en Verbindingen. Mars is astrologisch verbonden met Ram en daardoor van grote betekenis.
Je hebt zoveel plannen en je wil zoveel doen, maar doordat je zo bent afgeleid kunnen niet alle doelen worden behaald. Het is raadzaam om je steeds maar op een ding tegelijk te concentreren. Twee of meer projecten tegelijk gaat niet lukken. Tijdens deze Mars retrograde kunnen er conflicten zijn met broers, zussen of andere naaste familieleden, ook op school of met buren of kennissen. Wees verstandig, blijf rustig en bewaar afstand, want een ruzie kan ontaarden en lang voortduren. De waarheid komt toch boven tafel als Mars weer direct gaat in maart 2023. Tijdens deze Mars retrograde kan Ram ook problemen krijgen met woon-werkvervoer zoals vertragingen, stakingen, schade en verkeersboetes. Neem voorzorgsmaatregelen en wees voorzichtig met wat je zegt en schrijft, want dat kan van grote invloed zijn.

STIER
De retrograde Mars in Tweelingen valt voor Stier in het 2e Huis van Financiën en Waardesysteem.
Met betrekking tot geld, luxe, veiligheid, levensstijl en alles waar je waarde aan hecht kan de retrograde Mars je met de neus op de feiten drukken. Onderhandelingen over een hypotheek, zakelijke overeenkomst, pensioenregeling of investeringsplan kunnen bijvoorbeeld vastlopen.
Belangrijk is alles goed te lezen en afspraken op schrift te stellen.
Geef ook niet teveel geld uit, maar hou je aan een budget om te voorkomen dat je in financiële problemen komt. Geef geld uit aan wat je echt nodig hebt. Niets pushen of overhaasten.

TWEELINGEN
De retrograde Mars in Tweelingen valt voor Tweelingen in het 1e Huis van Persoonlijkheid, je lichaam, je imago, zoals je bent van top tot teen, hoe je jezelf presenteert en hoe de wereld jou ziet. Mars gaat over aanval of verdediging. Door Mars retrograde kun je in de verdediging gaan als het gaat om je uiterlijk, stijl, rol, naam of openbaar profiel op Social Media of als iets of iemand een bedreiging vormt over hoe je wordt gezien.
Met Mars retrograde in Tweelingen krijg je te maken met meer driftbuien en emotionele en mentale uitputting. Je hebt gewoon geen energie, wil of kracht om ruzie te maken en keert naar binnen. Dat is niets voor jou, want van emoties opkroppen wordt je ziek. Zorg voor voldoende beweging en ontspanning tijdens Mars retrograde.
Het eerste Huis gaat ook over cosmetische chirurgie en tandheelkunde. Op het gebied van lichaamsverzorging moet je met Mars retrograde rekening met uitstel of vertragingen.

KREEFT
De retrograde Mars in Tweelingen valt voor Kreeft in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten. Het thema is besluiteloosheid. Tijdens deze Mars retrograde heeft Kreeft moeite met het maken van keuzes. Hoe nu verder? Wat wil ik en wat is het beste voor mij? Kreeft gaat zich afzonderen in retraite en gaat in gesprek met zichzelf, met God, het Universum, tijdens een spirituele reis of met wat dan ook je contact maakt met je ziel, je psyche, je innerlijke wezen. In maart 2023 gaat Mars weer direct en dan weet je precies wat je wil, Kreeft.
Je kunt niet veel doen met Mars retrograde in het 12e Huis dan in deze tijd van vertragingen bij jezelf te rade gaan en een nieuwe strategie bepalen. Ook al zie en denk je dat er niets gebeurt, weet dan: het rad van het leven is een altijd durend proces van beweging.
Wacht rustig af, jouw tijd komt nog wel.

LEEUW
De retrograde Mars in Tweelingen valt voor Leeuw in het 11e Huis van Sociale Betrokkenheid, het Collectief, Verenigingen, goede doelen, Vriendschappen en Groepsprocessen. Alles wat je op dit gebied voor elkaar wil krijgen, gaat langzamer dan normaal. Leeuw heeft weinig geduld en wil resultaten zien, maar de grote les van Mars retrograde is nu niet op eigen houtje dingen proberen te doen, maar om samen te werken. Projecten kunnen vooruitgang vinden, als je openstaat voor ideeën van je team of sociale kring. Maak goede afspraken, wees flexibel en omarm de collectieve gedachte.
Het is mogelijk dat er binnen jouw sociale groep sprake is van competitie of dat jij jezelf afvraagt: ben jij wel in mijn kamp? Met Jupiter in Tweelingen gaat vanaf mei 2024 alles in je sociale netwerk ten goede keren. De bodem wordt door Mars retrograde in Tweelingen gelegd!

MAAGD
De retrograde Mars in Tweelingen valt voor Maagd in het 10e Huis van Carriere, Ambitie, Maatschappelijke status en Bestemming. Met Mars in het 10e Huis wil je de teugels in handen hebben, maar nu Mars retrograde is, lijkt het alsof je er niet klaar voor bent of doe je extreem goed je best wat weer afgunst opwekt. Mars retrograde heroverweegt, herschikt, repeteert. De sleutel is om in spelen op de behoefte van anderen met wie je samenwerkt zoals zakenpartners, collega’s, klanten, maar ook je partner, vrienden en familie. Met Mars retrograde willen anderen jou niet in de rol van leider, maar dat je begeleiding en ondersteuning biedt. December 2022 en januari 2023 kunnen maanden zijn van fusies, promoties en vertrek. Als je vooruitgang wil boeken op professioneel of zakelijk niveau, wees dan flexibel en hou rekening met gevoelens en situaties van anderen. Misschien voelt het alsof je geen vooruitgang boekt maar dat komt vanaf maart 2023 weer goed.

WEEGSCHAAL
De retrograde Mars in Tweelingen valt voor Weegschaal in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie, Spiritualiteit en Reizen. Dit is een periode van spirituele ontwikkeling door rust in je hoofd te krijgen. Neem afstand om het grotere plaatje in beeld te krijgen. Deze Mars retrograde cyclus is van invloed op reizen naar het buitenland, hogere studie, studeren of lesgeven, uitgeverij, export, religie, verhuizing naar het buitenland of connectie met iemand uit een ander land of een andere cultuur. Hou rekening met teleurstelling, afzeggingen, vertragingen en annuleringen op deze gebieden.
Mars retrograde van oktober tot maart 2023 is opnieuw plannen, herhalen, brainstormen, repeteren, herschrijven. Mars retrograde is gaat niet drie stappen vooruit, maar juist twee passen achteruit. Vanaf maart 2023 komt er vooruitgang.
SCHORPIOEN
De retrograde Mars in Tweelingen valt voor Schorpioen in het 8e Huis van Gedeeld Vermogen, Vertrouwen en Intimiteit. Naast gezamenlijke financiële zaken, gaat het over spaarrekeningen, onroerend goed, erfenis, inkomstenbelasting, rechtszaken, verzekeringen, creditcards, accountants, banken, bezittingen en schulden, maar ook over intieme zaken en vertrouwenskwesties. Tijdens Mars retrograde krijgt Schorpioen op dit gebied te dealen met complicaties, uitstel of vertragingen. Door Mars retrograde kan het saneren van schulden of het aanvragen van een hypothecaire lening of andere lening een langdurig proces zijn. Toch kan het de moeite lonen om in gesprek te gaan met een financieel adviseur of objectief advies in te winnen. Vanaf maart 2023 worden processen weer op gang gebracht.

BOOGSCHUTTER
De retrograde Mars in Tweelingen valt voor Boogschutter in het 7e Huis van Relaties zowel zakelijk als privé, huwelijk, nauwe contacten, professioneel partnerschap, maar ook verbroken relaties en openlijke vijanden.
Door het naar bovenkomen van opgekropte emoties is Mars retrograde geen gemakkelijke tijd voor relaties, Boogschutter. Vanaf eind oktober tot maart 2023 kan er veel veranderen in de huidige situatie. Wanneer je tijdens Mars retrograde wil gaan trouwen, samenwonen, scheiden of een zakelijk partnerschap aan wil gaan, zorg dan steeds voor een Plan B. Je krijgt te maken met afwachten, vertraging, uitstel of annulering. In het gunstigste geval is dit een goede periode voor een generale repetitie. Mars is vanaf medio maart 2023 uit de schaduwperiode van retrograde.
Het is nu belangrijk om kalm te blijven, moeilijke situaties te omzeilen en je woorden zorgvuldig te kiezen om verder drama te voorkomen. Dit geldt vooral voor de Boogschutter met de Zon of ascendant of oppositie van Mars van 8 tot 25º Boogschutter in de geboortehoroscoop.

STEENBOK
De retrograde Mars in Tweelingen valt voor Steenbok in het 6e Huis van Dagelijkse routine, Werk en Gezondheid en Welzijn.
Met Mars retrograde is je energieniveau lager, net als je geduld en tolerantie. Tijdens deze retrograde van Mars is het raadzaam om een stapje terug te doen in je dagelijkse routine, zodat je het minder druk krijgt. Steenbok kan van oktober tot maart 2023 op het werk of bedrijfsleven te maken krijgen met werkonderbrekingen, werkdruk, ontslagen en aftreden, fusies, overnames en annuleringen, vooral in de gezondheidszorg, het onderwijs, de media, de academische wereld, het internet, uitgeverijen, openbaar vervoer, communicatie, woon-werkverkeer en binnenlandse reizen. Mars retrograde compliceert en vertraagt al deze processen, maar biedt je wel de kans om na te denken over maatregelen die je zou kunnen nemen om te voorkomen dat jouw gevoel van welzijn in gevaar komt. Door minder uitgebreide projecten aan te pakken en de dingen zoveel mogelijk op een laag pitje te zetten, krijg je meer tijd voor jezelf. Innerlijke rust!

WATERMAN
De retrograde Mars in Tweelingen valt voor Waterman in het 5e Huis van Creativiteit, Zelfexpressie, Kinderen, Liefde en Romantiek.
Tijdens Mars retrograde wordt jouw creatieve stroom onderbroken. Het gaat af en aan.
Het ene moment heb je een geweldig idee, om vervolgens weer te denken dat het waarschijnlijk toch niet gaat lukken. Met Mars retrograde kun je niets forceren, alleen al je ideeën en gedachten opschrijven en bewaren tot medio maart 2023, wanneer Mars uit de schaduwperiode is.
Het kan zijn dat je op het gebied van de liefde te maken hebt met drama of een teleurstelling of dat je onbegrepen of opgejaagd voelt in je creatieve expressie. Opgroeiende kinderen of de kinderen van anderen, veeleisende mensen of emotionele vrienden, zwangerschap en alles wat daarmee verband houdt kan een bron van zorg zijn. Wat je nodig hebt is tijd, ruimte, tolerantie en tact. Niet boos worden en wees geduldig. Verwacht niet te teveel. Vanaf 2024 gaat alles beter met Jupiter en Uranus in Tweelingen.

VISSEN
De retrograde Mars in Tweelingen valt voor Vissen in het 4e Huis van Familie en Huis, je oorsprong, geboorteplaats, geboorteland, erfgoed, cultuur en familierelaties.
De retrograde Mars in Tweelingen kan leiden tot problemen met je partner, huisgenoten, geliefde, ouders, ouderen, broer(s), zus(sen) en andere naaste familieleden (overleden of in leven), ook met buren of (mede)huurders kunnen tijdens Mars retrograde spanningen op de langere termijn ontstaan. Tijdens het kopen of verkopen van onroerend goed, renovatie of verbouwing kan vertraging oplopen of er kan spanning ontstaan met bijvoorbeeld de makelaar, aannemer, reparateur of architect. Lees de kleine lettertjes en zorg altijd voor Plan B. Mars retrograde is een gunstige periode om terug te keren naar de tekentafel en hercalculatie van bouwkundige plannen of strategie te bepalen. Geen mensen inhuren zonder goede voorbereiding. Om afstand te nemen van onnodige negativiteit, is het raadzaam om grenzen te stellen en je te omringen met optimisme om positieve vibes om voor jezelf een gezonde basis te creëren.

error: Content is protected !!