Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
Nieuwe Maan In Vissen 23 02 2020

De Nieuwe Maan in Vissen van 23 februari 2020.

De Nieuwe Maan in Vissen van 23 februari 2020.

Met de Nieuwe Maan op 4º29 in het waterrijk van Vissen, begint het Carnaval, het feest van plezier en verbroedering.

Deze Nieuwe Maan valt samen met Mercurius retrograde in Vissen …. 

Het Waterteken Vissen voegt bereidheid toe om het ‘zelf’ op te offeren ten gunste van iets groters, het Hogere, het collectieve of het ongrijpbare.

De planetaire Heerser van Vissen is Neptunus, de mythologische god van de zeeën, oceanen, rivieren, stromingen en getijden, alles wat verborgen ligt onder de waterspiegel,.

Op een dieper niveau, gaat Neptunus over de oceaan van geheimen en het collectieve onbewuste. De ongrijpbare invloed van Neptunus is zoals het water dat altijd in beweging is. 

Water is veranderlijk en manifesteert zich in extreme hoogtepunten en dieptepunten en zo veranderlijk zijn ook onze gevoelens. 

Deze Nieuwe Maan in Vissen is verbonden met intuïtie.

Met deze Nieuwe Maan worden we geleid door het “onderbuikgevoel”, dus bij alles wat we doen is dit waarschijnlijk, omdat het “voelt” als het juiste is om te doen.

De subtiele energie is overal om ons heen en kan tastbaarder aanvoelen.

Doordat alles “anders” voelt, weet je dat iets goed of niet goed voelt en wordt het makkelijker om creatieve doelen te bereiken.

De retrograde Mercurius in Vissen speelt een belangrijke rol tijdens deze Nieuwe Maan.

Tot 11 april 2020 blijft Mercurius in Vissen. De logische luchtplaneet Mercurius voelt zich echter niet thuis in het waterige en ongrijpbare Vissen. Mercurius in Vissen stimuleert hooguit creativiteit, intuïtieve perceptie en spiritualiteit, maar helaas wordt ook het gezond verstand door gevoelens  overspoeld en beïnvloed.

De retrograde Mercurius op 4º29 in Vissen staat dan ongeveer waar deze stond tijdens de Volle Maan in Vissen van 14 september 2019, dus er komt een langverwacht bericht of je komt in de gelegenheid om na te denken over het hoe en waarom iets is gebeurd tijdens die periode. 

Mercurius retrograde conjunct de Nieuwe Maan in Vissen schenkt ons ook een tweede kans, dus dit is bij uitstek een Nieuwe Maan om iets goed te maken dat tijdens de laatste retrogradeperiode van Mercurius in Schorpioen van november 2019 niet naar wens is gegaan.

De Nieuwe Maan is sextiel Uranus in Stier en Mars in Steenbok en deze energie biedt je positieve energie om met iets nieuws te beginnen en deel te nemen aan sociale activiteiten.

Venus in Ram staat echter vierkant op Jupiter in Steenbok en met dit aspect kunnen dingen te ver gaan, want grenzen die te maken hebben met relaties en financiële aangelegenheden

worden overschreden. Er wordt teveel gepraat en te hard van stapel gelopen.

Mars in Steenbok sluit zich aan bij de Zuidknoop in Steenbok en dat houdt alles in evenwicht. 

Mars is in Steenbok doelgericht en praktisch.

De samenstand van Mars met de karmische Zuidknoop in Steenbok voelt als de laatste loodjes, een laatste keer door de zure appel heen bijten, maar Mars op 4º29 is driehoek Uranus in Stier en sextiel de Nieuwe Maan in Vissen belooft de beloning van verandering!

Dit is een Nieuwe Maan van hoop, acceptatie en vertrouwen, maar ook van afsluiten.

De Nieuwe Maan in Vissen laat ons voorbereiden op de sterke energie van de volgende Nieuwe Maan in Ram van 24 maart 2020, de Lente-equinox, een nieuw begin. Het is dus belangrijk om voor dat speciale moment schoon schip te maken, grenzen te stellen, veranderingen door te voeren of iets definitief af te sluiten. 

Volg je intuïtie!

Blessed New Moon!

error: Content is protected !!