Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
20 12 2018

De Volle Maan in Kreeft van 22 december 2018

De Volle Maan in Kreeft van 22 december 2018

De Volle Maan markeert de tegengestelde krachten of polariteiten in het leven,
zoals werk versus privéleven.
“Het ik” versus “het wij”. Wat wil ik, wat wil jij.
Vrijheid versus opoffering.
Innerlijke spanning en externe druk kunnen leiden tot persoonlijke conflicten in iedere relatie.

De laatste Volle Maan van 2018 valt op 0º in het waterteken Kreeft en staat heel dicht bij de felrode gigantisch grote vaste ster Betelgeuze of te wel Al Mankib in het sterrenbeeld Orion of Osiris.
Technisch gezien hoort Betelgeuze in het sterrenbeeld Tweelingen, maar met 0º in Kreeft er kan wel gesproken worden van een conjunctie van Betelgeuze met de Volle Maan in Kreeft.
De rode ster Betelgeuze is het archetype van de goddelijke mannelijke energie en wordt geassocieerd met kracht, eer en rijkdom.
Door de samenstand van de Volle Maan met de eerzuchtige Betelgeuze komt er een volatiele energie vrij van macht en trots, maar ook van onoprechtheid en bedrieglijkheid.
Macht kan worden wordt gebruikt om voor iets of iemand te vechten, maar ook misbruikt wanneer uit eigenbelang en hebzucht wordt gehandeld.
Het recht van de sterkste.

De voedende Volle Maan in Kreeft wil samen zijn in deze tijd van licht en gezelligheid.
Maar Betelgeuze zoekt een zondebok vanuit persoonlijk gewin.

Kreeft gaat over familie.
Er kan dus sprake zijn van oud zeer zoals jaloezie en martelaarschap in families en voorouders en dat wordt met deze Volle Maan naar buiten gebracht.
Er wordt geen blad voor de mond genomen, want de energie van Betelgeuze legt alle kaarten op tafel.
Maar de sterke emotionele en liefdevolle energie van Kreeft laat zich niet zomaar uit het veld slaan en wil de gezellige kerstsfeer niet bederven,
Kreeft kalmeert, verenigt en wil dingen rechtzetten.

Venus in Schorpioen vormt met deze Volle Maan in Kreeft een zachte Driehoek in Water met Neptunus in Vissen. Deze Brug van Water brengt gezelligheid, ontspanning en creativiteit.
Een aspect van vergeving, romantiek en tederheid.
Dit alles wordt ondersteund door het stimulerende sextiel met de retrograde Uranus in Ram waardoor deze volatiele Volle Maan een prachtig moment kan zijn van spannende, onverwachte ontmoetingen en verrassende ontwikkelingen in de familie, carrière, financiën en liefdesleven.

De invloed van de retrograde Uranus in Ram opent de weg naar verandering en daagt uit om schoon schip te maken op weg naar de toekomst.
Het heeft geen zin om naar jezelf of anderen boos en vijandig te zijn of te blijven.

Deze Volle Maan in Kreeft neemt ons mee naar 2019 en is de hekkensluiter van de Verduisteringsfase die begon met de Maansverduistering op 4° Waterman van 27 juli 2018 en de Zonsverduistering op 18° Leeuw van 11 augustus 2018.

Neem de tijd om terug te blikken op de afgelopen vijf maanden.
Wat is er sindsdien veranderd in je leven en welke stappen zijn gezet?

De invloed van deze Volle Maan is voelbaar tot de gedeeltelijke Zonsverduistering in Steenbok van 6 januari 2019.

error: Content is protected !!