Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Nieuwe Maan in Steenbok van 23 december 2022

De Nieuwe Maan is een magisch moment van ontwaken wanneer de Zon en de Maan samensmelten en de Maan aan haar nieuwe cyclus van groei begint.

Het leven is verbonden met de cycli van de natuur en zo ook de terugkeer van het Licht.

De laatste Nieuwe Maan van 2022 valt op 1º33 in het aardeteken Steenbok, samen met de Winter Equinox, het feest van Yule.
Het magische omslagpunt voor het Noordelijk halfrond, de Winterzonnewende, Wintersolstitium of Winter Equinox markeert de kortste dag en de langste nacht.
Koning Winter heeft officieel zijn intrede gedaan en vanaf dat moment keert het licht weer terug.

Deze Nieuwe Maan in Steenbok is de tweede Nieuwe Maan op rij die op 1 graad valt.
De volgende drie Nieuwe Manen vallen ook op 1º, dus we hebben te maken met vijf opeenvolgende Nieuwe Manen op 1º!
De eerste graad van een dierenriemteken symboliseert het absolute begin….
Dit is heel zeldzaam, dus we mogen met recht stellen dat het universum ons iets wil duidelijk maken.

De laatste Nieuwe Maan van 2022 in het ambitieuze Steenbok wordt krachtig ondersteund door Mercurius, Venus en Pluto in Steenbok. Deze aardse planetaire afstemming vraagt ons om te kijken naar onze doelstellingen en wat we kunnen doen om deze concreet te verwezenlijken.

Steenbok wil de hoogste top bereiken en om daar te komen is structuur, planning en doorzettingsvermogen nodig.

Het vierkant van de Nieuwe Maan in het kardinale aardeteken Steenbok met Jupiter in het vurige Ram voelt als Lente midden in de Winter…..
De grensverleggende energie van Jupiter in Ram wil ook de top bereiken, maar niet binnen de beperkende kaders van Steenbok. Het T-Vierkant van de Nieuwe Maan in Steenbok met Jupiter in Ram en asteroïde Ceres op 0º Weegschaal daagt uit om grenzen te verleggen.

Mars retrograde in Tweelingen zet een rem op dit alles …
Dit actieve spanningsveld kan mede hierdoor de oorzaak zijn veel uitdagingen, tegenstand en weerstand tegen van hogerhand opgelegde regels, demonstraties, stakingen.
Er kan verdrietig nieuws zijn over het overlijden van een geliefd persoon of iets wat verband houdt met milieukwesties of collectief trauma.

Asteroïde Cheiron, de gewonde genezer, gaat met deze Nieuwe Maan weer direct in het vuurteken Ram. Cheiron was sinds juli 2022 retrograde in Ram. Cheiron vertegenwoordigt emotionele wonden die we bij ons dragen. Cheiron geeft ons het inzicht dat genezing van deze wonden bij ons zelf ligt.

Als iets in jouw leven niet meer voor je werkt, laat het dan los! Het heeft geen zin om eindeloos jezelf met oude pijn te blijven kwellen of energie te stoppen in een zinloze relatie, project of iets anders dat je bezighoudt. Met de genezende kracht van Cheiron in Ram ontstaat met deze Nieuwe Maan in Steenbok ruimte om het nieuwe toe te laten.

Kersttijd is een tijd van bezinning. We beleven spannende tijden vol verwondering en verandering.

Deze Nieuwe Maan in het kardinale aardeteken Steenbok is daarom het ideale een moment om voor jezelf de verandering in gang te zetten, nieuwe vaardigheden te leren, om jezelf te aarden, los te laten, grenzen te stellen en doelstellingen te visualiseren als voorbereiding op een succesvol 2023.

De beste tijd om veranderingen door te voeren en eventuele problemen aan te pakken, is tijdens de fase van de Wassende Maan, van 24 december 2022 tot de Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023.
Het effect van de Nieuwe Maan in Steenbok van 23 december 2022 duurt vier weken tot de volgende Nieuwe Maan in Waterman van 21 januari 2023. Met de Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 zie je de resultaten van intenties die nu worden gesteld.

Invloed van deze Nieuwe Maan in Steenbok op alle dierenriemteken (ascendant en Zon)

RAM
Deze Nieuwe Maan in Steenbok valt voor Ram in het 10e Huis van Carrière en Bestemming.
Een geweldig moment voor een bedrijfsgerichte studie of om te solliciteren naar die droombaan. Met deze Nieuwe Maan vierkant het teken Ram wordt Ram aangespoord om zich te richten op een ongelooflijke carrièremove. Ram kan een heel andere richting inslaan of anders gaan denken over zichzelf en de manier waarop doelen worden nagestreefd. Blijf overeind en blijf vertrouwen, ook al krijg je te maken met tegenwind en vertraging. Met de Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 zie je wat er allemaal veranderd is.

STIER
Deze Nieuwe Maan in Steenbok valt voor Stier in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie, Reizen, Internationale verbindingen Expansie en Levensbeschouwing.
Stier wordt gestimuleerd om nieuwe wegen te verkennen door te gaan reizen of te gaan studeren, een website te lanceren of een boek uit te geven over dingen die nieuw, toekomstgericht zijn en vooral tot de verbeelding spreken. Omarm je spirituele kant en open je hart om je professionele dromen te kunnen volgen en je wereld vanuit een nieuw perspectief te bekijken.
Deze constructieve Nieuwe Maan driehoek het teken Stier biedt Stier unieke kansen om zich verder te ontwikkelen en jouw wijsheid en inzichten aan de wereld te delen. De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 laat zien of al jouw dromen zijn uitgekomen!
TWEELINGEN
Deze Nieuwe Maan in Steenbok valt voor Tweelingen in het transformele 8e Huis van Levensprocessen, Gedeelde Financiën en Intimiteit. De energie van deze Nieuwe Maan vraagt zowel financieel als emotioneel om de balans op te maken en de diepere verbinding met jezelf te herstellen. Wat is werkelijk belangrijk voor jou? Tweelingen heeft misschien niet geluisterd naar zijn of haar diepste verlangens, als het gaat om intimiteit, om passie en sensualiteit. Je moet keuzes maken over wat je echt wilt, zelfs als dit betekent dat je afscheid moet nemen van iets of iemand. Let op je voedingspatroon, neem alleen wat je lichaam en ziel nodig heeft. Met de Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 heeft Tweelingen constructieve stappen vooruit gemaakt!

KREEFT
Deze Nieuwe Maan in Steenbok valt voor Kreeft in het 7e Huis van Relaties.
Door de oppositie van deze Nieuwe Maan met Kreeft moeten er keuzes worden gemaakt. Het voelt alsof je op een kruispunt staat. “Wil ik door met deze relatie, beantwoord de huidige relatie gevoelsmatig aan mijn wensen?” Vanaf dit moment en in de komende maanden ontstaat er een nieuwe relatiedynamiek als het nu gaat om je geliefde, zakenpartner, tegenstander of nieuwe liefde! Je zou zelfs je krachten kunnen bundelen met een rivaal. De Nieuwe Maan in Steenbok in het Huis van Relaties is het perfecte moment om constructieve verbindingen tot stand te brengen. Met de Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 ziet Kreeft het resultaat van deze Nieuwe Maan.

LEEUW
Deze Nieuwe Maan in Steenbok valt voor Leeuw in het 6e Huis van Dagelijkse Dingen, Werk en Gezondheid.
De Nieuwe Maan is een geweldig moment om werkzaamheden beter te organiseren en te delegeren. Ook is het een gunstig moment voor een medische check-up. Hoe gaat het met je lichamelijke en geestelijke conditie? Deze Nieuwe Maan vraagt om een frisse start, balans en een gezonde lifestyle, betere arbeidsvoorwaarden en een veilige werkplek. Misschien heb je de lat te hoog gelegd en heb je het gevoel dat je het tempo niet kunt bijhouden. Is dit wel de juiste baan voor jou? Er kunnen zich nieuwe kansen voldoen die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en verlangens.
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 laat de resultaten zien van deze constructieve intenties.

MAAGD
Deze Nieuwe Maan in Steenbok valt voor Maagd in het 5e Huis van Zelfexpressie, Liefde en Creativiteit.
Met deze Nieuwe Maan driehoek Maagd ziet een creatief project het levenslicht. Kinderen gaan een prominente rol innemen, zoals veel met kinderen ondernemen, spelen en creatief bezig zijn. Ook jouw innerlijke kind wil naar buiten treden. Actief bezig te zijn met een buitensport in de vrije natuur! Wie of wat vervult jouw hart met vreugde en wie of wat inspireert je?
Het gaat om jouw creatieve zelf en jouw creatieve reis en deze Nieuwe Maan daagt je uit om
creatief talent constructief te benutten. Het kan wel wat geld kosten, maar gewoon doen, want dan herontdekt Maagd de ware betekenis van plezier en geluk.
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 laat zien wat jou doet stralen van geluk.
WEEGSCHAAL
Deze Nieuwe Maan in Steenbok valt voor Weegschaal in het 4e Huis van Familie en Huis, je emotioneel fundament.
Wat betekent voor jou in letterlijke en figuurlijke zin “thuiskomen”?, wat betekent ”familie” voor jou? Wie beschouw je als” familie”? Familie is een integraal onderdeel om je bestemming te vinden in dit leven. Het huis waar je woont komt overeen met de mate van stabiliteit in jezelf.
Niet altijd is een huis een “thuis” en er kan sprake zijn van spanningen doordat onze persoonlijke ruimte en vrijheid steeds verder wordt ingeperkt. Deze Nieuwe Maan vierkant Weegschaal
brengt je terug naar de basis om terug te keren naar je roots en het contact met familie te herstellen, maar ook het voeden van jezelf, nestelen of thuis je eigen persoonlijke ruimte pakken. Deze Nieuwe Maan is een nieuw begin op het gebied van persoonlijke transformatie en emotionele regeneratie.
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 laat zien of je vaste grond onder je voeten hebt gevonden.

SCHORPIOEN
Deze Nieuwe Maan in Steenbok valt in het 3e Huis van Communicatie en Onderwijs en vormt een sextiel met het teken Schorpioen.
Hard werken is jou niet vreemd, maar het is goed om even pas op de plaats te maken en naar je hart te luisteren. Deze Nieuwe Maan daagt je uit om contact te maken met alles wat je geest prikkelt. Nieuwe vaardigheden leren, lezen, gesprekken voeren, echt te luisteren, begrijpen en aanvoelen. Deze Nieuwe Maan inspireert ook om grenzen te stellen en dingen vanuit een praktisch perspectief te bekijken. Schorpioen krijgt duidelijkheid in een situatie die verwarrend of afleidend is geweest. Kies je woorden zorgvuldig, want wat je zegt is essentieel. Het gaat ook om duidelijk te communiceren en je gevoelens te uiten.
Met de Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 ziet Schorpioen de resultaten van deze constructieve aanpak.
BOOGSCHUTTER
Deze Nieuwe Maan in Steenbok valt voor Boogschutter in het 2e Huis van Financiën en Waarde.
Deze Nieuwe Maan inspireert je om je ultieme financiële doelen te manifesteren. Boogschutter krijgt informatie die nodig is om weloverwogen financiële beslissingen te nemen. Het leren van een nieuwe vaardigheid kan helpen nieuwe inkomstenstromen te genereren. Deze Nieuwe Maan laat zien waar geld moet worden geïnvesteerd en waar prioriteiten moeten worden gesteld zoals de aankoop van energiebesparende en slimme apparatuur, een huis of auto, een verbouwing of een pensioenplan. Een Nieuwe Maan om financiële doelen voor de toekomst te stellen, maar ook een Nieuwe Maan om te waarderen wat je al hebt. Wat maakt jou werkelijk gelukkig? Wat heb je echt nodig? Investeren in creatieve projecten kan de moeite waard zijn.
Met de Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 ziet Boogschutter de resultaten.
STEENBOK
Deze Nieuwe Maan in Steenbok vormt een conjunctie met Steenbok in het 1e Huis van Persoonlijkheid.
Jouw persoonlijke Nieuwjaar! Een Nieuwe Maan van goede voornemens of dingen recht te zetten.
Deze opbouwende en transformerende Nieuwe Maan vraagt aan jou: “Wie ben je?”
Je bent zoveel tegelijk, je vervult zoveel rollen, maar wie ben je echt? Wanneer je oprecht kunt antwoorden met: “Ik ben”, dan heb je een solide basis om verder te bouwen aan je carrière of een relatie. Als je niet precies weet wie je bent, is alles wat je denkt te zijn en denkt te bezitten een leeg omhulsel. De Nieuwe Maan in Steenbok is een krachtig en spiritueel nieuw begin voor ieder facet van je leven, zelfexpressie, individuele identiteit en persoonlijke uitstraling.
Een nieuwe look of een andere kijk op het leven zijn nu allemaal mogelijk.
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 laat de totaal vernieuwde nieuwe jij zien!

WATERMAN
De Nieuwe Maan in Steenbok valt voor Waterman in het 12e Huis van het Onbewuste en Loslaten.
Het is mogelijk dat je in deze periode van innerlijke reflectie spijt hebt van iets uit het verleden, iets wat je verloren hebt. Waterman kan op dit moment mogelijk keuzes maken over iets ouds of iets nieuws. Om iets nieuws in je leven te creëren en spiritueel evenwicht tot stand te brengen heb je toch dat oude stukje nodig en dat is precies de boodschap van deze Nieuwe Maan in Steenbok. Alles wat je tot nu toe hebt vermeden te voelen, komt los met deze constructieve Nieuwe Maan.
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 laat het bereikte spirituele evenwicht zien.

VISSEN
Deze Nieuwe Maan in Steenbok valt in het 11e Huis van Hoop, Dromen en Sociale Processen en vormt een sextiel met het teken Vissen.
Wie zijn jouw echte vrienden? Wie kun je vertrouwen? Met wie kun je goed samenwerken?
Met wie of welke groep wil je de toekomst in? Vrienden moeten jou verrijken en jouw zelfvertrouwen ondersteunen en mogen geen energie kosten! Vissen kan binnen de sociale kring worden geconfronteerd met de harde waarheid.
Deze constructieve Nieuwe Maan in Steenbok ondersteunt Vissen om de sociale kloof te overbruggen en de dingen vanuit een meer concreet standpunt te interpreteren.
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 laat zien wat deze nieuwe manier van perceptie hebben gebracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!