Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023

De eerste Volle Maan na de Winterequinox, het magische omslagpunt wanneer het Licht het wederom gaat winnen van de Duisternis, is de Wolf Maan van 6 januari 2023.

De Volle Wolf Maan in Kreeft is conjunct de helderste ster Sirius en straalt hoog en ver aan de hemel, temidden van de jaarlijkse Quadrantiden meteoreregen.

Kreeft is verbonden met de Maan en staat voor thuis, de Moeder, het goddelijke vrouwelijke.
Deze Volle Maan op de as Kreeft/Steenbok versterkt en verdrievoudigt alle emoties, intuïtie, gevoelens en behoefte tot koestering.

De Zon staat tegenover in het Aardeteken Steenbok, het teken van traditie en maatschappelijke verplichtingen. Verdrongen emoties en pijnlijke gevoelens die te maken hebben met familie, opvoeding of gebrek aan opvoeding, verbittering, conditionering en verleden komen met deze Volle Maan aan het licht.

De Volle Maan in Kreeft op 16º22 in het waterteken Kreeft is ook conjunct de Saturnale vaste Ster Wasat en staat vierkant op Jupiter in Ram en opposiet de retrograde Mercurius in Steenbok.
We hebben dus te maken met een T-Vierkant en dit spanningsveld laat een conflict zien tussen gevoel en verstand. De Volle Maan in Kreeft is puur gevoel, Mercurius is communicatie, onze geest, wat we weten, wat we denken en onze houding.
Het kan zijn dat je overvallen wordt door verdrietig nieuws, melancholie, nostalgie of heimwee hebt naar het verleden of spijt hebt van beslissingen uit het verleden, familieleden die je zijn ontvallen of met wie het contact is verbroken, een huis dat je moest achterlaten, alles wat vertrouwd en veilig voelde of had moeten zijn.

Tranen worden met deze Volle Maan vergoten en vloeien net als regen terug in de schoot van Moeder Aarde.

Deze emotionele en invloedrijke Volle Maan krijgt ondersteuning van de nog retrograde Uranus en de Noordknoop in Stier waardoor nieuwe inzichten ontstaan over jezelf of je omgeving, waardoor je gestimuleerd wordt om een nieuwe richting in te slaan, zowel in de liefde, carrière, gezinsleven of levensstijl.

Omarm jij je emoties?

Laat jij het verleden los, laat jij het verdriet los, laat jij knellende familiebanden los, beëindig jij die onvervulde relatie of baan? Laat jij die vastgeroeste gewoonten los en bevrijd jij jezelf?

Vind jij innerlijke rust en veiligheid in jezelf?

Invloed van deze Volle Maan in Kreeft op alle dierenriemtekens (ascendant en Zon)

RAM
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 in jouw 4e Huis van Familie en Huis vormt een vierkant met jouw sterrenbeeld Ram. Dit spanningsvierkant kan een ware uitdaging zijn op het thuisfront.
Er kunnen struikelblokken zijn in je persoonlijke relaties, maar ook jij kan behoefte hebben aan persoonlijke ruimte. Er kan sprake zijn van een verandering in je woonsituatie, zoals een verhuizing, make-over of verbouwing. Een verhuizing naar een andere woonplaats kan te maken hebben met je carrière. Het vinden van een balans tussen werk en privéleven is heel belangrijk, want er gaat niets boven innerlijke rust en huiselijke harmonie om gelukkig en succesvol te zijn.

STIER
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 in jouw 3e Huis van Communicatie, Verbindingen, Onderwijs korte reizen, broers en zussen, naaste familie, kennissen en buren vormt een sextiel met jouw sterrenbeeld Stier. Deze Volle Maan brengt een bijzonder bericht over een creatief project of creatieve vrijheid in je carrière dat jouw aandacht vraagt. Die boodschap krijg je door te luisteren, eerlijk naar jezelf te luisteren. Het gaat over iets wat moet worden afgesloten, mogelijk iets over jezelf, iets wat om voltooiing en balans vraagt. Meningsverschillen zijn ook anders op te lossen, met begrip komen we al een heel eind. Nieuwe ideeën zijn voor straks, nu eerst iets afronden.

TWEELINGEN
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 valt in jouw 2e Huis van Financiën.
Deze Volle Maan brengt financiële voorspoed en goede resultaten op school en in je professionele leven. In de komende twee weken komt er meer geld binnen door een andere baan, tegemoetkoming, uitkering of meer omzet in je onderneming. Financieel gezien komt iets tot voltooiing en worden financiële projecten afgewerkt. Geen goed moment om nieuwe investeringen te doen, maar om openstaande facturen te betalen voordat je met een nieuw project gaat beginnen. Met deze Volle Maan worden dingen rechtgezet, worden ware bedoelingen onthuld of moet iets worden losgelaten.
Dat kan emotioneel zijn, dus maak onderscheid tussen wat echt nodig is en wat je kunt missen.

KREEFT
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 valt in jouw 1e Huis van Persoonlijkheid en is de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven. Het geeft jouw persoonlijkheid een geweldige boost. De focus ligt op jezelf, maar ook op het leggen van de verbinding met anderen. Januari 2023 kan tot een groot inzicht leiden waardoor je weet wat jouw persoonlijke inbreng en bestemming is in dit leven.
Kreeft wil al het mogelijke doen om dierbaren te beschermen, maar die bescherming kan ook een verstikkende deken zijn. Laat achterdocht en een defensieve houding thuis en op het werk los, want dat kan tegen je werken. Doe een stapje terug en vraag je af waarom je zo je best doet.

LEEUW
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 valt in jouw 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten.
Met deze Volle Maan van introspectie kun je contact maken met je innerlijke zelf, met je ziel. In afzondering vind je de schitterende volheid om innerlijke pijn te genezen, dus zoek de rust in retraite of spirituele rust om de inzichten te krijgen die je nodig hebt over je ware gevoelens over een relatie of jezelf. Deze Volle Maan kan liefde en passie brengen in je hart en in je leven.
Rust en ontspanning zijn nodig om in balans te komen en te blijven. Massages zijn heilzaam om contact met jezelf te krijgen. Ook de weg van meditatie brengt de verbinding met jezelf, maar ook op het leggen van de verbinding met anderen. Luister naar wat er gezegd wordt en luister naar je innerlijke stem, jouw ziel.

MAAGD
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 in jouw 11e Huis van Vriendschappen en Sociale Betrokkenheid vormt een sextiel met jouw sterrenteken Maagd. De Volle Maan is als een kosmische spiegel en in haar volle zilveren licht zie je alles, wat je wel en niet wil (in)zien. Welke vrienden of sociale contacten zijn ondersteunend? Met wie kun je samenwerken, met wie durf je de uitdaging aan? Op wie kun jij vertrouwen? Ben jij de vriend of vriendin die er voor iemand is als het erop aankomt?
De Volle Maan laat een voltooiing zien, dus een vriendschap of samenwerking kan tot een einde komen of er komt een situatie waarin je op je voelt wat ware vriendschap of sociale betrokkenheid is.

WEEGSCHAAL
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 in jouw 10e Huis van Carrière vormt een vierkant met jouw sterrenteken Weegschaal. Een creatief project komt tot ontwikkeling.
Een mooie uitdaging om carrièreplannen in werking te stellen. Het gaat nu vooral om gezamenlijke verantwoordelijkheden. Samenwerking is nu het toverwoord.
Deze Volle Maan is de opmaat naar een periode waarin er dingen gaan veranderen in je carrière of je houding ten aanzien van je werk gaat veranderen. Er gebeurt veel om je heen, maar je hebt zelf ook veel invloed op alles wat er om je heen gebeurt.

SCHORPIOEN
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 in jouw 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Spiritualiteit, Reizen en Levensfilosofie vormt een vloeiende driehoek met jouw sterrenbeeld Schorpioen.
Deze Volle maan is een game changer voor jou, Schorpioen. Je bent bijna aan de top van de berg en je kunt je hele wereld overzien. Je overziet je leven, wat het je heeft gebracht. Puzzelstukjes vallen in elkaar, er komen dingen tot een einde zoals een juridisch conflict.
Met het oog op je carrière ben je bezig met het verbreden van je horizon, een studie, een bedrijfsgerichte cursus of omscholingscursus. De Volle Maan is als een kosmisch licht dat jou laat zien wat wel of niet waar is en wie of wat je wel of niet moet vertrouwen. Wees terughoudend met een beslissing als je twijfelt over een beslissing, vooral over reizen, juridische zaken of sociale media, denk eerst twee keer na, het gaat namelijk om details.

BOOGSCHUTTER
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 valt in jouw 8e Huis van Gedeelde Financiën, dood en wedergeboorte. Onder het licht van de Volle Maan komt geld vrij vanwege een krediet, hypotheek of vanuit een verzekering, belasting, alimentatie, aflossing of lening, nalatenschap of loonsverhoging. Het aangaan van financiële partnerschappen en financiële overeenkomsten herstructurering van je uitgaven, fiscaal advies en financiële onderhandelingen worden door de Volle Maan begunstigd.
Een mooi moment voor het oplossen van oud financieel zeer, maar ook wat je emotioneel dwars zit. Je verwachtingen zijn misschien te hoog en dat kan leiden tot wrijving. De sleutel tot een diepere emotionele verbinding en emotionele stabiliteit is een wederzijdse slok water bij de wijn.

STEENBOK
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 in het 7e Huis van Relaties vormt een oppositie met jouw sterrenbeeld Steenbok. Steenbok kan aan het begin van 2023 op een keerpunt komen te staan.
Een verantwoordelijk besluit moet worden genomen. Ga ik voor mijn carrière of ga ik meer tijd vrijmaken voor mijn gezin, relatie of mijzelf?
De tijd is gekomen om je gevoel van liefde en respect te uiten, maar als je je niet geliefd of gerespecteerd voelt, moet je dat ook kenbaar maken! De Volle Maan in Kreeft brengt ook duidelijkheid over een relationele situatie. In ieder geval is de weg van het compromis de beste weg. Praat met elkaar en sla de brug. Niet alleen in je privé-leven leeft het thema verbondenheid, maar ook in je vriendenkring en zakelijk leven worden er nieuwe verbintenissen gesloten of verbroken.De ultieme relatie bestaat niet, dus laat die illusie los.

WATERMAN
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 valt in jouw 6e Huis van Dagelijkse Routine, Werk en Gezondheid. Een drukke periode waarin bestaande projecten op het werk tot voltooiing komen. De Volle Maan laat ook zien dat het tijd is om eventuele problemen met een zakenpartner of klant op te lossen. Waterman kan met deze Volle Maan echter problemen kan hebben met het uiten van hun gevoelens. Creatieve energie heeft een uitlaatklep nodig. Je kunt projecten gaan uitvoeren, een nieuwe baan zoeken en onderhandelen.
Nadat de dingen zijn afgewerkt, kun je met tevredenheid terugkijken. Misschien een goed moment om wat te vieren? De Volle Maan is ook een prachtig moment om het besluit te nemen om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten, lekker bewegen, je tijd efficiënter indelen, een gezonde dagroutine, voor je het weet ben je weer helemaal in balans.

VISSEN
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 valt in het 5e Huis van Zelfexpressie, Liefde en Romantiek.
Deze Volle Maan vormt een driehoek met het sterrenbeeld Vissen en dat belooft onvergetelijke en liefdevolle momenten van creatieve, recreatieve en sportieve evenementen. Een romance, een winnend lot of innerlijk geluk, meer zelfinzicht en meer dynamiek in de vaste relatie.
Nieuwe relaties brengen je in contact met je innerlijke ziel, je innerlijk kind, en helpen je in contact komen met wie je bent. Hoe het zich ook ontwikkelt, het zijn vrienden voor het leven! Spontaniteit is daarbij het toverwoord. Geen afwachtende houding aannemen, maar ervoor gaan, op zoek naar liefde, passie en plezier. Richt jezelf op geluk, ga de natuur in en laat je meevoeren op de golven van creatie en levensenergie!

 

error: Content is protected !!