Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Volle Maan in Waterman van 24 juli 2021

De Volle Maan in Waterman van 24 juli 2021

Iedere Nieuwe of Volle Maan mag worden gezien als een kosmisch portaal, een moment van voltooiing, verwerken en reflectie, waarin we terugkijken op wat we hebben bereikt en dingen loslaten die we niet langer nodig hebben of willen in ons leven.

De drie dagen voor en de drie dagen na een Nieuwe of Volle Maan zijn bijzonder krachtig om lichamelijke, mentale en emotionele blokkades te kunnen vrijgeven. 

Met de Maan in Waterman (het groepsbesef) tegenover de Zon in het ego-gerichte Leeuw gaat het over eigenwaarde, emoties en karmische onevenwichtigheden met betrekking tot liefde en eigenwaarde, trots, aandacht en erkenning.

Dit is de eerste van twee Volle Manen op rij in Waterman. 

Deze Volle Maan laat het resultaat zien van wat is begonnen met de Nieuwe Maan in Waterman van 11 februari 2021. Met tweede Volle Maan in Waterman van 22 augustus 2021 gaat zich alles verder manifesteren of ontvouwen.

De eerste Volle Maan in Waterman wordt vergezeld door de retrograde begrenzer Saturnus en vormt een gespannen inconjunctie naar Venus in Maagd.

Saturnus in Waterman en Uranus (heerser van Waterman) staan nog steeds koppig vierkant op elkaar, dus het gaat om vrijheid versus verantwoordelijkheid. We krijgen dan te maken met conflictsituaties of problemen met machtsverdeling in de wereldwijde gemeenschap, maar is ook je eigen sociale kring. 

De inconjunctie naar Venus duidt op innerlijke spanning, prikkelbaarheid en irritaties binnen intieme relaties.

Een gespannen Venus in Maagd vormt een oppositie met de retrograde Jupiter in Vissen laat zien dat deze irritaties vooral te maken met een disbalans in de relatie en dat kan de relatie op scherp zetten. Spanning in de relatie is een gevolg van geen of te weinig emotionele steun en liefde. 

Een irritante gewoonte kan door de oppositie met de retrograde Jupiter nu de druppel zijn.

Niet alleen in de relatie, ook in jezelf kun je een innerlijke onbalans ervaren met betrekking tot eigenliefde en hoe je over jezelf denkt.

Teveel geven en te weinig ontvangen creëert een innerlijke leegte, een onvervuld verlangen naar meer…. en dat is de oorzaak van overmatige consumptie, drank en drugs, maar ook teveel geld uitgeven en te hard werken om de innerlijke leegte vullen. 

Naar de buitenwereld lijkt het of alles koek en ei is, maar je vergt zoveel van jezelf om een beeld vast te houden dat je jezelf langzaam kwijtraakt door hebzucht, schuldgevoelens, vorm van verslaving of relatieverslaving. 

Niets zal ooit genoeg zijn om een innerlijke leegte te vullen. 

Een innerlijke leegte kan alleen worden gevuld met liefde, niets meer en niets minder.

De Volle Maan staat in de nabijheid van de gunstige Vaste Ster Altair en deze kosmische samenstand brengt vertrouwen, ambitie en moed. 

Altair leert ons dat matiging en zelfbeheersing de sleutels zijn tot liefde en eigenwaarde en daarmee het vinden van de juiste balans in je liefdesleven en financiën. 

Richt je energie op minder, in plaats van meer en meer. Wees trots op wie je bent, durf te zijn wie je bent in je eigen authenticiteit waarmee je je onderscheidt van ieder en alles.

Maak de wereld mooier met je ZIJN.

De invloed van deze Volle Maan in Waterman van 24 juli 2021 is een vervolg op de Nieuwe Maan in Kreeft van 10 juli 2021. 

Het effect van deze Volle Maan van 24 juli 2021 houdt twee weken aan tot de Nieuwe Maan in Leeuw van 8 augustus 2021. 

Invloed van deze Volle Maan op de dierenriemtekens, (Zon of ascendant)

RAM

De Volle Maan in Waterman van 24 juli 2021 valt in jouw Huis van Vriendschappen, groepen en organisaties. 

De Volle Super Maan vraagt jou: op wie kun je bouwen? Wie resoneert met jouw ziel? Wie voegt waarde toe en wie niet? Wie zijn jouw vrienden, wie zijn jouw vijanden? Wie verdienen jouw vriendschap? Vooral in deze tijden kom je tot de conclusie wie je ware vrienden zijn. Iets komt tot voltooiing in je sociale kring. 

Neem de tijd en kijk objectief naar je vriendschappen en je sociale leven. Koester je ware vrienden, ga op zoek naar betekenisvolle connecties, maar laat ook degenen los die jouw vriendschap niet waard zijn.

STIER

De Volle Maan in Waterman van 24 juli 2021 valt in jouw Huis van Carrière. Is er twijfel over het carrièrepad dat je zes maanden geleden hebt gekozen? Even een stap terug doen is goed om het grote geheel te kunnen overzien. Probeer werk en privé gescheiden te houden, want het mag niet zo zijn dat jouw carrière jouw identiteit overneemt.

Is er sprake van machtsstrijd en uitvluchten, overwerkt, onderbetaald of niet gewaardeerd zijn, dan heb je echt die een time-out nodig om een goed beeld te krijgen voordat je aan de volgende fase begint op weg naar de top.

TWEELINGEN

De Volle Maan in Waterman van 24 juli 2021 valt in het negende Huis van Levensbeschouwing, Wijsheid en Spiritualiteit. Deze Volle Maan daagt je uit om te leren, te groeien als individu en je spirituele en filosofische kanten te ontwikkelen. Neem even wat afstand om het grote geheel te kunnen overzien. Neem afstand van de wereld van stress, van Sociale Media om tot jezelf te komen. Je eigen innerlijke wijsheid vertelt je zoveel meer. Gebeurtenissen kunnen jou ertoe aanzetten om je geloof in twijfel te trekken en dat wil je met iedereen delen. Concentreer je op wat werkelijk belangrijk is, zoek de antwoorden bij jezelf. Alles om je heen verandert, maar niets of niemand kan je veranderen in iets wat je niet bent. Blijf gewoon jezelf.

KREEFT

De Volle Maan in Waterman van 24 juli 2021 valt in jouw Huis van Gedeelde Financiën en Intimiteit en sluit een lastige periode af. Het gaat over evenwicht, over geven en nemen, zowel financieel als emotioneel, het aflossen van schulden, financieel of anderszins. Er zijn onverwachte inkomsten, ook inkomsten vanuit je sociale netwerk en fiscale partner. 

Het aangaan van financiële partnerschappen en financiële overeenkomsten zoals investeringen en aanbestedingen worden door de Volle Maan begunstigd.

De Volle Maan in Waterman kan ook het licht werpen op een emotionele situatie die je grote angst heeft bezorgd of die nog steeds aanwezig is. Acceptatie zorgt voor gemoedsrust.

LEEUW

De Volle Maan in Waterman van 24 juli 2021 valt in jouw Huis van Relaties laat veranderingen op relationeel gebied zien, waardoor er ruimte ontstaat tot doorgroei en verdieping in de relatie. Deze Volle Maan benadrukt het belang van eenheid en verbondenheid met je levenspartner, maar ook om de behoeften van de partner boven de eigen behoeften te stellen. 

Het kan een breuk betekenen van een zakelijk partnerschap of relatie, maar ook een nieuwe stap door een belofte of aanzoek te doen, te gaan trouwen of te verloven. 

Het is hoog tijd om de knoop door te hakken!

MAAGD

De Volle Maan in Waterman van 24 juli 2021 valt in jouw Huis van Werk en Gezondheid en is een prachtig moment om het besluit te nemen om te stoppen met schadelijke gewoontes, meer te gaan bewegen, gezonder te gaan eten. Je wil zo graag de wereld redden, maar je bent vergeten om voor jezelf te zorgen. De Volle Maan herinnert je eraan dat je het rustiger aan moet doen.  Concentreer je op herstel en welzijn. De Volle Maan laat ook zien dat het tijd is om een eventuele problemen met een zakenpartner of klant op te lossen, bestaande projecten op het werk of thuis af te ronden en grote schoonmaak te houden in je dagelijkse routine. Het gaat om jouw welzijn en innerlijke vrede, Maagd.

WEEGSCHAAL

De Volle Maan in Waterman van 24 juli 2021 valt in jouw Huis van Zelfexpressie, Creativiteit, Liefde, Romantiek en Plezier! Je hebt een sterk verlangen om dingen los te laten en plezier te beleven. Nieuwe relaties brengen je in contact met je innerlijke ziel en met wie je bent.

Deze creatieve en innovatieve Volle Maan stimuleert je verbeeldingskracht en idealisme. 

Geef je over aan alles wat je blij en gelukkig maakt. Deze Volle Maan gaat ook over loslaten waar je geen vreugde (meer) aan beleeft. Dus hak die knoop door.

SCHORPIOEN

De Volle Maan in Waterman van 24 juli 2021 valt in jouw Huis van Familie en Huis, dus tijd om aandacht te schenken aan je gezin of de verbinding te herstellen met familieleden.

Thuis of in de familie komt er iets voltooiing zoals een renovatie, een nieuw project, gezamenlijke vakantie, familiebijeenkomst, nieuw interieur of een verhuizing naar een andere woonplaats dat verweven kan zijn met je carrière. Deze Volle Maan brengt onrust bij jou thuis, met kinderen en je familie. Tijdens deze Volle Maan kun je de behoefte hebben om even alleen te zijn. Even geen gezinsverantwoordelijkheden en geen gezeur om je heen om je emoties weer in evenwicht te brengen.

BOOGSCHUTTER

De Volle Maan in Waterman van 24 juli 2021 valt in jouw Huis van Communicatie, Verbinding, Onderwijs, korte reizen, broers en zussen, kennissen en buren. Deze Volle Maan in Waterman dringt aan dingen uit te praten, dingen die je dwarszitten. Soms is een conflict onvermijdelijk, maar dit is nu eenmaal wel nodig. De waarheid maakt je vrij! Hou wel rekening met je woorden, hoe je iets zegt en wat je zegt. Een geheim kan worden onthuld.

STEENBOK

De Volle Maan in Waterman van 24 juli 2021 valt in jouw Huis van Financiën en is een perfecte periode voor financiële planning en strategievorming en om financiële zaken met rationaliteit en logica te benaderen. De Volle Maan ook laat een voltooiing zien op financieel gebied of dat er iets afgerond of verbeterd moet worden. 

Deze invloed kan de aanleiding zijn voor een tijdelijke financiële crisis, die uiteindelijk goed gaat uitpakken. Een minder aangename gebeurtenis verlegt de materiële focus van Steenbok. Minder geld leert je de tastbare zegeningen om je heen te waarderen. Het brengt je terug naar de kern, naar jezelf, naar wat jij nodig hebt.

WATERMAN

De Volle Maan in Waterman van 24 juli 2021 is de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven. 

De behoefte ontstaat om jezelf centraal te stellen en helpt je om duidelijke grenzen te stellen.

Deze Volle Super Maan bevordert zelfreflectie zodat je precies weet wat er nodig is om emotionele blokkades te overwinnen voor innerlijke groei. Loslaten, zowel intern als extern.

Het geeft jouw persoonlijkheid een geweldige boost en laat zien hoe ver je bent gekomen. De tijd is gekomen om een project te voltooien. Daarbij gaat het niet zozeer over wat je aan de wereld laat zien, maar om jouw specifieke persoonlijke inbreng.

VISSEN

De Volle Maan in Waterman van 24 juli 2021 valt in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn en Onthechting. Je hebt rust, ontspanning, een retraite en meditatie nodig om in balans te komen en te blijven. Tijd om slaap in te halen of een korte vakantie in te lassen. 

Door jezelf terug te trekken van de wereld komt er ruimte in je hoofd. Ruimte voor inzichten en duidelijkheid.

Laat met deze Volle Maan los wat je niet langer dient, laat die zware bagage achter. 

Neem alleen het licht mee.

error: Content is protected !!