Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
Neptunus Retrograde 2022

Neptunus retrograde in Vissen 2022

Neptunus retrograde in Vissen 2022

Neptunus regeert over de oceanen en de zeeën, het mystieke en verborgen rijk dat zich onder waterspiegel bevindt.

Hier zijn geen grenzen en geen beperkingen. Neptunus is de energetische brug tussen het oude en het nieuwe, net als golven op het strand die zachtjes de grenzen doen vervagen tussen wat ooit was en wat gaat worden. 
Wanneer Neptunus retrograde is, wordt je innerlijke wereld geopend.

Neptunus daalt af van 25º26 naar 22º38 in het eigen mystiek rijk van Vissen.

De retrograde periode van Neptunus in Vissen van 28 juni 2022 tot 3 december 2022 is van grote invloed in de geboortehoroscoop met de ascendant of één of meerdere planeten of Lichten van 25º tot 22º Vissen.

Retrograde perioden keren de energie van een planeet binnenstebuiten of ondersteboven en zijn over het algemeen bedoeld om opnieuw te beoordelen, te herzien of opnieuw te evalueren.

Neptunus retrograde biedt ons de kans om naar binnen te gaan en dieper na te denken over gebieden van ons leven aan wie of wat we onszelf opofferen of een persoon of situatie te veel idealiseren.

Neptunus retrograde gaat om het realiteitsprincipe en kan helpen om duidelijkheid te scheppen. Ontwaak uit de illusie, ontwaak uit dromenland, zelfingenomen verhalen of waanideeën.
Stap uit de ontkenning en wees eerlijk over werk en relaties.
De retrograde Neptunus in Vissen brengt focus en duidelijkheid en een Licht in de duisternis waardoor het stellen en behouden van gezonde grenzen, vergemakkelijkt wordt.

Het begin van deze retrogradeperiode geeft een algemeen gevoel van ontevredenheid en een negatief sentiment, want we kunnen dan geconfronteerd worden met het feit dat niets is zoals het lijkt.

Neptunus retrograde is het meest van invloed zijn op de veranderlijke sterrenbeelden: Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen.
Vooral voor deze dierenriemtekens geldt: blijf geaard en verleg je focus naar waar je de focus verliest, waardoor word je afgeleid, waar hou je jezelf en anderen voor de gek?
Voor wat en wie verlaat je jezelf?

Neptunus retrograde voor alle tekens: (ascendant of Zon)

RAM
De retrograde Neptunus in jouw Huis van het Kosmische Bewustzijn en Psyche duikt diep onder om negatieve gevoelens of zelfsabotage los te laten. Deze periode is gunstig voor een vorm van therapie, maar ook voor meditatie en yoga, esoterische kennis, mystiek en spiritualiteit. Blijf uit de buurt van geestverruimende middelen en alcohol. Wees eerlijk en duidelijk naar jezelf omwille van je persoonlijke ontwikkeling. De spirituele weg naar berusting geeft vrede in je hart.

STIER
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Vriendschappen, Groepsdynamiek en Sociale Betrokkenheid laat vage ontwikkelingen zien binnen de sociale kring, vereniging en vriendschappen. Er spelen zich in je sociale kring dingen af achter de schermen. Zijn het vrienden of vijanden? Oprecht of schone schijn? Neptunus retrograde leert je het kaf van het koren te scheiden.

TWEELINGEN
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Carrière en Bestemming brengt een time-out in je carrière om je ware bestemming vinden. Neptunus retrograde geeft je de kans om je focus te verleggen.
Ook al voelt het frustrerend, het is goed om het pad dat je neemt even te verlaten, zodat er ruimte komt voor wat beter is afgestemd op je authentieke zelf. Wees niet bang en verberg je niet in de schaduw van je onzekerheid. Neem de tijd om je te beraden over volgende stappen.
Neptunus retrograde vraagt ​​je om na te denken over de toekomst. Waar wil je zijn over 20 jaar? Wat wil je straks aan de wereld nalaten?

KREEFT
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Levensbeschouwing, Studie en Reizen is een spiritueel ontwaken. Er is een verlangen om te gaan studeren, een lange reis of pelgrimstocht te maken op het Pad van Verlichting, op zoek naar de ware waarheid.
De retrograde Neptunus in Vissen laat zien dat het pad van Verlichting niet met goud is geplaveid. Je kunt teleurgesteld raken op je zoektocht, maar je moet blijven zoeken. Niet het geijkte pad volgen, maar durf je eigen pad te gaan.

LEEUW
De retrograde Neptunus in jouw Huis van de Ziel, Gedeelde Bronnen en Intimiteit is een reis van transformatie en wedergeboorte. De retrograde Neptunus vraagt je om schoon schip te maken. Jezelf losmaken van alles wat in je persoonlijke groei belemmert, dus ook controledrang, bezitsdrang, angst voor verlies en obsessie in een relatie. Soms moet je iets verliezen om iets (terug) te vinden. Het vinden van je eigen innerlijke kracht die versterkt en onafhankelijk maakt. Neptunus retrograde in Vissen ondersteunt dit innerlijke proces, maar kan gepaard gaan met twijfels, angsten en onzekerheden. Omarm deze gevoelens op weg naar innerlijke kracht.

MAAGD
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Relaties onthult wie je ware vrienden zijn en wie niet. Ondanks je aardse onderscheidingsvermogen weeft Neptunus een web van verwarring en fantasie. Teleurstellingen door indiscretie, misleiding en verraad in relaties zowel zakelijk als privé zijn leermomenten die meer vertellen over de rol die je inneemt relaties. Is er sprake van zelfsabotage waardoor je je niet vervuld voelt? Ben je een pleaser die de wensen van je partner of goede vrienden boven zichzelf stelt? De waarheid is soms moeilijk te accepteren. Als je echt aandacht hebt voor wat er werkelijk gebeurt in je relatie, zul je in staat zijn om de waarheid te zien.

WEEGSCHAAL
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Dagelijkse Routine en Gezondheid maakt je gevoeliger voor stress en medicijnen en meer vatbaar om ziek te worden. Door de retrograde Neptunus heb je moeite om jezelf te concentreren op het werk of vast te houden aan routines of schema’s. In je dagelijks leven of op je werk ben je geneigd jezelf dienstbaar op te stellen omwille van anderen zoals je werkgever, project of collega’s. De retrograde Neptunus brengt alles in perspectief om de gezonde balans te vinden.

SCHORPIOEN
De retrograde Schorpioen in jouw Huis van Zelfexpressie, Kinderen en Liefde gaat hartstochtelijk op zoek naar een zielenconnectie, maar je kunt teleurgesteld raken wanneer jouw verwachtingen te hoog liggen. In je blinde verliefdheid wil je alleen maar het mooie zien, maar iemand op een voetstuk plaatsen kan leiden tot een desillusie. Tijdens deze periode stroomt je creativiteit, dus een creatieve droom zou in vervulling kunnen gaan. Je hebt er alles voor over, dus ook alles moet wijken voor die droom, zelfs als het ten koste gaat van jezelf, je geliefde of gezin. De retrograde Neptunus in Vissen vindt uiteindelijk samen met joude gulden middenweg.

BOOGSCHUTTER
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Familie en Privé-leven brengt iets in de familie aan het licht dat al lange tijd verborgen werd gehouden. Neptunus retrograde leert je dat jouw “thuis” is waar jouw ziel woont. Boogschutter gaat op zoek naar het verleden, naar de familiegeschiedenis. Familiekarma uit een ver verleden kan zelfs nu zwaar wegen en de retrograde Neptunus geeft je inzicht in het hoe en waarom dingen in dit leven gebeuren. Tijdens deze retrogradeperiode van Neptunus zou een vorm van therapie inzicht kunnen bieden zoals Familieopstellingen.
De kloof tussen verwachting en realiteit is diep, maar kan worden overbrugd door liefde en verdraagzaamheid.
Ben je de weg kwijt? Neptunus retrograde is de ultieme kans om jezelf te bevrijden van beperkende generatiepatronen om de weg weer naar jezelf terug te vinden.

STEENBOK
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Communicatie, de Geest en Denkprocessen maakt intuïtief, schenkt inspiratie en verrijkt je verbeeldings- en fantasieleven, maar er kan ook sprake zijn van innerlijke verwarring. Het liefst zou je willen ontsnappen aan de hectiek van het leven. Dit is een goede periode om je creatief te uiten, een spirituele cursus of het schrijven van romantische en spirituele literatuur.
Wees alert wanneer je te maken krijgt met details, praktische zaken, feiten en cijfers, want je kunt dingen over het hoofd zien.

WATERMAN
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Financiën en Bezit vraagt om goed op je geld te letten. Knip bij voorkeur je creditcard doormidden, want je verliest het financiële overzicht. Pas op met ondoordachte uitgaven, want je bent tijdens deze periode geneigd om te gaan shoppen vanuit emotie of om een vervelend gevoel weg te werken. Je financiële verwachtingen liggen te hoog of je bent te zeer gericht op materiële veiligheid vanuit angst voor verlies. Neptunus retrograde schijnt een lichtje in de financiële duisternis. Geld is en blijft een van de grootste illusies in dit leven en dat is de grote les van de retrograde Neptunus in Vissen.

VISSEN
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Persoonlijkheid laat je zien hoe je werkelijk bent.
Je bent zo veel meer dan wat de wereld ziet. Je probeert zoveel mogelijk jezelf aan anderen en situaties te passen om jezelf staande te houden in deze wereld. Je bent echter niet altijd lief voor jezelf of je innerlijk kind. Op welke wijze heb je zelf tekort gedaan?
Eenzaamheid, zelfbedrog, overgevoeligheid en zelfsabotage brengt je in een negatieve spiraal. Neptunus retrograde laat je mooie unieke ziel zien en leert dat je goed bent zoals je bent.
Neptunus retrograde is een kans om een ​​diepere afstemming met je ware identiteit te vinden.

error: Content is protected !!