Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023

Wanneer de Maan tussen de Aarde en de Zon staat, wordt het licht van de Zon door de Maan overschaduwd en is er sprake van een Zonsverduistering. 

Een Zonsverduistering is van grote invloed op de wereld om ons heen, maar ook in je eigen wereld.

De Nieuwe Maan 20 april 2023 is een totale hybride Zonsverduistering in Ram.
Een hybride Zonsverduistering is een totale Verduistering, maar deze begint en eindigt als ringvormige Verduistering.

Deze Totale hybride Zonsverduistering is te zien in Zuid oost Azië, de Stille Oceaan, Australië, Indische Oceaan en Antarctica.

Deze Verduistering is extra bijzonder, want het is de tweede Nieuwe Maan in Ram op rij.
De vorige Nieuwe Maan in Ram op 0º50 viel op 21 maart 2023, de Lente-Equinox….

Elk sterrenbeeld is onderverdeeld in 30 graden. Deze zeldzame hybride Zonsverduistering vindt plaats bij 29º50 in Ram en dat wordt de anaretische graad genoemd.
Deze anaretische graad vertegenwoordigt het einde van een karmische cyclus, in dit geval het eerste dierenriemteken Ram.

De eerste Zonsverduistering van 2023 op 29º50, in het 3e decanaat in het Lenteteken Ram, is een nieuw en krachtig evolutionair begin, maar markeert ook het absolute einde van wat al is geëindigd.

Collectief gezien is deze Zonsverduistering in Ram conjunct de Vaste Sterren Alrisha en Acamar van invloed op het breken van karma met betrekking tot ons authentieke zelf en onze bestemming. Leef je voor jezelf of word je geleefd?

Deze Zonsverduistering geeft je dat inzicht om jezelf te bevrijden en je eigen authentieke zelf te omarmen.

Verwacht het onverwachte ….
Deze Zonsverduistering in Ram gaat ons wakker schudden, want het altijd groeiende universum heeft ons geleerd dat stilstand achteruitgang betekent.

Dit is de eerste Zonsverduistering van de cyclus op de as Ram/Weegschaal en maakt deel uit van een reeks verduisteringen op de as Ram/Weegschaal van april 2023 tot maart 2025:
De komende verduisteringen op de as Ram/Weegschaal zijn een ringvormige Zonsverduistering op 14 oktober 2023 in 21º08 Weegschaal, een penumbrale Maansverduistering op 25 maart 2024 op 5º07 in Weegschaal, een totale Zonsverduistering op 8 april 2024 op 19º24 in Ram, een ringvormige Zonsverduistering in Weegschaal op 2 oktober 2024 op 10º04 en een gedeeltelijke Zonsverduistering in Ram op 9º00 op 29 maart 2025.

De komende jaren en met name rondom deze periodes zijn periodes van nieuwe avonturen en een nieuw begin, dus we mogen ons verheugen op een heel bijzondere en unieke periode.

Invloed van deze Zonsverduistering in Ram op alle tekens van de dierenriem.

RAM 20 maart -19 april( Zon in Ram of Ram ascendant)
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 valt in jouw eerste Huis van Persoonlijkheid en Zelfgevoel en dat voelt als een wedergeboorte… Deze kosmische energie van manifestatie maakt de weg vrij voor een geheel nieuwe jij, vooral als deze Zonsverduistering op de ascendant valt. Een totale make-over, een nieuwe cyclus in je leven, een nieuwe lifestyle. Ram maakt een innerlijke en uiterlijke transformatie door op een manier die je nooit voor mogelijk had gehouden. Vanaf deze Zonsverduistering voelt het alsof je leven opnieuw begint, een nieuwe start, een nieuwe jij, een nieuwe relatie met jezelf en anderen.
Deze Zonsverduistering zal alle verwarring wegnemen over je gezin of familie, carrière of relaties of de relatie met jezelf. Je krijgt vrede met een situatie.
Deze Zonsverduistering van persoonlijke ontwikkeling duidt op een periode van persoonlijke groei en verandering, de noodzaak om te veranderen komt van buitenaf.

STIER 20 april – 20 mei (Zon in Stier of Stier ascendant)
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 valt in het 12e Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn. Een directe lijn met het Universum.. Een externe gebeurtenis maakt diepe indruk op je. Afzondering of retraite schenkt je spirituele inzichten. Komende half jaar is gunstig voor een vorm van therapie of een spirituele reis, dat kan ook in de geest, ook voor alle vormen van creativiteit. Door deze goddelijke inspiratie voel je jezelf aangetrokken door bepaalde kleuren, vormen, dieren of archetypen en dat kan een verhoogd gevoel van intuïtie geven.
De verbinding tussen geest en lichaam wordt door deze Zonsverduistering op de proef gesteld, zoals door een burn-out, een psychosomatische aandoening, jezelf opgebrand of uitgeput voelen of gewoon niet verder kunnen of willen. Tijd om ongewenste entiteiten en oude vastzittende pijn op te ruimen….Het gaat erom het kostbare mentale en fysieke evenwicht te herstellen.

TWEELINGEN 21 mei – 20 juni (Zon in Tweelingen of Tweelingen ascendant)
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 valt in het elfde Huis van Vriendschappen, Groepsparticipatie, Toekomst en Sociale Processen. Deze Zonsverduistering duidt op grote veranderingen in je sociale netwerk, individuele expressie en groepsparticipatie.
Met deze Zonsverduistering mag je in het komende halfjaar het onverwachte verwachten!
Het is mogelijk dat je jezelf in de afgelopen tijd hebt afgesloten voor sociale contacten of je kunt jezelf losgekoppeld voelen van jouw sociale groep en niet langer dezelfde gemeenschappelijke interesses delen.
Jezelf afsluiten voor sociale contacten brengt jou niet verder. Nieuwe allianties met toekomstvisie en het verbreden van je sociale netwerk is van grote invloed om gemotiveerd te zijn en te blijven. Deze Zonsverduistering brengt je terug naar je sociale leven, naar buiten, vrienden, naar festivals en seminars.
Nieuwe vrienden of contacten zijn misschien niet het type mensen waar je in eerste instantie aan zou denken, maar bieden je wel dat ontbrekende stukje om je dromen waar te maken.

KREEFT 21 juni – 21 juli (Zon in Kreeft of Kreeft ascendant)
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 valt in jouw 10e Huis van Carrière. Een ware game-changer voor je carrière dit jaar, een periode van zelfontplooiing, ambitie en gedrevenheid.
Deze Zonsverduistering in het 10e Huis, het MC, het allerhoogste punt in de horoscoop kan de aanleiding zijn voor een levensveranderende carrièrestap. Dit is niet het moment om je in te houden, het gaat erom je angst voor afwijzing onder ogen te zien.
Deze kosmische gebeurtenis markeert een periode van 6 maanden waarin maatschappelijke vooruitgang wordt geboekt of juist niet. Of je krijgt publieke erkenning of je kunt diep vallen door verkeerde zakelijke connecties. De focus komt te liggen op het balanceren van je privéleven en je openbare leven, er moet een compromis komen die van invloed zijn op carrière en thuis. Er is alleen vooruitgang en succes te boeken, als je er met hart en ziel voor gaat.
Belangrijk is dat er een balans komt tussen je carrière, gezin en privéleven.

LEEUW 22 juli – 21 augustus (Zon in Leeuw of Leeuw ascendant)
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 valt in het 9e Huis van Levensbeschouwing, Buitenland en Studie. Deze Zonsverduistering gaat over jouw relatie met de wereld. Deze Zonsverduistering is de poort naar een krachtige en transformerende tijd waardoor je gaat veranderen als mens, een innerlijke reis naar jouw wijsheid en waarheid. Een kosmische poort naar een half jaar een “doorgroei’ als mens, het begin van een reis, een sabbatical, retraite, studie, religie, een nieuwe perceptie van het Leven en levensfilosofie die kan leiden tot een andere levensbestemming of carrièremogelijkheden. In de komende zes maanden kun je een grote reis maken en iemand ontmoeten die van grote spirituele invloed is op jouw leven, zoals een spiritueel leraar of iemand met veel levenservaring. Een buitenlandse liefdesaffaire, verhuizen naar het buitenland, een terugkeer naar een plek die je ooit bezocht of een cultureel onderwerp waar je altijd al gefascineerd door was en meer over wilt weten, kan nu werkelijkheid worden.

MAAGD 22 augustus – 21 september (Zon in Maagd of Maagd ascendant)
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 valt in jouw 8e Huis van Gemeenschappelijke Financiën, Hulpbronnen, verzekeringen, schulden, leningen, belastingen etc. Er zijn wellicht in de afgelopen maanden geheime of onrealistische financiële beslissingen genomen en deze Zonsverduistering brengt dit alles aan de oppervlakte. Deze Zonsverduistering onthult jouw schaduwkant, jouw angsten en onzekerheden. De Zonsverduistering kan donker zijn, maar is ook een openbaring, want wat verborgen is geweest wordt nu geopenbaard. Er komt nieuws over een vastgelopen financiële kwestie waardoor je in de tweede helft van dit jaar in staat bent om reserves op te bouwen, een investering te doen om je droom waar te maken en je financiële positie te verstevigen. Extreme gebeurtenissen dwingen je om financiële verantwoordelijkheden opnieuw te evalueren, dat geldt ook voor issues die te maken met hebben intimiteit, seks, passie en macht. Een periode van evaluatie en aanpassing is essentieel is om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen doet, met de juiste mensen, om de juiste redenen.

WEEGSCHAAL 22 september – 22 oktober (Zon in Weegschaal of Weegschaal ascendant)
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 valt in het 7e Huis van Relaties en geeft Weegschaal in het komende halfjaar meer inzicht in zichzelf, over de houding tegenover anderen en aanpassingsvermogen, privé of zakelijk. Het duidt op een nieuwe fase met de partner, het aangaan of verbreken van een nieuw zakelijk partnerschap of relatie. Een periode om een relatie te versterken met een zwangerschap of huwelijk of deze juist te beëindigen wanneer deze niet meer te redden is. Iets is al tot voltooiing gekomen of iets komt tot voltooiing.
Deze Zonsverduistering in het 7e Huis duidt op een periode van persoonlijke ontwikkeling en verandering of de noodzaak om te veranderen komt van buitenaf.
Sommige feiten lijken misschien verborgen, dus blijf alert. Met wie je nu samenwerkt, zal waarschijnlijk van grote invloed zijn in de komende zes maanden. Op de lange termijn kan deze samenwerking zelfs een positieve levensverandering teweeg te brengen.

SCHORPIOEN 23 oktober – 21 november (Zon in Schorpioen of Schorpioen ascendant)
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 valt in het 6e Huis van Werk en Gezondheid en brengt in het komende halfjaar duidelijkheid in jouw situatie op de werkplek en in je relatie met collega’s, een nieuwe baan of een nieuwe positie of carrièrerichting. Deze Zonsverduistering van diepgaande invloed op het dagelijks leven, werk en lichamelijke en geestelijke gezondheid. In het komende halfjaar vinden er gebeurtenissen plaats waardoor er veranderingen optreden in de dagelijkse routine zoals in werkzaamheden en werktijden. Veel heeft te maken met de mate van tevredenheid over je dagelijks leven. De verbinding tussen geest en lichaam wordt door deze Zonsverduistering op de proef gesteld, zoals door een burn-out, jezelf opgebrand of uitgeput voelen, verkoudheden, hoofdpijn, koude rillingen of gewoon niet verder kunnen of willen. Alles draait om uithoudingsvermogen en blijvende resultaten door goede voeding, lichaamsbeweging, en een gezonde dagelijkse routine, ook ergonomische aanpassingen op het werk.

BOOGSCHUTTER 22 november – 20 december (Zon in Boogschutter of Boogschutter ascendant)
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 valt in jouw 5e Huis van Liefde, Zelfexpressie en Romantiek.
In de komende zes maanden betekent deze kosmische poort het begin of het einde van een liefdesrelatie. In de komende zes maanden is deze Zonsverduistering ook van diepgaande invloed op kinderen, zelfexpressie, speelsheid, creativiteit, seksualiteit, ontspanning, plezier en je innerlijk kind, dus jezelf kunnen zijn.
Deze Zonsverduistering brengt je spirituele zelf, liefde en creativiteit tot leven en brengt alles samen. Je levensenergie, Prana, de erosstroom of creatieve levenskracht, is een helende, gelukzalige en beschermende kracht. Het is constante onzichtbare en tijdloze stroom waarmee ieder mens in verbinding staat om met hart en ziel expressie te geven aan datgene wat in je opkomt. Deze Zonsverduistering opent het hart en laat het overvloedig stromen.

STEENBOK 21 december – 18 januari (Zon in Steenbok of Steenbok ascendant)
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 is in de komende zes maanden van grote invloed op het huis, privéleven, emotionele binding, wortels, woonplaats, ouders en kinderen.
De fundamenten van je leven, zowel fysiek als emotioneel, worden gereset. De Zonsverduistering in jouw 4e Huis van Familie en Huis is de poort naar verbeteringen in jouw woonsituatie, een renovatie, verhuizing of nieuw interieur, meer tijd doorbrengen met je familie of met personen die als een familie voor je zijn of het plannen van een familiebijeenkomst. Deze Zonsverduistering in het 4e Huis kan duiden op een familiecrisis die te maken heeft met het in balans brengen van je carrière met je gezin en privéleven.
Diepgewortelde gevoelens uit de opvoeding en conditionering worden getriggerd waardoor Steenbok geroepen wordt om op zoek te gaan naar de oorsprong. Een reis naar vroeger, jezelf verdiepen in familiegeschiedenis, terug naar je roots, een verhuizing of het besluit nemen om te gaan verhuizen naar een andere woonplaats vanwege je carrière of levenspad. Het gaat om het verstevigen van je thuisbasis en dat geldt ook voor de band met familieleden. De focus komt te liggen op het balanceren van je privéleven met je openbare leven.

WATERMAN 19 januari – 17 februari (Zon in Waterman of Waterman ascendant)
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 valt in jouw derde Huis van Communicatie, Verbindingen en de dingen waarmee je vertrouwd bent, Deze Zonsverduistering is in de komende zes maanden van diepgaande invloed op de manier van communicatie met naaste familieleden, klasgenoten, vrienden en familie, alles wat te maken heeft met het maken van verbindingen, vervoer, netwerken en informatie. In het komende halfjaar worden onderlinge banden hersteld met naaste familie of kennissen of er wordt afstand genomen van familie of vrienden die je ontgroeid bent.
Deze Zonsverduistering in Ram zet de poort open naar een nieuwe school, terug naar school, oriëntatie, cursus, stage lopen, vervoersmiddel, hobby of het doen van onderzoek.
Een overhaaste aankoop kan een miskoop zijn. Ga zorgvuldig te werk bij alles wat je doet.
Deze Zonsverduistering in het 3e Huis dwingt ons vaak om de dingen die we als vanzelfsprekend beschouwen opnieuw te evalueren en ons meer bewust te worden van hoe we met onszelf en met anderen communiceren.

VISSEN 18 februari – 19 maart (Zon in Vissen of Vissen ascendant)
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 valt in jouw tweede Huis van Financiën en is in de komende zes maanden van diepgaande invloed op de financiële situatie van Vissen.
Deze Zonsverduistering in het 2e Huis maakt Vissen meer bewust van materiële gehechtheden: de dingen waarvan we denken dat we niet zonder kunnen. Het wordt een periode om jouw relatie met geld opnieuw te evalueren en te onderzoeken. Wat is echt van jou en wat behoort tot de ander?
Er komt meer geld binnen, maar blijf wel zorgvuldig met je uitgaven. In de komende maanden ga je doordachte veranderingen doorvoeren om de financiële situatie te verbeteren met het oog op de toekomst. Het kan een geweldige wake-up call zijn om aandacht te gaan besteden aan je unieke talenten. Ontwikkel je je natuurlijke vaardigheden of verspil je ze? Investeer je in jezelf? Soms kies je een pad dat voor jouw persoonlijke ontwikkeling waardevol is en om in het komende halfjaar te zien hoeveel jij jezelf waardeert, maar financiële waardering laat op zich wachten. Deze Zonsverduistering kan een test zijn om te zien hoe toegewijd je bent om dat pad te blijven volgen.

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!