Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Pluto retrograde in Waterman/Steenbok vanaf 1 mei 2023

De dwergplaneet Pluto, de laatste planeet in ons zonnestelsel, gaat vanaf 1 mei 2023 retrograde op 0º21 Waterman en daalt tot 10 oktober 2023 af naar 27º53 Steenbok…

Pluto retrograde is een periode van zuivering van lichaam en geest … Om intens aandacht te geven aan je ziel om zo het contact met je innerlijke Zelf te herstellen.

Alle planetaire retrogrades geven ons de mogelijkheid om het leven te herzien, te reflecteren en opnieuw te beoordelen.
De transformatiekracht van Pluto, de planeet van leven, dood en wedergeboorte, wordt tijdens deze periode nog intenser dan deze al is…

Een retrogradeperiode is altijd gericht op het innerlijke… Het is een periode om het oude, achterhaalde en versletene achter je te laten, zaken los te laten en te proberen om controle over je leven te krijgen.
Een periode om de bezem door je leven te halen, afhankelijk van het levensgebied waar de retrograde Pluto zich dan in jouw geboortehoroscoop bevindt.
Pluto retrograde is als verlossing en opnieuw geboren worden … ‘The Phoenix from the Ashes’.

Pluto, het collectieve onbewuste, breekt af en dwingt ons om te evolueren, uit de as te herbouwen.
Vanuit de chaos van verlies ontstaat nieuw leven…

Het geeft je meer inzicht in het onderbewuste en geeft je de mogelijkheid om de waarheid te achterhalen, de motieven van anderen te doorzien en de reden waarom in dit leven jou iets in fysieke of geestelijke zin is overkomen op het gebied van seks, dood en geld, controle, misbruik, obsessief, compulsief gedrag en verslaving.

Tijdens Pluto Retrograde kunnen we ons bewust worden van onverklaarbare angst, verborgen en onverwerkte wonden uit het verleden, zelfs van vorige incarnaties, om te worden geheeld.

Van 1 mei 2023 tot 11 juni 2023 is Pluto retrograde in Waterman op 0º Waterman, de kritieke of ‘anaretische’ graad, dus het gaat over de schaduwkant van Waterman.

Manipulatie en slachtofferschap zijn verbonden met Pluto retrograde.
Op 17 mei 2023 staat de retrograde Pluto in Waterman vierkant op Jupiter in Stier, op 20 mei 2023 tegenover Mars in Leeuw, op 5 juni 2023 tegenover Venus in Leeuw en in de tweede helft van juli 2023 staat de retrograde Pluto in Steenbok vierkant op de Maansknoop in Ram om giftige relaties of destructieve gewoontepatronen te zuiveren om in onze kracht te komen staan.

De retrograde Pluto biedt ons een kans om dingen recht te zetten, te elimineren, angst te overwinnen, los te laten en een crisis het hoofd te bieden om uit te komen waar we voor staan.

Pluto gaat op 27º53 weer direct op 11 oktober 2023 en keert vanaf 22 januari 2024 terug naar 0º Waterman.
Van 3 september 2024 tot 19 november 2024 is Pluto vanwege retrograde voor de allerlaatste keer in Steenbok en vervolgt zijn lange reis door Waterman vanaf 20 november 2024.
Pluto in Waterman blijft tot januari 2044 in Waterman en vanaf dat moment zien we hoe radicaal de wereld zal veranderen….

De vaste tekens Stier, Leeuw, Waterman en Schorpioen (Pluto is Heerser van Schorpioen) en de Hoofdtekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok worden sterk door deze retrograde Pluto in Waterman/Steenbok beïnvloed. Deze tekens krijgen te maken met een keerpunt in de carrière of in het persoonlijke leven.

Invloed op alle dierenriemtekens (Zon of ascendant)

RAM (21 maart – 19 april)
Pluto retrograde in het 11e Huis van Groepsprocessen en Maatschappelijke Betrokkenheid daagt Ram tot medio juni 2023 uit om te kijken naar jouw eigen inbreng in je sociale groep en andere groepen waar je deel van uitmaakt. Pluto retrograde is een periode van reconstructie van je sociale leven, dus een periode van vernieuwing, verjonging en regeneratie op gebied van Groepsprocessen. Gedurende deze periode denk je bewust na over deelname aan nieuwe groepen of organisaties en verbreek je de banden met kringen die niet langer resoneren met jouw interesses en persoonlijke ontwikkeling.
Met Pluto retrograde in Steenbok tot eind 2023 kom je in de gelegenheid om professionele transformaties van de afgelopen tien jaar af te ronden. Sinds 2008 ben je bezig met je carrière en waarschijnlijk heeft dat een weerslag gehad op je privé-leven. Vanaf medio januari 2024 komen er met Pluto in Waterman grote veranderingen in jouw sociale groep en netwerk en bovenal in jouw rol binnen deze groep. Er komt minder druk vanuit je carrière waardoor er meer ruimte overblijft voor jouw sociale leven.

STIER (20 april – 20 mei)
Tijdens de retrograde Pluto in Waterman moet Stier op de rem trappen om het carrièrepad te heroverwegen. De retrograde Pluto in Waterman in het Huis van Carrière en Bestemming brengt significante veranderingen in de carrière en reputatie van Stier. Omarm eventuele moeilijkheden, tegenslagen en uitdagingen, want wat er ook gebeurt, deze uitdagingen zullen je de weg wijzen naar je werkelijke doel.
Pluto retrograde in Steenbok vanaf medio juni tot eind 2023 stelt jou in de gelegenheid om eventueel van koers te veranderen of te corrigeren. Wanneer Pluto eind januari 2024 opnieuw Waterman binnengaat heb je de kracht gevonden om gericht op je doel af te gaan. Misschien heb je een droom moeten opgeven wanneer iets niet is gegaan zoals je had gehoopt. Pluto vernietigt voordat het creëert, dus loslaten hoort bij dit proces. Blijf op het rechte pad met behoud van integriteit, val niet voor verleidingen op weg naar maatschappelijk succes.

TWEELINGEN (21 mei – 21 juni)
Pluto Retrograde in Waterman in het 9e Huis van Levensbeschouwing, Wijsheid en Spiritualiteit daagt je tot medio juni 2023 uit diepgewortelde en vastgeroeste overtuigingen te evalueren en te doorbreken.Tijdens deze lange periode wordt je bewust van hoezeer onbewuste invloeden jou als persoon hebben beïnvloed en beperkt. Zelfonderzoek en zelfontwikkeling brengen nieuwe perspectieven.
Vanaf medio juni 2023 is de retrograde Pluto terug in Steenbok en dat geeft jou tot eind december 2023 de tijd om je financiën op orde te krijgen. Belangrijk is dat je zelfstandig over je geld kan beschikken en niet afhankelijk bent van financiële verstrengelingen, inmenging van of controle door anderen. Wanneer Pluto eind januari 2024 opnieuw Waterman binnengaat heb je de financiële controle helemaal terug en ben je meer bewust van jezelf en vertrouw je volledig op je eigen innerlijke kracht.

KREEFT (22 juni – 22 juli)
Kreeft heeft sinds 2008 een uitdagende periode achter de rug, want transformatieplaneet Pluto in Steenbok heeft op een bepaald moment een oppositie met jouw Zon gemaakt waardoor jouw leven een drastische wending heeft gemaakt. Pluto retrograde in Waterman in het Huis van de Ziel brengt tot medio juni 2023 negatieve of beperkende overtuigingen over intimiteit en vertrouwen aan de oppervlakte om te worden getransformeerd en geheeld. Het kan misschien heftig worden, maar het wordt geleidelijk aan rustiger.
Belangrijk is dat je een goede vertrouwensband opbouwt met de mensen die het dichtst bij je staan, maar ook dat je meer op jezelf gaat vertrouwen.
Pluto retrograde in Steenbok vanaf medio juni 2023 tot eind 2023 is bedoeld om voor jezelf duidelijk te maken in wie of wat je wel of niet wil investeren voor de toekomst.
Wanneer Pluto eind januari 2024 terugkeert naar Waterman weet je dat precies.

LEEUW (23 juli – 22 aug.)
Pluto retrograde in het Huis van Relaties daagt Leeuw uit om tot medio juni 2023 relaties opnieuw in evenwicht te brengen. Gedurende deze retrograde zijn er uitdagingen en twijfel in relaties die van invloed zijn op je partner. Het gaat over macht en controle binnen een relatie en de invloed op het dagelijks leven.
Leeuw krijgt te maken met groepsdruk, tegenwerking en conflicten. Niet alle relaties zullen overleven, dus er kan sprake zijn van een afscheid, maar ook van nieuwe samenwerkingsverbanden en een beter evenwicht. De tijd is gekomen om jouw veranderende emotionele behoeften te verduidelijken en deze kenbaar te maken, want Leeuw gaat door een groot transformatieproces. Kijk bij iedereen die je ontmoet eerst naar binnen, want relaties zijn spiegels. Pluto retrograde in Waterman en Steenbok tot eind 2023 is een periode om meer controle over je leven te krijgen.Wanneer Pluto eind januari 2024 terugkeert naar Waterman ben je meer in-sync met je relaties. Iedere relatie komt met rechten en plichten.
De grootste verplichting heb je niet aan anderen, maar in eerste instantie aan jezelf.

MAAGD (23 aug.-22 sept.)
Pluto retrograde in Waterman in het Huis van Werk, Dagelijkse routine en Gezondheid daagt je tot medio juni 2023 uit om verbeteringen aan te brengen in je dagelijkse routine of op het werk.
Wat liggen mijn prioriteiten? Wat kan ik doen om efficiënter te leven, mijn energieniveau te verhogen en werkgerelateerde stress en angst te verminderen? Wat kan ik doen om ongezonde gewoontes te veranderen?
Met Pluto retrograde in Steenbok vanaf medio juni 2023 tot eind 2023 kun je jouw jouw innerlijke kracht opbouwen door je te concentreren op je hobby’s, creativiteit en liefdesleven. Nu je de weg weet naar je hart en je ziel, weet je ook hoe je rust in jezelf kan vinden.
Door aan jezelf te werken ben je aan het begin van 2024 gereed voor de lange reis van Pluto door Waterman waarin jouw welzijn in het dagelijks leven voorop zal komen staan.

WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.)
Pluto retrograde in het Huis van Creativiteit en de Liefde daagt je tot medio juni 2023 uit om niet alleen liefde te geven, maar ook om te ontvangen! Het is een goed moment om emotionele blokkades van je af te schudden en je te richten op wat je leuk vindt, je creatieve ambities en projecten die jou echt inspireren. Waar ligt jouw inspiratie? Hoe vind je de passie terug in je leven? Wat maakt jou gelukkig? De retrograde Pluto in Waterman brengt je terug naar jezelf en de retrograde Pluto in Steenbok veegt vanaf eind juni 2023 tot eind 2023 de laatste restjes stof weg uit de hoeken van je huis, maar ook uit je innerlijk huis.
Pluto retrograde is een transformatieve reis naar jezelf, naar je hart, je inspiratie, je passie, je authenticiteit, speelsheid en creativiteit. Een metamorfose van jezelf
Pluto in Waterman vanaf januari 2024 en definitief vanaf 20 november 2024 worden de jaren van pure scheppingskracht, jouw creatieve zelf, een tijdperk van vernieuwing, verjonging en regeneratie op het gebied van creatieve en artistieke vaardigheden, zelfontwikkeling en kinderen (ook je innerlijk kind).

SCHORPIOEN (23 okt. – 21 nov.)
Pluto retrograde in Waterman in het Huis van Familie en Privé daagt je tot medio juni 2023 uit om thuis en in de familie onderliggende emotionele problemen aan te pakken. Pluto retrograde kan duiden op een ingrijpende renovatie aan je huis, een verhuizing of aanpassingen in de thuissituatie. Het is alles of niets om problemen of trauma’s met een huis, gezin of familieleden op te lossen. Sinds 2008 was Pluto in Steenbok een zuiverende reis naar de waarheid. De transformerende energie van de retrograde Pluto in Steenbok vraagt je tot eind 2023 om grote opruiming te houden en alleen het waardevolle te bewaren. Praat dingen uit, kom in het reine met jezelf en familieleden voordat Pluto vanaf medio januari 2024 en definitief vanaf 20 november 2024 door Waterman zal reizen.
Op de lange termijn zal Pluto in Waterman een sterker fundament leggen onder je huis, gezin, familie en je gevoel van ‘thuis in jezelf’ zijn.

BOOGSCHUTTER (22 nov. – 21 dec.)
Pluto retrograde in Waterman in het Huis van Communicatie daagt Boogschutter tot medio juni 2023 uit om communicatieve vaardigheden te verbeteren en duidelijker te zijn.
De retrograde Pluto in Steenbok plaatst vanaf medio juni tot eind december 2023 alles in perspectief voor wat betreft financiën en veiligheid. Boogschutter leert met de transformerende kracht van Pluto in Waterman om meer direct te zijn, de waarheid te spreken en minder gevoelens op anderen te projecteren. Boogschutter krijgt meer controle over je denkprocessen en je hoe je jezelf uit.
De lange transit van Pluto in Steenbok sinds 2008 heeft heel wat financiële ups en downs met zich meegebracht. Door de invloed van Pluto retrograde in Steenbok worden tot eind december 2023 thema’s over financiën en veiligheid afgerond. Vanaf januari 2024 en definitief vanaf 20 november 2024 is Boogschutter stabieler en zelfverzekerder wanneer Pluto in Waterman de lange reis door Waterman voort zal zetten.

STEENBOK (22 dec.- 19 jan.)
Pluto retrograde in Waterman in het Huis van Financiën, Waardebepaling en Bezittingen legt tot eind juni 2023 de focus op financiële zaken en bronnen van inkomsten. Jouw waarde-oordeel zal zowel in stoffelijke als in geestelijke zin een metamorfose (verandering) ondergaan. Tijdens deze retrograde van Pluto in Waterman kom je tot de conclusie dat materieel bezit heel betrekkelijk is en dat je alleen macht en controle hebt over je innerlijke waarde. Met Pluto retrograde in Steenbok van eind juni 2023 tot eind 2023 krijg je genoeg tijd om na te denken over wat voor jou van waarde is op persoonlijk, financieel en professioneel gebied. Wat heb jij nodig om je veilig en zeker te voelen?
Wanneer Pluto medio januari 2024 en definitief vanaf 20 november 2024 de lange reis in Waterman voortzet, weet je dat precies.
Steenbok kan dan gaan leven naar wat voor jou van belang is, bevrijd van maatschappelijke en materialistische verwachtingen.

WATERMAN (20 jan. – 18 feb.)
Pluto retrograde in Waterman in het Huis van Persoonlijkheid daagt Waterman tot medio juni 2023 uit om afscheid te nemen van zelfbeperkende overtuigingen om te laten zien wie je werkelijk bent. Een periode van vernieuwing, verjonging en regeneratie voor wat betreft je persoonlijkheid, ego, uiterlijk, hoe je jezelf ziet en hoe anderen je zien.
De retrograde Pluto in Steenbok duikt vanaf eind juni 2023 tot eind december 2023 onder in het 12e Huis van Onthechting, het Onderbewuste en het Verborgene om je de weg naar jezelf terug te vinden. Tijdens deze periode van innerlijke contemplatie worden twijfels en onzekerheden uit het verleden losgelaten die jouw innerlijke groei hebben beperkt. Het zal je brengen naar zelfliefde en zelfacceptatie. In de komende jaren maakt Pluto in Waterman jou sterker en krachtiger om de wereld ter laten zien wie je bent.
Vanaf medio januari 2024 en definitief vanaf 20 november 2024 ben je met de Pluto in Waterman gereed voor een nieuw begin met een nieuwe versie van jezelf in afstemming met je authenticiteit en integriteit.

VISSEN (19 feb. – 20 mrt)
Pluto retrograde in Waterman in het 12e Huis van Onthechting, het Onderbewuste en het Verborgene daagt Vissen tot medio juni 2023 uit om naar binnen te gaan om de weg naar zichzelf terug te vinden. Probeer tijdens deze retrogradeperiode zoveel mogelijk ruimte te creëren voor innerlijke contemplatie. Laat emotionele patronen uit het verleden los die jou in ontwikkeling hebben beperkt. Sinds 2008 stond jouw leven in het teken van sociale contacten en het navolgen van dromen waardoor je jezelf voor een deel bent kwijtgeraakt. Door de retrograde Pluto in Steenbok tot eind december 2023 kom je er achter wie je ware vrienden zijn.
Vanaf medio januari 2024 en definitief vanaf 20 november 2024 breekt met Pluto in Waterman een lange periode aan waarin je meer inzicht krijgt in jezelf en de mensen in jouw wereld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!