Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Cheiron retrograde in Ram

Asteroïde Cheiron in Ram gaat van 23 juli 2023 tot 27 december 2023 retrograde en dat betekent dat deze in tegenovergestelde richting van planeet Aarde beweegt.

De schijnbare achterwaartse beweging kan de voorwaartse vooruitgang op onze planeet belemmeren.

De Griekse centaur Cheiron, de Gewonde Genezer, symboliseert de diepste innerlijke pijn die je heel je leven bij je draagt.….

De intense retrograde van Cheiron in Ram daagt ons uit om de confrontatie aan te gaan met deze innerlijke pijn.

Vaak weten we pijn van anderen te genezen, maar voor onszelf is dat niet vanzelfsprekend.
Het genezen van anderen is dan een vorm van ontkenning om niet met de eigen pijn, de kernwond te worden geconfronteerd.

Met de louterende periode van Cheiron retrograde wordt de eigen verborgen wond op verschillende manieren aan het licht gebracht om te worden geheeld door onzekerheden opzij te zetten die ons ervan weerhouden het pad van bewustzijn te volgen.

Jezelf helpen, geheel in het teken van de oerkracht van Ram.
Door bewust te worden van de eigen innerlijke pijn en kwetsbaarheid ben je in staat om jezelf te helen door liefde en mededogen aan jezelf te schenken.

De invloed van Cheiron retrograde op basis van jouw sterrenbeeld (ga uit van je ascendant).

Ram (20 maart – 19 april)
De retrograde Cheiron in jouw eigen teken Ram laat jou bij jezelf naar binnen gaan om na te denken over recente ervaringen die jou hebben doen twijfelen aan jezelf of die jouw zelfvertrouwen hebben aangetast. Om duidelijkheid te krijgen is het goed om tijdens deze retrograde de tijd te nemen om opnieuw te evalueren. Richt je aandacht op wat jij nodig hebt en de stappen die je moet nemen om jezelf te helen.

Stier (20 april – 20 mei)
De retrograde Cheiron in Ram valt in jouw 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en innerlijke Psyche. Deze periode brengt met name pijnlijke herinneringen naar boven, woorden of situaties van vroeger die jou kwetsbaar hebben gemaakt. De retrograde Cheiron dwingt je om emotionele pijn onder ogen te zien waar je liever niet meer aan herinnerd wordt. Het is mogelijk dat je tijdens deze retrograde bij voorkeur interacties vermijdt, maar je moet je juist niet doen. Door mensen juist op te zoeken kun je verborgen pijn zelf helen.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)
De retrograde Cheiron in het 11e huis van Vriendschappen en Betrokkenheid kan Tweelingen onzeker maken in groepsverband. Tweelingen kan zich eenzaam, maar niet alleen voelen en dat komt, omdat je de verbondenheid niet voelt. Verdrongen pijn van niet kunnen of durven vertrouwen geeft een gevoel van eenzaamheid en afgeslotenheid.
Juist nu moet je jezelf openstellen en vertrouwen geven, want dat is de weg naar genezing.

Kreeft (21 juni – 21 juli)
De retrograde Cheiron in het 10e Huis van Carrière en Reputatie is de oorzaak van faalangst door onzekerheden die in je jeugd zijn geworteld. Deze innerlijke onzekerheid houdt je tegen om een nieuw project te leiden of meer verantwoordelijkheid op je werk te nemen. Het is raadzaam om tijdens deze retrograde een time-out te nemen voor een vorm van therapie om te bepalen of die zelftwijfel wel terecht is.

Leeuw ( 22 juli – 21 augustus)
De retrograde Cheiron in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn is er de oorzaak van dat je overtuigingen in twijfel trekt, Leeuw. Je kunt zelfs in een geloofscrisis belanden. Een periode van verwarring waarin je voor de keuze wordt gesteld om diepgewortelde persoonlijke filosofieën te heroverwegen. Een nieuw perspectief omarmen door te reizen of te studeren of spiritueel te ontwikkelen is de weg naar innerlijke groei en gaat Leeuw bevrijden van beperkende overtuigingen, zonder beoordeling of veroordeling.

Maagd (22 augustus – 21 september)
De retrograde Cheiron in het 8e Huis van Gedeeld Vermogen, Transformatie en Vertrouwen kan een bijzonder intense periode voor je zijn, Maagd. Tijdens deze periode zijn er emotionele trauma’s die te maken hebben met vertrouwen en intimiteit, waarmee je in het reine moet komen. Vertrouw daarbij op de steun van het universum. Benader niet alles met logica, maar volg je intuïtie. Door uit je hoofd te gaan en naar je hart te luisteren wordt innerlijke genezing mogelijk gemaakt.

Weegschaal (22 september – 22 oktober)
De retrograde Cheiron in het 7e Huis van Relaties brengt onevenwichtigheden aan het licht in relaties, zowel zakelijk als privé. Deze onevenwichtigheden heb je misschien weggedrukt, maar moeten wel worden aangepakt om de balans te herstellen. Misschien staan je eigen onzekerheden je in de weg om het gesprek aan te gaan of zit je vast in een cirkel van pleasen en tevreden stellen terwijl je niet wordt gehoord. De retrograde Cheiron wil dat je een time-out neemt om er achter te komen waarom je dit doet en wat je kunt doen om onzekerheid om te zetten in innerlijke kracht.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)
De retrograde Cheiron in het 6e Huis van Werk en Gezondheid legt de focus op je fysieke en mentale gezondheid, Schorpioen. Een verkeerde lifestyle kan de relatie tussen je ziel en lichaam hebben verstoord en dat kan nadelig zijn voor je werk en dagelijkse leven.
De retrograde Cheiron is een gunstige periode om te herstellen, uit te rusten en troost te zoeken bij Moeder Natuur en dierenwereld. Het stellen van gezonde grenzen is weg naar eigenwaarde, innerlijke kracht en welbevinden.

Boogschutter (22 november – 20 december)
De retrograde Cheiron in Ram in het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie laat jou zien waarom je jezelf onbedoeld vreugde, creativiteit en liefde hebt ontzegd. Het kan zijn dat je voor anderen hebt moeten zorgen waarbij je jezelf bent vergeten. Het gaat erom dat ook jij recht hebt op liefde en ontspanning. Zoek hulp, delegeer en stel gezonde grenzen voor jezelf.
Doe dingen waar je hart van gaat zingen.

Steenbok (21 december – 18 januari)
De retrograde Cheiron in het 4e Huis van Privé-leven, Huis en Gezin brengt je terug naar je jonge jaren, Steenbok. Cheiron retrograde brengt trauma uit je vroege jaren of zelfs generatietrauma terug. Focus op het herstellen van je gevoel van emotionele veiligheid. Zorg voor je innerlijke kind en breng tijd door met iedereen die je een veilig gevoel geeft. De retrograde Cheiron is een gunstige periode om contact te herstellen met je familie om jezelf te herstellen. Vergeving is de weg naar genezing. Jezelf vergeven hoort daar ook bij.

Waterman (19 januari – 17 februari)
De retrograde Cheiron in het 3e Huis van Communicatie en Verbindingen geeft je het vertrouwen om te worden gehoord.
Het is mogelijk dat je iets hebt moeten verzwijgen of hebt geaarzeld om te zeggen waar het op staat. Cheiron retrograde helpt je om de oorzaak te vinden van die angst om te spreken. Het kan zijn dat je onzeker bent voor het oordeel van anderen. Cheiron retrograde geeft je de kracht om na te denken over hoe je beter in je waarheid kunt staan en dat je wordt gehoord.

Vissen (18 februari – 19 maart)
De retrograde Cheiron in het 2e Huis van Financiën en Waardebepaling brengt jou in contact met een gebrek aan eigenwaarde, angst voor tekorten en ook de angst om tekort te schieten.
Het is mogelijk dat je denkt dat maatschappelijke goedkeuring afhankelijk is van geld, status of sociale verwachtingen. Cheiron retrograde laat je zien dat de innerlijke waarde, je ziel zoveel meer waard is dan geld of uiterlijke rijkdom. De weg naar genezing ligt door de verbinding te maken met spiritualiteit en de verbinding met het materiële los te laten.

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!