Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022

De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022

De laatste Volle maan van 2022 is de Maan van de Langste Nacht.

Deze Volle Maan van 8 december 2022 op 16°02 in Tweelingen zorgt voor een vluchtige en volatiele sfeer van opwinding en mentale activiteit.

Zoals iedere Nieuwe Maan een nieuw begin laat zien, is de Volle Maan een cumulatie, het resultaat van plannen en intenties of afronden van projecten die een half jaar geleden van start zijn gegaan.

De Volle Maan is ook een breekpunt, waarbij alles wat je niet meer dient, moet worden losgelaten. 

Het loslaten van een onuitvoerbaar idee of negatief gedrag, afscheid nemen van de persoon die jou niet gelukkig maakt of van een baan die niet bij je past, opruimen van oude kleding of spullen die je niet meer nodig hebt. Alles wat oud, onnodig, overbodig, vergeten en versleten is.

De hoofdrol van deze Volle Maan in Tweelingen is weggelegd voor de rode Strijder Mars.

Mars is als een heldere rode stip in het zuiden duidelijk te zien, nu deze dichtbij de Aarde staat.. 

Mars in Tweelingen staat precies tegenover de Zon in Boogschutter.

Deze spectaculaire oppositie van Mars en de Zon gebeurt maar eens in de ongeveer twee tot drie jaar.

De retrograde Mars (agressie, woede, actie, energie en seks) staat op dat moment precies op dezelfde graden-punt in Tweelingen zoals deze was op 21 september 2022….

Kijk terug in je dagboek wat er toen gebeurde, want onderdrukte gevoelens en onvrede uit die tijd komen nu allemaal terug. 

De retrograde Mars activeert onze innerlijke Strijder en de samenstand van de Volle Maan versterkt die energie, waarbij het gaat om zelfbevestiging.

De Zon in Boogschutter vormt daarbij een rusteloos inconjunct met de retrograde Uranus in Stier.

Door de invloed van de retrograde Mars conjunct de vaste ster Rigel voelt het alsof er iets onheilspellends in de lucht hangt en dat kan ons energieniveau negatief beïnvloeden, zoals gejaagdheid en impulsief gedrag, maar ook overbelasting, vermoeidheid en lusteloosheid.

We willen ons bewijzen, maar door de oppositie van Mars en de Zon willen we te veel, te vlug, te graag en wordt er doorgedramd, is er misplaatste boosheid, leugentjes om bestwil, jezelf voor de gek houden, felle discussies, agressie en frustratie wanneer iets niet lukt of wanneer we niet worden gehoord. 

Woorden kunnen een emotionele lading hebben…..

Toch kan het semi-sextiel van de Uranus in Stier een uitkomst bieden. Deze planetaire handreiking naar deze hoog geladen Volle Maan maakt flexibiliteit en aanpassing mogelijk om negatief gedrag om te buigen naar vergeving en compassie. 

Vooral nu is het van belang bij jezelf te blijven en je innerlijk vuur van Mars te vinden.

Zelfbeheersing is de sleutel om deze dynamische Marsenergie op een positieve manier te benutten. Niet in boosheid blijven hangen, maar het in het reine komen met jezelf.

Een verzoening aan het eind van 2022, zou dat niet geweldig mooi zijn? 

Iedere Volle Maan is verbonden met de vorige Nieuwe Maan.

Doelen die met de Nieuwe Maan in Boogschutter van 23 november 2022 zijn gesteld kunnen nu worden bijgesteld of voltooid of er kunnen emotionele aanpassingen worden gemaakt.

De invloed van de Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 duurt twee weken tot de Nieuwe Maan in Steenbok van 23 december 2022.

De volgende Volle Maan is de Wolfmaan, de Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023.

Invloed van deze Volle Maan op alle dierenriemtekens (ascendant en Zon)

RAM

De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 in het derde Huis van Communicatie, Verbinding, Vervoer, Onderwijs, korte reizen, broers en zussen, kennissen en buren vormt een sextiel met Ram. Deze Volle Maan vraagt Ram om onderliggende spanningen en dingen die je dwarszitten uit te praten.

Blijf jezelf en wees eerlijk naar anderen en vooral naar jezelf. Laat de reacties van anderen je er niet van weerhouden jezelf te zijn. Jouw oprechtheid wordt op prijs gesteld!

STIER

De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 valt in het Huis van Financiën en is een perfecte periode voor financiële planning en strategievorming. Er kan sprake zijn van een geschil over beloning op het werk. Een tijdelijke financiële crisis verlegt de materiële focus en mate van waardering van Stier. Hulp komt vanuit onverwachte hoek. Deze Volle Maan is een wake-up call om jezelf op andere manieren te waarderen.

TWEELINGEN

De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 valt in het Huis van Persoonlijkheid!

Het is de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt verlegd naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven. Deze Volle Maan biedt ook ruimte voor reflectie.   De Volle Maan vertelt je precies wat er nodig is om emotionele blokkades te overwinnen om innerlijke groei mogelijk te maken. Loslaten, zowel intern als extern, duidelijke grenzen stellen, trouw zijn aan jezelf. Nee zeggen tegen de ander is ja zeggen tegen jezelf. 

KREEFT

De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 valt in het Huis van Kosmisch Bewustzijn, Introspectie en Onthechting. Deze Volle Maan in Tweelingen geeft je spirituele voeding voor je ziel. Kreeft laat een heftig jaar achter zich en is toe aan rust. Een time-out, retraite en meditatie om geestelijk en lichamelijk in balans te komen. Kreeft kan verwikkeld zijn in een emotionele tweestrijd en moet een beslissing nemen. Zoek naar mogelijkheden om jezelf terug te brengen naar wie je was en waar je moet zijn. Neem je tijd, Kreeft.

LEEUW

De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 in het Huis van Vriendschappen, groepen en je sociale netwerk vormt een sextiel met Leeuw. De Volle Maan gaat over teamwork en jouw rol als teamspeler om samen met collega’s of vrienden bij te dragen aan een groter geheel. Het kan zijn dat je niet tevreden bent over samenwerking en dan is het goed om dat kenbaar te maken, Leeuw. Koester je ware vrienden, ga op zoek naar betekenisvolle connecties, maar laat ook degenen los die jouw vriendschap niet waard zijn of die jouw dromen, visies en doelen niet kunnen of willen delen.

MAAGD

De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 in het Huis vaan van Carrière vormt een vierkant met Maagd. Dit uitdagende spanningsaspect vraagt om een keuze te maken.

Er kan sprake zijn van twijfel over carrièrekeuzes. Misschien heb je dingen te lang uitgesteld of ben je ontevreden over je maatschappelijke positie. Neem de tijd om na te denken, Maagd.

Het kan ook zijn dat je de top hebt bereikt, maar nog niet de erkenning krijgt die je verdient. Niet te lang wachten met wat je wil zeggen. Maak schoon schip op de drempel van 2023!

WEEGSCHAAL

De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 valt in het Huis Levensbeschouwing, Wijsheid en Spiritualiteit en vormt een driehoek met Weegschaal.

Deze Volle Maan is een magisch moment van zelfreflectie, daagt je uit om te leren, te groeien als individu en je spirituele en filosofische kanten te ontwikkelen. Weegschaal kan zich rusteloos voelen of het gevoel hebben dat je bent vastgelopen. Deel wat je voelt, maar deel ook met jezelf. Je eigen innerlijke wijsheid vertelt je zoveel meer. Niets of niemand kan jou veranderen in iets wat je niet bent. Jezelf zijn, daar gaat het om, Weegschaal.

SCHORPIOEN

De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 valt in het Huis van Gedeelde Bronnen, Vertrouwen en Intimiteit. Het gaat afspraken en intenties die zijn gemaakt in het huwelijk en partnerschap, over gedeelde financiële verantwoordelijkheden en seksualiteit.

Er kan sprake zijn van een renovatie of verhuizing of investering in onroerend goed. Deze Volle Maan laat een uitdaging zien dat verweven is met gezamenlijke middelen, investeringen, vertrouwen je veilig voelen.

Het gaat over evenwicht, over geven en nemen, zowel financieel als emotioneel, het aflossen van schulden, financieel of anderszins.

BOOGSCHUTTER

De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 valt in het Huis van Relaties en vormt een oppositie met Boogschutter. Deze Volle Maan benadrukt het belang van eenheid en verbondenheid met je levenspartner. Deze Volle Maan in het Huis van Relaties laat veranderingen op relationeel gebied zien, zowel privé als zakelijk, waardoor er ruimte ontstaat tot doorgroei en verdieping in de relatie. Investeer in relaties die wat toevoegen, maar laat gaan wat je niet dient. Wanneer je voelt dat er iets ontbreekt in de relatie, praat erover, Boogschutter.

STEENBOK

De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 valt voor Steenbok in het zesde Huis van Werk, dagelijkse routine en Gezondheid. 

In je werksituatie en dagelijks leven kan er sprake zijn van stress. Deze Volle Maan herinnert je eraan dat je het rustiger aan moet doen. Nu het jaar bijna voorbij is, kan het aanvoelen alsof alles in een stroomversnelling gaat en dat je de controle kwijt raakt over een situatie. Lucht je hart over alles waarvan je denkt dat het je tegenhoudt.

Los nu problemen op met een zakenpartner of klant. Projecten op het werk of thuis worden afgerond. Zorg voor een goede dagelijkse routine, Steenbok.

WATERMAN

De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 vormt een driehoek met Waterman.

Deze Volle Maan in het vijfde Huis van Zelfexpressie, Creativiteit, Liefde, Romantiek en Plezier stimuleert verbeeldingskracht en idealisme, maar vraagt je ook om een keuze te maken. Waterman. Om meer tijd vrij te maken om te doen wat je echt leuk vindt, moet je loslaten je waar je geen plezier (meer) aan beleeft of wanneer je voelt dat je eigen zelfexpressie wordt belemmerd. 

Nieuwe energieën en denkpatronen zullen zich aan je presenteren en het is aan jou om vast te stellen of deze jou gelukkig maken. Geef je over aan alles wat jouw hart vervuld van vreugde.

 

VISSEN

De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 in het vierde Huis van Familie en Huis staat vierkant op Vissen. Dit spanningsveld laat zien dat er sprake kan zijn van irritaties over een privésituatie, verhuizing, huisvesting, loopbaan of de opvoeding van kinderen. De Volle Maan dwingt je als het ware om een betere balans te vinden tussen werk en persoonlijke verplichtingen. Nieuwe grenzen stellen kan een belangrijke stap zijn!  

Deze Volle Maan vraagt jou om wat gas terug te nemen en de verbinding te herstellen met familieleden, met wie, waar en hoe je woont.

error: Content is protected !!