Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Volle Maan in Vissen van 10 september 2022

Met Volle Maan staan Zon en Maan tegenover elkaar.
Zoals iedere Nieuwe Maan een nieuw begin laat zien, zo gaat de Volle Maan over de voltooiing, het loslaten. De Oogst.

Op de drempel van de Herfst neemt de kracht van Zon af en worden de schaduwen langer. 
Het is oogsttijd. Voor ons is dit de tijd van spirituele Oogst.

De rode draad van deze Oogstmaan is de spirituele zoektocht naar innerlijke vrede en in het reine komen van gemaakte keuzes uit het verleden.

De Volle Oogstmaan op 17°41 in Vissen in het sterrenstelsel Phoenix is in de nabijheid van haar Heerser, de retrograde Neptunus in Vissen.
Deze etherische conjunctie van de Volle Maan met de retrograde Neptunus in Vissen verhoogt emotionele gevoeligheid, verbeeldingskracht en fantasie, maar versterkt ook gevoelens van onzekerheid en verwarring.

Diepgewortelde geheimen kunnen tijdens deze Volle Maan het licht komen, nu Mercurius ook op 10 september 2022 retrograde gaat.
Een conflict uit het verleden kan terugkeren, want verleden en heden zijn tijdens deze Volle Maan met elkaar verweven.

Woorden worden niet begrepen of de juiste woorden worden niet gevonden.
Laat je niet meeslepen door emoties.

Het sextiel van deze hyper gevoelige ontvankelijke Volle Maan met de retrograde Uranus in Stier kan leiden tot onverwachte ontwikkelingen op het gebied van gezondheid.

In de dagen na deze Volle Maan groeit de Zon in Maagd naar een grens vervagende oppositie met de retrograde Neptunus in Vissen (op 17 september 2022 exact op 24º).
Dingen lijken te mooi om waar te zijn, er is risico op misleiding verlies en teleurstelling.
Niet alles is goud wat er blinkt in de Zon.

De Zon in Maagd opposiet de retrograde Neptunus in Vissen in het sterrenbeeld Phoenix laat zien dat het vinden van de balans in het leven de weg is naar innerlijke vrede.

In de Griekse mythologie is de Phoenix de vogel die cyclisch regenereert.
Het wordt herboren uit de as van de vogel die voor hem stierf.
Vanuit chaos ontstaat nieuw leven.

Deze Volle Maan in het sterrenbeeld Phoenix geeft die speciale kracht om vanuit de chaos herboren te worden.
De energie van deze verhoogde emotionele kracht van deze Volle Oogst Maan staat je bij om de chaos te overwinnen. Het loslaten van nare gewoonten, negatieve gevoelens, afscheid nemen van een persoon die jou niet gelukkig maakt, afscheid nemen van een baan die niet bij je past. Opruimen van oude kleding of spullen die je niet meer nodig hebt.
Maak schoon schip met alles wat oud, vergeten en versleten is.

Invloed van deze Volle Maan op alle dierenriemtekens (ascendant):

RAM
De Volle Oogstmaan conjunct de retrograde Neptunus in Vissen valt voor Ram in het twaalfde Huis van Kosmisch Bewustzijn en Onthechting. Je hebt behoefte aan rust, ontspanning, en meditatie om in balans te komen en te blijven. Mercurius retrograde is de oorzaak van grote verwarring in je sociale kring tijdens deze Volle Maan. In plaats van impulsief op situaties te reageren maant deze Volle Maan je tot rust. Neem tijd voor zelfreflectie, introspectie of spirituele verbinding in een bezinningsoord of tijdens een retraite.
Door jezelf terug te trekken ontstaat er ruimte in je hoofd voor inzichten en duidelijkheid.

STIER
De Volle Oogstmaan conjunct de retrograde Neptunus in Vissen valt voor Stier in het Huis van Vriendschappen, groepen en organisaties. Het is goed om jezelf op een creatieve manier te verbinden. Betrokkenheid en verbinding maken is ook een vorm van stressvermindering. Stier heeft het nodig om samen te zijn en samen te werken. Iets komt tot voltooiing in je sociale kring, maar het is ook tijd om los te laten als een vriendschap voorbij is. Mercurius retrograde zet Stier aan het denken. Op wie kun je in je dagelijks leven rekenen en bouwen, zoals vrienden of collega’s op het werk?

TWEELINGEN
Deze krachtige Volle OogstMaan conjunct de retrograde Neptunus in Vissen valt voor Tweelingen in het Huis van Carrière. Je carrière staat dus in de schijnwerpers met deze Volle Maan, Tweelingen. Een project komt tot voltooing of er komt een oplossing waardoor Tweelingen zich optimistischer gaat voelen over wat komen gaat. Door Mercurius Retrograde is er echter vertraging en herziening op het financiële vlak en loopbaantraject. Is er twijfel over het pad dat je neemt of is er sprake van machtsstrijd en uitvluchten? Dan heb je echt een time-out nodig op weg naar de top. Even een stap terug doen is goed om het grote geheel te kunnen overzien.

KREEFT
De Volle OogstMaan conjunct de retrograde Neptunus in Vissen in valt voor Kreeft in het negende Huis van Levensbeschouwing, Wijsheid en Spiritualiteit. Deze Volle Maan daagt je uit om te leren, te groeien als individu en je spirituele en filosofische kanten te ontwikkelen. Neem even wat afstand door het maken van een mooie reis om het grote geheel te kunnen overzien.
Door Mercurius Retrograde moet rekening worden gehouden met vertragingen op reis, het verbreken van beloftes of terugdraaien van financiële toezeggingen. Neem afstand van de wereld van Social Media om tot jezelf te komen. Je eigen innerlijke wijsheid vertelt je zoveel meer. Concentreer je op wat werkelijk belangrijk is, zoek het dichter bij huis, bij jezelf.
LEEUW
De Volle OogstMaan conjunct de retrograde Neptunus in Vissen valt voor Leeuw in het Huis van Gedeelde Financiën en Intimiteit en sluit een lastige periode af. Het gaat over evenwicht, over geven en nemen, zowel financieel als emotioneel, het aflossen van schulden, financieel of anderszins. Het dierenriemteken Leeuw straalt bij voorkeur vertrouwen en onafhankelijkheid uit. Deze Volle Maan brengt echter het diepere, kwetsbare en verborgene van Leeuw naar boven.
Deze kant maakt je niet kwetsbaar, maar des te sterker! Mercurius retrograde in Weegschaal vraagt om kritisch te kijken naar je bestedingspatroon, budget, financiële beslissingen en initiatieven. Hou rekening met vertragingen of frustraties op financieel gebied. Neem tijdens deze Mercurius retrograde alle financiële documenten zorgvuldig door.

MAAGD
De Volle OogstMaan conjunct de retrograde Neptunus in Vissen valt voor Maagd in het Huis van Relaties en laat veranderingen op relationeel gebied zien, waardoor er ruimte ontstaat tot doorgroei, emotionele verdieping en spirituele verbinding in de relatie. Het kan een breuk betekenen van een zakelijk partnerschap of relatie, maar ook een nieuwe stap zetten in je relatie door een belofte of aanzoek te doen, trouwen of verloven. Maagd kan tijdens deze retrograde Mercurius gemengde signalen afgeven, stiller zijn, onbereikbaar of emotioneel afstandelijk overkomen. Door gebeurtenissen ga je kritisch naar bestaande relaties kijken. Het is hoog tijd om de knoop door te hakken!

WEEGSCHAAL
De Volle OogstMaan conjunct de retrograde Neptunus in Vissen valt in het Huis van Werk en Gezondheid en is een goed moment om bestaande projecten op het werk, dagelijkse routine of thuis af te ronden of te verbeteringen aan te brengen, te stoppen met schadelijke gewoontes, rustiger aan te doen, meer te gaan bewegen, gezonder te gaan eten. De Volle Oogst Maan laat ook zien dat het tijd is om een eventuele problemen met een zakenpartner of klant op te lossen. Door de invloed van Mercurius Retrograde in Weegschaal/Maagd kunnen emoties uit balans zijn. Verwijt jezelf en anderen niets. Het gaat om jouw innerlijke groei en spirituele ontwikkeling, welzijn en innerlijke vrede, Weegschaal. Breng de magie weer terug in je leven, Weegschaal.

SCHORPIOEN
De Volle OogstMaan conjunct de retrograde Neptunus in Vissen valt voor Schorpioen in het Huis van Zelfexpressie, Creativiteit, Liefde, Romantiek en Plezier! Deze sterke Waterenergie overspoelt je met gevoelens, inspiratie en passie. Een creatieve vonk! Je hebt een sterk verlangen om je creatief uit te drukken, dingen los te laten en plezier te beleven. Nieuwe relaties brengen je in contact met je innerlijke ziel en met wie je bent.
Deze Volle OogstMaan gaat over loslaten waar je geen vreugde (meer) aan beleeft. Dus hak die knoop door.
Mercurius Retrograde kan Schorpioen weer in contact brengen met een oude vriend of vergeten passie. Blijf gefocust op wat werkelijk belangrijk voor je is, Schorpioen.

BOOGSCHUTTER
De Volle OogstMaan conjunct de retrograde Neptunus in Vissen valt voor Boogschutter in het Huis van Familie en Huis en vraagt aandacht te schenken aan je gezin of de band te herstellen met familieleden.
De emotionele focus is gericht op het huis, gezin of persoonlijk leven door gebeurtenissen uit het verleden of herinneringen. Deze Volle Maan laat een voltooing of afronding zien thuis zoals een verhuizing naar andere woonplaats vanwege je carrière, een gezamenlijke vakantie, verzoening, familiebijeenkomst of renovatie. Plannen om te verhuizen worden concreet of er is sprake van een daadwerkelijke verhuizing. Mercurius Retrograde geeft Boogschutter tijd om na te denken over een beslissing die is gemaakt om een oplossing te vinden. Raadzaam is confrontaties zoveel mogelijk te vermijden omwille van vrede en rust.

STEENBOK
De Volle Oogstmaan conjunct de retrograde Neptunus in Vissen valt voor Steenbok in het Huis van Communicatie, Verbinding, Onderwijs, korte reizen, broers en zussen, kennissen en buren. Deze Volle OogstMaan in Vissen laat hier een voltooing zien. Opgekropte gevoelens zoeken nu een uitweg. Lucht je hart.
Praat dingen uit die je dwarszitten. Soms is een conflict onvermijdelijk, maar dit is nu eenmaal wel nodig voor je innerlijke vrede. Hou wel rekening met je woorden, want een geheim kan worden onthuld.
Mercurius Retrograde kan de oorzaak zijn van spraakverwarring over verborgen zaken en onbesproken waarheden.

WATERMAN
De Volle OogstMaan conjunct de retrograde Neptunus in Vissen valt voor Waterman in het Huis van Financiën.
Deze Volle Maan ook laat een voltooiing zien op financieel gebied of legt de focus op iets dat financieel afgerond of verbeterd moet worden. Mercurius Retrograde tijdens deze Volle Maan kan de oorzaak zijn van twijfel of wantrouwen ten aanzien van een partner, vriend of familielid waardoor je terugkomt op een eerder genomen beslissing. Perfecte periode voor financiële planning en strategievorming en om financiële zaken met rationaliteit en logica te benaderen, maar deze Volle Maan vraagt nu om in contact te komen met je intuïtie.
Denk eerst aan jezelf, wat jij nodig hebt. Luister naar je gevoel.

VISSEN
De Volle OogstMaan conjunct de retrograde Neptunus in het eigen teken Vissen maakt je dromen waar! De Volle Maan conjunct heerser Neptunus in Vissen is de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en prioriteit te geven aan je persoonlijke doelen.
Deze Volle OogstMaan bevordert zelfreflectie zodat je precies weet wat er nodig is om emotionele blokkades te overwinnen voor innerlijke groei.
Mercurius Retrograde geeft Vissen de kans om een eerder gedaan zakelijk advies te heroverwegen. De tijd is gekomen om een project te voltooien. Daarbij gaat het niet zozeer over wat je aan de wereld laat zien, maar om jouw specifieke persoonlijke inbreng. Deze Volle OogstMaan gaat over loslaten, zowel intern als extern.
Laat je meevoeren met de stroom en laat los!

error: Content is protected !!