Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023

De eerste Volle Maan na de Zomer-Equinox van 2023 is een Super Maan en valt op 11º19 in het geaarde Hoofdteken Steenbok.

Zoals iedere Nieuwe Maan een nieuw begin laat zien, zo gaat de Volle Maan over de voltooiing, het loslaten. De afronding, het resultaat.

Iedere Volle Maan weerspiegelt ook wat verborgen is, onbekend voor je is of weerspiegelt een situatie uit het verleden.

Ga even terug naar de Nieuwe Maan in Steenbok van 23 december 2022….
Wat begon rond die tijd? Welke intenties zijn toen gesteld en wat heeft het je gebracht?

Het door Saturnus geregeerde Steenbok is gericht op vooruitgang, succes, erkenning en prestatie. Dus het gaat om het resultaat van een project, de tijd en energie die er aan is gespendeerd. Is het op de juiste manier gegaan en om de juiste redenen?

Steenbok gaat ook over verantwoordelijkheden die met deze Volle Maan overweldigd kunnen zijn. Verantwoordelijkheden op je werk, verantwoordelijkheden thuis. Praktijk versus emotie.

Als iets niet op de juiste manier is gegaan of om de juiste redenen is gedaan, moet je vanuit karma (de retrograde Saturnus in Vissen) rekening houden met tegenslagen, vertragingen en blokkades, want het evenwicht moet worden hersteld.

De Volle Maan in Steenbok conjunct de vaste ster Nunki vormt een oppositie met Mercurius in Kreeft, maar laat ook een mooie vloeiende aardse driehoek met de grote Weldoener Jupiter in Stier zien. Er kunnen gunstige kansen ontstaan op het gebied van geld, onroerend goed, veiligheid en carrière. Met de energie van Steenbok gaat het daarbij vooral verantwoordelijkheid, resultaten en voldoening.

De oppositie met Mercurius in Kreeft kan de oorzaak zijn van miscommunicatie en verwarring.
We moeten rekening houden met minder goede tijding en ontbrekende informatie.
Gelukkig dat alles door de invloed van Jupiter in Stier wat ‘minder zwaar’ voelt.

Het effect van de Volle Maan van 3 juli 2023 duurt twee weken tot de Nieuwe Maan in Kreeft van 17 juli 2023.

Het effect van deze Volle Maan op de dierenriemtekens: (tip: de ascendant is het beginpunt)

RAM
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 valt voor Ram in het tiende Huis van Carrière, Reputatie en Status. Deze Volle Maan vormt een vierkant met Ram. Dit spanningsveld beïnvloedt je carrière, of je nu een belangrijk project afrondt, een baan beëindigt of hoopt meer of minder verantwoordelijkheid of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Er gaan dingen veranderen in je carrière of je houding ten aanzien van je werk of levenspad gaat veranderen wanneer je merkt dat iets niet meer gevoelsmatig bij je past. Deze Volle Maan is dus de opmaat naar een periode waarin er dingen gaan veranderen in je carrière of je houding ten aanzien van je werk gaat veranderen.

STIER
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 valt voor Stier in het negende Huis van Hoger Bewustzijn, Kennis, Betekenis, Spirituele Overtuigingen en Inzichten, verre reizen en levensbeschouwing. Deze Volle Maan vormt een mooie driehoek met Stier en kan helpen om doelen en ambities voor je toekomst opnieuw te richten en verheldert alles wat je voorheen niet kon zien of voorzien. Er is nog veel te leren en te ervaren! In juridische zaken kunnen er complicaties of een doorbraak zijn. Het afronden van een studie, een schrijfproject, het maken van een reis of spiritueel doel is mogelijk. Het pad wordt een beetje duidelijker, de horizon opent zich om iets te manifesteren. Blijf je verwonderen!

TWEELINGEN
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 valt voor Tweelingen in het achtste Huis van de Ziel. Het gaat over het vinden van evenwicht in geven en nemen als het gaat om gedeelde bronnen en veiligheid, zekerheid en intimiteit en ruimte in een intieme relatie. Het gaat om het vinden van evenwicht en bewustwording van financiële afhankelijkheid, zowel zakelijk als privé.
Bereid je voor op iets belangrijks in je leven dat in de komende maand zal worden getransformeerd. Een blokkade kan worden verwijderd om een stagnerende persoonlijke situatie vrijer te laten stromen. Je eigenwaarde, vooral hoe je je gewaardeerd voelt op je werk en in je relatie, zijn nu ook factoren waarmee je rekening moet houden.
KREEFT
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 valt voor Kreeft in het zevende Huis van Relaties en staat met een oppositie tegenover Kreeft.
In je sociale kring en zakelijk leven worden er nieuwe verbintenissen tot stand gebracht of verbroken. Wat er ook gebeuren zal, het einde of begin is voor alle partijen een nieuwe weg.
Nieuwe onderhandelingen zijn mogelijk of een contract kan worden verbroken om de weg vrij te maken naar veiligheid, stabiliteit en kracht. De Volle Maan laat zien wat al bestaat en zal helpen om een situatie te verhelderen zoals de ware gevoelens en ware bedoelingen van de partner.
LEEUW
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 valt voor Leeuw in het zesde Huis van Gezondheid, dagelijkse routine, werk en gewoonten en zelfs huisdieren! Een prachtige Volle Maan om te stoppen met een nare gewoonte en dat ook vol te houden, een gezondheidsprobleem aan te pakken of de resultaten te zien van een gevolgd dieet of trainingsprogramma. Neem een time-out om jezelf op te laden. Een werkproject is tot bloei gekomen, maar wat heeft het je naast stress, overwerk gebracht? Ben je tevreden met het resultaat?
MAAGD
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 valt voor Maagd in het vijfde Huis van Liefde, Emoties en Zelfexpressie. Deze Volle Maan vormt een mooie aardse driehoek met Maagd en kan een nieuwe liefdesverbinding of creatief project versterken of beëindigen. Een ontluikende romance kan vaste vormen aannemen of je gaat je creatieve talenten ten volle benutten! Je hebt het gevoel alsof er iets mist of er is een onvervuld verlangen naar iets of iemand. Tijd om een volgende stap te zetten, maar de Volle Maan in Steenbok is voorzichtig en wijst je ook op de nadelen. Beter voorkomen dan genezen! Misschien heb je de behoefte om jezelf te onthechten van een creatief of persoonlijk project of iemand. Het gaat erom wat jou gelukkig maakt, jouw emotionele welzijn, jouw zelfexpressie.
WEEGSCHAAL
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 valt voor Weegschaal in het Huis van Familie en Huis laat concrete plannen zien om te verhuizen of er is een daadwerkelijke verhuizing, renovatie of zijn er veranderingen in en om het huis om een eigen plekje te creëren om jezelf te kunnen zijn. Deze Volle Maan staat vierkant op Weegschaal, dus een uitdaging om grenzen te stellen in letterlijke en figuurlijke zin, een hereniging met familie of met het land van herkomst.
Een situatie thuis komt tot een eind, zoals de kans om jezelf te bevrijden van een beperkende gezinssituatie of conflict met buren of woonomgeving. Deze Volle Maan gaat over het opruimen van het oude om plaats te maken voor het nieuwe, kortom een frisse wind door je huis met kans op stabiliteit.
SCHORPIOEN
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 valt voor Schorpioen in het derde Huis van Communicatie.
Deze Volle Maan vormt een sextiel met Schorpioen en biedt een geweldige kans om hulp te vragen en feedback te krijgen over een creatief project, een zakelijk of romantisch advies.
Dit is het ultieme moment om jezelf te laten horen. Misverstanden in de familie of met buren kunnen met deze Volle Maan worden rechtgezet. Ook kan er sprake zijn van een belangrijk document, ​​onverwachte belangrijke informatie, een complicatie of een doorbraak in een juridische kwestie. Er kan officiële berichtgeving zijn over een situatie met een broer of zus, buren, school of woonomgeving.

BOOGSCHUTTER
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 valt voor Boogschutter in het tweede Huis van Financiën, waardebepaling en gevoel van eigenwaarde. Met deze Volle Maan in Steenbok komt er meer geld binnen door loonsverhoging, andere baan of meer omzet in je onderneming. Je zou in de verleiding kunnen komen om een grote aankoop of investering te doen of iets vervangen.
Deze Volle Maan is gunstig om een bestaande geldsituatie te regelen. De boodschap van deze Volle Maan is om nieuwe vorm te geven aan jouw verdien-, spaar- en bestedingspatroon, door een afspraak maken bij de bank of financiële instelling om zaken te regelen of een budgetplan op te stellen.

STEENBOK
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 valt in jouw Huis van Persoonlijkheid, dus vormt een conjunctie met Steenbok! Het is de voorbode van een nieuwe krachtige cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven. Daarbij gaat het niet zozeer over wat je aan de wereld laat zien, maar om jouw specifieke persoonlijke inbreng. Deze Volle Maan in Steenbok is een goede gelegenheid om de balans op te maken van je levensstijl, persoonlijke doelen, ambities en strategische planning. Deze Volle Maan vraagt je om alles in je leven dat niet past bij wie je bent of wilt zijn, te verwijderen. In het licht van de Volle Maan zie je alles veel duidelijker, wat werkt en wat niet, zodat duidelijke stappen kunnen worden gezet.
WATERMAN
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 valt voor Waterman in het twaalfde Huis van Kosmisch Bewustzijn en laat een periode zien van rust, introspectie, ontspanning en meditatie. Tijd voor het onderbewuste…tijd om slaap in te halen of een korte vakantie in te lassen om innerlijk evenwicht te (her)vinden. Met deze Volle Maan wil je op jezelf zijn om jezelf op je innerlijke leven te concentreren. Dromen zijn lucide en voorspellend en je intuïtie is sterker. Deze emotionele Volle Maan kan diepgewortelde angsten oproepen, gevoelens die te maken hebben met stabiliteit, beperkingen, je plaats in de wereld.

VISSEN
De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 valt voor Vissen in het elfde Huis van Sociale Betrokkenheid, vriendschappen en gemeenschappen.
Deze Volle Maan vormt een sextiel met Vissen en brengt dingen aan het licht waardoor Vissen zou kunnen besluiten dat het tijd is om een vriend, netwerk of groep vaarwel te zeggen of zich aan te sluiten bij een nieuwe groep die meer aansluit bij jouw ideeën en toekomstdromen.
Wees erop voorbereid dat anderen van jouw sociale groep hetzelfde voelen, aangezien de Volle Maan onverwachte verschuivingen in de groepsdynamiek met zich meebrengt.

 

 

 

error: Content is protected !!