Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021

De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021

Zoals een Volle Maan het emotionele loslaten symboliseert, zo is een Maansverduistering een totale zuivering van een emotionele cyclus. 

Een Maansverduistering vindt altijd plaats met Volle Maan, wanneer de Zon en de Maan precies tegenover elkaar staan. De schaduw van de Aarde valt dan, geheel of gedeeltelijk, over de Maan. 
Het Licht of het Bewustzijn, vertaald in de Zon of het Ego, wordt overschaduwd zodat het Onbewuste, vertaald door de Maan, tevoorschijn kan komen.
Maansverduisteringen gaan over het innerlijke, het Gevoel.

Maansverduisteringen zijn culminaties van emotionele cycli en zijn universele verwijzingen naar grote verschuivingen en transformerende veranderingen die op korte termijn zullen plaatsvinden en die de ontwikkeling van wereldse gebeurtenissen voor de komende jaren zullen bepalen.
Deze ontwikkeling houdt in dat er door ons allemaal moet worden losgelaten en dat offers moeten worden gebracht, op weg naar de toekomst.

Deze laatste Maansverduistering van 2021 kan een ware game-changer zijn. De invloed van deze kosmische gebeurtenis zou de toon kunnen zetten voor 2022 tot ver in 2023.

Deze Gedeeltelijke Maansverduistering op 27º14 in het aardeteken Stier is zichtbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Noord-Europa, Oost-Azië, Australië en de Stille Oceaan, waarbij de Volle Maan een roodachtige kleur zal krijgen.

Deze Gedeeltelijke (bijna volle) Maansverduistering (97%) in Stier is het officiële begin van het eclipsseizoen en is ook de eerste Verduistering op de as Stier/Schorpioen sinds 2013 (De Noordknoop stond toen in Schorpioen).
Er zullen in de komende twee jaar nog zeven Verduisteringen op deze Aarde-as plaatsvinden en activeert thema’s van rebellie en innovatie door de transit Uranus in Stier (van mei 2018 tot april 2026). Deze Gedeeltelijke Maansverduistering gaat vooraf aan de Totale Zonsverduistering in Boogschutter van 4 december 2021 en brengt alle gebeurtenissen sinds mei 2021 samen.

Het aardeteken Stier gaat over geld, realiteit, stabiliteit, zekerheid en veiligheid en wat we waarderen, emotionele gehechtheid aan het relationele en het materiële, onze waarden, ook eigenwaarde.
De conjunctie met de zware vaste Ster Algol, de oppositie met Mars en Mercurius in Schorpioen en vierkant naar Jupiter in Waterman kan duiden op belangrijk nieuws en misplaatst optimisme. Stel grote uitgaven zo mogelijk uit, want de financiële status kan veranderen en blijf gefocust, want er zijn in de komende 3 tot 6 maanden economische veranderingen op komst.

Deze Gedeeltelijke Maansverduistering is de kosmische poort naar hervonden of herontdekte eigenwaarde. Onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde wordt met deze Gedeeltelijke Maansverduistering aan het licht gebracht. Deze kosmische gebeurtenis laat zien wat (financieel) ten goede moet worden veranderd, ook in relaties. Dit is dus het begin van een cyclus van veranderingen die betrekking hebben op onze waarden, bezittingen en energetische banden. Thema’s die zich nu voordoen blijven in de de komende jaren actueel.

Verandering is constant.
Maar de realiteit is dat verandering ongemakkelijk is en veel angst voor het onbekende kan oproepen. We houden vast aan dingen die vertrouwd zijn, zelfs wanneer deze ons niet ten goede komen en ons zelfs emotioneel schaden. Echte verandering vereist dat we ons bewust worden van onze emoties en gevoelens. Vertrouw op alles wat zich in je leven ontvouwt als natuurlijk voor de cycli van transformatie en verandering en weet dat het allemaal voor een hoger doel is.

Wat hebben we hoog in het vaandel staan en leven we naar onze waarden?
Aan wat houden we krampachtig vast, wat eigenlijk niets toevoegt aan het leven?
Laat je misschien niet los uit angst voor verandering of transformatie (figuurlijke dood en wedergeboorte) of om een ​​gevoel van veiligheid te verliezen?

Dit is het moment om los te laten, te zuiveren en afscheid te nemen.

Invloed van deze Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 voor alle dierenriemtekens (lees ascendant)

RAM
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 valt in jouw geldsector, persoonlijke hulpbronnen, bezittingen en materiële gehechtheden. De financiële situatie kan onder druk komen te staan. Deze kosmische gebeurtenis leidt tot ontwikkelingen waardoor de focus komt te liggen op waardebepaling en hoe je met geld en bezit omgaat of juist met de angst om alles te verliezen. Deze Maansverduistering een wake-up call om je relatie met geld opnieuw te evalueren en te onderzoeken.

STIER
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 valt in jouw Huis van Persoonlijkheid met de focus op relaties en de relatie die je met jezelf hebt.
Iedere Stier wordt sterk beïnvloed door deze lunaire kracht. Innerlijke problemen zoals onverwerkte gevoelens, emoties of irrationele veronderstellingen kunnen worden afgereageerd op anderen, zonder dat Stier zich bewust is van de oorzaak van projectie. Geven en nemen kan een issue zijn. Deze Gedeeltelijke Maansverduistering kan een relatie maken of breken al naar gelang de kwaliteit van die relatie.

TWEELINGEN
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 valt in jouw Huis van het Kosmische Bewustzijn en Loslaten en deze brengt in het komende halfjaar onbewuste emotionele pijn en verlangens aan het licht. Hoewel deze gevoelens pijnlijk voor je kunnen zijn, is deze kosmische doorgang hard nodig om oude pijn en karma los te laten om verder te kunnen gaan. Tweelingen heeft de neiging om zich bezig te houden met de realiteit van het leven, zoals met wat je kunt waarnemen, zien, horen en aanraken. Het emotionele komt dan op de tweede plek en daardoor verlies je het contact met jezelf. Een vorm van therapie kan hierbij helpen. Een periode van bezinning of retraite geeft je de rust om jezelf te (her)vinden.

KREEFT
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 valt in jouw Huis van Vriendschappen, Groepsparticipatie en Sociale Processen. Kreeft heeft het nodig om sociale contacten en vriendschappen tegen het licht te houden. Wie van je vrienden en sociale contacten voegt iets toe aan je leven? Wie ziet jou als bezit of wie of wat denk je dat je bezit? Wie biedt je een luisterend oor of bij wie loop je tegen een muur? Wie is je vriendschap eindelijk niet waard? In het komende halfjaar komen er veranderingen in het sociale netwerk van Kreeft, maar naast afscheid nemen wordt jouw sociale kring ook weer uitgebreid met waardevolle contacten.

LEEUW
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 valt in jouw Huis van Carrière en Bestemming en is de kosmische poort naar veranderingen in je carrière. Deze kosmische gebeurtenis laat de mogelijkheid zien van vooruitgang en succes, maar alleen als je er met hart en ziel voor gaat. Deze Maansverduistering laat zien dat dat projecten tot voltooiing komen of vlot worden getrokken. Diepgaande veranderingen in de carrière zoals een reorganisatie of verandering in het bedrijfsbeleid, andere regelgeving vanuit de overheid of managementwijziging zijn mogelijk. De Maansverduistering geeft ook aan dat het evenwicht moet worden hersteld tussen carrière of openbare leven en de behoeften van je gezin en privéleven.
Het is ook mogelijk dat jij zelf een totaal andere koers gaat varen in de komende zes maanden.
Het universum biedt Leeuw kansen, maar jij moet wel zorgen dat de pijlers eronder sterk genoeg zijn om jouw succes te kunnen dragen.

MAAGD
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 valt in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Buitenland, Filosofie, Studie en Reizen.
Deze kosmische gebeurtenis vraagt je afstand te nemen van teveel emotionele prikkels door TV, Sociale Media en het volgen van actualiteiten. Je weet niet meer wat je moet geloven. Geloven in je eigen waarheid of in de waarheid van een ander? Wanneer je ergens in gelooft, breng je energie in beweging en dat trek je naar je toe, dat kan zowel positief als negatief zijn.
Deze Gedeeltelijke Maansverduistering doet je nadenken over het grotere geheel van het leven en geeft inzichten vanuit je hoger bewustzijn over wat waarheid en gerechtigheid is. Vertrouwen op je eigen gevoel en dit met je gedachten ondersteunen geeft een gevoel van ongekende kracht.

WEEGSCHAAL
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 valt in het 8e Huis van Gedeelde Financiën en leidt tot ontwikkelingen waardoor de focus komt te liggen op gezamenlijke financiën zoals belastingen, hypotheek en erfenissen. Deze Gedeeltelijke Maansverduistering maakt je ook bewust van fysieke als emotionele verantwoordelijkheden jegens anderen.
Er kan minder geld binnenkomen en dat geeft jou een ongemakkelijk gevoel.
Financiële ontwikkelingen van en door derden maken het noodzakelijk om een ander financieel beleid te gaan voeren.

SCHORPIOEN
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 valt in het 7e Huis van Relaties, zowel privé als zakelijk. Deze Gedeeltelijke Maansverduistering is de poort naar een periode van persoonlijke ontwikkeling en verandering. In de komende zes maanden kunnen er ingrijpende emotionele veranderingen zijn in de persoonlijke relatie met een goede vriend, geliefde of zakenpartner. Een relatie kan (alsnog) eindigen of een nieuwe relatie kan beginnen. Wat of wie in de komende maanden komt of gaat, het zal blijvend zijn.
Emotioneel gezien is dit de beste periode voor een nieuwe relatie, huwelijk, zakelijk contract of serieuze toezegging, om een ​​partnerschap officieel te maken of om een vastgelopen relatie te beëindigen.

BOOGSCHUTTER
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 valt in het 6e Huis van Dagelijkse Routine en Gezondheid en kan de aanleiding zijn tot grote veranderingen op het werk, zoals een reorganisatie, afscheid van je huidige baan en een nieuwe baan. Een nieuwe dagroutine of levensstijl. De focus ligt daarbij op je fysieke en spirituele gezondheid.
Een dieet, gezonde voeding, lichaamsbeweging, minder stress op het werk en in je dagelijks leven.
Deze Gedeeltelijke Maansverduistering duidt dus op veranderingen in je dagelijkse routine om gezond te blijven.

STEENBOK
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 valt in het 5e Huis van Liefde, Zelfexpressie en Creativiteit.
Deze kosmische gebeurtenis brengt een nieuwe liefde of vriendschap of er komt een eind aan een liefdesrelatie of vriendschap wanneer deze niet goed (meer) voelt. Het gaat over individuele creatieve expressie versus groepsparticipatie. De Gedeeltelijke Maansverduistering opent dus de kosmische poort naar een nieuwe liefde, inspiratie of verdieping in de vaste relatie, maar zal in de komende zes maanden ook van invloed zijn op bestaande vriendschappen en sociale contacten wanneer je het gevoel hebt dat je individuele vrijheid in het geding is. Dit spirituele proces heeft een natuurlijk verloop. Vrienden komen en vrienden gaan als vanzelf.

WATERMAN
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 valt in het 4e Huis van Familie en Privé-leven en heeft direct betrekking op je huis en familie. Deze Maansverduistering brengt onuitgesproken boosheid en negatieve aspecten in de familiesfeer naar buiten. Emotionele reacties zijn onvermijdelijk, maar deze helpen wel een oplossing te vinden om een slepende situatie te herstellen. Iets wat verborgen is gebleven en wat te maken heeft met ouders, ouderen of familielid, zelfs van vorige generaties, komt nu naar buiten. Er kan in de komende zes maanden sprake zijn van een carrière-move waardoor het noodzakelijk is om te verhuizen. Ook is het mogelijk dat je met je gezin op reis gaat of dat er een heuglijk feit te vieren is in de familie.
Wel is het van het grootste belang dat het evenwicht tussen privéleven en carrière wordt hersteld.

VISSEN
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 valt in het 3e Huis van Communicatie, Onderwijs en Directe Woonomgeving, je relatie met de buitenwereld.
Alles wat je tot nu toe als vanzelfsprekend hebt beschouwd moet opnieuw geëvalueerd worden om je meer bewust te maken van hoe je met jezelf en met anderen communiceert.
Als je denkt alles te weten of gelooft dat je alles hebt gezegd over een bepaalde situatie, denk dan nog eens goed na, want er is iets dat je over het hoofd hebt gezien dat te maken heeft met een buurtproject, vervoer, onderwijs of over broers en zussen.
Met deze Maansverduistering besluit je om negatieve gedachten zoveel mogelijk te laten gaan en je te concentreren op waar het werkelijk om gaat.

error: Content is protected !!