Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
Neptunus Retrograde

Neptunus retrograde in Vissen van 30 juni tot 5 december 2023

Neptunus regeert de oceanen en de zeeën, het mystieke en verborgen rijk dat zich onder waterspiegel bevindt.
Hier zijn geen grenzen en beperkingen. Neptunus is heerser van Vissen en is de energetische brug tussen het oude en het nieuwe, het voorportaal van Ram.

Vanaf 30 juni 2023 gaat de zachtblauwe planeet Neptunus op 27°41 retrograde in Vissen en blijft retrograde tot 5 december 2023.

Neptunus is de planeet van betovering, maar ook van illusie, bedrog en begoocheling.

De retrograde Neptunus verbindt ons met het onderbewustzijn en onze droomwereld.

Velen leven in een droom, laten zich leiden door illusie en bewandelen de weg van de ontkenning. Ontlopen van verantwoordelijkheden en ontvluchten van de harde werkelijkheid door gebruik van geestverruimende middelen, een vorm van verslaving of andere ‘ontsnappingswegen’.

Niets is wat het lijkt.

Zorg tijdens deze transcendente periode dat je met beide benen op Moeder Aarde blijft staan.
Neptunus retrograde kan leiden tot een toename van verwarde personen, slachtoffergedrag, escapisme, ontevredenheid, vaagheid, misleiding, drugs of alcoholmisbruik.

De ‘Moonwalk’ van Neptunus stelt ons in staat om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Bereid je voor op onthullingen, zowel collectief als individueel…

Veel onderdrukte angsten komen dan aan de oppervlakte, waardoor we onszelf en de dingen die ons overkomen zijn, op een dieper niveau kunnen begrijpen.

De retrograde Neptunus is van grote invloed voor iedereen met de ascendant, Zon of één of meerdere planeten of Lichten van 24º tot 27º in Vissen in de geboortehoroscoop.

De pre-retrograde periode van Neptunus begon al vanaf 9 maart 2023 op 24° Vissen….

De post-retrograde schaduw is pas voorbij vanaf 25 maart 2024 wanneer Neptunus terug is op 27°38 Vissen, het punt waarvan deze op 30 juni 2023 retrograde ging.

Neptunus retrograde is een dans.
Laat je meevoeren met de altijd in beweging zijnde kosmische golfbewegingen van Neptunus.
Laat je echter niet vangen door de onderstroom van de illusie.
De werkelijkheid is maar een droom wanneer de realiteit uit het oog wordt verloren.

Speciale dagen om rekening mee te houden tijdens deze retrograde Neptunus in Vissen:

Op 22 augustus 2023 staat Mars in Maagd tegenover Neptunus retrograde in Vissen.
Deze opposite kan ons het gevoel geven van een patstelling, alsof je vast zit in je leven en niet verder komt.

Op 20 september 2023 staat de Zon in Maagd tegenover Neptunus retrograde in Vissen.
Deze oppositie kan onvrede, zorgen, angst en spanning teweeg brengen. Het gevoel van roepende in de woestijn…dat je niet wordt gehoord of krijgt wat je verdient.

Op 2 oktober 2023 staat Mercurius in Maagd tegenover de retrograde Neptunus in Vissen.
Een planetair recept voor miscommunicatie in het kwadraat. Controleer alles drie keer voordat je van huis gaat of een contract wil ondertekenen, want de dingen lopen anders dan je zou verwachten.

Op 4 november 2023 staat Venus in Maagd tegenover de retrograde Neptunus in Vissen.
Wees niet te goed van vertrouwen en geef niet teveel geld uit.

Neptunus in Vissen retrograde voor alle tekens (Zon of ascendant)

RAM 20 maart – 19 april
De retrograde Neptunus in jouw Huis van het Kosmisch Bewustzijn en Psyche duikt diep onder om negatieve gevoelens en zelfs zelfsabotage los te laten.
Ram kan te maken krijgen met zichzelf uitgeput en opgebrand voelen. Je moet het rustiger aan doen, voor jezelf en je innerlijke rust, je emotionele en mentale psyche.
Je hebt gewoon meer ontspanning nodig. Probeer daarom je werk te delegeren, Ram.
Deze periode is gunstig voor een vorm van therapie, maar ook voor meditatie en yoga, retraite, esoterie, mystiek en spiritualiteit. Blijf uit de buurt van geestverruimende middelen en alcohol. Wees eerlijk en duidelijk naar jezelf omwille van je persoonlijke ontwikkeling.

STIER 20 april – 20 mei
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Vriendschappen, Groepsdynamiek en Sociale Betrokkenheid. Er zijn vage ontwikkelingen binnen de sociale kring, vereniging en vriendschappen. Er spelen zich dingen af achter de schermen. Zijn het vrienden of vijanden?
Is het oprecht of schone schijn?
Vrienden zijn uit jouw leven verdwenen of gaan dat doen. Wees dan niet verdrietig, maar opgelucht. Je hebt niets aan zogenaamde vrienden. Je verdient beter, Stier.
Neptunus retrograde leert je het kaf van het koren te scheiden.

TWEELINGEN 21 mei – 20 juni
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Carrière en Bestemming brengt een time-out in je carrière om je ware bestemming vinden.
Het pad van je carrière kan buitengewoon verwarrend zijn. Je vindt geen plezier in het werk dat je doet, het is alsof je niet vooruit komt. Ook al voelt al die vertraging frustrerend, het is goed om het pad dat je neemt even te verlaten, zodat er ruimte komt voor wat beter is afgestemd op je authentieke zelf. Wees niet bang en verberg je niet in de schaduw van onzekerheid. Neem de tijd om uit te vinden wat jouw creatieve hart laat kloppen en jou de professionele uitdaging biedt die jij nodig hebt.

KREEFT 21 juni – 21 juli
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Levensbeschouwing, Studie en Reizen is een spiritueel ontwaken. Kreeft wil ontsnappen aan de ratrace van het leven om te kijken wat er uit het leven te halen valt. Wat brengt jou voldoening en vreugde? Misschien wil je gaan studeren, een lange reis of pelgrimstocht te maken op het Pad van Verlichting, op zoek naar de ware waarheid.
De retrograde Neptunus in Vissen laat echter zien dat het pad van Verlichting niet met goud is geplaveid. Je kunt teleurgesteld raken op je zoektocht, maar je moet blijven zoeken.
Durf je eigen pad te volgen.

LEEUW 22 juli – 21 augustus
De retrograde Neptunus in jouw Huis van de Ziel, Gedeelde Bronnen en Intimiteit is een reis van transformatie en wedergeboorte. De retrograde Neptunus vraagt je om je los te maken van alles wat je persoonlijke groei belemmert, zoals controledrang, bezitsdrang, angst voor vertrouwen, verlies en obsessie binnen een relatie. Soms moet je iets verliezen om iets terug te krijgen. Het vinden van je eigen innerlijke kracht die versterkt en onafhankelijk maakt.
Neptunus retrograde in Vissen ondersteunt dit innerlijke proces en kan gepaard gaan met twijfels, angsten en onzekerheden. Omarm deze gevoelens op weg naar innerlijke kracht.

MAAGD 22 augustus – 21 september
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Relaties onthult wie je ware vrienden zijn en wie niet. Ondanks je aardse onderscheidingsvermogen weeft de retrograde Neptunus een web van verwarring en fantasie. Teleurstellingen door indiscretie, misleiding en verraad in relaties en relatiepatronen uit het verleden zowel zakelijk als privé zijn leermomenten die meer vertellen over de rol die je in het heden inneemt in de relatie.
De waarheid is soms moeilijk te accepteren. Als je echt aandacht hebt voor wat er werkelijk gebeurt in je relatie, zul je in staat zijn om de waarheid te zien.

WEEGSCHAAL 22 september – 22 oktober
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Dagelijkse Routine en Gezondheid maakt je gevoeliger voor stress en medicijnen en meer vatbaar om ziek te worden. In je dagelijks leven of op je werk ben je geneigd jezelf dienstbaar op te stellen omwille van anderen zoals je werkgever, collega’s of zakelijk partner. Door de retrograde Neptunus heb je moeite om jezelf te concentreren op het werk of vast te houden aan routines of schema’s. Neptunus retrograde wil zeggen: het is tijd voor een time-out. Neem tijd om te ontspannen door te sporten of op reis te gaan. De retrograde Neptunus brengt alles in perspectief om de gezonde balans te vinden.

SCHORPIOEN 23 oktober – 21 november
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Zelfexpressie, Kinderen en Liefde gaat op zoek naar een zielenconnectie, maar je kunt teleurgesteld raken wanneer jouw verwachtingen te hoog liggen.
Je staat jezelf zelden toe om de creatieve kant van je persoonlijkheid te omarmen. Deze retrograde is een geweldige tijd om juist dat te doen. Een creatieve droom zou zomaar eens in vervulling kunnen gaan. Deel je liefde en inspiratie met je sociale netwerk en op social media.
Laat anderen zien wat jou gelukkig maakt, jouw bron van inspiratie.

BOOGSCHUTTER 22 november – 20 december
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Familie en Privé-leven brengt iets in de familie aan het licht dat al lange tijd verborgen werd gehouden. Boogschutter gaat op zoek naar het verleden, naar de familiegeschiedenis, jouw voorouders, je stamboom uitzoeken, alles is mogelijk.
Familiekarma uit een ver verleden, zelfs uit vorige levens, kan zelfs nu zwaar wegen en de retrograde Neptunus geeft je inzicht over het hoe en waarom dingen in dit leven gebeuren.
Tijdens deze retrogradeperiode van Neptunus zou een vorm van therapie inzicht kunnen bieden zoals Familieopstellingen. Neptunus retrograde leert je dat jouw “thuis” is waar jouw ziel woont.

STEENBOK 21 december – 18 januari
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Communicatie, de Geest en Denkprocessen maakt intuïtief, schenkt inspiratie en verrijkt je verbeeldings- en fantasieleven, maar er kan ook sprake zijn van innerlijke verwarring. Steenbok kan moeite hebben met verstrooidheid, om de juiste woorden te vinden of twijfelt aan de bedoelingen van anderen. Luister voordat je spreekt en heb een open geest. Laat woorden een creatieve uitlaatklep zijn. Deze retrograde Neptunus is een goede periode om je creatief te uiten, een spirituele cursus te volgen of het schrijven van een blog of romantische en spirituele literatuur. Laat je verbeelding spreken!

WATERMAN 19 januari – 17 februari)
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Financiën en Bezit vraagt om goed op je geld te letten. Knip bij voorkeur je creditcard doormidden, want je verliest het financiële overzicht.
Je zelfvertrouwen is minder, waardoor er twijfels zijn aan jezelf en alles om je heen.
Maak tijd vrij voor jezelf om jezelf terug te vinden en van jezelf te houden.
Je financiële verwachtingen liggen te hoog of je bent te zeer gericht op materiële veiligheid vanuit een angst voor verlies. Geld is en blijft een van de grootste illusies in dit leven. Innerlijke waarde is zoveel meer. Dit is de grote les van de retrograde Neptunus in Vissen.

VISSEN 18 februari – 19 maart
De retrograde Neptunus in jouw Huis van Persoonlijkheid laat je zien hoe je werkelijk bent.
Maar je hebt het gevoel alsof je door de mist loopt en jezelf kwijt bent vanuit een gebrek aan duidelijkheid in jouw persoonlijke leven. Eenzaamheid, zelfbedrog, overgevoeligheid en zelfsabotage brengen je in een negatieve spiraal. ‘Wie ben ik, waar ben ik, wat is mijn doel?’ Soms heb je het gevoel alsof je de adem wordt ontnomen en dan is het goed om afstand te nemen en via de weg van ontspanning yoga en meditatie de weg terugvinden naar jezelf.
Neptunus retrograde leert dat je goed bent zoals je bent.

 

error: Content is protected !!