Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Nieuwe Maan in Vissen van 20 februari 2023

De Zon en de Maan smelten samen in Vissen en met dit magische en krachtige moment begint de Maan aan een nieuwe maandelijkse cyclus van groei.

De Nieuwe Maan van 20 februari 2023 valt op 1°22 in de dromerige, fantasierijke en spirituele wateren van Vissen, het magische koninkrijk van Koning Neptunus.

Deze Nieuwe Maan in Vissen in de nabijheid van de fortuinlijke heldere vaste ster Formalhaut is een krachtig en helder moment om je dromen waar te maken….

Met het oog op de aanstaande Lente-equinox van 21 maart 2023, het nieuwe astrologische jaar,
is de tijd gekomen om alles wat niet meer resoneert met je leven los te laten en de poort te openen naar een nieuw creatief of spiritueel begin.
Stel nu je intenties, dit is het beste moment om te zaaien. Laat je meevoeren op deze kosmische stroom of je nu in God, engelen, Universele energie of iets anders gelooft.

Venus in Vissen en vormt een conjunctie met Neptunus en een sextiel met Pluto in Steenbok. Deze vloeiende samenwerking versterkt loyaliteit, compassie, het verlangen om samen te zijn en samen te delen en om vriendschap of liefde op gevoelsniveau te ervaren.

Deze verbinding versterkt ook positieve gedachten en het optimaliseren van je zelfbeeld, je potentieel en goede eigenschappen.

Saturnus in Waterman staat op de allerlaatste graad in Waterman, maar vormt toch nog net een conjunctie met deze gevoelige Nieuwe Maan op de drempel van Vissen.

Door deze conjunctie met de praktische begrenzer Saturnus is er gezonde twijfel en dat is goed.
Saturnus behoedt ons met zelfreflectie in het grens vervagende Vissen om doelloos achter een droom of ideaal te hollen.

Saturnus mag je zien als de kosmische lijm die fantasieën, ideeën en dromen verankert, vormgeeft, kanaliseert en manifesteert!

Uranus in Stier maakt een gespannen aspect met Mercurius in Waterman waardoor onverwacht nieuws een andere wending aan je plannen kan geven.

Deze Nieuwe Maan laat een compleet nieuw begin zien afhankelijk van de plaats waar het beweeglijke teken Vissen in jouw geboortehoroscoop staat……

Ook voor de andere Beweeglijke tekens Tweelingen, Maagd, Boogschutter met persoonlijke planeten, ascendant en Lichten van ongeveer 1 tot 5º in Vissen is deze Nieuwe Maan van grote betekenis.

De invloed van deze Nieuwe Maan in Pisces op alle dierenremtekens (ascendant en Zon)

RAM (20 maart – 19 april)
Deze Nieuwe Maan in Vissen valt voor Ram in het 12e Huis van het Onbewuste en Loslaten.
Het kan zijn dat Ram zich wat overweldigd voelt en dan heb je wat extra emotionele aandacht nodig. De komende Verduisteringen zijn al van invloed op Ram, dus dan wil het Universum je wat duidelijk maken. Jezelf verwennen met TLC zoals naar de wellness, lekker eten of een heerlijke massage. Neem tijd voor innerlijke reflectie en kijk wat er aan de oppervlakte komt.
De Volle Maan in Vissen van 31 augustus 2023 laat de nieuwe weg aan je zien.

STIER (20 april – 20 mei)
Deze Nieuwe Maan in Vissen valt voor Stier in het 11e Huis van Hoop en Sociale Processen.
Het gaat dus over je sociale netwerk, Stier. Een sociaal vangnet en het hebben van vriendschappen geeft je zekerheid en veiligheid. Deze Nieuwe Maan in Vissen laat je echter zien dat het niet goed is om jezelf te vergelijken of dingen mooier te maken dan ze in werkelijkheid zijn. Wie zijn je echte vrienden, met wie of met welke groep wil je de toekomst in? Jouw sociale groep moet jou verrijken en jouw zelfvertrouwen ondersteunen en mag geen energie kosten!
Blijf bij jezelf en je intuïtie, Stier. Vaar niet blindelings op het oordeel van anderen.

TWEELINGEN (21 mei – 20 juni)
Deze Nieuwe Maan in Vissen valt voor Tweelingen in het 10e Huis van Carrière en Bestemming.
Tweelingen kan te hoge verwachtingen hebben de carrière. Geef gehoor aan je creatieve nieuwsgierigheid, maar luister ook naar je intuïtie. Onderdrukte gevoelens met betrekking tot je carrière of bestemming kunnen met deze Nieuwe Maan aan de oppervlakte komen.
Er kunnen zich met deze Nieuwe Maan in de carrière of studierichting nieuwe kansen voordoen waardoor je leven een andere wending kan krijgen.
Het is dan aan jou om niet naar dat innerlijke stemmetje van : ’ik kan dat toch niet’ te luisteren!

KREEFT (21 juni – 22 juli)
Deze Nieuwe Maan in Vissen valt voor Kreeft in het 9e Huis van Expansie en Levensbeschouwing.
Kreeft voelt dat er iets bijzonders op stapel staat, een nieuw spiritueel avontuur en dat maakt nieuwsgierig naar meer.
Stel jezelf open voor kansen die je naar interessante plaatsen kunnen brengen zoals een spirituele reis naar het buitenland of een innerlijke reis naar een nieuwe filosofie, geloof, studie of een mooi boek. Tijd je horizon te verbreden, dus wat let je om je koffers te pakken en te ontdekken wat er aan de andere kant van de horizon op je wacht? Omarm je spirituele kant en open je hart.
De Volle Maan in Vissen van 31 augustus 2023 laat zien wat die reis jou heeft gebracht!

LEEUW (23 juli – 22 aug.)
Deze Nieuwe Maan in Vissen valt voor Leeuw in het 8e Huis van Zielsprocessen.
De transformerende energie van de Nieuwe Maan spoort je aan om je remmingen en zelfopgelegde beperkingen los te laten. Deze Nieuwe Maan is de weg naar jouw ziel….
Leeuw staat op een keerpunt om belangrijke keuzes te maken. Wie ben jij eigenlijk?
Je bent veel meer dan die mooie buitenkant en het wordt tijd om dat te gaan ontdekken.
Wat is werkelijk belangrijk voor je? Je moet keuzes maken over wat je echt wilt, zelfs als dit betekent dat je afscheid moet nemen van iets of iemand. Ook al moet je financieel of emotioneel inleveren, wat je ervoor terugkrijgt is zoveel meer dan je nu denkt te bezitten.

MAAGD (23 aug.-22 sept.)
Deze Nieuwe Maan in Vissen valt voor Maagd in het 7e Huis van Relaties.
Voor de Maagd is dit een Nieuwe Maan van keuzes maken, alsof je op een kruispunt staat.
Het is mogelijk dat je de balans kwijt bent in een relatie. Deze Nieuwe Maan laat jou zien met wat je moeite hebt en dat kan te maken hebben met vertrouwen.
Deze Nieuwe Maan kan de start zijn van een nieuwe relatie, een huwelijk of samenwerkingsverband of een diepere band met je partner.
Toch moet je bij alle relaties jezelf afvragen: ‘Sluit deze relatie gevoelsmatig aan bij mijn wensen?’
Bewaak je grenzen zodat anderen niet meer kunnen nemen dan je geven kan.

WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.)
Deze Nieuwe Maan in Vissen valt voor Weegschaal in het 6e Huis van Dagelijkse Routine, Werk en Gezondheid.
De Nieuwe Maan vraagt je om je dagelijkse rituelen opnieuw te heroverwegen. Het is belangrijk voor je emotionele rust om overzicht en structuur te hebben in je dagelijkse bezigheden.
Op deze manier kun je ruimte voor jezelf creëren om naast de dagelijkse bezigheden leuke dingen voor jezelf te doen. Deze Nieuwe Maan vraagt om een frisse start, balans en een gezonde lifestyle en betere arbeidsvoorwaarden. Er kunnen zich nieuwe kansen voldoen die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en wat binnen jouw mogelijkheden ligt.
De Volle Maan in Vissen van 31 augustus 2023 laat de resultaten zien van deze spirituele make-over van lichaam, ziel en geest.

SCHORPIOEN (23 oktober – 21 november)
Deze Nieuwe Maan in Vissen valt voor Schorpioen in het 5e Huis van Zelfexpressie, Liefde en Creativiteit.
Met deze Nieuwe Maan in Vissen gaat het om creativiteit en scheppingskracht binnen in jezelf.
Het vinden van jouw innerlijk kind, jouw speelse bron kan jouw artistieke hart weer laten stromen. Een nieuwe hobby of gewoon ontspanning, een moment voor jezelf brengt je terug naar de Bron, naar jouw levensvreugde. Schorpioen kan verliefd worden of een creatief project ziet het levenslicht. Het gaat om jouw creatieve zelf en jouw creatieve reis en deze Nieuwe Maan daagt je uit om jouw fantasieën te beleven! Schorpioen herontdekt de ware betekenis van plezier en geluk.

BOOGSCHUTTER (22 november – 21 december)
De Nieuwe Maan in Vissen valt voor Boogschutter in het 4e Huis van Familie en Huis.
Deze Nieuwe Maan brengt je terug naar de basis om terug te keren naar je roots en het contact met familie te herstellen, maar ook het voeden van jezelf, nestelen of thuis je eigen persoonlijke ruimte pakken. Het huis waar je woont laat de mate van stabiliteit in jezelf zien. Zorg dat je persoonlijke ruimte en vrijheid niet wordt ingeperkt.
De Nieuwe Maan is ook een goed moment voor een gezellig samenzijn met vrienden of een
familiereünie, om te verbouwen, een make-over van je interieur, je huis te koop aanbieden of een huis kopen, grote schoonmaak houden of plannen te maken om gaan verhuizen of te gaan verbouwen.

STEENBOK (22 december – 19 januari)
De Nieuwe Maan in Vissen valt voor Steenbok in het 3e Huis van Communicatie en Onderwijs.
Je wil alles wat je hoort of ziet checken aan feiten, want je voelt je onzeker. Je denkt teveel en daardoor kom je niet bij je gevoel. Deze Nieuwe Maan legt de focus op de beperkingen die je jezelf stelt, Steenbok. Met deze lunaire kracht ben je meer abstracter aan het nadenken over het hoe en waarom. Kies je woorden zorgvuldig, want wat je zegt is essentieel. Durf je gevoelens te uiten. Door meer te voelen en minder te denken zie je alles weer vanuit een nieuw perspectief.

WATERMAN (20 januari – 18 februari)
Deze Nieuwe Maan in Vissen valt voor Waterman in het 2e Huis van Financiën en Waarde.
Waar liggen jouw waarden, Waterman? Wat is werkelijk belangrijk voor jou en wat kun je achterlaten? Wat heb je werkelijk nodig om gelukkig te zijn? Wat heb je echt nodig?
Stel jezelf nu open voor wat belangrijk voor je is, dan stroomt het als vanzelf naar je toe, dat kan geld zijn, maar ook eigenwaarde.
Waterman krijgt informatie die nodig is om weloverwogen financiële beslissingen te nemen.
Een Nieuwe Maan dus om financiële doelen te stellen, maar ook een Nieuwe Maan om te waarderen wat je al hebt. Wat werkelijk van waarde is, is waardering!

VISSEN (19 februari – 20 maart)
Deze Nieuwe Maan in Vissen valt voor Vissen in het 1e Huis van Persoonlijkheid. Jouw persoonlijke Nieuwjaar! Een Nieuwe Maan van goede voornemens of dingen recht te zetten.
Een Nieuwe Maan van bewustwording, zelfreflectie en zelftransformatie.
Wat wil je doorbreken en wat wil je implementeren om het beste van jezelf naar boven te halen en de diepere afstemming in je leven te vinden?
De Nieuwe Maan in Vissen is een krachtig en spiritueel nieuw begin voor ieder facet van je leven. Een nieuwe look of een andere kijk op het leven is nu allemaal mogelijk.
Vind jezelf, kom erachter wie je bent!
De Volle Maan in Vissen van 31 augustus 2023 laat de totaal vernieuwde nieuwe jij zien!

error: Content is protected !!