Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Saturnus in Vissen van 8 maart 2023 tot 14 februari 2026

Saturnus in Vissen van 8 maart 2023 tot 14 februari 2026

Vanaf 8 maart 2023 tot 14 februari 2026 reist Saturnus, Heer van Karma en Vadertje Tijd door het waterteken Vissen, het mystieke en verborgen rijk van Koning Neptunus dat zich onder waterspiegel bevindt.

Vissen is gerelateerd aan het 12e Huis ofwel het Huis van Karma, kosmisch bewustzijn, de stroom van het leven, de metafysische wereld dat alles en iedereen met elkaar verbindt.
Het 12e Huis is de innerlijke wereld, het Huis van Universele Liefde, Anonimiteit, Verlossing, het Einde en het Begin, Loslaten en de Stilte.

Saturnus doet er 28 tot 30 jaar over om door de gehele dierenriem te reizen.
De laatste keer met Saturnus in Vissen was 30 jaar geleden.

Deze transit van Saturnus in Vissen laat op mondiaal niveau de cumulatie zien van de vorige cyclus uit de jaren ’90. Wat hebben deze jaren ons gebracht en waar gaan we naar toe?

De vorige transit van Saturnus door Vissen (eind mei 1993 tot begin april 1996) was een periode die werd gekenmerkt door de opkomst van het internet, mobiele telefonie, de digitale wereld met geniale toepassingen in de media, film, muziek en video games.
Het waren de jaren van oogverblindende, maar ook zielsvernietigende culturele stromingen.

Tijdens deze transit van Saturnus in Vissen neemt virtuele realiteit een hoge vlucht en zien we nieuwe vormen van kunst en muziek ontstaan.

In de overweldigende, oogverblindende en oorverdovende draaikolk van prikkels en lawaai om ons heen, de wereld van reclame en algoritmes, waarin alles is gedigitaliseerd en gecontroleerd, hebben we richting nodig, zoals alleen planetaire bovenmeester Saturnus dat ons kan geven.
Saturnus brengt orde in de chaos.

Vanaf 8 maart 2023 komt er door de invloed van de zevenvoudig geringde Saturnus bescherming, afscherming, richting en structuur, daar waar er voorheen geen grenzen waren.
Wat nooit duidelijk was, wordt dan concreet gemaakt.

Saturnus in Vissen, het teken van opoffering, kan in de komende 2,5 jaar een moeilijke periode worden voor de Kerk, het christendom, religie en Volksgezondheid.
We zien in deze jaren hervormingen in de rooms-katholieke kerk en krijgen we tot medio februari 2026 te maken met een ware geloofsbeproeving.
COVID-19 is een blijvertje en naast meer uitbraken van nieuwe besmettelijke varianten komen er steeds nieuwe vaccins. Ook zal er een toename zijn van diabetes, obesitas, chronische, fysieke en psychische aandoeningen en chronische vermoeidheid.

Er komt er een wereldwijde ethische code om seksueel overschrijdend gedrag tegen te gaan, ook op sociale media en meer regelgeving in de farmaceutische industrie. Saturnus (wetgeving) kan in Vissen (het einde) leiden tot legalisering van euthanasie en abortus.
Gebruik van cannabis zal gelegaliseerd worden. Er ontwikkelt zich een nieuwe vorm van berichtgeving die los van complottheorieën en politiek wantrouwen vooruit durft te kijken om voorbereid te zijn op de uitdagingen die voor ons liggen.

Aan de ene kant zien we het ontstaan van nieuwe sociale structuren die de onderlinge verbondenheid van de mensheid en alle levende wezens omarmen, maar we moeten ook rekening houden met financiële ineenstorting, escapisme, illusie en bedrog in sociale structuren en regeringen.

De realistische invloed van Saturnus, de Heer van Tijd en Karma kan levensvatbare dromen doen realiseren, maar kan ons doen wakkerschudden uit de droom.
Door de invloed van Saturnus in Vissen wordt de wereld van spiritualiteit onder de loep genomen en wordt er meer met een kritische blik gekeken naar de metafysische en spirituele wereld en de rol van priesters, goeroes, mediums en lichtwerkers.

Saturnus in Vissen leert ons in Vissen om los te laten.
Vissen is het laatste teken van de dierenriem en dat is de reden dat we het oude moeten loslaten om het nieuwe mogelijk te maken.

Saturnus wil bouwen en vorm geven, maar in Vissen is de praktische toepassing niet zo gemakkelijk.
Aarde met teveel Water wordt modder, maar kan ook in de juiste verhouding het fundament zijn waarop gebouwd kan worden..

Saturnus blijft tot 14 februari 2026 in Vissen en reist dan tot 13 april 2028 door het vuurteken Ram. Pas in het jaar 2052 keert Saturnus weer terug naar Vissen.

Saturnus in Vissen gaat traag, maar gestaag. Drie stappen vooruit, twee stappen achteruit.
Het langzame tempo is precies wat we nodig hebben om te wennen aan de vele veranderingen en uitdagingen die voor ons liggen.

Voor iedereen met een Saturnus Return, de Zon, ascendant in Vissen of één of meerdere planeten in Vissen of in het twaalfde Huis in de geboortehoroscoop is deze transit van Saturnus van grote betekenis.

RAM 20 maart – 19 april
Saturnus in Vissen valt voor Ram in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten.
Saturnus in Vissen vraagt je om opruiming te houden in de dingen die je tegenhouden en emotionele bagage los te laten. Er valt niet aan te ontkomen. Het is niet gemakkelijk om je problemen onder ogen te zien, maar Saturnus dwingt je als het ware om dit wel te doen. De dingen die je ontkent zijn juist de dingen waar je aan moet werken. Als je dit niet doet, dan blijft angst je achtervolgen. Tijdens deze transit wordt je geconfronteerd met het thema afscheid en loslaten. Er komen veranderingen die je nodige aanpassing van je vergen. Dit mag je zien als een periode als voorbereiding op de periode van Saturnus in Ram waarin je innerlijke ontwikkeling een hoge vlucht zal nemen. Neem tijd voor zelfreflectie als voorbereiding voor een nieuwe fase van persoonlijke groei.

STIER 20 april – 20 mei
Saturnus in Vissen valt voor Stier in het 11e Huis van Vriendschappen en Sociale Processen.
Tijdens deze transit ga je merken dat in je sociale kring mensen verdwijnen door bijvoorbeeld verhuizing, scheiding of overlijden. Het voelt ongemakkelijk, maar het maakt wel ruimte voor nieuwe betekenisvolle en inspirerende vriendschappen en connecties. Tijdens Saturnus in Vissen raak je meer gefocust op je toekomst en dromen. Misschien moet je aan het begin van deze transit een onrealistische droom laten varen. Volg de weg van de langzame maar gestage aanpak om een doel te verwezenlijken en succes te garanderen. Saturnus in Vissen kan je ook aanmoedigen om te participeren in een gezamenlijk creatief of zakelijk project. Tijdens deze jaren leer je jezelf kennen binnen de groep. Vertrouw je op je eigen mening of op de mening van anderen? Je leert steeds meer op jezelf te vertrouwen. Het is belangrijk dat jouw partner, sociale kring, vrienden en familie (is ook een groep) jouw interesses en ambities voor de toekomst ondersteunen.

TWEELINGEN 21 mei – 20 juni
Saturnus in Vissen valt voor Tweelingen in het 10e Huis van Carrière en Bestemming. Je gaat jezelf opnieuw uitvinden, Tweelingen.
Saturnus in Vissen gaat voor een sterke basis voor carrière zorgen. Saturnus beoordeelt het succes dat je tot nu toe hebt gehad, maar laat je ook zien waar het is misgegaan en wat kan worden verbeterd. Je wil weten waar je aan toe bent, wat je positie is en hoe de wereld jou ziet. Het kan zijn dat je je kwetsbaar voelt in de spotlights. Tweelingen kan teveel verantwoordelijkheid op zich nemen. Saturnus in Vissen kan alle kanten opgaan. Het kan een uiterst succesvolle periode in je leven zijn waarin je grote stappen maakt of een stressvolle periode en dat heeft te maken met de maatschappelijke keuzes die je hebt gemaakt. Wat heb je tot nu tot bereikt? Het kan het zijn dat je een verkeerd beeld van jezelf hebt gehad.
In ieder geval zal de intuïtieve ondersteuning van Saturnus in Vissen de onbreekbare sleutel zijn om jouw leven en carrière inhoud te geven.

KREEFT 21 juni – 21 juli
Saturnus in Vissen valt voor Kreeft in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn.
Door Saturnus in Vissen kan Kreeft geloof en overtuigingen in twijfel trekken, zoals hoe deze overtuigingen jouw leven hebben beïnvloed en of ze eigenlijk nog zin hebben. Zelfkennis en het inzicht in jezelf zijn als voorbereiding op de periode die komen gaat.
Wat zijn je ware overtuigingen? Wat is het ware geloof?
Is de studie die ik volg wel de goede weg voor mij? Probeer je niet te veel te binden aan verplichtingen, maar zorg voor ontspanning van lichaam, ziel en geest om je hart weer te vervullen met vernieuwde inspiratie en wijsheid.
Reizen zijn bedoeld om van te leren of aan je verplichtingen te voldoen. Je voelt je aangetrokken tot een andere geloofsovertuiging, godsdienst, metafysica, filosofie of de wet.
Het kan zijn dat Kreeft een andere richting inslaat of krijgt te maken met vertragingen of blokkades tijdens studie of de rechtspraak. Allemaal aanwijzingen dat je niet op de goede weg bent.

LEEUW 22 juli – 21 augustus
Saturnus in Vissen valt voor Leeuw in het 8e Huis van Transformatie, Gedeeld Vermogen, Vertrouwen, Seksualiteit, Intimiteit en Macht. Dingen die verborgen zijn en die je liever voor jezelf houdt.
Saturnus in Vissen wijst je op problemen over macht en controle die moeten worden aangepakt. Het kan zijn dat je een controlefreak bent of je geeft je kracht weg aan iemand anders of er zijn steeds issues met obsessies, verslaving of macht in je leven. Saturnus vraagt om dit onder ogen te zien, uit te zoeken wat de oorzaak van deze problemen is en hiervoor een oplossing te vinden.
Er kan je het recht op geld worden onthouden of je moet je levensstijl aanpassen aan de omstandigheden van je partner. Reken niet teveel op materiële steun van anderen.
Tijdens Saturnus in Vissen kan het wegvallen van een ideaal of geliefd of gerespecteerd persoon jou aan het denken zetten over je eigen sterfelijkheid of het vraagstuk over de dood naar voren brengen.
Je kunt in deze tijd een ingrijpende transformatie ondergaan, maar dat gaat je fysieke en financiële leven ten goede veranderen en je gemoedsrust brengen.
Laat hoge verwachtingen los, Leeuw.

MAAGD 22 augustus – 21 september
Saturnus in Vissen valt voor Maagd in het 7e Huis van Relaties.
Door de invloed van Saturnus in Vissen kunnen er problemen zijn in alle vormen van relaties, zowel privé als zakelijk.
Maagd kan op de proef worden gesteld door relaties die je aandacht vragen. Sommige verbintenissen worden verbroken tijdens deze transit. Welke overeenkomst bestaat er tussen jou en de ander, dat is de vraag die Saturnus tijdens deze transit in Vissen aan je stelt.
De problemen die zich voordoen, zijn bedoeld om jou te helpen om de relatie te verbeteren, te versterken en duurzamer te maken. Aan sommige relaties kan echter een einde komen.
Je leert de betekenis van betrokkenheid, wat het voor jou betekent en wat je kunt bijdragen aan een relatie.
Het is mogelijk dat er blokkades zijn bij het aangaan van nieuwe relaties of partnerschappen.
Saturnus in Vissen maakt Maagd meer selectief en dat kan een goede zaak zijn. Een relatie aangaan brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Het kan zijn dat je door Saturnus in Vissen minder relaties hebt, maar het gaat nu kwaliteit boven kwantiteit. Samen mooie dingen beleven met iemand die jouw interesses deelt, dat is toch het beste wat er is?

WEEGSCHAAL 22 september – 22 oktober
Saturnus in Vissen valt voor Weegschaal in het 6e Huis van Dagelijkse Routine, Werk en Gezondheid. Saturnus is kritisch en voert druk uit op het gebied van werk, dagelijkse functies, gewoonten en gezondheid.
Saturnus in Vissen kan leiden tot een gevoel van overbelasting en stress. Gezondheidsproblemen kunnen de kop opsteken, dus neem extra voorzorgsmaatregelen.
Stress op het werk komt voornamelijk, omdat je de tijd niet goed indeelt en dat gaat ten koste van je energie en je gezondheid.
Saturnus in Vissen laat Weegschaal zien hoe je het beter, productiever en efficiënter kan doen.
Door meer structuur en orde ben je beter georganiseerd en dat is ook beter voor je gezondheid.
Een gezondheidsprobleem dwingt je om je levensstijl te veranderen. Gezondheid is naast je werk ook verantwoordelijkheid, het is prioriteit nummer 1!
Saturnus is Vadertje Tijd. Door een goed tijdschema aan te houden, heb je overzicht en kun je gericht dingen van je lijstje strepen.
Je houdt dan meer vrije tijd over om naast je dagelijkse bezigheden leuke dingen te doen!

SCHORPIOEN 23 oktober – 21 november
Saturnus in Vissen valt voor Schorpioen in het 5e Huis van Zelfexpressie, Creativiteit en Liefde.
Saturnus in Vissen maakt je serieuzer en je vraagt je bij alles af wat vreugde in het leven geeft en waarom. Is dit alles? Je moet de inspiratie in jezelf hervinden.
Het vijfde Huis wordt ook geassocieerd met liefde en aandacht van anderen. In eerste instantie kun je niet geliefd voelen en misschien enigszins verwaarloosd, niet gezien, gehoord of genegeerd.
Saturnus in Vissen kan als een creatieve blokkade voelen, alsof het plezier verdwenen is. Je hebt geen zin in feestjes, gezelligheid, romantiek, je hobby’s, kinderen of leuke activiteiten.
Eigenliefde is iets wat je zelf moet omarmen. Liefde delen begint bij jezelf. Zoek het niet buiten jezelf. Tegen het einde van deze transit heb je een sterker gevoel van wat je werkelijk wil en wat jou zo uniek maakt.

BOOGSCHUTTER 22 november – 20 december
Saturnus in Vissen valt voor Boogschutter in het 4e Huis van Familie, Huis en OorspronSaturug.
Met Saturnus in Vissen werk je aan het versterken van je thuisbasis, je gezin en je innerlijke basis. Tijdens deze transit ben je door de invloed van Saturnus in Vissen bezig met het reorganiseren, ordenen, opruimen, verbouwen, verhuizen of het oplossen van problemen in de familie. Boogschutter kan vertragingen verwachten op het gebied van gezondheid, mobiliteit en loopbaanontwikkeling.
Dit markeert een tijd van grote innerlijke verwerking en confrontatie met problemen rond conditionering en gehechtheid aan het verleden. Saturnus in Vissen is innerlijke verwerking of de “grote schoonmaak”. Banden met familie kunnen worden verbroken of juist versterkt.
Het innerlijke fundament wordt aangepakt om je sterker te maken voor de toekomst!

STEENBOK 21 december – 18 januari
Saturnus in Vissen valt voor Steenbok in het 3e Huis van Communicatie.
Het leerproces van Saturnus beïnvloedt tijdens deze periode de mentale patronen en (on)hebbelijkheden, de manier van jezelf uitdrukken en de wijze waarop je naar anderen luistert. Je directe omgeving wordt in hoge mate beïnvloed door onbewuste gedragsregels die je jezelf hebt gesteld. Het lijkt misschien alsof je partner, vrienden, kennissen, familieleden, buren of klasgenoten jouw groei blokkeren en deze relaties kunnen als gevolg daarvan gespannen zijn. Hoewel je een verlangen hebt om contacten te leggen, ben je nu liever bezig met onderzoek en studie. Steenbok is bedachtzaam en serieuzer.
Onzinnige gesprekken zie je als een verspilling van tijd.
Er kunnen tijdens deze frustrerende transit moeilijkheden ontstaan met personen vanuit je directe omgeving die jouw oude manier van optreden waren gewend en het nieuwe maar moeilijk kunnen accepteren. Steenbok kan last hebben van depressies, angst of zorgen. 
Verbinding maken met de verborgen kanten van jezelf kan je ook een kans bieden om te ontspannen en jezelf open te stellen.

WATERMAN 19 januari – 17 februari)
Saturnus in Vissen valt voor Waterman in het 2e Huis van Financiën en Waardebepaling.
Naast het materiële, gaat het ook om psychologische, spirituele en morele waarden. Deze dragen bij tot een beter begrip van jezelf. Financieel gezien is Saturnus in Vissen een minder goede periode, maar deze is bedoeld voor het ontdekken van je wezenlijke waarden.
Zorg voor een financieel langetermijnplan dat stabiliteit creëert. Financiële groei gaat langzaam maar gestaag. Materiële bezittingen weerspiegelen je innerlijk waardepatroon. Ontdekken wat je werkelijk nodig hebt. Verdriet over verlies van bezittingen heeft te maken met wrijving tussen wat je denkt dat je wil en wat je werkelijke verlangens zijn.
De bedoeling van Saturnus in Vissen is om je bij jezelf terug te brengen en af te leren stemmen op je innerlijke geweten, je eigenwaarde.
Hoe breng je materiële en immateriële behoeften in evenwicht, Waterman?
Door meer verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf, versterk je de eigen financiële positie.

VISSEN 18 februari – 19 maart
Saturnus in Vissen valt voor Vissen in het eerste Huis van Persoonlijkheid.
Deze transit kondigt een nieuwe periode van innerlijke groei aan. De tijd is aangebroken om je op jezelf, je innerlijke wereld te concentreren om zo nodig herstructureringen aan te brengen om jezelf te leren kennen en jezelf te verbeteren.
Aan het begin van de transit kan je jezelf wat down voelen, minder zelfvertrouwen en wat uit het veld geslagen. Je laat illusies varen en ontdoet je van alle overbodige bagage. Wat overblijft is een nieuwe bewuste, realistische en sterke jij.
Tijdens deze periode kun je zien hoever je tot wasdom bent gekomen, zowel professioneel als persoonlijk. Deze transit kan soms hard zijn vooral als je ziet dat er mensen uit je omgeving wegvallen die veel voor je hebben betekend. Nu alles om je heen wegvalt, zie je jezelf zoals je bent, niet meer en niet minder. Je wordt bewust van je eigen sterfelijkheid. Een goede periode om een verantwoordelijk besluit te nemen om iets goeds te doen voor jezelf, zoals een nieuwe en gezonde lifestyle. Het leven is kostbaar, maar jij ook!

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!