Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
Nieuwe Maan In Stier 04 05 2019

De Nieuwe Maan in Stier van 4 mei 2019

De Nieuwe Maan in Stier van 4 mei 2019

Iedere Nieuwe Maan vertegenwoordigt het einde en het begin van een Maan cyclus.
De Nieuwe Maan is telkens weer een magisch geboortemoment, een energetische poort naar een nieuw begin, de basis, een nieuw hoofdstuk in ons leven.

Op 4 mei 2019 smelten Zon en Maan samen en vormen zo de Nieuwe Maan op 14º11 in het aardeteken Stier.

De sensuele en financiële Stier is verbonden met Venus.
Venus gaat over innerlijke vrede, verbintenissen, relaties, partnerschappen, contracten en diplomatie, schoonheidsbeleving, kunstwereld en ons waardepatroon.
Stier is ook verbonden met de aarde, natuur, de wereldeconomie en met alles wat stabiliteit, veiligheid en zekerheid biedt, bezittingen, geld. De vaste grond onder onze voeten, zowel intern als extern.

De Nieuwe Maan vormt een inconjunctie met de asteroïde Ceres. Ceres symboliseert onvoorwaardelijke liefde, de relatie tussen ouders en kinderen, toewijding, verbinding, scheiding, verlies en verdriet. Ceres is de godin van de Landbouw, productiviteit, voeding, verzorging en zelfwaarde.
Deze lastige verbinding streeft naar perfectie en schoonheid. De rusteloze en hunkerende zoektocht naar de perfectie kan leiden tot overdrijven en grensoverschrijdend gedrag om de grote donkere leegte te vullen.

De Nieuwe Maan is conjunct Uranus in Stier en de vaste sterren Menkar en Almach.
Deze sterke energiestroom brengt van uranische geaarde energie met zich mee van onverwachte ontwikkelingen en een nieuwe kans om veranderingen door te voeren.
Er kan opzienbarend nieuws of een plotselinge innovatieve doorbraak zijn op het gebied van economie, sport, wetenschap en kunstwereld.

De retrograde Saturnus is conjunct de Zuidknoop in Steenbok, ons collectieve geheugen.
Deze verbinding laat de noodzaak zien om definitief los te laten en wat over en voorbij is.

Stier kan echter onverzettelijk zijn en kan moeite hebben met verandering en loslaten.
Deze energie van onverzettelijkheid, zelfzucht en hebberigheid wordt versterkt door de oppositie van Mars in Tweelingen en de retrograde Jupiter in Boogschutter. Het sextiel met de ontvankelijke en idealistische Neptunus in Vissen buigt deze energie echter positief om naar inspiratie, zorgzaamheid, kracht en moed om het beste uit het leven te halen.

De Nieuwe Maan in Stier gaat dus over het loslaten van wat overbodig is en waardering van wat er werkelijk toe doet.

Deze Nieuwe Maan vraagt ons om eerst aan onze psyche te werken voordat we een nieuwe verbinding aangaan, zowel zakelijk als privé.
Het innerlijke wordt weerspiegeld in het uiterlijke.
Wanneer je niet van jezelf houdt, kun je niet van iemand anders houden.

Voel je een met de aarde, met de natuur, met de energieën overal om je heen.
Dit biedt een solide basis om te groeien, zoals Stier wil.

De beste tijd voor een nieuwe start en voor het starten van nieuwe projecten is tijdens de eerste twee weken van deze Nieuwe Maancyclus, de wassende fase van de Maan.
Dat is van 4 mei 2019 tot 18 mei 2019, de Volle Maan in Schorpioen.
Het effect van de Nieuwe Maan van 4 mei 2019 duurt vier weken tot de volgende Nieuwe Maan van 3 juni 2019.

Blessed New Moon!

error: Content is protected !!