Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
Maansverduistering In Kreeft 10 01 2020

De Maansverduistering in Kreeft van 10 januari 2020

De Maansverduistering in Kreeft van 10 januari 2020

De ringvormige of annulaire Maansverduistering van 10 januari 2020 is het vervolg op de Zonsverduistering van 26 december 2019 en maakt deel uit van de eclipsfase die duurt tot de Maansverduistering in Boogschutter van 5 juni 2020.

Deze Maansverduistering kan worden waargenomen in Afrika, Azië, Australië en Europa. 

Bij een Maansverduistering staan de Zon, Aarde en Maan op één rij.

Moeder Aarde staat dan precies tussen de Zon en de Maan en vangt als het ware het Licht van de Zon, waardoor de schaduw van de Aarde over de Maan valt.

De Zon is het mannelijke kosmische Licht van bewustzijn. 

De Maan staat voor het vrouwelijke principe, het gevoel.

De Maan tegenover de Zon legt de focus op de polariteiten in ons leven die voor veel spanning zorgen.

Iedere Maansverduistering vertegenwoordigt een ware reset van emoties, waarbij opgebouwde emotionele bagage van de afgelopen zes maanden wordt opgeruimd en losgelaten.

De Zon op 20°00 in Steenbok is conjunct Mercurius en de gezagsdragende Saturnus en de transformatieve Pluto. Dit bijzondere stellium is het belangrijkste aspect tijdens de eerste Maansverduistering van 2020, het jaar van de grote ommekeer. 

Zoveel dictatoriale kracht tegenover de al kwetsbare Maan conjunct de vaste ster Castor maakt de overschaduwde Maan nog meer kwetsbaar, emotioneel gevoelig en angstig. Castor staat symbool voor succes en genialiteit, maar door deze intense planetaire spanning worden gedachten, woorden en gedrag negatief beïnvloed en krijgt Castor te maken met verlies, emotionele kwetsbaarheid en onzekerheid.

Harde realiteit voelt als een koude douche voor kwetsbaren onder ons, terwijl de machtigen in de wereld hun macht verder consolideren. De rijken worden dus (nog) rijker en de armen nog armer.

Op persoonlijk niveau krijgen we in de gezinssituatie en relationele sfeer te maken met negatieve gevoelens, uit balans zijn, stemmingswisselingen, overgevoeligheden en gepolariseerd denken vanwege verdriet, verveling, obsessie, controledrang of eenzaamheid, schuldgevoel, spijt van dingen uit het verleden, bindings- en verlatingsangst, jaloezie en teleurstelling. 

Innerlijke onrust en relatieproblemen maken het moeilijker om elkaars gevoelens te begrijpen en te communiceren.

De Maan dat ook het publiek vertegenwoordigt, krijgt te maken met leugens, propaganda, onderdrukking en schending van mensenrechten, vooroordelen, verslaving en racisme.

Op mondiaal niveau krijgen we te maken met (verdere) inperking van de vrijheid van meningsuiting door regeringen en multinationals.

Neptunus in Vissen biedt met een driehoek de helpende handreiking. Neptunus verzacht en biedt geloof, hoop, inspiratie en bescherming. Op mondiaal niveau geeft Neptunus in Vissen een stem aan religieuze en spirituele leiders, humanitaire organisaties en milieugroeperingen om via meditatie en spirituele overtuigingen een gelijkwaardig en rechtvaardig leven tot stand te brengen.

We staan op de drempel van de historische samenstand tussen Saturnus en Pluto in Steenbok op 12 januari 2020 en ook Uranus in Stier staat op het punt om na een lange retrogradeperiode weer direct te gaan vanaf 11 januari 2020. 

Dus tijd voor verandering. Heb de moed om zekerheden los te laten en te vertrouwen op de toekomst. 

Leer te luisteren naar je Ziel en naar elkaar.

Tijd om op bewuste of onbewuste wijze contact te maken met je Ziel en ruimte te maken voor liefde, creativiteit en bereidheid om te groeien. 

Lieve maangroet van Marlies Schweitz-Goovers

error: Content is protected !!